Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який телевізор вибрати для ps4 і 4 кращі моделі ТВ

Дата публікації: 26.05.2020 15:23
Дата оновлення: 28.11.2023 12:25

PlayStation 4 — приставка, яка потребує гарного екрану, щоб розкрити потенціал. Але яким характеристикам він має відповідати і скільки коштує? Чи не буде найкращий телевізор для PS4 Pro надто дорогим? Відповіді – у статті.

выбор телевизора для плейстейшн

Основні критерії вибору телевізора для PS4

Щоб отримати максимальний експірієнс від геймінгу, потрібно зрозуміти, наскільки модель Телевізор відповідає вимогам Sony — який має дозвіл, чи є HDR, ЯКА матриця і т.д. Нижче буде розібрано параметри, що впливають на вибір.

В тему: Який телевізор купити: 20 рекомендацій для правильного вибору

Діагональ

диагональ телевизора для playstation 4

Деяким здається, що великим екраном можна досягти ефекту присутності, але іноді величезний монітор може, навпаки, зашкодити зору.

Потрібно вибирати такий екран, щоб користувачеві не доводилося нахиляти голову. Техніку ставлять на безпечній відстані, інакше з`явиться перевтома очей.

Рекомендована діагональ для ефекту занурення та комфортного геймінгу:

Роздільна здатність екрана

Оскільки у більшості ігор формат відео 1920х1080 і вище, монітори повинні підтримувати хоча б Full HD. А який телевізор вибрати для PS4 Pro та PS VR? У разі монітор повинен мати Ultra HD дозвіл. Якщо фінанси дозволяють, можна піти на випередження та придбати пристрій з дозволом у 6К та .

Корисна інформація: ТОП-10 найкращих телевізорів 2019 року – рейтинг найпопулярніших моделей на вибір користувачів

Кут огляду

 угол обзора телевизора для PS4

Зазвичай користувач знаходиться паралельно екрана, тому показник не відіграє ролі. Виняток – коли з ПС-кой взаємодіють одночасно кілька користувачів, активувавши «Розділений екран». У такому випадку ігровий монітор поділяється на 2-3 частини, де кожен бачить свою картинку. Кут огляду при цьому має бути якнайбільше. У деяких IPS-матриць він сягає 178 градусів.

Порада: 178 градусів – оптимальне значення. Картинка буде однаково чіткою з будь-якого ракурсу, і геймерам не доведеться нахиляти голову в незручне становище, щоб стежити за тим, що відбувається на екрані.

Частота оновлення кадрів зображення

Від цього параметра залежить, скільки кадрів на секунду змінюватиметься на моніторі. Чим більша цифра – тим краще.

Основні дані зібрані до таблиці:

Частота зміни кадрів за секунду
Сфера використання Чи підійде для PlayStation та Xbox
16 Використовувалася в німому кіно Ні
24 Міжнародний стандарт кінознімання Тільки для окремих ігор
30 Популярна частота кінознімання Казуальні ігри або звичайні ігри на слабких настройках
60 Стандарт ТВЧ та в системі «Шоускан» Підійде для ігор на PS4, хіба що в деяких особливо активних моментах підгальмовуватиме
120 Найпередовіший стандарт Підійде для будь-яких ігор на приставках на найближчі 3-5 років

Тип матриці

Впливає на якість зображення і наскільки довго можна перебувати перед екраном без шкоди для очей. На цей параметр варто звернути увагу навіть тим, хто просто дивитиметься Netflix або складати пазли на PS.

