Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung: відмінності смартфонів серій M, A, S, Note, Z (Fold) в 5 деталях

Дата публікації: 18.08.2017 09:30
Дата оновлення: 18.08.2017 09:30

Статья оновлена: 22.07.2021

Флагманські смартфони корейського бренду Samsung не потребують особливого представлення. Цей гігант світового масштабу відомий як компанія, що незмінно поставляє на ринок електроніки кращі мобільні апарати. І це беззаперечний факт! Явну відмінність серій телефонів Самсунг і їх перевагу навряд чи не помітить звичайний користувач. 

Різниця для серій телефонів Самсунг в тонкощах дизайну

Для новаторської команди Samsung S серія — не єдина лінійка, в яку бренд вклався по максимуму, хоча справедливо було б відмітити, що найпродуктивніші саме ці моделі. Крім явного лідера, Galaxy S, корейці пропонують й інші, не менш цікаві аналоги. Кожен з девайсів, що різняться за ціною та продуктивності, дивує по-своєму. 

Наприклад:

  • Samsung Galaxy A і J — бюджетні моделі. 
  • Note — флагман, що не має рівних по мультимедіа. 
  • Ще одну серію (Galaxy M) вважають основним конкурентом китайським Xiaomi.

відмінності Samsung: детальний аналіз

З цим брендом кожен знайде для себе саме те, що потрібно. Проведемо порівняння більш детально.

Кращий бюджетний флагман: Samsung Galaxy A72: огляд 10 характеристик і 5 особливостей

Відмінності Samsung M, A, S, Note, Z (Fold) серій в деталях

З перших днів виходу Samsung Galaxy S, розробленого у 2010 році, флагманські моделі цієї серії мають попит, про що свідчить динаміка продаж для компанії. Хоча варто визнати, що характеристики девайсів постійно змінюються. Корейський бренд намагається пропонувати найбільш релевантну продуктивність для своїх пристроїв. Інженери компанії Самсунг збирають новий флагман майже щороку.

Серед останніх та найбільш популярних на сьогодні смартфонів — Galaxy S21. Старт його продажів почався в першому кварталі 2021 року. Як і належить флагману, модель підтримує мережу 5G, має екран на 120 Гц і ряд інших фішок, які є тільки у Самсунга. 

Galaxy Note — не менш цікавий варіант. Це кращий пристрій з великим екраном, що є сьогодні в продажу. Це справжній міні планшет. Корейські інженери забезпечили максимальний комфорт для перегляду відео та при цьому додали першокласні камери. Основний матеріал — скло та пластик. 

Любителям мультимедіа варто уважно придивитися до Galaxy Note 10 або ж як альтернативу розглянути більш сучасний Note 20. Перевагою цієї серії є наявність режиму Samsung DeX, який спрощує підключення пристрою до ноутбука або телевізора. Коли потрібна більша діагональ для перегляду, це важливо.

Інженери Самсунг намагаються постійно експериментувати. Саме ця компанія вперше презентувала апарат з відкидним екраном. Це новація, яка заслуговує на увагу! Йдеться про Galaxy Fold, який вважається кращим широкоформатним смартфоном даного типу. Апарат дебютував на ринку восени 2019 року. І вважається вершиною досконалості та залишає далеко позаду аналоги Apple iPhone. 

У каталозі Samsung знайдуться також недорогі мобільні пристрої. Без цього ніяк. Galaxy J і А — найпопулярніші бюджетні аналоги. Моделі в стандартному пластиковому корпусі та мінімальної начинки повинні були конкурувати з китайцями. Хоча, справедливо б було відзначити, що один з новіших флагманів (Galaxy A42) адаптований для підтримки мережі 5G, що не дуже характерно для цього цінового сегмента. 

Відмінність серій телефонів Самсунг в лінійці бюджетних девайсів

У 2020 році лідерами середньо цінового сегмента вважалися Galaxy A51 і A71. Їх фішка — великі екрани (6,6" і 6,7"). Це явні конкуренти для Xiaomi. Обидва згаданих девайси підтримують швидке заряджання, відрізняються високою якістю компонентів та оригінальним градієнтним забарвленням корпусу. Представлені пристрої явно виглядають дорожче заявленої вартості.

