Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати вудлище

Дата публікації: 06.11.2015 07:17
Дата оновлення: 06.11.2015 07:17

Незважаючи на те, що сучасні виробники постійно оновлюють свій асортимент і вдосконалять фірмові моделі, існують деякі універсальні критерії, які можуть стати опорними точками при виборі вироби. Їх розгляду і присвячена ця стаття.

Основні параметри вибору вудилища

Практика показує, що ключовими параметрами, на які необхідно звертати увагу при виборі вудилища є їх:

  • матеріал виготовлення;
  • вага;
  • лад (ступінь вигину під навантаженням);
  • жорсткість;
  • конструкція;
  • розташування катушкодержателя.

Бюджетні моделі, в більшості випадків, виготовляються зі склопластику. Будучи досить універсальними, ці вудлища підходять для багатьох видів риболовлі, відрізняються міцністю і невибагливістю у використанні. До недоліків подібних виробів можна віднести важкі кільця з кераміки і незручні своєю громіздкістю тримачі для котушок. 

Моделі, виконані з вуглепластика або з додаванням графіту, набагато легше, ніж склопластикові аналоги, і характеризуються більш високою жорсткістю (навіть вироби довжиною 5-6 м можна використовувати для далекого закидання). При цьому вуглепластик боїться ударів і механічних пошкоджень, і тому вимагає дуже обережного поводження.

Найлегші вироби (до 150 г) призначені для лову дрібної риби (краснопірка, йоржа, плітки, піскаря), а важкі вудлища вагою понад 300 г розраховані на велику і сильну рибу, наприклад, коропа.

Залежно від конструкції існують три основних види вудилищ:
1. Цілісні - цілісна конструкція є найбільш витривалою, але при цьому і найбільш важкою.
2. Штекерні (що складаються з декількох частин) - штекер спінінг досить габаритний, хоча набагато тонше і легше, ніж цільні зразки, завдяки чому рука під час процесу лову не так швидко втомлюється.
3. Розкладні (телескопічні) - телескопічна конструкція програє двом попереднім моделям в міцності, але приваблює своєю компактністю.

«Ловися, рибко, велика й маленька ...»

Головне, з чим необхідно визначитися при виборі вудилища, це яку рибу і де ви збираєтеся ловити. Наприклад, телескопічна модель 4-5 м, забезпечена тонким параболічних хлистом, ідеально підійде для лову язя, сорожкі, густерки.

Завдяки навантаженні на всю довжину вудилища, подібні вироби відмінно стримують різкі ривки риби, запобігаючи сход. Забезпечивши таку вудку тонкою волосінню, цілком можна використовувати її при лові верхоплавка.

Якщо ви збираєтеся ловити в озері великого карася або напівкілограмових линів з дальньою занедбаністю, то перевагу слід віддати жорсткої чотириметрової вудці з безінерційною котушкою. У свою чергу, для сазана потрібно вудлище довжиною 5 м з максимально жорстким ладом і особливо міцним хлестом. Будучи досить важкими, ці моделі складно утримуються в руках, але при цьому вони дозволяють витягнути навіть найбільші рибини.

Ловля дрібної риби без далекого закидання найбільш зручна з допомогою довгих вудилищ 5-7 м, які традиційно забезпечуються найтоншої снастю і, як правило, не мають пропускні кільця і ​​котушки.

Вибирайте відповідне вудилище і готуйтеся спіймати велику рибу.

Коментарі
Залиште коментар