Тип матриці
Особливість Ціна
TN Швидкий відгук, мінімальний кут огляду та середня передача кольору, що погіршується при зміні кута. Бюджетна, але слід враховувати, що вона є тільки в застарілих моделях
ЖК Хороша передача кольорів, але посередня якість зображення і великий пінг.
LED Дуже популярні матриці з гарною передачею кольору, яскравістю і контрастністю. За наявності підсвічування не поступатиметься OLED. Середня
OLED Золота середина "ціна-якість". Такі екрани показують чудову картинку за середньої ціни. Самі дисплеї складаються з органічних діодів, що генерують пікселі, і не потребують підсвічування.
QLED Фактично, той же OLED, тільки зроблений виключно для Samsung. Єдиною відмінністю між двома матрицями є те, що QLED використовує квантові точки, що регулюють довжину хвиль, тим самим отримуючи чітку картинку.
IPS Сучасні матриці з величезними (до 178 градусів) кутами огляду та реалістичною передачею кольорів, яка не перевантажує очі. Єдиний недолік таких матриць у тому, що вони вимагають трохи більше електроенергії. Однак, з огляду на те, що сьогодні виробники намагаються виробляти енергоефективні пристрої, не варто переживати. Різниця енергоспоживання буде незначною. Також у деяких старих моделях час відгуку буде нижчим. У сучасних IPS-екранах час пінгу мінімальний Дорога

Читайте також: На якій висоті вішатиме телевізор на стіну: гайд у 3 пунктах

Поверхня матриці

При виборі телевізора для Sony PlayStation 4 Pro слід враховувати і покриття – глянсові краще передають колір, проте від них швидше втомлюються очі. Плюс через відблиски буде складно грати при денному освітленні. Більшість матових моделей дають приглушену картинку, проте за таким екраном очі майже не втомлюються. Для тих, хто шукає телевізор з гарною передачею кольору та при цьому безпечний для очей, підійдуть моделі з матовим екраном та IPS-матрицею.

Звук

звук телевизора для плейстейшн 4 про

Щоб зрозуміти, який телевізор потрібен аудіофілам для PS4, слід ознайомитись із якістю звуку. Це далеко не найважливіша характеристика, але гарне аудіо покращить ігровий експірієнс.

Якщо потрібно отримати добрий і гучний звук, слід звернути увагу на «інтенсивність звуку» (у паспорті пристрою підписано під I) - чим вищий цей показник, тим краще.

Сучасні телевізори погано відтворюють «низи», що може вплинути на занурення в саму гру. Тому тим, хто хоче отримати ідеальний звук, слід купити зовнішню акустику.

HDR

Завдяки наявності цієї технології картинка стає більш контрастною. Опція дозволить зробити ігровий світ яскравішим. Тому, запитуючи себе, який телевізор вибрати для PS4 Pro, слід звернути увагу на моделі HDR.

Час відгуку

Оптимальний час відгуку, що забезпечує динамічну атмосферу – 1-5 мс. Якщо користувачі будуть грати в казуальні ігри або дивитися кіно, можна купувати аксесуари з відгуком в 7-9 мс.

Цікаво: ТОП-10 кращих Full HD телевізорів – популярні моделі з роздільною здатністю 1920х1080

Роз`єми

Щоб законектитися з PS4, пристрій має підтримувати HDMI. Цей роз`єм необхідний передачі цифрового сигналу. Якщо його немає, підійдуть VGA або AV, але якість картинки буде гіршою і можливі перебої з аудіо. При коннект через DVI звуку не буде.

Додаткові характеристики

дополнительные характеристіки телевизора плейстейшн

Також слід звернути увагу на додаткові параметри. Вони не так сильно впливають на якість гри, проте допоможуть отримати найкращий ігровий досвід.

Затримка виводу (input lag)

Параметр, який буде життєво необхідним для любителів шутерів та action-ігор, таких, як Mortal Kombat 11. Простіше кажучи, це час, за який сигнал з консолі передається на екран. Тобто чим input lag більше, ніж повільніше персонаж на екрані реагуватиме на команди геймпада.

Тривалість затримок зображення:

  1. 20 мс і менш – ідеальний вибір. Картинка буде чіткою, а NPC блискавично виконуватиме всі дії.
  2. 20-40 мс дозволить грати із середнім рівнем комфорту навіть у динамічних іграх.
  3. 40 мс підійдуть хіба що для гри в шашки та розкладання пасьянсу.

