Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати триммер для трави

Дата публікації: 22.11.2015 14:04
Дата оновлення: 22.11.2015 14:04

Представлене сьогодні на ринку число моделей вражає своїм різноманіттям, розібратися в якому, на перший погляд, досить складно, але, насправді, цілком можливо.

Види триммеров

Перше, з чим вам доведеться визначитися, замислюючись, як вибрати триммер для трави, так це з його видом. Сучасні тримери можуть бути:

  • електричними;
  • бензиновими;
  • акумуляторними.

1.Електричні
Найнижчою вартістю і невеликою вагою можуть похвалитися моделі, що працюють від електрики. Вони не вимагають додаткових витрат на паливо і регулярного заряджання і є відмінним варіантом для невеликого прибудинкової простору. ДО недоліків таких пристроїв можна віднести їх не дуже високу потужність і територіальну обмеженість, яка визначається довжиною шнура.

2. Бензинові
Оптимальним варіантом для обробки великих площ стане бензиновий тріммер. Володіючи високою потужністю, ці агрегати здатні ефективно працювати при будь-якій погоді, але при цьому їх потрібно часто заправляти бензином і проводити регулярне техобслуговування. Негативним моментом також є вихлопні гази, які обладнання виділяє під час роботи.

3. Акумуляторні
Акумуляторні моделі приваблюють своєю автономністю і мобільністю. Поступаючись потужностними можливостями бензиновим зразкам, вони, тим не менш, цілком підійдуть для площ середнього розміру.

Основні технічні характеристики і функціонал триммеров

Ріжуча система триммера може бути представлена волосінню або ножами. Моделі з волосінню рекомендується вибирати в тих випадках, якщо ви збираєтеся працювати переважно з травою. Для кущів і дерев слід віддати перевагу агрегату з ножами.

Зручність використання пристрою в великій мірі залежить від форми ручки. Так, D-подібна ручка найкраще підійде для обробки доріжки або живоплоту. Воювати з дикими чагарниками і заростями найлегше з J-рукояткою, а ручка, виконана в формі T, дозволить вам довго не відчувати втоми при стрижці навіть найбільшого газону. Незалежно від форми рукоятки її штанга повинна бути телескопічною – це зробить пристрій максимально комфортним для будь-якого користувача.

Особливу увагу при виборі агрегату також необхідно приділити наступним характеристикам:

  • ширина скошування ( «золотий стандарт» 30-35 см);
  • тип приводу (вал з редуктором вважається більш надійним варіантом, ніж тросик);
  • функціонал.

Для бензинових моделей важлива ємність бака і кількість тактів двигуна – перевагу слід віддавати великим баку і 4-тактні мотори. Серед електричних тримерів більш компактними і збалансованими є агрегати з нижнім розташуванням двигуна, в той час як габаритні моделі, в яких мотор розташований зверху, демонструють вищу потужність. Якщо ж ваш вибір припав на акумуляторне пристрій, то варто брати модель з зарядом, якого вам вистачить більше ніж на годину.

У великій мірі функціональність триммера залежить і від кількості комплектних насадок, за допомогою яких газонокосарка зможе замінити садові ножиці, косу, кромкорез, культиватор і навіть снігоприбирач. Наявність в моделі блокування двигуна від перегріву захистить пристрій від передчасного виходу з ладу, а розворот ріжучої системи і коліщатка зроблять робочі операції особливо зручними і не дуже нудними.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії