Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чому принтер не друкує: 12 причин

Дата публікації: 03.03.2023 12:01
Дата оновлення: 05.06.2023 17:06

Принтери відмовляються друкувати з програмних чи апаратних причин. Якщо індикатори хоч якось світяться, справа, швидше за все, не в залізі.

після надсилання на друк не працює принтер

Що робити насамперед, якщо принтер не друкує взагалі

Почати варто з простого. Перевірте:

  • підключення принтера до живлення та комп'ютера,
  • наявність заправленого картриджа,
  • відсутність застрягання паперу,
  • наявність паперу у лотку.

не друкує принтер через зажований папір

Уточнення щодо останнього пункту — папір має бути вставлений правильно. Вийміть його та встановіть знову. Може датчик побачить папір, і все почне працювати.

Перевіряємо підключення

Проблема з комунікаціями є типовою відповіддю на питання, чому принтер не друкує. Якщо десь відійшов шнур, то, звісно, ​​нічого надрукувати не вдасться. За відсутності живлення не світяться індикатори, пристрій не подає ознак життя.

Трохи складніше знайти причину, коли відійшов юсбішний чи мережевий кабель, зник Wi-Fi. У випадку з'єднання по Usb можна витягти, а потім вставити кабель на місце або приєднатися до іншого порту. Роз'єм для підключення повинен знаходитися не на передній панелі комп'ютера. Не використовуйте для підключення Usb-концентратори.

Цікава стаття: Як скасувати друк на принтері: 3 перевірені алгоритми

Перевіряємо картриджі та витратні матеріали

Тривала перерва в експлуатації струминника часом призводить до засихання чорнила в голівці. У цьому випадку спробуйте її розмочити спеціальною рідиною або дистильованою водою. Після 2-3-годинної процедури засмічення може розчинитись. Не вийшло? Тоді доведеться міняти картридж.

Також є комплекс причин, через які не йде друк на лазерних і на струменевих принтерах після заправки або за тривалої її відсутності. Виробники встановлюють на картриджі чіпи та лічильники, нав'язуючи користувачам певні правила експлуатації. Наприклад, перешкоджають повторному заправленню картриджа. У більшості випадків подібні проблеми вирішують у сервісі шляхом розчіпування чи прошивки.

Розбираємося з IP друкувального пристрою: Як дізнатися IP принтера — 8 перевірених способів

Чому принтер не друкує: детально розбираємо причини

Торкнувшись апаратних проблем, перейдемо до програмних. Припустимо, все правильно під'єднано, тонер або фарба є; розберемося, що робити, якщо принтер не друкує у такій ситуації. Основні варіанти:

Джерело проблеми
Що робити
Драйвера Перевстановити
Налаштування

Вибрати потрібний принтер.

Розібратися з зупиненою печаттю, автономною роботою.

Підчистити чергу друку

Віруси Перевірити комп'ютер антивірусом
Зависла служба Налаштувати «Диспетчер друку»

Драйвера 

До перевстановлення драйверів вдаються, якщо інші програмні методи не допомогли. Алгоритм дій:

  1. Перевіряємо наявність рідних драйверів на вінчестері або іншому носії, у переважній більшості випадків знадобляться саме вони. Дрова можуть бути на CD-диску, що входить до комплектації пристрою. За відсутності драйверів завантажте програмне забезпечення на сайті виробника принтера.
  2. Почитайте документацію до друкувального пристрою. У ній напевно розписано порядок встановлення драйверів. Можливо, спочатку потрібно вимкнути принтер і витягти Usb-кабель.
  3. Видаліть старий драйвер та встановіть новий.

Налаштування

Насамперед вимкніть принтер, перезавантажте ПК, а потім знову увімкніть пристрій. При невеликому збої цього може виявитися достатньо. Якщо не допомогло, на «Панелі управління» зайдіть в «Пристрої та принтери». Перевірте такі моменти:

  • Принтер, на якому хочете друкувати, вибрано за замовчуванням. Його значок не затемнений.
  • Відкрийте принтер. У головному меню не повинно бути галочок навпроти пунктів «Призупинити друк» й «Працювати автономно». 

що робити, якщо принтер не друкує

Черга друку

Не повинно бути документів у черзі друку. Якщо вони накопичилися, запустіть очищення черги, а потім спробуйте видрукувати файл. Якщо ефект не настав, увімкніть-вимкніть принтер і повторіть спробу.

принтер не друкує тексту

Проблема з чергою може виникнути під час друку великого файлу, при підключенні до пристрою кількох ПК через локальну мережу та одночасному надсиланню з них документів.

Автономна робота

Активне положення цього параметра в меню «Принтери» є однією з очевидних причин відсутності друку. З пункту «Працювати автономно» галочку потрібно обов'язково зняти.

Розбираємось із програмною помилкою: Помилка 0x00004005 підключення до принтера: 7 способів виправлення

Формати друку

Якщо надіслати на принтер А4 документ формату А3, не уникаючи особливо до процесу, друкарський пристрій все одно видасть якийсь результат. Проблеми зрідка бувають з видруком якогось екзотичного формату (не docx і xlsx). У цьому випадку конвертуйте файл у більш зручний вигляд або скористайтеся іншим принтером.

Вибрано не той пристрій для друку

В офісі з локальною мережею користувач має можливість відправити документ на вибраний принтер. Можливо, на якийсь час призначили принтером за замовчуванням мережеве БФП, встановлене в іншому кабінеті, і забули про це. При надсиланні на друк кліком по іконці йде команда на цей пристрій, а принтер, що під рукою, нічого не робить.

не відповідає пристрій друку принтера

Віруси

Активність вірусів рідко призводить до того, що принтер не хоче друкувати текст, а все інше на комп'ютері або ноутбуці працює. Зазвичай через шкідливе програмне забезпечення стає недоступним широкий спектр операцій на ПК. Для розв'язання проблеми скористайтесь антивірусом.

Забезпечуємо взаємодію пристроїв: Чому комп'ютер не бачить принтер — 6 кроків до безпроблемного друку документів

Проблеми з ОС

Windows — досить надійна система, що не виключає глюки друку. Проблеми можуть бути пов'язані зі службою «Диспетчер друку». Вона повинна запускатися автоматично та бути активною.

не друкує принтер через проблему з ОС

Принтер не друкує середину аркуша: ймовірні причини

У деяких лазерників, коли закінчується тонер, принтер нормально друкує по краях листа, а середина не тішить чіткими символами, залишається блідою. Тобто виходить документ з широкою світлою смугою посередині. Для тимчасового виправлення ситуації трохи потрясіть картридж, вимкніть режим економії тонера на ПК. На якийсь час це допоможе, але заправка все одно знадобиться.

Якщо білу смугу видає струменевий принтер, причина може бути в оновленні Windows. Таке вже траплялося у 2021 році з апдейтом KB5000802. Проблема перемагається видаленням невдалої обновки.

Технології сканування: Як просканувати документ і навіть без сканера: 15 способів

Чому принтер не друкує чорним чи кольоровим?

Струменеві принтери дають можливість видруковувати фото, але за наявності такої техніки доводиться мати справу з фарбами, заглиблюватися в причини несправностей, і, можливо, навіть в їх усунення. Розберемося, чому принтер не хоче друкувати чорним. Можливі причини:

  • неякісна фарба або недостатній рівень розхіднику,
  • несумісний картридж,
  • засмічення друкувальної головки,
  • проблеми зі СБПЧ,
  • програмні проблеми та інше.

Якщо принтер відмовляється друкувати кольоровим, не турбуйтеся. Спектр причин приблизно такий самий, як і у разі відсутності чорного. Дорогий ремонт не знадобиться.

На закінчення ще один спосіб, здатний привести до тями друкувальний пристрій. Потрібно клацнути правою по іконці принтера та зайти на вкладку «Порти». Якщо апарат налаштований на друк LPT, а підключений по Usb, працювати він не буде. Також у портах може бути кілька Usb, у такій ситуації запам'ятайте початкові налаштування про всяк випадок і спробуйте змінити їх.

Техніка для офісу: Гаджети для офісу: ТОП-7

Коментарі
Залиште коментар
Категорії