Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який чайник краще: електричний або звичайний - порівняння 2 приладів для кухні

Дата публікації: 25.02.2019 17:45
Дата оновлення: 19.04.2023 14:38

На кухнях всього світу міцно влаштувалися 2 види чайників: звичайний електричний. Один гріється на плиті, інший – на спеціальній підставці, яка харчується о. Обидва виконують ідентичну функцію – нагрівають воду. Навіть їх конструкція має схожі риси: кришечка, ємність для рідини, ручка, носик. Який чайник тримати вдома краще та вигідніше: електричний чи звичайний (газовий)? Вибір допоможе зробити інформація про всі плюси та мінуси 2-х приладів, і вона – нижче.

Какой чайник лучше: электрический или обычный

Електричний чайник

Цей тип пристроїв можуть виготовляти з термостійкого пластику, антикорозійної сталі або навіть з кераміки та скла (приклад -).

Цікава стаття: ТОП-7 електроплит зі склокерамічною поверхнею

Головна відмінна риса – наявність підставки з проводом, на якій ємність і нагрівається до температури закипання води. Час нагріву залежить від потужності, літражу пристрою та інших факторів, на зразок потужності домашньої електромережі. Чим же ще спокушає покупців цей вид чайників?

 Электрический чайник

Переваги:

  1. Не вимагає ручного відключення – після закипання (або нагрівання до заданої температури) пристрій автоматично припиняє роботу. З таким приладом можна не боятися, що ємність пошкодиться, якщо забути відключити її.
  2. Є моделі з великою різноманітністю функцій – захист від перегріву (наприклад, є в K17FEII), підсвічування, нагрівання до потрібної температури та підтримка її протягом години або більше, сигнал готовності та ін.
  3. Безпека експлуатації – для увімкнення пристрою не знадобляться сірники та маніпуляції з газом. Достатньо налити воду в ємність, поставити її на платформу та натиснути на кнопку.
  4. Мобільність – пристрій можна нагріти в будь-якому місці, де є електрика та розетка. Цей варіант практичний не лише для дому, та й офісу.
  5. Простота використання – на приладах є кнопочки, щоб увімкнути пристрій, відкрити кришку, виставити температуру і т.д., а зручна шкала дозволяє стежити за рівнем рідини всередині.

Можна знайти оригінальний екземпляр на будь-який смак та під будь-який стиль інтер'єру. Наприклад, для любителів екстравагантних речей – 21670-70, для прихильників класики – HD4646/00.

Ще один корисний прилад для кухні: 5 причин мати мультиварку у себе на кухні

Недоліки:

  • некорисність при відключенні електроенергії – такі пристрої не зможуть працювати без електроживлення;
  • ціна – є, звичайно, порівняно недорогі екземпляри (наприклад, SWK1001OR), але більша частина коштує дорожче, ніж звичайний газовий чайничок.

Виробники намагаються сформулювати якомога економічні пристрої, але все-таки живляться пристрої електрикою, отже певний внесок у рахунок електроенергії вносять.

Газовий чайник

Прилади виготовляють із сталі-нержавійки (як варіант, LT7005), алюмінію, емальованого металу. Крім того, тут також є варіанти зі скла. Чим тішать користувачів ці пристрої?

Може зацікавити: і як правильно мити плиту з нержавіючої сталі – 3 основних правила

 Газовый чайник

Плюси:

  • можна підібрати універсальний пристрій, який підходить для всіляких видів плит: як газових, а й електричних і навіть індукційних;
  • доступна вартість – є бюджетні екземпляри та моделі дорожчі, але в цілому ціна таких пристроїв варіюється від низького до середнього цінового сегмента;
  • сигнал готовності – можна вибрати прилад зі свистком (хороший варіант – LT7006), який повідомляє, що вода закипіла, і не дасть користувачеві забути, що на плиті гріється чайник;
  • збереження температури води – навіть без спеціальної функції підтримки температури вода у звичайному чайнику, наприклад, з нержавіючої сталі певний час залишатиметься гарячою/теплою.

За різноманітністю варіантів зовнішнього вигляду до пристроїв також немає претензій. Є вибір серед як класичних екземплярів, так і моделей у стилі hi-tech.

Мінуси:

  • за таким чайничком потрібно «стежити» і вчасно вимикати, інакше вода може википіти, а прилад – пошкодитися від довгого нагріву;
  • використовувати прилад можна тільки за наявності плити, яка, припустимо, в обстановку офісу, в якому немає кухні або їдальні, навряд чи впишеться.

Також варто дотримуватися певних запобіжних заходів, щоб встановити і включити чайник на плиту зі стандартними газовими конфорками. Тобто просто натиснути на кнопочку, як із електроприладом, тут не вийде. Потрібно попередньо відкрити конфорку з газом, піднести до неї сірник і потім поставити чайник грітися на плиту.

Читайте також: Індукційна плита – як працює, як вибрати, як користуватися. 4 причини купити

Що вигідніше: електричний чайник або газовий

За ціною придбання найпростіший чайничок для плити обійдеться дешевше за електричний. Але тут нюанс: навіть у найдешевшому електроприладі є додаткові опції (наприклад, KO299830 є захист при включенні без води).

Что выгоднее: электрический чайник или газовый

Що на рахунок витрати електроенергії та газу? Який прилад вигідніший? Щоб з'ясувати, беремо зразкові середні показники:

Чайник
Кип'ятимо 1 літр води
Витрачений час (мін.) Витраченогаз/ел.енергія Вартість Загальна сума(на добу)
Електричний (потужність 2200 Вт) ≈ 4 ≈ 0,146 кВ 0,9 грн/кВт 0,13 грн
Газовий ≈ 7 ≈ 0,022 м3
8,54 грн/м3
0,18 коп

При визначенні, який прилад вигідніше, варто враховувати додаткові чинники: яка кількість рідини нагрівається; скільки разів на день вмикається прилад; потужність ел. чайник. Тому тут кожен користувач повинен визначити для себе, що вибирати: електричний чайник чи звичайний.

Читайте також: Вибираємо кухонну плиту – газова або електрична плита для вашої кухні: 5 основних критеріїв

Електропристрій стане відмінним варіантом не тільки для будинку, але й для офісу, його легко і просто вмикати, прилад сам вимикається та оснащений комплектом додаткових функцій.

Газовий чайник також простий у користуванні, але потрібно дотримуватись певної обережності при кип'ятінні на газу, не залишати апарат без нагляду. І перший, і другий прилад закип'ятять воду, а от чи потрібні додаткові опції, кожен повинен вирішити для себе.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії