Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще – тепловентилятор чи конвектор: 4 тези для роздумів

Дата публікації: 27.12.2020 12:16
Дата оновлення: 27.12.2020 12:16

Для обігріву повітря в приміщенні потрібно враховувати наскільки пристрій «ненажерливе» в плані електрики і як швидко прогріває. У цій статті розглянемо два типи обігрівачів, принцип їх роботи, а також переваги і недоліки.

ДО слова: Як вибрати конвектор в 2020 році: 5 хаков, щоб Хука в теплі

Тепловентилятор: відмінні характеристики і принцип роботи

Електричний тепловентилятор і компактний, що дозволяє переносити його з кімнати в кімнату. В основі його конструкції один або кілька нагрівальних елементів, а також вентилятор. Останній штовхає потік повітря на ТЕН і видуває його вже теплим. Залежно від моделі, може мати один елемент для нагрівання або кілька. Їх можна задіяти одночасно або вибрати один за допомогою кнопок керування на корпусі пристрою.

 Популярные модели тепловентиляторов

Якщо тепловентилятор укомплектований двома нагрівачами, перший може працювати з потужністю 500 Вт, другий – 1000 Вт. А включити одночасно, буде працювати на 1500 Вт. Таким чином можна регулювати швидкість, прогрів повітря і кількість споживаної електроенергії.

Користувачі називають мінусом цього нагрівача його «обжерливість» в питанні електрики. Прилад хороший для швидкісного нагріву площі, але для постійного опалення будинку, конвектор – кращий варіант.

Переваги тепловентілятора

Роблячи вибір, що краще – конвектор або тепловентилятор, потрібно вивчити сильні сторони того й іншого. Плюс теплового вентилятора в оснащенні функцією припинення роботи у разі падіння. Упав, автоматично відключається.

А ще йде постійне видування гарячого потоку. За порівняно з іншими апаратами для опалення, він швидше зробить повітря в кімнаті теплим. Конвектор гріє невелику площу за півгодини, теплової вентилятор впорається за 5-10 хвилин.

 Тепловентилятор в квартире

Більшість вентиляторів оснащені термостатом, який дає можливість регулювати нагрів в широкому діапазоні температур. Термостат також виконує функцію охолодження движка при перегріванні.

ДО переваг тепловентілятора відносять 5 критеріїв.

  • Прилад мобільний, можна легко переносити.
  • Безпечний при дотриманні правил використання.
  • Термостат дає можливість регулювати температуру, не допускає перегріву.
  • Приємний для ока зовнішній вигляд пристрою.
  • Швидкісний нагрів повітря в приміщенні.

Користувачі відзначають, що цей прилад добре зарекомендував себе для короткочасного опалення невеликих приміщень.

Цікава стаття: Як вибрати електричний конвектор для дому та дачі

Конвектор: відмінні характеристики і принцип роботи

В конвекторе циркуляція повітря відбувається довільно, а не за допомогою вентилятора. Такий обігрівач має форму прямокутника, всередині якого розташований нагрівальний елемент. У корпусі передбачені отвори, через які відбувається кругообіг повітря. У більшості пристроїв присутній термостат, що запобігає перегрів движка і дозволяє регулювати силу нагріву потоку.

Популярные модели конвекторов

Всупереч поширеній думці, що побутові обігрівачі спалюють кисень в приміщенні, у випадку з конвектором це не так. У нього нагрівальний елемент закритого типу, тому кисень не пересушує. ТЕН такого обігрівача низькотемпературний, зі спеціального сплаву, який нагрівається буквально за хвилину. Завдяки цій особливості, ККД (коефіцієнт корисної дії) конвектора становить 90%. Він не витрачає час на нагрів масла або радіаторів. Вже через хвилину після підключення до мережі, агрегат починає гріти повітря в приміщенні.

Читайте: Що краще: електричний конвектор або масляний обігрівач – 7 фактів

Переваги конвектора

1. Невелика вага і габарити
Після закінчення холодного сезону його прибирають в комору на зберігання.
2. Швидко нагріває приміщення
Нагрівальний елемент гріється за хвилину, що проходить через нього потік тут же виходить теплим.
3. Є можливість регулювати потужність
Що добре для регуляції температури в приміщенні і для розумного споживання електрики.
4. Корпус пристрою ледь нагрівається
Це робить його використання безпечним. Апарат зовні схожий з керамічним, тому його можна кріпити на стіні.
5. Чи не шумить при обігріві
У конструкції немає вентилятора. Єдиними звуковими ефектами від роботи приладу будуть легкі клацання при нагріванні і охолодженні Тена.
6. Тривалий термін служби
Користувачі одноголосно заявляють, що багато років мають вдома обігрівач конвекторного типу і не пригадують, щоб він ламався або переставав функціонувати.

Конвектор в интерьере

Ще одним жирним плюсом такого пристрою вважають його невисоку вартість, включаючи низьке споживання електроенергії.

Корисна інфа: Як вибрати тепловентилятор: гід по кліматичній техніці

Що вибрати для квартири

Ефективність залежить від того, наскільки велика опалювальна площа, і яка кількість кіловат готові витратити.

Якщо стоїть завдання швидко опалити приміщення невеликої площі, можна використовувати тепловентилятор. Його легко переміщати в різні кінці кімнати, кухню і ванну, щоб зігріти повітря. Прилад похватной, його можна розміщувати на тумбочці, направивши теплий потік на себе, сидячи перед телевізором або комп'ютером.

Якщо ж квартира більша і обігрівач планується ставити на довго тільки в одну кімнату, тепловентилятор буде незручний через високого рівня шуму і великий «намотування» електрики. Для таких цілей краще підійде конвекторний тип обігрівача. Його можна прикрутити до стіни або встановити на «ніжки» з коліщатками. Включити режим роботи з невисокою потужністю, і дати можливість пристрою гарненько прогріти приміщення. Це буде ефективніше і економніше.

Що вибрати для приватного будинку

Обігріти будинок тепловентилятором – завдання далека від реальності. Це можна зробити лише використовуючи теплову гармату. Її принцип роботи такий же, однак потужність в рази більше (до 220 кВт).

Приватний будинок краще опалювати за допомогою конвекторних обігрівачів. Один такий прилад потужністю 1000-1500 кВт може підтримувати комфортну температуру в приміщенні до 30 кв.м. Для обігріву будинку найекономічнішим рішенням буде створити конверторну систему опалення, розмістивши в кожній кімнаті по приладу невисокої потужності для роботи на постійній основі. Благо, виробники надають широкий вибір моделей з покриттям, настінним і комбінованим кріпленням, що дозволяє практично вписати обігрівач в інтер'єр приміщення.

Конвекторних опалення безпечно. Наявність термостата в конструкції приладу дозволяє запобігти його перегрів.

Что лучше ー тепловентилятор или конвектор

Отже, тепловентилятор або конвектор? Вибрати, що краще, буде простіше, вивчивши особливості цих пристроїв, наведені в таблиці:

Відмітна риса
Тепловентилятор Конвектор
Шум при роботі Шумить Тихий
Швидкість нагріву Швидко Швидко
Нагрівання корпусу Нагрівається Чи не нагрівається
Наявність термостата Є Є
Безліч варіантів кріплення Можна ставити в різних частинах кімнати Можна кріпити на стіні, підлозі, стелі
Автоматичне вимкнення при падінні Так Ні

Вибираючи електричного помічника, орієнтуйтеся на свої фінансові можливості, особисті переваги, а також на розмір опалювального приміщення.

На замітку: Як вибрати обігрівач для квартири?

Коментарі
Залиште коментар
Категорії