Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як почистити навушники: 4 універсальних способи

Дата публікації: 17.08.2021 09:57
Дата оновлення: 20.02.2023 11:31

Тут детальна інструкція про те, як почистити будь-які навушники: вкладиші, затички, накладні, TWS чи Apple. Читайте, конспектуйте, експериментуйте та діліться враженнями від результатів в коментарях.

Довіряй, але перевіряй: Як правильно перевірити навушники і мікрофон: 5 порад

Як не зіпсувати навушники під час чистки

Чистка будь-яких навушників проходить по одному і тому ж алгоритму:

1. Зняти амбушури та накладки, де вони є
Перед тим, як чистити амбушури, варто підготувати сухі ганчірочки, ватні диски та вологі серветки для техніки по типу 2E-SK100WST, щоб мінімізувати контакт техніки з рідиною.

2. Протерти їх диском, на який капнули трохи антисептику
Мочити та прати не треба — це загрожує наслідками.

3. Зняти бруд ватною паличкою з мембрани
Робити це сухою ваткою.

4. Протерти сітку ганчіркою або диском, що трошки змочили в антисептику
Таким чином можна продезінфікувати девайс, щоб рідина не «затікала» у нутрощі.

5. Взяти інший диск та протерти їм корпус і дроти

6. Покласти техніку на суху серветку дати можливість просохнути пару годин
Попри акуратність роботи, ризик, що волога потрапить на контакти, не виключається. Нехай пристрій просохне декілька годин.

правильне чищення навушників

Краще, звичайно, регулярно робити суху чистку, а не доводити пристрій до потворного стану. Тоді доглядати за ним буде простіше, без будь-якого контакту з рідинами. Якщо ж вода потрапила всередину, рекомендується сушити навушники відразу, не відкладаючи на потім. Робиться це так:

1. Витрусити рідину з виїмок та портів
Краще робити це плавно, існує ризик, що порвуться контакти.

2. Просушити навушники та насадки феном з холодним або ледве теплим повітрям
Гаряча температура деформує дрібні деталі.

3. Додатково почекати від пів години
Це потрібно, щоб залишки вологи, які забилися глибоко в девайс, випарувалися. Якщо не дати висохнути, є шанс отримати коротке замикання, що виведе пристрій з ладу.

Як чистити вакуумні навушники

Очищення амбушур в затичках (таких, як бюджетні Panasonic RP-HJE125E-K Black або дорогі Sennheiser CX 200TW1 True Wireless Mic Black (508973)) проходить ідентично: досить зняти накладки та протерти їх серветкою або ганчіркою з набору для чищення техніки.

чистка вакуумних навушників

Сама чистка проходить так:

1. Зняти й почистити амбушури
Їх можна протерти ганчіркою або ватною паличкою.

2. Почистити сіточки всуху, прибравши бруд
Перед тим, як почистити навушники від сірки, беруть зубочистку, паличку для манікюру або шпажку — вони досить великі та не зашкодять дротам під сіткою. А ось від голки та зубної щітки краще відмовитися, інакше можете зламати динамік.

3. Взяти ватку та змочити її в антисептику
Крапельки-другої достатньо. Не потрібно, щоб з неї текло.

4. Акуратно почистити сіточки, злегка притискаючи тампон до них
Якщо є охота, можна додатково пройтися ватяними паличками.

5. Взяти ще один диск, змочити його антисептиком та акуратно протерти корпус і дроти
Це візуально «освіжить» вид навушників та прибере частину забруднень.

6. Промокнути «вуха» паперовими серветками або тканиною, що вбирає вологу
Після чистки не користуватися девайсом 2-3 години. За цей час він повністю висохне.

Буде конект: Як підключити Samsung Galaxy Buds до Айфона: 7 кроків

Як почистити навушники вкладиші

У таких навушників, як Trust Primo Touch True Wireless Mic Black, найбільше «страждає» сітка під пластмасовою кришкою. Але зняти її можна далеко не скрізь, тому прийдеться задовольнити себе поверхневим зовнішнім очищенням. У «знімних» моделях кришечка знімається поворотом за годинниковою стрілкою.

