Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 найкращих Wi-Fi роутерів 2023

Дата публікації: 07.02.2021 14:30
Дата оновлення: 20.02.2023 15:56

Наприкінці 20 століття крилатою стала фраза" запорука міцної сім'ї – особистий телевізор у кожного її члена". У 21-му технології та гаджети внесли корективи, і «війну» за пульт змінили баталії задля доступу до мережі.

Інтернет-серфінг, спілкування у Фейсбуці відступають на другий план перед онлайн-трансляціями матчів та нових серій «Ігри престолів». У будь-який час і в будь-якому місці можна підключити смартфон, ноут або планшет до Wi-Fi і насолоджуватися переглядом. Тим більше, що в багатьох українських сім'ях батьки та діти мають мінімум по одному гаджету, який тією чи іншою мірою замінює ПК. Використовувати його можливості без обмежень дозволить роутер.

Правильно підібраний пристрій забезпечить високошвидкісний доступ до всесвітньої павутини та значну площу покриття. А розібратися у значеннях характеристик і вибрати відповідну модель для дому допоможе огляд кращих апаратів.

Роутер для дома и офиса

TP-Link TL-WR841N

Роутер TP-Link TL-WR841N

Рейтинг кращих відкриває TP-Link TL-WR841N. Ця «робоча конячка» найкраще поєднує прийнятну ціну та функціональні можливості.

Достоинства:

  1. Дві зовнішні незнімні Wi-Fi антени забезпечать якісне покриття у дво-трикімнатній квартирі.
  2. Щоб підконнектити кілька пристроїв за допомогою кабелю, в апарат вбудовано чотири LAN порти.
  3. Модель працює за стандартом IEEE 802.11n. Роутери попередніх поколінь використовували 11g, швидкість обміну даними за допомогою якого була нижчою у п'ять разів, а радіус сигналу — у 15 разів меншою.
  4. Для захисту від злому та стороннього використання пристрою вбудовано протокол шифрування WPA2. Це найсучасніший спосіб убезпечити роутер і канал від хакерів, в відмінність від вразливого WEP.
  5. ЗА допомогою функції IP QoS користувачеві доступний контроль за інтенсивністю споживання швидкості інтернету кожним пристроєм. Тому можна самостійно налаштовувати та розподіляти з'єднання між приладами, які користуються мережею.

Можливий мінус: Usb-Порту Немає.

Asus RT-N11P

Роутер Asus RT-N11P

Маршрутизатор оформлений в загальному для пристроїв бренду стилі: чіткі геометричні лінії, монохромна коса клітина. Апарат гармонійно виглядає в хай-тек інтер'єрі, підкреслить чорний або темно-сірий системник. Asus RT-N11P відмінним вибором для тих, хто не любить білі, маркі моделі.

Особливості:

1. Модель початкового рівня підійде для середніх розмірів квартири або невеликого офісу з мінімумом стін та перегородок.

2. Чотири LAN-роз'єми дозволяють підключити за допомогою кабелю необхідні пристрої для швидкої роботи через мережу.

3. Користувач може регулювати пропускну здатність кожного окремого пристрою, встановлювати пріоритетність роздачі.

Корисно знати: Як відновити забутий пароль роутера: 2 ефективних способу

4. Спеціально розроблена брендом система налаштування Plug-n-Surf полегшує налаштування приладу. Усього три зрозумілі кроки допоможуть налагодити модель навіть тому, хто вперше робить це самостійно.

5. За безпеку відповідають протоколи за стандартами WPA та WEP.

Слід враховувати, що підключити телефонний модем до пристрою неможливо, оскільки USB роз'єму немає.

Tenda F3

Роутер Tenda F3

Білий глянсовий пристрій зроблено відомою фірмою з КНР. Примітно, що в країні-виробнику фірма займає майже половину ринку в комп'ютерних мереж і користується повагою. Тому у працездатності техніки бренду можна бути впевненим. При цьому бюджетність апаратів мало відбивається на «залізі» та функціональності.

Параметри моделі:

  1. Три незнімні антени забезпечують до 200 квадратних метрів покриття. З урахуванням перегородок та інших перешкод для сигналу Tenda F3 проблем обслуговує дво-трикімнатну квартиру або невеликий приватний будинок.
  2. Вигідно відрізняє пристрій від конкурентів наявність інтерфейсу українською мовою.
  3. Користувачу доступна установка ліміту та розподіл швидкості через бездротове з'єднання для різних пристроїв.
  4. Вай-фай з'єднання досягає 300 Мбіт/с.

Чого немає:

  • гумових ніжок для більш ефективної вентиляції;
  • окремої клавіші від'єднання від електромережі;
  • кнопки відключення вай-фай;
  • роз'єм USB.

D-Link DIR-615S

Роутер D-Link DIR-615S

Бренд відомий в Україні надійним та доступним мережевим обладнанням. Знаковою подією існування виробника стала зміна назви з Datex Systems Inc. Під новим ім'ям торгова марка досягла комерційного успіху більш ніж у сімдесяти країнах земної кулі. Товари фірми включають мережні адаптери екрани, маршрутизатори та інше обладнання.

