Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як працює Т2 телебачення: 5 особливостей цифрового ефіру

Дата публікації: 01.07.2020 18:24
Дата оновлення: 06.06.2023 10:01

Аналогове телебачення відійшло в Лету. Тепер, щоб дивитися новини та серіали по «шухляді», у нас є три можливості:

  • по старому доброму кабельному ТБ,
  • по супутниковій «тарілці»,
  • з цифрового телебачення.

Якщо витрати на «тарілку» надто накладні і ви не готові платити щомісячну абонплату операторам кабельного ТБ, тоді залишається лише один варіант — купити тюнер. Розбиратимемося, що таке Т2 і чи варто його підключати.

Что такое Т2

Що таке Т2?

Цифрове телебачення – це передача ефірного сигналу в ФОРМАТІ DVB-T2 на телерадіочастотах від 474 до 666 МГц. ЗА допомогою Т2 можна отримати якісне зображення. Швидкість передачі відео досягає приблизно 45 мегабіт на секунду.

Друге покоління цифрового ТВ-ефіру прийшло на зміну раніше впровадженому Т1, яке було покликане замінити аналогову передачу сигналу.

Дивитися улюблені передачі стало яскравіше і веселіше: ніяких перешкод і «сніжків», прикрих сюрпризів у вигляді картинки, що стрибає, або зникнення каналу в самий невідповідний момент.

Как работает Т2 телевидение

Старі добрі «роги-антени», за допомогою яких телевізори абияк транслювали ще «Блакитний вогник» та КВК часів СРСР, не втратили актуальності і з приходом сучасного Т2. Але відрегулювати якість передачі наразі набагато простіше.

Зрозуміти, що таке Т2 та оцінити досягнення цифрового прогресу, може будь-який телеглядач. Цифрові стандарти Телевізор універсальні, розібратися з ними не важко.

Корисна інформація: ТОП-10 кращих Full HD телевізорів – популярні моделі з роздільною здатністю 1920х1080

Навіщо потрібне Т2 ТБ?

Щоб з'ясувати, для чого впровадили цифрове телебачення, можна йти двома шляхами.

1. Наукове обґрунтування
У зв'язку з впровадженням радіочастотних каналів мобільного зв'язку знадобилися додаткові можливості розширення архітектури мультиплексу (цифрового пакету каналів).

2. Пояснення простіше
На одній дорозі, яку розширювати вже нема куди, потік транспорту настільки великий, що для перевезення пасажирів краще запустити кілька великих автобусів, ніж тисячі маленьких автомобілів.

Транслювання каналів Т2 дозволяє зберегти деяке місце радіочастот, тому з'являється можливість розвитку якісного мобільного зв'язку. Прогрес цифрових технологій дає змогу покращити ефірний потік, оптимізувати його під нові вимоги часу.

Корисна стаття: ТОП-10 кращих Full HD телевізорів – популярні моделі з роздільною здатністю 1920х1080

Переваги Т2

Цифровий сигнал відкриває не лише розширений функціонал. Він має ряд очевидних переваг для споживачів.

  1. Глядач отримує можливість безкоштовного перегляду якісної відеотрансляції кількох десятків каналів. Заплатити доведеться лише за тюнер.
  2. Більше не потрібна дорога та громіздка антена. З ресивером добре буде працювати навіть найпростіший диполь. Аналогову антену не потрібно переносити і крутити в пошуках хорошого сигналу, вона відразу зловить цифровий потік.
  3. Для перегляду телепередач варто один раз підключити та налаштувати тюнер, щоб отримати 32 популярні канали у високій якості.
  4. Навіть старий телевізор, який має AV-входи, отримає розширені функції: можливість перегляду програми телепередач, прогнозу погоди та новин.
  5. Залежно від моделі та кодування ресивера, можна отримати такі функції, як запис відео через USB-порт, перегляд інтернет-каналів, IP-телебачення. Звичайно, це все доступно за умови наявності флешки та інтернету.

Цифровое телевидение

Сам Т2-тюнер – це мініатюрна коробочка з пультом керування. Простота пристрою не залишає шансів на серйозні поломки та часті несправності. Тому на «цифру» можна спокійно покластися, плануючи сімейний перегляд нового фільму або веселі посиденьки з нагоди спортивних трансляцій.

Цікава стаття: Частота оновлення екрана телевізора: яка краще

Принцип роботи цифрового телебачення

Цифрове телемовлення створювалося з метою заощадити більше ефірного простору. Це досягається за рахунок:

  • стискування сигналу у форматі MPEG 4;
  • приміщення пакета з кількох каналів у смугу, що дорівнює розміру аналогової передачі даних для одного каналу;
  • надсилання від 5 до 16 програм в одному мультиплексі.

