Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Накладні навушники – що це таке і як правильно вибрати: 6 найголовніших критеріїв

Дата публікації: 27.07.2018 09:53
Дата оновлення: 27.07.2018 09:53

Типів навушників багато, що і розгубитися недовго: є компактні, а є великі варіанти, тобто відкритого типу, а є – закритого. Накладний варіант досить популярний. Чим же він такий хороший? Стаття розповідає про те, що таке накладні навушники. Це не просто красиві провідники звуку, є у них маса інших привабливих якостей.

накладные наушники

Також зі статті можна дізнатися, чим навушники, які відносять до виду накладних, відрізняються від найбільших – повнорозмірних. Переваги, а також мінуси подібних пристроїв, поради щодо вибору допоможуть знайти найкращий варіант.

Що таке накладні навушники?

Навушники накладного типу моделі, в яких використовують накладки supra-aural, що в перекладі означає «над вухом». Такі амбушюри накладаються на вухо, але повністю не охоплюють раковину. Вважається, що такий варіант, особливо з відкритим оформленням, здатний подарувати реалістичний звук.

 крутые накладные наушники Sony MDR-XB550AP

Принцип застосування навушників цієї категорії інтуїтивно зрозумілий із самої назви. Пристрій накладається на вуха. Оскільки джерело сигналу розташований на відстані від раковини, гучність (для отримання повної картини музичної композиції) повинна бути трохи вище, ніж з вкладкаами і внутрішньоканальні варіантами.

В тему: Арматурні навушники – що це: 3 розділу в допомогу меломанові

Моделі можуть відрізнятися кріпленням. Найчастіше зустрічаються рішення у вигляді дугоподібного головах або «завушини». Такі моделі пристроїв підходять для тих, хто часто дивиться відео з смартфона/ планшета, або любить розважити себе в дорозі мобільними іграми.
поряд з повнорозмірним і моніторними – популярний товар серед сучасних меломанів. У цих девайсів є відмінності.

Крутий варіант: гарнітури Sony WI-SP500 і WI-SP600N: такі схожі, але такі різні

Чим відрізняються

Повнорозмірні моделі охоплюють вушну раковину. У них амбушюри виступають за межі вуха, що забезпечує відмінний шумовий бар'єр. Накладні ж ізолюють від сторонніх звуків по мінімуму і прилягають до вуха користувача зверху. Подібні девайси мають легку конструкцію і звучать природно. Обидва варіанти можуть бути з відкритим або ж закритим оформленням. У продажу також можна знайти напівзакриті варіанти, а також моделі з системою активного придушення шуму.

накладные наушники vs полноразмерные

Рада: якщо потрібен стильний бездротовий варіант з відмінним звучанням – SHB4805RG з косими амбушюрами відмінно підійде. Легкі, але міцні навушники забезпечать шикарний звук завдяки потужним 32-міліметровим динамікам.

Моніторниє навушники – це категорія професійних девайсів. Такі моделі використовуються для моніторингу звуку під час запису, зведення в студіях, або під час живих виступів музикантами, діджеями. Вони можуть бути зроблені в полноразмерном варіанті або ж зовсім у вигляді навушників-затичок з особливою – арматурної – конструкцією.

Корисно: Про шкоду навушників: які з 4 видів найнебезпечніші?

Переваги та недоліки накладних навушників

Як і будь-які навушники, накладні пристрої мають свої достоїнства і мінусами. Нижче вони розглянуті детальніше.
гідності накладних моделей:

1. Висока якість звучання, яке досягається за рахунок значного частотного діапазону і більш великих, ніж у вкладкаів вакуумних варіантів, випромінювачів. На деталізацію звуку це також впливає позитивно, а ще додає «об'єму» улюблених треків.

 как складываются MDR-XB550AP

2. Такі навушники підходять для довгого носіння: вони не тиснуть і в них не жарко, на відміну від повнорозмірних. Вуха після прослуховування протягом декількох годин не болять, як це буває з «таблетками» або затичками.

Читайте також: Як вибрати шумоподавляющіе навушники – 4 ключові критерії

3. Універсальність – в таких навушниках користувач почує насичений і потужний звук незалежно від обраного музичного напрямку. Як вже було сказано вище, природність – їх коник.

