Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як почистити тостер і повністю змити 4 види забруднень

Дата публікації: 28.02.2023 13:25
Дата оновлення: 02.03.2023 13:32

Хрумкі шматочки хліба, що підрум'яні в тостері, — ідеальне доповнення до сніданку. Однак такий девайс вимагає ретельного догляду. Інакше скупчення крихт та шар нагару на поверхнях стануть причиною диму та запаху під час його роботи. Щоб уникнути подібних проблем, важливо знати, як почистити тостер і своєчасно це робити.

брудний тостер

Чи можна мити тостер водою?

В інструкції до будь-якої моделі є розділ, який у деталях роз'яснює правила користування електроприладом. Серед інших правил безпеки передбачено розділ, що стосується догляду. З поданої у ньому інформації випливає, що особливості конструкції тостера виключають його взаємодію з водою. А саме:

  • Прилад рекомендують використовувати далеко від мийки, щоб унеможливити потрапляння крапель.
  • Заборонено використання за високої вологості.

І, звичайно, тостер не можна мити: наливати в камеру воду і занурювати в неї. Використання посудомийної машини також не допускається.

Читайте: Як користуватися тостером: 5 порад та хитриків

Як помити тостер перед першим використанням?

Мити не можна. Виробники рекомендують звільнити тостер від спакування та включити на максимальний інтервал нагріву — з порожньою камерою. Дочекатися відключення та дати приладу охолонути. Двічі повторити цю процедуру. Після остигання тостер готовий до використання. Трохи диму під час роботи в холосту вважається нормою.

Як почистити тостер від забруднень?

Щоб догляд за тостером не перетворювався на квест, господині регулярно протирають його після остигання. Перш ніж навести лоск, пристрій відключають від мережі. Якщо протирання сухою серветкою не дає потрібного ефекту, допускається використання зволоженої губки та мийного засобу.

протирати боковини тостера

Для різних матеріалів корпусу підхід відрізняється:

Матеріал корпусу
Засоби для очищення
Пластик Ефективна губка, змочена в розчині мийного для посуду. Якщо жир присох, тоді кашка з питної соди та води
Метал Очистить серветка, змочена розчином оцту або склоочисником

Після вологої обробки корпус протирають насухо, щоб унеможливити розлучення та потоки на стінках приладу.

На замітку: Як приготувати тости без тостера: 3 варіанти

Як почистити тостер усередині?

Перед початком роботи бажано постелити на стіл паперові рушники, щоб не забруднити все довкола. Лоток і знімні грати промивають і сушать. А для очищення внутрішніх поверхонь використовують щітку, нею видаляють крихти.

Особливості чищення

Чищення вимагає специфічного підходу, тому потрібно знати, як видалити нагар, залишки продуктів, жир і крихти.

Як почистити тостер від крихт

Починати краще з очищення лотка. Крихти струшують, лоточок миють. Цю єдину деталь можна мити, щоб запах крихт, що підгоріли, не приваблював мух, тарганів і мурах.

Якщо пристрій не оснащений знімним піддоном, його потрібно перевернути та струсити над тарілкою або паперовим рушником. Після цього внутрішню поверхню очищають сухою щіткою або видмухують крихти, використовуючи фен.

Рейтинг: ТОП-9 найкращих тостерів: детальний огляд

Як помити тостер від жиру

Наліт осідає не тільки на корпусі, він також з'являється усередині камери. Щоб почистити тостер від жиру, логічніше було б вдатися до мийного з позначкою «Антижир», яке ефективне навіть у холодній воді. Однак такий варіант не підійде, оскільки побутову хімію необхідно рясно змивати. Для тостера це згубно, тому доцільніше скористатися харчовою содою, кухонною сіллю та оцтом.

Для того, щоб видалити наліт з камери, роблять таким чином:

  1. Готують кремоподібну кашку з соди та води та щіткою розподіляють по поверхнях тостера.
  2. Залишають прилад на чверть години, щоб сода розм'якшила жир.
  3. Щіткою, без натиску очищають поверхні й протирають спочатку вологою, потім сухою серветкою.

витирати ґратки тостера

Такий спосіб очищення безпечний для тостера, не дряпає поверхні, прибирає наліт та запах гару.

 

Порівняння: Тостер чи сендвічниця — що краще: 10 параметрів вибору собі на допомогу

Як почистити тостер від сиру

Виколупувати залишки ножем чи виделкою — не варіант. Так псуються пластини. Простіше скористатися кашкою із соди та води. Потрібно нанести суміш на поверхні та залишити на 15 хвилин. Сода розм'якшить сир, що пригорів, вийде без зусиль його змести.

Або ж можна скористатися альтернативними варіантами сумішей:

  • Пастою з рівних частин питної соди та солі, змішаних з 1-2 ложками води. Вона позбавить від забруднень, що пригоріли;
  • содою, змішаною з оцтом. Така кашка очищає до блиску решітки. І розправляється із брудом.

Ці засоби безпечні та легко видаляються вологою, а потім сухою серветкою.

Від нагару

Нашарування породжують запах. Їх видаляють крупнистою сіллю. Для цього знадобиться пачка солі та рулон харчової плівки — можна замінити папером та скотчем.

Сіль засипають у камеру — в отвори для хліба, щоби зайняла весь об'єм. Потім прилад у 2-3 шари обертають харчовою плівкою. Або закривають отвори папером, заклеївши скотчем. «Мінус» такого способу у появі слідів на корпусі, які доведеться відтирати. Тостер, упакований у плівку або заклеєний папером, енергійно струшують, потім сіль висипають.

Кристалики вбирають жир, вологу, нагар та крихти. Залишки видувають феном, який включають у режимі холодного обдування. Сіль потрібно видаляти повністю, щоб не спровокувати появу іржі на деталях приладу.

Профілактика забруднень

Не варто обсмажувати товсті скибки. Вони можуть торкатися нагрівача, що призведе до появи нагару. Важливо регулярно змітати крихти з піддона і щомісяця прожарювати тостер на найвищій потужності — так само як і перед першим використанням. Потрібно взяти за правило очищати камеру приладу щіткою та протирати корпус після приготування.

відтирати тостер від жиру

Розібралися, як помити тостер із мінімальними зусиллями та максимальною ефективністю. Тостери з автоматичним центруванням унеможливлюють контакт скибочки хліба з нагрівальним елементом. Поява нагару виключена. А це вагомий аргумент на користь чистоти.

До теми: Догляд за побутовою технікою: 10 порад на всі випадки життя

Коментарі
Залиште коментар
Категорії