Особливості DIR-615S:

  1. Дві вбудовані антени покриють невеликих розмірів квартиру або офіс.
  2. Комутатор пристрою складається з чотирьох стандартних портів, так що можна підключати і інші ПК і ноутбуки, а також ігрові консолі.
  3. Є окрема кнопка керування роздачею Wi-Fi, тому відключити мережі можна одним рухом, якщо потрібно терміново піти. При цьому техніка, яка отримує доступ до інтернету через LAN-з'єднання, залишиться на зв'язку.
  4. Оновити програмне забезпечення без зусиль допоможе вбудована функція пошуку та сповіщення про необхідність встановлення потрібної версії.
  5. Для захисту призначені WPA/WPA2 та WEP на вибір користувача.

Нюанс: відсутній USB-роз'єм.

Перед покупкою: вибрати роутер для дому?

TP-Link TL-WR940N

 Роутер TP-Link TL-WR940N

Стильний маршрутизатор відрізняється від побратимів фактурною поверхнею та увігнутою верхньою панеллю. Матовий корпус збирає менше пилу та подряпин, ніж глянцеві аналоги.

Особливості моделі:

  1. Для захисту від хакерського злому використовується шифрування за протоколом WPA/WPA2.
  2. Швидко підключити та налаштувати пристрій можна, натиснувши кнопку WPS.
  3. Швидкість з'єднання за допомогою TP-Link TL-WR940N досягає 450 Мбіт/с, тому перегляд фільмів онлайн як HD і грати в мережеві ігри буде комфортно.
  4. Три незнімні антени забезпечують безперебійне покриття в середніх розмірах квартирі, офісі та будинку.
  5. Швидкість роздачі кожного окремого гаджета користувач може контролювати за адресою IP.
  6. Доступ повітря для охолодження забезпечують отвори на нижній панелі та з боків.

Можливі незручності:

  • модель не кріпиться на стіну, може лише стояти на поверхні;
  • гумових ніжок немає, тільки пластикові;
  • USB-порту – немає.

Asus RT-AC51U

Роутер Asus RT-AC51U

Апарат середнього цінового сегмента виконаний у впізнаваному дизайні бренду – гострі грані, косі лінії, матова текстура корпусу. Модель працює у двох діапазонах. Перший, на 5 ГГц, забезпечить швидкість до 443 Мбіт/с, а другий – на 2,4 ГГц – до 300 Мбіт/с. За 2,4 відповідають дві зовнішні антени, а за 5 – одна внутрішня. Тому можливостей маршрутизатора вистачить, щоб дати якісне та безперебійне покриття у будинку та офісі.

НА тему: Що таке NAS і навіщо мені вдома мережеве сховище?

Інші особливості:

  1. Для підключення сторонніх пристроїв Asus RT-AC51U роз'ємом USB.
  2. Функція AiCloud дозволяє створити хмарне сховище, підключивши запам'ятовуючий пристрій.
  3. В офісі буде доречна можливість мережевого друку через USB роз'єм.
  4. У разі неполадок у вай-фай мережі стануть у пригоді запасні лінії зв'язку з використанням модемів, які працюють за технологією 4G і 3G.
  5. Можливості апарату дозволяють контролювати і налагоджувати розподіл швидкості передачі окремих гаджетів.
  6. Гумові ніжки забезпечать щільний контакт з поверхнею, на якій стоїть пристрій. Також можна встановити його на стіні.

TP-Link Archer C50 AC1200

Роутер TP-Link Archer C50 AC1200

Апарат середнього цінового сегмента має естетичний екстер'єр. Плавні лінії глянсового корпусу доповнені діагональними смугами сірого та білого кольорів. TP-Link Archer C50 AC1200ГАРМОНІЙНО виглядає в інтер'єрі з величезним переважанням світлих тонів.

Особливості:

  1. Модель має чотири зовнішні антени типу, що не знімається, які створюють стабільне покриття значної площі.
  2. Два діапазони – 5 і 2,4 Ггц – формують дві лінії зв'язку з різною швидкістю. Залежно від завдання користувач вибирає той чи інший канал. Так, для найпростіших операцій на кшталт роботи з електронною поштою або веб-серфінгу вистачить частоти 2,4. А для онлайн-ігор та потокового відео високої роздільної здатності знадобиться другий варіант.
  3. Чотири роз'єми LAN-типу зі швидкістю до 100 Мбіт/с дають можливість підключити потрібну кількість пристроїв по дротовому зв'язку.
  4. Через порт USB можна встановити коннект зі знімними носіями даних та комп'ютерною периферією. Також можливе заряджання пристроїв.
  5. Прилад працює за стандартом IEEE 802.11ac, тому дає швидкість, яка втричі вища, ніж у апаратів n-серії.

Asus RT-AC1200

Роутер Asus RT-AC1200

Бездротовий маршрутизатор середньої цінової категорії обладнаний чотирма незнімними антенами для якісного покриття без збоїв у мережі. Пристрій виглядає акуратно та стильно. Розмістити його можна на поверхні – стільниці або системнику, і навіть на гладкому покритті він не ковзатиме завдяки чотирьом гумовим ніжкам на нижній частині корпусу. Також у комплект входять кріплення для встановлення апарату на стіні.