Можливі нарікання:

  • Габарити і вага: накладні важче вакуумних, їх нелегко покласти в кишеню. Втім, є складні варіанти, як MDR-XB550AP.
  • Моделі, обладнані активною системою шумозаглушення важче звичайних. ДО того ж, швидше садять батарею.

Цікаво: Навушники на основі кісткової провідності: історія, поняття, 5 порад для вибору

Як вибрати накладні навушники?

Сучасних моделей на ринку представлено безліч. Щоб купити навушники, які ідеально підходили б за всіма статтями конкретного користувача, важливо:

  • визначити мету покупки;
  • звернути увагу на технічні характеристики;
  • врахувати додаткові опції.

Ці параметри впливають на якість звуку та вартість товару.

легкие и мегаудобные Philips SHB4805RG с хорошим звуком

Вибір навушників – процес особистий. Це стосується як особливостей сприйняття звуку, так і джерела сигналу. Так що плеєр, смартфон або планшет слід взяти з собою, щоб повноцінно приміряти навушники перед покупкою.

Музикантам: 8 простих правил, як вибрати моніторні навушники

Технічні критерії вибору навушників
Діапазон частот Чим ширше межа – тим вище деталізація. Так-то воно так, але людське вухо в більшості випадків не розрізняє частоти за межами 20-20 тисяч герц. Більш широкий діапазон дасть кращу деталізацію, яку відчує людина з гострим слухом.
Опір Вимірюється в Омах. Є низькоомні і високоомні навушники. Високоомні відмінно ладнають з плеєрами, телефонами, а високоомні – з комп'ютерами, лептопами і аудіокарти. Це пов'язано з тим, що у портативних гаджетів вихідна напруга обмежена, а на ток обмежень немає. Ось чому розгойдати гучність на максимум вийде тільки з низкоомной моделлю.
Чутливість Чим вище, тим вище поріг гучності. Варто відзначити, що чутливість відображає те, наскільки голосно зможуть звучати самі навушники. А ось те, скільки зможе видати потужності підсилювач, залежить від імпедансу (опору). Так що цей і попередній параметр варто розглядати в зв'язці.

Любителям компактності: навушники або вкладкаі – який з 2 варіантів вибрати?

Що ще врахувати

Чи є система придушення шуму. в більшості моделей накладного типу – одне з уразливих місць, але все залежить від призначення. Чим сильніше шумоізоляція, тим зручніше в громадському транспорті: і користувача нічого не відволікає, і нікому його музика не заважає. Але з такими навушниками не варто гуляти в жвавих місцях: в цьому випадку високий показник звукоізоляції небезпечний: не почути сигнал наближається авто – це запросто.
Мікрофон. навушники з інтегрованим мікрофоном – зручний варіант, який грає роль гарнітури при спілкуванні по телефону або в месенджерах, які підтримують відеозв'язок. Підійде він і для спілкування в мережевій грі.

 классные накладные наушники с микрофоном Monster DNA

Тип підключення: провідні і бездротові. Перші легше, зате другі не сковують рухів. Якщо потрібен варіант з проводом, варто придивитися до навушників з плоским або обплетені кабелем і Г-подібним штекером. Такі надійніше: провід не плутається, що не заламується, штекер теж живучий.

Накладні навушники без проводів - рішення для меломанів, які люблять поратися по господарству, слухаючи музику. Провід не заважають. Правда, такий варіант важче проводового через акумулятора. Та й заряджати його доведеться.

Дивіться також: Провідні і бездротові навушники – який з 2 варіантів вибрати?

Накладні навушники – варіант для шанувальників детального, природного звуку. Вони підійдуть для прослуховування музики будинку або в парку. Треба тільки прикрутити гучність, якщо це заважає оточуючим. У них не болить голова, так що користуватися годинами безперервно не вредно. Але у накладних пристроїв є п'ята, як у Ахіллеса – звукоізоляція. Виробники роблять моделі з активним шумозаглушенням, але вони більше важать і в ціні вище класичних. Втім, якщо це принципово для комфорту, то варто того.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії