Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Пірни в матрицю з MOYO - огляд зони віртуальної реальності в ТЦ Dreamtown

Дата публікації: 02.11.2016 17:19
Дата оновлення: 02.11.2016 17:19

Дизайн

Потестувати таку систему будинку ви навряд чи зможете, тому що цей майданчик встановлена тут не тільки для краси – все це простір повинен бути вільним від будь-яких предметів, щоб сенсори правильно зчитували руху контролерів і шолома. Так що в будинку доведеться робити окрему ігрову кімнату (якщо ви розумієте, про що я).

Але пошуками місця складності не обмежаться – ще потрібно знайти ноут, досить потужний, щоб тягнути цю віртуальну всесвіт. У нашому випадку використовується потужний ігровий ноутбук MSI з високопроізводітелен процесорів Intel Core i-7 останнього покоління, плюс на борту встановлено 8 ГБ оперативної пам'яті. Все це трохи перевищує мінімальні системні вимоги, зате і грати приємно – все швидко, спритно і плавно. Саме ноутбук в даному випадку виступає "серцем" віртуальної системи, тому обов'язково треба подбати про його хорошій підготовці

Мінімальні системні вимоги для використання шолома HTC Vive такі:

  • GPU: Nvidia GeForce GTX 970 або AMD Radeon R9 290;
  • CPU: Intel Core i5-4590 або AMD FX 8350;
  • Оперативна пам'ять: 4 ГБ або більше;
  • Відеовихід: HDMI 1.4 або DisplayPort 1.2

Функціональність

Щоб ви розуміли – шолом HTC Vive – це не Samsung VR або Google Cardbox, куди спочатку вставляється смартфон, щоб забезпечити мислячу і візуальну складову . Тут вам потрібно тільки підключити шолом до живлення і комп'ютера – і вперед, борознити простори доповненої реальності. Це і плюс, тому що ви не залежите від смартфона і його моделі, і мінус, тому що ви опиняєтеся обмежені в рухах проводами підключення.

Найближчий конкурент HTC Vive – Oculus Rift, причому відмінності між ними настільки незначні, що для звичайного покупця навряд чи складуть інтерес. А ось досвід, який дарують шолом віртуальної реальності, воістину безцінний! Те, про що мріяли фантасти півстоліття тому – тепер доступно кожному, хто хоче спробувати заглянути в світ доповненої реальності. Спеціальна інфа для тих, хто боїться морської хвороби. За кілька годин безперервної гри мені ні на секунду не стало погано, ні запаморочилося в голові.

При всій громіздкості шолома, надівається він досить легко, і якщо його підігнати під свою голову – сидить як влитий. Окуляри з діоптріями ви в шолом не подденет, я навіть ризикувати не стала – щільний поролон по контуру шолома може зламати або погнути дужки окулярів, мені стрьомно було навіть перевіряти. Але і при моєю сильною короткозорості, без окулярів в шоломі мені було цілком комфортно, і картинку перед очима я бачила дуже чітко.

За рахунок того, що це не екран смартфона, а два повноцінних дисплея з дозволом 1200x1080, зображення перед вашими очима виходить досить деталізованим і якісно промальовані. На рахунок впливу на зір сказати нічого не можу, але від використання шолома у мене швидше втомлювалися не очі, а обличчя. Так-так, особа може втомитися, тому що на тобі досить важка і важка конструкція. І з цим нічого не побажаєш, як мінімум – на даному етапі розвитку технологій.

Що мені в цій системі віртуальної реальності сподобалося на тисячу відсотків – так це контролери. По-перше, вони дуже зручно лежать в руці. По-друге, керування дуже логічне, кнопки зручно лежать під пальцями. Відгук у них божевільно швидкий, так що в лазерних стрілялках або іграшках серйозніше отримаєте масу задоволення від швидкості гри – картинка змінюється поворотом голови, жести моментально відображаються в ігровому світі.

До речі, якщо ви в процесі гри подивіться на свої руки – вас чекає невеликий сюрприз – в іграх контролер може виглядати як завгодно, тому мозок періодично заклинює від невідповідності тактильних і візуальних відчуттів. А своїх рук ви просто не побачите – тільки контролери, ширяють у повітрі. Але все дивні відчуття досить швидко проходять, особливо коли геймплей затягує.

Спочатку доступно для гри кілька ігор, великі додатки The lab, за допомогою якого можна почати освоювати віртуальність – в ньому є штук 10 різних ігор для демонстрації можливостей VR-системи. Ми поки не змогли протестувати динамічні шутери, зі стрибками, вибухами і епічністю, але незабаром обіцяють запив багато улюблених хітів, доступ до яких буде забезпечуватися за допомогою облікового запису Steam.

Підсумки

Мій досвід використання вийшов абсолютно феєричним. Коли ви в перший раз поринете в віртуальність, ваш мозок буде жартувати з вами – ви можете абсолютно втратити орієнтацію в просторі, не вірити тому, що ви тримаєте в своїх руках, та й взагалі – бачити руки, коли все тіло говорить, що ви на них дивіться. Це все дивно і незвично, але дуже круто.

Паралельний світ, в якому ти керуєш планетами, стріляєш з лазера або цибулі, орудуешь на складі або майстерні роботів і робиш ще силу-силенну всього – при цьому в безпеці і не виходячи зі своєї кімнати – це дійсно неймовірно!

Я віднесу цей досвід до списку тих, що потрібно спробувати в своєму житті хоча б раз. Тим більше, що зараз для цього не обов'язково купувати всю цю систему – приходьте в наш магазин в Dreamtown і тестируйте все в будь-який час абсолютно безкоштовно! Приємного занурення в матрицю!

Коментарі
Залиште коментар