Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який планшет купити дитині: 5 параметрів вибору

Дата публікації: 22.11.2019 11:10
Дата оновлення: 06.06.2023 11:18

дети играют в планшет

Дитячі планшети з розряду марної іграшки перейшли до розряду потрібної техніки. Молоде покоління використовує гаджети для саморозвитку та спілкування з близькими. Завдання батьків — вибрати недорогий планшет, який сподобається дитині і не вдарить по бюджету. Правила на вибір — нижче в статті.

Як вибрати планшет для дитини: 5 основних параметрів

Дітям, які навчаються у садочку, подобаються яскраві девайси з цікавими іграми всередині. Їм ще не дуже важлива кількість пікселів та загальна продуктивність пристрою. У цьому випадку потрібно шукати бюджетний планшет, що розвиває, який витримає кілька годин роботи від одного заряду.

Школярі хочуть потужний девайс із гарною камерою, доступом до інтернету та великим запасом пам'яті для фото та відеозйомки. Також вони хочуть" дорослі" пристрої як у мами та тата. Тож за якими характеристиками варто вибирати планшет для дитини?

Акумулятор

 дети играют в планшет, брат учит сестру пользоваться планшетом

Портативна батарея всередині пристрою, яка дозволяє працювати без дозаряду. Місткість – один з найважливіших параметрів вибору мобільної техніки. Чим більший об'єм, тим довше гаджет опрацює.

У мобільних пристроях найчастіше зустрічаються 2 типи батарей:

  • контролюючі заряд;
  • що не контролюють заряд.

Завдяки контролю батарея не перезаряджатиметься, і проживе довше. Також контролер відключить гаджет, якщо значення опуститься до 3,2 Вольт. Це не дасть батареї повністю розрядитися.

При цьому не завжди потужність пристрою показує, що планшет довго триматиме батарею. Оптимізація системи також відіграє велику роль. Іноді планшет з ємністю в 5000 мАг буде вдвічі довше тримати заряд ніж гаджет в 7000 мА

Читайте також: Планшети Samsung на вінді – Galaxy Book 12 та Galaxy Book 10,6 для бізнесменів

Головні параметри акумулятора

Місткість. Бюджетні моделі йдуть з батареєю до 5000 мАг, чого вистачить на 3-4 години або 5-6 уроків. У звичайному планшеті об'єм батареї підвищується до 6000 мАг, що витримає 7-8 годин. Акумуляторів о 10-15 000 мАг вистачить на 12-15 годин безперервної роботи. У звичайних умовах їх достатньо на 2-3 дні використання. Але варто зважати на те, що вартість таких гаджетів буде відповідною.

Порада: Перевірити точність вказаних на упаковці даних до покупки неможливо, тому рекомендується вибирати найпопулярніші моделі у перевірених постачальників.

Сила струму. Впливає на швидкість зарядки — що більше, то швидше акумулятор наповниться на 100%. Більшість планшетів використовують силу струму 2.1 ампер. Моделі слабше можуть стояти на зарядці до 20-25 годин.

Об'єм пам'яті

ребенок сидит в планшете

У планшетах, як у ноутбуках та телефонах, 2 типи пам'яті: оперативна та постійна. У першій зберігаються дані, що використовуються зараз. Діти за своєю природою нетерплячі і тому відкривають десятки ігор одночасно, що призводить до заповнення ROM (оперативної пам'яті). Тому батькам потрібно вибирати показники ВП залежно від завдань, куди розраховано пристрій.

Популярні об'єми ROM

Об'єм пам'яті, Гб
Навіщо вистачить Середня ціна гаджета Кому підійдуть, вік Скільки проживе, років (середній показник)
1-2 Прості ігри, перегляд завантажених роликів та прослуховування музики $80-150 Планшет для дітей віком 3-6 років. 1-2
3-4 Робота в інтернеті, одночасний запуск кількох додатків $200-300 Учні середньої школи 7-13 років 2-4
6-10 Потужні гаджети, що дозволяють відкривати до 20 вкладок без пригальмовування. Працюють зі складними спеціалізованими програмами $500-1000 Старшокласники 5-7

При виборі RAM (постійна пам'ять) працює те саме правило – чим більше, тим краще. Найчастіше зустрічаються планшети з таким RAM:

  • 8-16 Гб – більшу частину пам'яті" з'їдає" система, тому на особисті файли залишиться 5-7 Гб від сили.
  • 16-32 Гб – ОС займе до 30-35% пам'яті, на особисті файли буде 10-15 Гб
  • 32 Гб і більше – вибір для учнів старшої школи, оскільки тут буде досить багато місця для швидкої роботи ROM і залишиться місце для особистих файлів. Наприклад, школяр може використовувати IdeaPad D330 свій перший планшет і ноутбук одночасно.

Корисно дізнатися: Як вибрати планшет: вичерпна покрокова інструкція з описом ключових критеріїв

Платформа

 ребенок школьник занимается на планшете

Сьогодні на українському ринку є 3 системи: Android, iOS та Windows. Всі вони відрізняються продуктивністю, зовнішнім виглядом та навіть ступенем безпеки.