Далі процес чищення виглядає так:

В девайсах з кришкою, що знімається В навушниках з кришкою, що не знімається
Дістати сіточку та занурити її в маленьку місткість з антисептиком  Взяти зубочистку, шпажку або паличку для манікюру та прибрати бруд 
Залишити сітку там на 2-3 хвилини 
Протерти мембрану паличкою, що була змочена в спирті або антисептику
Витягнути її та прочистити паличкою, тим самим позбавляючись від бруду. Можна протерти додатково серветкою або ганчіркою (підійде мікрофібра з набору 2E-SK21G) та залишити її, щоб вона висохла. Після цього надіти сітку назад Покласти пристрій на паперові рушники на півгодини-годину та почекати поки він висохне
 

На сторожі оригінальності: Як відрізнити AirPods від підробки: 7 явних ознак фейку

Чистка навушників Apple

Подібні способи підійдуть для навушників від «яблучників». Ті ж EarPods та класичні AirPods не комплектуються амбушурами, і тому до них доведеться застосовувати підхід «вкладишів»: взяти зубочистку, зняти великі засмічення та протерти сіточку змоченим диском ще раз.

чистка навушників від Apple

AirPods Pro можна чистити так само як інші вакуумки: спочатку необхідно дістати амбушури та чистити їх всуху. Потім потрібно акуратно протерти сіточку та дати навушникам «відлежатися» 2-3 години, допоки не випарується волога.

AirPods Max чистять так само як і інші «великі» моделі: виключно всуху. Єдине, що допускається при чищенні великих поролонових накладних «вух» — це протерти їх вологою серветкою або злегка проспиртованим ватним диском. Сіточку варто почистити зубочисткою.

Життя — яблучко: Як налаштувати AirPods Pro: 12 порад щодо використання

Інші випадки

«Вушка» потрібно чистити регулярно — інакше бруд може дати життя бактеріям, чия життєдіяльність потім викличе дискомфорт у вухах. Крім цього, догляд за технікою дозволяє їй довше виглядати новою. Отже, одна дія «вбиває» двох зайців відразу.

Оптимально чистити навушники раз у 2-3 тижні. Якщо немає часу на прораховування графіку «прибирання», можна зрозуміти, що «прийшов час» по більш глухому звуку під час прослуховування. Це означає, що сіточка забилася, та її потрібно якнайскоріше очистити: так гучність повернеться до початкових показників.

Чистимо білі навушники

Біла техніка — красива, але швидко брудниться. На допомогу прийде рідина для зняття лаку. Алгоритм чистки білих навушників буде виглядати приблизно так:

  • очистити сіточку та інші отвори сухим методом, а потім протерти їх диском, змоченим в антисептику;
  • капнути 5-10 крапель змивки на інший ватний диск і протерти їм корпус і шнур. «Заливати» тампон не варто — це ні до чого доброго не приведе — вологи має бути в міру.

Краще розтягнути процедуру чищення навушників на кілька сеансів, аніж намагатися вичистити усе «в нуль», заливши контакти. Також не потрібно проводити експерименти з перекисом водню. Якщо він потрапить всередину навушника, контакти окисляться, та пристрій зламається.

Забудь про шнури: Які навушники краще — дротові чи бездротові: 4 доводи на користь тих і інших

Чистка тканинних навушників

Для такої техніки підійде волога серветка. Бажано, з антисептичними властивостями. Можна скористатися ваткою, змоченою в антисептику або рідиною для зняття лаку. Мочити техніку не варто. Якщо під спліткою є оголені дроти, це призведе до миттєвої загибелі пристрою. Але навіть якщо дроти ізольовані, є шанс, що якась крапля проб'є захист і біди тоді не минути.

чистка тканинних навушників

Перш ніж почистити навушники, потрібно запастися часом й терпінням. Такий процес не терпить поспіху. В іншому ж, достатньо дотримуватися наших рекомендацій: робити основну чистку всуху та злегка протерти зовнішню частину антисептиком. Тоді аудіогаджет прослужить багато років, радуючи своєю якістю.

Ближче до тіла: Накладні навушники — що це таке і як правильно вибрати: 6 головних критеріїв

Коментарі
Залиште коментар
Категорії