Аналогове телемовлення вимагало наявності передавача кожного каналу, а «цифра» дала можливість відправляти 30 каналів із двома пристроями. Але принцип роботи цифрового телебачення закрив доступ прийому передач телевізором без ресивера.

Оскільки канали формату DVB-T2 передаються пакетами, їх отримання і перетворення на зображення потрібен роздільник. У цій ролі виступає тюнер Т2.

 Преимущества Т2

Деякі популярні виробники укомплектовують саму сучасну ТВ-техніку вбудованим тюнером, але простіше та вигідніше купити окремий ресивер, ніж міняти дорогий телевізор.

Так, як працює Т2 телебачення не за аналоговим принципом, канали, що транслюються, передаються Блоками. Телеглядач завдяки тюнеру отримує можливість перегляду більшої кількості передач, ніж зі звичайною Антеною. Причому цифрова трансляція дозволяє бачити чітку картинку навіть за слабкого сигналу.

Корисна стаття: ТОП-10 найкращих бюджетних телевізорів – рейтинг недорогих моделей і що купити

Як підключити Т2-тюнер до телевізора та правильно його налаштувати?

Ресивер є, антена теж є, тепер потрібно розібратися, як зробити так, щоб все запрацювало. Відомий соціальний рекламний ролик обіцяє, що підключення не займе багато часу. Чи справді це діло під силу навіть бабусі-пенсіонерці? Так і є.

Щоб підключити Т2-тюнер та налаштувати канали, потрібно виконати кілька елементарних дій.

  1. Вставте кабель кімнатного або вуличного аналогового приймача в антенний отвір ресивера.
  2. Підключити ресивер за допомогою низькочастотного RCA (у народі «тюльпан») до телевізора через порти AV (аудіо R червоний, аудіо L білий, відео жовтий) або за допомогою кабелю HDMI відповідний порт чорного кольору.
  3. Включити тюнер у розетку та почекати кілька хвилин." Цифра" сама налаштується, надаючи всі можливі для перегляду в регіоні канали та чітку картинку.

 Как подключить тюнер к ТВ

При підключенні та налаштуванні Т2 складнощів не виникає. Тільки в окремих випадках можна зіткнутися з деякими труднощами.

Проблема
Причини та рішення
На екрані телевізора не відображаються налаштування тюнера Можливо, підключено не той кабель, вибрано неправильне з'єднання «тюнер – ТБ» або ресивер не постачається струмом від електромережі. Потрібно перевіряти ще раз, чи коректно включений Т2-тюнер.
Якщо ресівер з'єднується RCA-кабелем, потрібно правильно підключити AV-порт: червону вхідну частину «тюльпану» слід вставити у відповідний отвір телевізора з позначенням INPUT.
У разі підключення через HDMI – перевірити щільність входження кабелю до порту телевізора.
Можливо, неправильно вибрано налаштування режиму телевізора. При підключенні через" тюльпан" у телеменю Sources потрібно вибрати пункт із позначкою AV. Якщо використовується HDMI, вибрати джерело в меню з такою ж позначкою.
За наявності зображення відсутній звук Порушено порядок підключення тюнера до ТБ. Перевірити ще раз AV-з'єднання.
Зображення нечітке, перешкоди. Можливо, неправильно підключено або встановлено аналоговий приймач, пошкоджений кабель антени. Потрібно перевірити аналогове підключення, встановитиантенуНа рівні, що забезпечує максимальну можливість прийому сигналу.
Чіткіший і якісніший сигнал передається при HDMI-з'єднанні. Не всі моделі Т2-ресивер комплектують таким кабелем, його варто купити додатково.
Після закінчення налаштування транслюються не всі канали Кожен регіон має низку місцевих каналів. Їх кількість, а також час трансляції може відрізнятися залежно від від геолокації. Через деякий час можна перезапустити налаштування тюнера.
Також потрібно перевірити та виправити некоректне підключення або встановлення аналогового приймача.

Т2 відкриває яскравий світ цифрового ефірного простору, в якому немає місця неякісному зображенню. Для насолоди переглядом улюблених телеканалів потрібно лише один раз вибрати та налаштувати тюнер, а потім – отримувати задоволення від діджитал-прогресу.

Цікава стаття:ТОП-10 НАЙКРАЩИХ моніторів з роздільною здатністю Full HD — рейтинг популярних моделей

Коментарі
Залиште коментар