Android

Найпопулярніша ОС для мобільних пристроїв. Відмінний вибір для дітей віком від 5 років і старше: вони вже переросли ігри для найменших, і тепер їм потрібен планшет для навчання. Слід враховувати, що планшети на ОС Android старіють протягом кількох років. Більш того, батьківський контроль працює далеко не у всіх випадках.

iOS

Ця ОС стоїть виключно на техніці від Apple. iPad-Ви швидко відгукуються, практично ніколи не виснуть і економно використовують батарею. Батьківський контроль працює справно. Єдиний недолік iOS-планшетів – ціна, яка може досягати $500-700, що не всім по кишені. Тому такі пристрої рекомендуються учням середньої та старшої школи – вони знають ціну техніки, тому їм можна довірити дорогий пристрій.

В тему: Як готуватися до навчання з Apple – 10 порад студентам-гікам

Windows

Операційна система, яка найчастіше зустрічається в ПК та ноутбуках. Сучасна планшетна версія, така як у Acer One 10ПРАКТИЧНО нічим не відрізняється від повноцінної версії. Гаджети Підійдуть дитсадкам, яким вистачить тих кількох безкоштовних іграшок у магазині додатків, і молодшим класникам, які тільки освоюють основні офісні програми.
Основна слабкість Windows-гаджетів – без антивіруса вони легко підчіплюють віруси, навіть із включеним батьківським контролем. Тому батькам відразу після покупки планшета слід вибрати хороший антивірус (такий як ESET NOD32) та регулярно оновлювати його.

Важливо: Що краще – Айпад або планшет на іншій ОС: порівняння девайсів за 5 пунктами

Ціновий діапазон

 дети играют на планшете на природе

У середньому ціна планшета коливається в межах 4-7 тисяч гривень — залежить від характеристик і бренду виробника. Популярні торгові марки коштуватимуть дорожче, ніж пристрої маловідомих виробників.

Дошкільникам слід вибирати найбюджетніші пристрої вартістю $100-150. Вони лише вчаться поводитися з технікою, і краще це робити на пристроях із бюджетної категорії.

Учням молодшої школи можна придбати планшети дорожче — близько $200-300, оскільки їм потрібно буде за ним працювати, складати презентації та друкувати реферати.

Учням середньої та старшої школи слід купувати пристрої високої цінової категорії, оскільки вони їм замінювати комп'ютери. Гарні планшети, які проживуть 5-6 років, коштують у середньому $500-850. Приклад якісного гаджета, який повністю виправдовує свою ціну ПЗ Microsoft Surface GO 10.1. Він може позмагатися за потужністю з ноутбуками.

Може стати нагоді:Що краще вибрати – ноутбук чи планшет: 4 пункти для порівняння

Дисплей

Частина планшета, з якою дитина взаємодіє найчастіше. Від правильного вибору екрану залежатиме якість зображення та навіть майбутній зір дитини. При виборі дисплея слід враховувати такі параметри:

  • діагональ;
  • співвідношення сторін;
  • Дозвіл;
  • тип матриці;
  • Розмір дисплея

Перше, з чим визначаються під час вибору Екрана. Перевага моделям з екранами В 7 І 10 Дюймів. При виборі варто враховувати вік дитини: дитсадкові буде некомфортно працювати з великим екраном, так як такий планшет просто не поміщатиметься в руки. А ось школяреві, навпаки, більше сподобається працювати з великими планшетами, такими як Samsung Galaxy Tab A T580.

Співвідношення сторін

Виражає співвідношення ширини до довжини. На ринку представлені гаджети з співвідношенням 16:9 та 4:3. Іноді можна побачити незвичайні моделі 18:9, проте вони найчастіше зустрічаються у мобільних телефонах. Переважно брати планшети із співвідношенням 16:9, оскільки саме під нього зроблено більшість сучасного контенту.

Дозвіл

Що вище, то краще. Найчастіше зустрічаються моделі з роздільною здатністю 1024х600, 1024х768 та 1920х1080. Найкраще брати планшет з роздільною здатністю HD (1024x768) та вище. Для десятидюймових моделей оптимальний показник – від 1280*800 пікселів. На планшетах з низькою роздільною здатністю зображення здаватиметься більш мильним.

Тип матриці

Впливає на переноска кольорів і контрастність. У планшетах використовують TN, TFT та IPS-матриці.

TN-матриця вважається застарілою, але при цьому її досі використовують деякі виробники. TFT-планшети на піку популярності вони дають хороші кути огляду, відрізняються якісною переноскам кольору і яскравістю зображення при бюджетній ціні. Однак лідером вважаються IPS-матриці (такі як Yoga Tablet 3-850M) з найширшими кутами, ультрависокою контрастністю та кольоропередачею. Єдиний недолік – висока ціна.

Якщо планшет призначається для щоденного використання, бажано вибирати моделі з TFT або IPS-матрицею, співвідношенням сторін 16:9 і роздільною здатністю HD і більше.

Висновки

При виборі планшета для дітей найголовніше:

  1. Магазин, де купується товар. Продає лише оригінальну продукцію, інакше є шанс потрапити на неробочу підробку. Зручна доставка буде додатковим бонусом.
  2. Об'єм акумулятора та оптимізація пристрою. Батарея тримає від 6-7 годин при інтенсивною роботи.
  3. Об'єм пам'яті. Вистачає на основні потреби.
  4. Платформа. Дозволяє встановлювати програми для розваги та навчання.
  5. Ціна. Співвідноситься з якістю пристрою. Новий Apple iPad 10.2"НА 32GB НЕ може коштувати 5 000. ЯКЩО Гаджет пропонують за ціною, яка в кілька разів нижча, ніж на офіційному сайті, швидше за все, торгова точка продає підробку чи неякісну техніку. Перед покупкою слід звірятися з виробником та офіційними рітейлерами.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії