Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати спінінг

Дата публікації: 06.11.2015 08:23
Дата оновлення: 06.11.2015 08:23

Якщо ви не знаєте, як вибрати спінінг, але при цьому хотіли б придбати собі відповідну модель, ознайомтеся з представленої нижче інформацією, яка напевно зробить ваш вибір більш простим і зрозумілим.

З чого починається ... спінінг?

Безсумнівно, можна не ускладнювати й купити універсальні снасті довжиною 2,4 м. Але досить скоро ви переконаєтеся, що це не оптимальний варіант. Хоча б тому, що для лову з берега найбільш комфортними є моделі від 2,7 м, а з човна найзручніше ловити рибу спінінгом довжиною до 2,1 м. Тобто, вибирати виріб слід, виходячи з конкретних умов його використання.

Отже, як правильно вибирати спінінг? Для того щоб ваш вибір був гарантовано вдалим, визначте для себе:
1. Де ви збираєтеся ловити рибу (в дрібному озері або глибокої швидкої річці)?
2. Звідки ви збираєтеся рибалити (з берега або з човна)?
3. На яку рибу ви плануєте полювати (тут важливий вид, вага і розмір)?
4. Які приманки ви збираєтеся використовувати?

Полювання на окуня, язь, головень з берега в невеликій річці можлива за допомогою моделі довжиною 2,1-2,4 м з швидким ладом і приманками 12-28 г, серед яких можуть бути джиг-головки, воблери або болісно. А ось для лову середньої і великої щуки на річці шириною більше 100 метрів буде потрібно аналогічний спінінг 2,7-3 м завдовжки.

Вирушаючи на човні на озеро без течії, буде доречно взяти виріб до 2,28 м, що характеризується середнім або швидким ладом з тестом 3-12, 4-16 або 5-20 м В свою чергу, при лові з човна на глибині судака вам знадобиться спінінг 2,1-2,4 м в довжину з швидким ладом, розрахований на великі приманки.

Параметри, які важливо враховувати при виборі снасті

Вибираючи спінінг, особливу увагу слід приділяти:

  • конструкції;
  • довжині вудлища;
  • строю;
  • тесту.

Найбільш популярними сьогодні є спінінги з штекерним і телескопічним вудлищами. Що складається з декількох сегментів штекерна модель є більш ефективною, але якщо для вас важлива компактність вироби, то вибір слід зробити на користь телескопічного зразка. Що стосується довжини вудилища, то для лову в невеликих водоймах доцільно використовувати спінінги 2,1-2,7 м. Довші екземпляри призначені для тих, хто збирається рибалити з берега на широких і глибоких річках і озерах.

Вудилища, виконані зі скловолокна, залучають демократичною ціною, міцністю і зносостійкість, але характеризуються великою вагою, тому такі моделі найбільш зручні при лові явищем. Вуглепластикові моделі мають більшу гнучкість і меншою вагою, хоча їх істотним недоліком є ​​зайва крихкість.

Вибираючи лад, слід мати на увазі, що спінінг повільного ладу, що гнеться при закиданні від самої рукояті, абсолютно не підходить для лову джеркбейтами, воблерами і джигом. Для цих цілей слід придбати жорстку, але чутливу модель швидкого (надшвидкого) ладу.

Вибирайте відповідний спінінг і готуйтеся до шикарного улову.

Коментарі
Залиште коментар