Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати термочашку: 7 характеристик

Дата публікації: 27.12.2020 12:04
Дата оновлення: 27.12.2020 12:04

НА відміну від термоса, термокружка пристосована для пиття напоїв «на ходу». Благо, що кришку-непроливайку можна відкрити однією рукою. Щоб звести втрати тепла до мінімуму, ця штучка поєднує в собі три фактори:

  1. теплопровідність, яка повідомляє швидкість передачі тепла матеріалами;
  2. інфрачервоне випромінювання, що дає невидиме, але відчутне тепло;
  3. властивості рідини – якщо налити в чашку гаряче кави, нагрівається повітря, який знаходиться в ній.

Як вибрати якісну термокружку – розбираємо в статті.

З яких матеріалів виготовляють термокружки

Аксесуар виглядає як чашка з подвійними стінками, між якими знаходиться вакуум. Він нівелює теплопровідність. Широке горлечко доповнює герметична кришка – порожниста і плоска, верх якої оснащений отвором для пиття. Об'єм до 700 мл. Термокружка тримає тепло, в середньому, 4-7 годин, в залежності від матеріалів корпусу, внутрішніх стінок і наявності вакуумної ізоляції.

Пластик

Яскраві кольори і барвисте оформлення теплоізоляційної пластмаси привабливі. Однак це крихкий матеріал. При падінні на землю відколів і тріщин не уникнути. Пластик не практичний: тепло напою довго не тримає, вбирає запахи вмісту всередині. Якщо пластик поганої якості, під впливом високих температур виділяє токсини в рідину. При виборі термокружки для кави з пластиком краще бути на «Ви».

Пластиковая термокружка

Щоб вибрати гарну термокружку із пластику, варто дивитися на товщину вироби, гладкість країв, ціну, запах. Краще брати пластик, який не прогинається в руках при натисканні. Він не повинен пахнути. Всі клапани повинні ходити плавно, не тріщати.

Читайте: Який чайник краще купити: 4 ради, як вибрати

Кераміка

Міцна і товстостінна кераміка – екологічно чистий і красивий матеріал. Але тепло в такий довго не тримається. Є варіанти:

  • одностінні – домогтися герметичності стику між склянкою і кришкою важко, рідина протікає;
  • двохстінні – зовнішня колба з нержавіючої сталі або пластика, внутрішня керамічна, яка захищає напій від присмаку заліза. Така модель герметична.

Кераміка сама по собі тендітна. Боїться падінь і ударів, тому для вулиці не варіант. Підходить для домашнього (офісного) використання або, якщо стоїть в підставці автомобіля. Тут нюанс. З дрібного підстаканники гуртка буде вилітати.

Керамика

Щоб вибрати керамічну термокружку, яка буде довго утримувати тепло, важливо звертати увагу на наявність гумового ущільнювача.

Пізнавальна стаття: Яка гейзерная кавоварка краще: алюмінієва або нержавіюча сталь – вибираємо по 5 критеріям

Нержавіюча сталь

Внутрішня і зовнішня стінки чаші виконані з міцної сталі. Це практичний і довговічний матеріал, який абсолютно безпечний у всіх сенсах. Якщо упустити термокружку з висоти людського зросту, сталь не деформується. Витримує точкові удари великої сили. Досить важка, в середньому близько 300 гр, а з урахуванням рідини, сумарно на виході виходить 700-800 грам.

 Металл

Напій зберігається підігрітим довгий час: навіть через пару годин чай залишається обжигающе гарячим.

Важливо: настій шипшини, чай з лимоном, компоти з кислих ягід не варто зберігати в чашках з нержавійки. Метал може вплинути на смак напоїв – з'являється металевий присмак.

Після використання, кухоль краще відразу вимити, тому що метал легко забарвлюється.