Порівняння з американцями: Що краще: iPhone або Samsung — який з 2 смартфонів вибрати?

Основні технології, що впроваджуються Самсунг

Інженери корейської компанії не обмежують себе рамками. При виборі комплектації, що беззаперечно впливає на продуктивність нових моделей, явно спостерігається різноманітність. Це тому, що справлятися з конкурентами сьогодні не так просто. Доводиться постійно збільшувати місткість акумулятора, покращувати швидкодію та інші параметри.

Беззаперечно, в баченнях інженерів Samsung різниця для серій смартфонів полягає як в роботі, так і виборі матеріалів. Явно на цьому бренд намагається не економити. Як результат — по якості корпусу та комплектації майже ніколи немає нарікань. Більшість апаратів 2020 року ідеальні в цьому відношенні. 

Якщо говорити про серію Samsung Galaxy M, вона була представлена в основному для боротьби з лідерством Xiaomi на індійському ринку. Для того, щоб зламати домінування китайського гіганта, команді Самсунг довелося суттєво переглянути цінову політику для своїх пристроїв. План частково спрацював, але, мабуть, для конкуренції з Realme потрібно більше зусиль. 

Зараз в каталозі Samsung п'ять моделей з серії Galaxy M. Асортимент, який можна знайти в магазинах, починається з Galaxy M11 та закінчується Galaxy M51. Це категорія недорогих апаратів, які поєднують в собі сучасний простий дизайн та функції, притаманні для флагманів. 

Смартфони цього виробника — беззаперечно інноваційні, технологічні пристрої. Більшість флагманів виділяються серед конкурентів стильним дизайном, високою функціональністю та використанням безлічі новацій. Одним з найцікавіших фірмових рішень є DeX (скорочення від Desktop Experience). Завдяки подібній новації, телефон здатен позмагатися з будь-яким портативним комп'ютером. З DeX користувачі зможуть запускати безліч додатків для смартфонів на великому екрані.

Про мультимедіа: Топ-10 ігор для дітей на Андроїд

Продуктивність та пам'ять Galaxy S, Galaxy Note, M та A

Для інженерів Samsung Note серія найважливіша та найдорожча. Компанія вклалася по максимуму саме в цей девайс. Високий рівень комфорту та відсутність нарікань з боку користувачів — явне тому підтвердження. Заслуговує на увагу впровадження інноваційних рішень DCI-P3, Always-On Display, HDR10+. Остання модель Galaxy Note 20 йде з надзвичайно потужним процесором Exynos 990, дисплеєм Infinity з технологією AMOLED, внутрішнім накопичувачем на 256 ГБ і ОЗУ на 12 ГБ.

Решта корейських телефонів менш ідеальні, але водночас абсолютно різні. Більшість девайсів оптимізовані для людей, які активно використовують соціальні мережі. На думку користувачів, які віддають перевагу Samsung, M серія — найкращий вибір для всіх, хто регулярно робить фотографії чи записує відео. Хоча це не безальтернативно. Уточнення за розмірами пам'яті для кожної лінійки, включаючи Samsung серії А, представлено в таблиці:

Серія
Galaxy S  M A Galaxy Note
Оперативна пам'ять до 8 ГБ (залежно від моделі) до 6 ГБ до 6 ГБ до 12 ГБ
Внутрішня пам'ять до 256 ГБ до 128 ГБ до 128 ГБ до 256 ГБ
Батарея  до 4000 mAh до 7000 mAh до 5000 mAh до 4300 mAh

Дизайн корпусу та тип матриці

Почнемо з Samsung Galaxy M. Це серія доступних за ціною смартфонів, які відрізняються місткісними акумуляторами, наявністю швидкої зарядки, оптимальною продуктивністю та естетичністю корпусу. Головна перевага — краще співвідношення ціни та якості. Пристрої оснащені дисплеєм PLS TFT (для M11) або Super AMOLED. Для кожного варіанту характерна насиченість кольорів та можливість перегляду кадрів під різними кутами. Загальна картина виглядає наступним чином: 

