Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно виміряти діагональ телевізора: 3 шляхи

Дата публікації: 13.05.2020 15:16
Дата оновлення: 13.05.2020 15:16

Місце РОЗТАШУВАННЯТВ як не помилитися? Для цього просто виміряйте його діагональ. Як це зробити вдома самостійно – розповідаємо нижче.

Диагональ телевизора

Цікаво: ТОП-10 кращих бюджетних телевізорів – рейтинг недорогих моделей і що купити

Чому вимірюють діагональ і чому в дюймах

Відповідь на поверхні.

  • По-перше, для найперших телевізорів в США, дюйм взяли за основу. Заміри робили навскоси між кутами дисплея.
  • По-друге, кінескопіческіе ТВ відображали зображення у формі прямокутника. Так як пропорції діаметра кінескопа і діагоналі картинки були однакові, цифрові дані в дюймах були цінним орієнтиром. НА відміну від ширини і висоти телеекрану.

Тому одиницею довжини для теледісплеев і гаджетів, є дюйм.

На дозвіллі: телевізор купити: 20 рекомендацій для правильного вибору

Як виміряти діагональ телевізора

В дюймах? Розповідаємо на прикладі Kivi 40UR50GU.

  1. Потрібно зазирнути в техдокументації.
  2. Перевірити протилежну сторону телеекрану.
  3. Оглянути коробку, на ній часто вказують дані.
  4. Відшукати відомості в Інтернеті: в пошуковому рядку Google ввести марку і серійний номер.

Але так, як можливі втрати, відсутність документів та інше, замість вищевказаних варіантів варто діяти самому, щоб виміряти діагональ екрану телевізора. Знадобляться дві речі на вибір.

  1. Стрічка для вимірювань. Її слід натягнути між протилежними кутами дисплея навскоси: зафіксувати → виміряти довжину. Рамку до уваги не брати.
  2. Нитка або еластичний кравецькі метр. Процедура аналогічна. Натягуючи нитку, потрібно обрізати кінець біля полярного кута і відміряти довжину лінійкою.

Измерение диагонали телевизора

Чим найкраще вимірювати діагональ

Вищевказані способи підходять для вимеріванія середніх телевізорів. Якщо ж дисплей перевищує 1 м, тоді кравецької метра не вистачить. Як тоді дізнатися діагональ телевізора ? Можна взяти нитку. Але такий варіант не зовсім достовірний. Адже нитка тягнеться і зісковзує, можливі похибки в підрахунках аж на півметра. Сантиметрова стрічка для замірів – ідеальний варіант, щоб визначити параметри. Але варто відштовхуватися від тих пристосувань, які під рукою.

Як перевести дюйми в сантиметри

Значення від якого потрібно відштовхуватися – один дюйм. Він=2.54 см. Як дізнатися яка діагональ біля телевізора? Потрібно виконати наступні дії:

  • заміряти 2 сторони телеекрану: верх і бічну частину (лінійкою/рулеткою);
  • вивести два цифрових значення в квадраті. Після – підсумовувати;
  • витягти корінь і поділити на 2.54 (округлення до меншого).

Таблиця порівняння діагоналей

Наочний огляд показників:

Дюйми
Сантиметри
22" 56
32" 82
37" 94
40" 102
42" 107
50" 127
55" 140
60" 152
65" 165
70" 178
75" 191
85" 216
100" 254

Якщо показник помножити на 2,54 і скруглить до більшого – отримаєте цифру в сантиметрах.

На що впливає діагональ екрану телевізора

На чіткість картинки. Від неї і буде залежати зручність під час телеперегляду. Але, знаючи діагональ моделі (Kivi 32HB50GR), потрібно також враховувати нижче представлені чинники, які посилять комфорт для телеглядачів.

Діагональ і роздільна здатність екрана

Різкість і деталізація зображення характеризує роздільна здатність екрану. Чим більше пікселів (точок) на дисплеї, тим в кращій якості відеотрансляція.

Вважається, чим більше діагональ, тим реалістичніше картинка. Але це правило не для всіх ТВ. Наприклад, у LG 32LM6300PLA дюйма і 1920х1080р) відмінне поєднання параметрів. Але якщо взяти той же телеекран і застосувати до розв'язання 1366х768, відмінність буде істотним. У всій красі проявляються кривизна ліній, низька деталізація і яскравість.

Читайте: ТОП-10 кращих 4К телевізорів – популярні моделі з дозволом Ultra HD

Діагональ і місце установки

Якщо кімната маленька, великий монітор ніяк не вписується. Для техніки потрібна нормальна вентиляція. Відповідно, потрібно залишити хороший зазор – кілька сантиметрів між панеллю і стіною.

Але і тут свої нюанси, обумовлені конструкцією стін. Якщо у вас гіпсокартонні перегородки, краще не ризикувати і не навішувати панель. Інакше впаде. Тендітні стіни не зможуть витримати об'ємні телеекрани.

Корисна стаття: На якій висоті вішати телевізор на стіну: гайд в 3 пунктах

Діагональ екрану і відстань перегляду

Золоте правило говорить: «Дистанція від телеекрану до глядача – до 4 м ».

Диагональ телевизора и расстояние просмотра

Будова pixel безпосередньо впливає на комфортний перегляд. Сідаючи ближче, буде рябіти в очах. Це дзвіночок, що такий перегляд нікуди не годиться, близьку відстань негативно позначиться на зорі. Доведеться отсесть подалі.

Непоганим варіантом для телеглядача вважається відстань, при якому він може візуально охопити весь телеекран, без повороту голови або тулуба.

Як вибрати оптимальну діагональ телевізора

Сподіваємося, ви зрозуміли, що орієнтуватися тільки на габарити телевізора не варто. Краще підшукати роздільна здатність з потрібною пропорцією сторін. Діагональ повинна бути на контрасті з квадратурою приміщення. Тоді зможете насолоджуватися якістю «пикчерз» і забути про дискомфорт.

В тему: Оптимальна діагональ телевізора – гайд в 3 пунктах про вибір розміру екрану

Для маленької кімнати до 20 квадратних метрів краще підбирати телеекрани з діагоналлю до 40" (16: 9 І 1920х1080р). Якщо ж брати монітор поменше, картинка не буде чіткої і Яскравою. Купуючи для кімнатки величезну діагональ ВІД 40" (НАПРИКЛАД,LG 49UM7100PLB), будете швидко відчувати втому в очах.

Техніку для будинку вибирати з урахуванням вартості, габаритів і техособенностей. А щоб не помилитися з об'ємами, краще самим виміряти діагональ. Таким чином, як це описано в даному описі.

Коментарі
Залиште коментар