Апгрейдити ПК: ТОП-5 кращих внутрішніх жорстких дисків (HDD) на 1 TB

Підйомності:

  1. Asus RT-AC1200 покоління роутерів працює у двох діапазонах. До 1200 Мбіт/с обіцяє на частоті 5 ГГц і до 300 Мбіт/с – на 2,4 ГГц. У сумі пропускну здатність обмежена 1,2 Гб/с. Такого покриття достатньо, щоб забезпечити інтернетом пристрою у великій квартирі, будинку та офісі. На кожен діапазон розраховано дві антени.
  2. Швидкість на частоті 2,4 збільшиться до 400 Мбіт/с, якщо використовувати обладнання з технологією TurboQAM.
  3. USB роз'єм дає можливість використовувати пристрої для зберігання інформації, а також оргтехніку.
  4. На знімному носії можна організувати хмарне сховище файлів.
  5. Налагодження приладу складається з трьох кроків: увімкнути, підконнектити потрібні дроти, налаштувати через звичний браузер.

TP-Link Archer C60

 \Роутер TP-Link Archer C60

Потужний TP-Link Archer C60 один з кращих роутерів для приватного будинку, а також офісу середньої площі. Сигнал Wi-Fi надходить на частотах 5 та 2,4 ГГц. Швидкість, відповідно, до 867 та 450 Мбіт/с. За якість покриття відповідають п'ять антен незнімного типу.

Достоинства моделі:

  1. Стильний дизайн дозволяє пристрою стати елегантним акцентом в інтер'єрі.
  2. За високу швидкість та надійність роздачі сигналу відповідає стандарт IEEE 802.11ac. Завантаження «важких» програм, потокове відео та ігри онлайн не викликають перевантажень та переривання покриття.
  3. Дві антени призначені для частоти 5 Ггц, три – для 2,4. Вони чергуються для оптимізації покриття.
  4. В апарат вбудовано функцію контролю доступу до мережі по URL. Користувач може створювати списки заборонених та доступних адрес для дітей чи колег.
  5. Для захисту особистої інформації передбачена можливість налаштування гостьової мережі.
  6. Інтерфейс налагодження інтуїтивно зрозумілий. Також для контролю за роботою пристрою можна використовувати програму Tether.

Можливі нарікання:

  • відсутність USB-порту.

Asus RT-AC58U

Роутер Asus RT-AC58U

Не змінює традиційного дизайну апаратів виробник і в цій моделі. Вона є однією з кращих у класі AC1200, до якого відносяться роутери з граничною швидкістю 1,2 Гб/с. Пропускна здатність Asus RT-AC58U у двох діапазонах – 5 і 2,4 ГГц.

Особливості:

1. Крім швидкого з'єднання Wi-Fi маршрутизатор забезпечує до 1 000 Мбіт/с через дротове підключення. Для з'єднання по кручений парі призначені чотири LAN-роз'єми.

2. Порт USB 3.0 дозволяє під'єднати необхідні пристрої, сумісні з апаратом, та використовувати його в як файлового сховища. Також доступне підключення модемів, які підтримують ТЕХНОЛОГІЇ 3G ТА 4G. Швидкість передачі цих специфікації USB вдесятеро перевищує можливості версії 2.0.

НА допомогу: Як підключити і налаштувати ADSL-маршрутизатор: 5 простих кроків

3.Для зберігання файлів та операцій з ними можна налаштувати AiCloud. Ця функція дозволяє організувати хмарне сховище, керування яким здійснюється через браузер або за допомогою спеціалізованої програми смартфону.

4. Одночасний безперебійний обмін даними на кількох пристроях забезпечує наявність MU-MIMO. Ця технологія збільшує прохідну здатність маршрутизатора шляхом створення кількох ліній прийому та передачі файлів.

Отже, вирішальними параметрами, які слід вивчити перед покупкою, є швидкість бездротової та провідної передачі та радіус покриття. Чим Більше приміщення та кількість передбачуваних користувачів, тим вищими мають бути показники. Якщо Планується робота з оргтехнікою або хмарним сховищем, обов'язковим є роз'єм USB. А дводіапазонність апарату особливо важлива для тих, хто працює в мережі або часто грає онлайн. Якщо серйозних навантажень не передбачається, є сенс придивитися до базових моделей.

Модель
Швидкість Wi-Fi, Швидкість LAN/WAN Наявність USB портів
Мбіт/с портів, Мбіт/ з
TP-Link TL-WR841N до 300 до 100 немає
Asus RT-N11P до 300 до 100 немає
Tenda F3 до 300 до 100 немає
D-Link DIR-615S до 300 до 100 немає
TP-Link TL-WR940N до 450 до 100 немає
Asus RT-AC51U до 773 до 100 є
TP-Link Archer C50 AC1200 до 1200 до 100 є
Asus RT-AC1200 до 1200 до 100 є
TP-Link Archer C60 до 1350 до 100 немає
Asus RT-AC58U до 1300 до 1000 є

Коментарі
Залиште коментар
Категорії