Серія
Samsung Galaxy S M A Galaxy Note
Екран Динамічний AMOLED 2X PLS TFT або Super AMOLED Супер AMOLED Супер AMOLED
Частота оновлення екрану 120 Гц до 90 Гц до 90 Гц 120 Гц

Все набагато оптимістичніше для серії «S». Компанія зібрала свій черговий апарат з цієї лінійки на початку 2021 року. Йдеться про три варіації: Samsung S21Galaxy S21 UltraGalaxy S21+. У всіх випадках інженери віддали перевагу 120-ти герцовій матриці Dynamic AMOLED 2x. Різниця тільки в діагоналі та роздільній здатності екранів. 

Насиченість кольорів і якість матриці — відмінності серій телефонів Самсунг

Перша модель з екраном всього на 6,2'. Для Galaxy S21+ величину діагоналі збільшено до 6,7'. Обидва апарати отримали оптимальне для відеоконтенту співвідношення сторін — Full HD+. Модель Ultra, навпаки, має матрицю на 6,8' та побудована на технології WQHD+.

Щоб побачити різницю: Xiaomi Redmi Note 9 Pro: огляд 8 параметрів і особливостей

Як щодо камер?

Сучасні смартфони вже давно комплектуються більш ніж одним сенсором для фотографування. Відмінна риса серії М — це блок камер з роздільною здатністю до 64 Мп. Для більшості апаратів Самсунг комплект включає макро об'єктив та над ширококутний об'єктив. Такі пристрої, як Galaxy A72A71 і A5, мають сенсори, здатні отримувати знімки з роздільною здатністю 64-12-8-5 Мп. Для інших серій правило просте: чим вище вартість смартфона в лінійці, тим краще він робить знімки. 

Як виробник смартфонів, Samsung поступається лише Apple iPhone, якщо оцінювати якість камер. За кількістю проданих апаратів ці дві компанії в лідерах. Подібна динаміка навряд чи зміниться в наступні роки, не дивлячись на те, що китайці наздоганяють.

У сегменті бюджетних моделей корейці зіткнулися з сильною конкуренцією, особливо з боку гіганта Xiaomi. Саме тому, для серій А, М і J інженерам компанії доводиться додавати все нові й нові агрегати, що відбувається кожні кілька місяців. Поліпшення в тому числі стосується і сенсорів, основні відмінності яких представлені в наступній таблиці: 

Серія
Samsung Galaxy S M A Galaxy Note
Кращий сенсор  Квадро камера з роздільною здатністю 64 + 12 + 12 + 10 Мпікс Квадро камера з роздільною здатністю 64 + 12 + 5 + 5 Мпікс Квадро камера з роздільною здатністю 64 + 12 + 8 + 5 Мпікс Квадро камера з розміром 64 + 12 + 12 + 10 Мпікс 
Зум оптичний 10х оптичний 3х оптичний 3х оптичний 10х

Особливі функції та фішки

Коли у 2011 році для iPhone винайшли Siri, у світі мобільних девайсів відбулася справжня революція, що вплинула на конкуренцію на ринку. Samsung швидко наздогнала американців та вже через рік інтегрувала S Voice у свої моделі, а згодом — Samsung Bixby (додаток дозволяє управляти різними функціями телефону, створювати замітки та шукати інформацію в Інтернеті). Ще одна новація — система SmartThings, що дозволяє управляти сумісними електронними пристроями та розумною побутовою технікою. 

Інші цікаві фішки: 

1. Технології HDR10 + і Dynamic Tone Mapping
Покращують контраст і роблять екран яскравішим. 

2.Функція Always on Display
Час, дата і різні повідомлення показуються на екрані, навіть коли апарат заблокований. Для серії Galaxy S10 і S20 це Infinity-O екран.

3. Eye Comfort & Dynamic Amoled
Технологія знижує вплив шкідливого синього випромінювання від екрана на зір користувача. Завдяки такому новаторству, дисплей максимально чітко передає кольори, має поліпшену контрастність.