Корисна інформація: ТОП-10 найкращих 4К телевізорів – популярні моделі з роздільною здатністю Ultra HD

Якщо приставка береться більше для стратегій, ніж для шутерів, час затримки буде неважливим. А ось шанувальникам постріляти слід звернути увагу на цю характеристику під час вибору телевізора для PS4 Pro.

Але більшість виробників не публікують його в технічних характеристиках. Тому тут доведеться озброїтися терпінням та подивитися огляди чи запитати на тематичних форумах.

Smart TV

Для тих, хто зібрався купувати телевізор для приставки є новина – не потрібно переплачувати за Смарт-ТБ. Сама консоль виступає портативним "мозком" TV, куди завантажуються десятки програм для перегляду контенту: від YouTube до Netflix і Megogo.

Curved TV

Фішка сучасних телевізорів – вигнуті екрани. Вони дозволяють відкрити для себе глибину картинки і сильніше зануритися в те, що відбувається на моніторі. Це можливо, коли користувач буде перебувати близько до екрана і сидіти посередині. В інших випадках він практично не відрізнятиметься від класичного ТБ.

Інші доповнення

При виборі слід орієнтуватися на девайси, що підтримують бездротові технології (такі як Bluetooth та WiFi) та ті, що мають функцію поділу картинки на 2 частини (PiP або PaP).

Найкращі телевізори для PS4

Так який а телевізор вибрати для PS4, щоб він передав атмосферу? Нижче зібрані найкращі пристрої для геймерів та любителів контенту.

LG 43UM7450

телевизор LG 43UM7450

Бюджетні моделі. Хороший 43-дюймовий 4К UltraHD LED-TV, що підтримує керування голосом та технології на базі штучного інтелекту. У нього є кілька HDMI і USB-портів, що дозволить під`єднати практично будь-що. Також підтримує HDR-технологію, завдяки чому кольори будуть ще більш насиченими.

Зміна кадрів 50 на секунду може задовольнити любителів шутерів, але повністю покриє потреби інших. Акустика в 43UM7450 представлена динаміками на 20 Вт, чого буде достатньо більшості ігор.

Важливо: Оптимальна діагональ телевізора – гайд у 3 пунктах про вибір розміру екрана

SAMSUNG UE50RU7400U

телевизор SAMSUNG UE50RU7400U

Телевізор з діагоналлю 50 дюймів і частотою 100 к/сек. Звичайно ж, з такими розмірами він працює з 4K та HDR.

SAMSUNG UE50RU7400U знаходиться на золотій середині «ціна/якість». Єдиним мінусом можна вважати відблиски у світлий час через глянцеву поверхню монітора. Хоча завдяки покриття антивідблиску вони мінімальні.

SONY KD-55XF9005

телевизор SONY KD-55XF9005

ТБ, який підійде для великої кімнати. SONY KD-55XF9005 легко працює з 4К-контентом і HDR, має LED-підсвічування та може показувати до 100 кадрів на секунду. Він сумісний з PS4 та PS4 Pro, а враховуючи його характеристіки, він працюватиме і з майбутньою PS5. Об`ємний звук із технологією ClearAudio дозволить ще сильніше поринути в атмосферу улюблених ігор.

Корисно до прочитання: Чим здивує PlayStation 5 – дата виходу PS5 фото, що відомо про нову Плейстейшен 5

SONY 65AF8

телевизор SONY 65AF8

Найдорожчий телевізор топа, який підійде тим, хто шукає собі пристрій преміум-сегменту. SONY 65AF8 має сучасну OLED-матрицю, що забезпечує природні відтінки, відмінну деталізацію та при цьому велику глибину чорного. Вбудований процесор 4K HDR X1 Extreme блискавично обробляє картинку, завдяки чому гравець не втратить контроль над персонажем навіть у найнапруженіших моментах.

То який телевізор вибрати для PS4? Все залежить виключно від запитів та готовності заплатити ту чи іншу суму за якісний монітор для геймінгу. Якщо є така можливість, завжди краще придбати соліднішу модель, щоб вона радувала якомога довше.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії