Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Проекційний екран – що це, як вибрати, особливості типів пристроїв: 10 підказок

Дата публікації: 30.06.2020 13:06
Дата оновлення: 30.06.2020 13:06

Как выбрать проектор

Проектор дисплея – як швець без чобіт. Зображення не покаже. На які характеристики проекційного екрану слід намітити своє око – нижче.

Що таке проекційний екран

Це полотно з щільної тканини або вінілової плівки. Саме на нього проектується картинка. Якщо правильно використовувати, можливості проекційного екрану практично безмежні.

Однак без додаткового обладнання купувати його не варто. Це буде марна трата грошей. А брати – так по-розуму. Вибираючи проекційний екран в інтернет-магазині, варто враховувати особливості свого приміщення і ключові параметри самого проектора.

Ціна не впливає на якість. Бюджетні пристрої можуть видавати зображення професійного рівня.

В тему: в 4 пунктах, як підключити проектор до ноутбука

Як вибрати проекційний екран

Грамотное соотношение сторон проектора

Домашній кінотеатр вже давно став доступним кожному. Досить тільки вивчити ключові характеристики проекторів і моніторів – тільки так можна купити ті моделі, що підійдуть під випадок користування.

Вибір екрану за технічними параметрами

Перед тим, як зважитися на покупку, слід вивчити характеристики системи. Найважливіші – розмір полотна, формат і матеріал поверхні. Детальніше про них можна прочитати нижче.

Оптимальное расстояние зрителя от проектора

Розмір мультимедійного екрану

Фахівці з настінним проекційним екранам радять дотримуватися наступних рекомендацій.

  1. Ширина дисплея повинна бути приблизно дорівнює відстані від монітора до першого ряду. Тобто, якщо від великого проекційного екрану до сидячих місць 2 метра – його довжина варіюється в межах 2-3 метра.
  2. Висота полотна повинна бути не менше 1/6 відстані від далеких місць. Тобто, якщо показ відбувається в кімнаті довжиною 10 МЕТРІВ, дисплей повинен бути висотою хоча б 1 МЕТР. В ІНШОМУ випадку на гальорці ніхто не зможе побачити, що відбувається на проекторі.
  3. Потрібно враховувати висоту стель і місце розташування самого проектора. За правилами, від підлоги до нижнього краю полотна має бути 80-130 см. Повісити 2-х метровий проектор в кімнаті висотою в 2 метри 2 сантиметрів – провальна затія.

На замітку: підключити телефон до проектора через WiFi – інструкція на 3 пункти і список 7 кращих додатків

Формат мультимедійного екрану

 Формат мультимедийного екрана

У розумінні «формат» мається на увазі співвідношення сторін проекційного дисплея. Станом на початок 20-х років XXI століття найпопулярнішим співвідношенням є 16: 9. Саме в цьому форматі знімається більшість фільмів і презентацій.

Варіант 4: 3 Застарілий. Дисплеї з таким співвідношенням перестали ВИПУСКАТИ 15 років тому, тому популярність подібних проекційних екранів сходить нанівець.

Вибір екрану по матеріалу поверхні

Типи поверхонь проекційних екранів на перший погляд ідентичні. Але фішка в деталях. Перед доставкою потрібно вивчити матеріал полотна і зрозуміти, наскільки він підходить під поточні умови.

Цікава стаття: Підключаємо смартфон до проектора: 6 робочих варіантів підключення для IOS і Android

Три ключових параметрів екрану.

  1. Коефіцієнт посилення – це те, наскільки полотно добре відбиває світло з проектора. Чим воно більше – тим яскравіше картинка.
  2. Контрастність – різниця між світлими і темними фрагментами. Вона деталізує зображення до найдрібніших деталей і тонких ліній.
  3. Кут огляду відображає не спотворює площу картинки. Чим цей параметр більше, тим краще: деякі моделі досягають показників 170-175°.

Універсальний побутової варіант – дисплей з білою поверхнею, такою як у 2E. Він передає кольору, не «з'їдаючи» при цьому слабкі відтінки. Для професійного використання можна придбати білі або чорні моделі. Такі незвичайні «кольору» використовуються в приміщеннях з величезною кількістю світла – конференціях, великих кінозалах і т.д.

Також слід звернути увагу на дисплеї з напиленням (Glass Beaded). Такі екрани мають поверхню, що відбиває, що дозволить зробити картинку більш точною. Завдяки цьому проектор можна встановлювати близько до глядачів – картинка не мерехтить поблизу сидить і добре видна на далекій відстані.

Дисплеї з написами «HiDef Grey» або «High Contrast» демонструють бездоганну візуалізацію.

Читайте: Проектор для домашнього кінотеатру – як вибрати і який з 3 видів краще

Правила установки проекційного обладнання

Правильно установленный проектор

Щоб отримати результат, який буде радувати око, потрібно розуміти куди ставити екран і проектор. У деяких випадках для цих цілей потрібно придбати власники і кріплення. І враховувати, які у вас стіни – з гіпсокартону, цегляні або дерев'яні. Щоб підвішений пристрій не завалилося в один НЕ прекрасний момент.

Монтаж екрану

Для правильної установки проектора потрібно враховувати особливості приміщення, обраний вид проекційного екрану і правила безпеки. Поради по монтажу, такі:

  • монтувати на стіні, яка не освітлюється сонцем безпосередньо. В іншому випадку відблисків не минути;
  • придбати металеві жалюзі або щільні штори – це помітно зменшить кількість світла в кімнаті, нейтралізуючи відблиски;
  • лінза проектора повинна бути спрямована точно на полотно, без зрушень;
  • рівень очей глядача повинен знаходитися на третині нижнього краю екрану.

Встановивши занадто низько, не буде видно того, що відбувається в нижній частині полотна.
Занадто високо – доведеться задирати голову і напружувати шию.

Для монтажу в великих приміщеннях це правило коригується: в розрахунок беруться місця з середніх рядів. Тоді всім глядачам буде приблизно однаково видно.

Пізнавальна стаття: Медіаплеєр для телевізора: як правильно вибрати

Монтаж проектора

Монтаж проектора

Проектор потрібно встановлювати так, щоб картинка «не лізла» за межі полотна. Для цього доведеться купити калькулятор розраховувати відстань. Воно залежить від спроектованого пристрою і параметрів проекційного екрану.

Проекційна відстань

Це протяг від проектора до дисплея. У кожного девайса воно своє, тому точні цифри варто шукати в інструкції до пристрою. Там же буде вказано проекційне співвідношення, яке виражається числом або в діапазоні. Наприклад, у Acer HV532 діапазон від 1.3 до 1.99.

Цікава стаття: підключити колонки до телевізора – все способи для 6 типів динаміків

Щоб дізнатися, де встановити проектор, потрібно помножити ці цифри на ширину екрану. Для спрощення розрахунків, слід переводити значення в сантиметри.

Радиус охвата передаваемой с проектора картинки

Наприклад, спробуємо порахувати на якій відстані потрібно поставити монітор шириною в 3 м і проектор, щоб картинка захопила весь екран.
Для цього потрібно помножити проекційне відстань на ширину дисплея. Щоб зрозуміти оптимальна відстань, потрібно знати мінімальне і максимальне значення. У таблиці розраховуємо, якщо мінімум 1,3 метра, максимум 1,9 метрів, а ширина полотна 3 метри.

Формула
Рішення (в метрах)
1,3 х 3 3,9
1,9 х 3 5 , 7

Виходить, що оптимальна відстань проектора від дисплея в межах 4-5 метрів. Якщо не хочеться вважати самому, в інтернеті є онлайн-калькулятори від виробників.

Пізнавальна стаття: Як правильно виміряти діагональ телевізора: 3 шляху

Хороший проекційний монітор і додаткові опції до проекторів кінотеатром будь-яку кімнатку! Головне – реалістично оцінювати площу, де все це буде встановлюватися.

Коментарі
Залиште коментар