Корисна стаття: ТОП-5 оглядів кавомолок: які краще подрібнюють зерна

Скло

Скло в умовах вакууму добре зберігає тепло. Матеріал інертний до запахів, підходить для зберігання будь-яких напоїв. Правда, скло вимагає дбайливого ставлення:

  • боїться різкого перепаду температур – ризиковано відразу наповнювати ємність окропом. Спершу потрібно налити трохи рідини, щоб прогріти стінки вироби;
  • це крихкий матеріал, який небажано різко ставити на поверхню, може лопнути.

 Стекло

Скляна Термочашка не підійде для велосипедистів або в школу, де можливі удари і падіння. Нею краще користуватися вдома або під час піших прогулянок. Як варіант, виробники пропонують продукцію з загартованого скла – вона міцна, але відрізняється високою вартістю.

Цікава стаття: Дитячий посуд: як вибрати – 4 ключові параметри в допомогу

Механізми відкриття термокружек

Саме кришка визначає доцільність покупки. Тому увагу на кільце ущільнювача – щоб ідеально було підігнано до корпусу. Кришки зазвичай роблять з пластика з ПВХ напиленням, який не містить шкідливих речовин. Вони порожні всередині, щоб напій остигав швидше. Якісна кришка витримує удар об асфальт.

Защелка

на увазі собою клапан, який розміщується вгорі кришки. Хвостик чіпляється за борт і надійно захищає від протікань. Під засувкою знаходиться отвір, з якого можна пити.

Защелка в термостакане

Це поширений варіант (зручно пити на ходу), але ненадійний – засувка може відкритися в самий невідповідний момент і залити все, що поруч. Відкривається однією рукою рухом знизу-вгору. Конструктивно, зі зворотного боку розташовано на відкриває механізмі силіконовий ущільнювач (схожий на насадку для навушників), який при необхідності можна промити або замінити.

Щоб вибрати якісну засувку і уникнути мимовільного відкриття, варто придивитися наскільки щільно вона прилягає до кришки.

Поворотний механізм

Практична система криється в закручуванні кришки. Поворотний механізм щільно закриває термочашку без найменшого зазору. Незручність лише в необхідності відкручування щоразу, коли потрібно попити.

Закручивание крышки

Кришка без клапанів, виготовлена як в термосах. Гумки ущільнювачів знімаються для миття. В дорозі водіям користуватися цим виробом не зручно, так як вимагає для відкриття дві руки. Зате без побоювань ємність з поворотним механізмом і металевим корпусом можете пропонувати дітям: зошити і книги чаєм його не заллють. Школярі будь-якого віку оцінять надійність і простоту конструкції і гарантовано закрутять чашку після використання.

Кнопковий механізм

Кнопка на кришці відкриває отвір для пиття, а додатковий захист від випадкового натискання робить цю модель улюбленої у споживачів. Займає високі позиції в рейтингу року покупок. Додаткова блокування кришки забезпечить повну безпеку електроніки і документів в сумці.

Це хороший вибір термокружки. Її можна покласти в сумку або використовувати під час бігу, рідина не проллється. У кришки гумові вставки, вона цілісна. При митті деталі не загубляться. Відкривається однією рукою, що зручно.

 Механизмы открытия

Після пиття краще відразу мити термокружку, так як залишається запах. Зберігати рекомендується відкритою, щоб на вологій поверхні не зароджувалися гриби і мікроорганізми. Всі гуртки з розглянутих матеріалів можна мити в посудомийній машині.

У таблиці підсумок, як правильно вибрати термокружку:

Твердження
Слідство
Чим ширше шийку і площе кришка, тим швидше остигає напій Такі моделі розраховані для швидкого вживання напою і зроблені так, щоб не обпалюватися, коли пити з неї
Якщо між колбою і зовнішньою стінкою немає вакууму, напій охолоне швидко Рідина моментально передає тепло з внутрішньої стінки на зовнішню

Висновок: металеві моделі з поворотним або кнопковим механізмом кришки і подвійними стінками – самі надійні, довговічні і довго тримають температуру напою.

В тему: Який чайник краще: електричний або звичайний – порівняння 2 приладів для кухні

Коментарі
Залиште коментар
Категорії