Відмінність серій телефонів Самсунг — чому саме цей бренд кращий?

Самсунг ламає стереотипи та завжди йде в ногу з часом. Навіть найдешевші Galaxy A32 та A42 підтримують мережу 5G. Крім того, в деяких з них є Fingerprint зчитувачі, дві SIM-карти, функція Game Booster для підвищення продуктивності та можливість стабілізації зображення під час знімання. Інженери Samsung перші розробили та встановили під екраном ультразвуковий датчик відбитків пальців. 

Коротко додаткові можливості для кожної категорії мобільних девайсів можна описати наступним чином: 

Серія
Основні функції та переваги
Galaxy S
  • 30-кратний зум; 
  • запис відео у форматі 8К;
  • підтримка мережі 5G;
  • режим Samsung Dex;
  • функція додаткового захисту очей;
  • продуктивний процесор Exynos 2100;
  • функція One Shot; 
  • стандарт захисту корпусу IP68.
Galaxy M
  • швидка зарядка на 25 Вт в комплекті; 
  • функція підзарядки інших пристроїв за допомогою кабелю USB-C;
  • інтерфейс One UI 2.0;
  • пристрій для читання відбитків пальців;
  • функція розпізнавання обличчя.
Galaxy A
  • функція швидкої зарядки;
  • підтримка мережі 5G;
  • вбудований сенсор для зчитування відбитків пальців;
  • функція Game Booster;
  • можливість стабілізації зображення під час фільмування.
Galaxy Note
  • режим Samsung Dex;
  • підтримка 5G;
  • продуктивний процесор Exynos 990;
  • запис відео з роздільною здатністю 8К;
  • сумісність зі стилусом S Pen;
  • інтегрована звукова технологія Dolby Atmos;
  • функція швидкої зарядки на 25 Вт;
  • стійкість до пилу та вологи за стандартом IP68;
  • вбудований зчитувач відбитків пальців;
  • інтегрована платформа Samsung Knox.

Зняті з виробництва серії смартфонів 

Коли люди думають про смартфони Samsung, вони в більшості випадків мають на увазі флагман Galaxy S або Note. Протягом багатьох років цей бренд веде запеклу битву за гаманці найвимогливіших користувачів. Хоча, ходять чутки, що Samsung може відмовитися від топової лінійки Galaxy Note, але офіційного підтвердження поки немає. 

В арсеналі бренду багато апаратів, які користувалися популярністю, але вже не продаються. Тільки у 2020 році корейська компанія випустила майже з десяток смартфонів серії A: A01, A01 Core, A11-A51, A71 і A72. Те ж саме стосується й моделей з лінійки М, значна частина яких у 2021 виглядає не настільки привабливо. 

Всі смартфони Samsung цікаві по-своєму. Кожен апарат заслуговує на особливу увагу. Серія M підходить для тих, кому важлива автономність. Апарати Samsung з лінійки A — відмінний вибір менш вимогливих користувачів. У той час як серії S і Note стануть повсякденними помічниками для тих, хто хоче все відразу, незалежно від того, скільки потрібно заплатити.

В тему: Samsung Galaxy Buds: огляд 5 вагомих аргументів 

 

 

 

 

Коментарі
Залиште коментар
И
16.05.2018 19:02

Про кратковременное погружение Ашек в воду НЕ ПРАВДА, буквально секунда и телефон накрылся.....

О
08.09.2019 16:10

У меня j3 2016 в воду упал , высох и уже 2 года работает, caмсунг это качество , что бы там не говорили

В
13.03.2019 23:08

Не согласен, мою телефон под краном.

С
01.02.2019 18:36

Смотря какой А

В
18.05.2018 19:15

Если бы у вас действительно такой телефон был, вы бы такую ***** не писали.

С
13.05.2018 07:21

А у кого самая долгая жизнь на одной зарядке? А то полдня при постоянном просмотре соц. сетей совсем не устраивает.

Н
29.03.2019 03:03

Я с Samsung J4 по 2 дня хожу

Ю
30.03.2018 18:26

Забыли про серию "C".

Категорії