Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Велика різниця: 4 відмінності між сертифікованими і несертифікованими iPhone

Дата публікації: 29.08.2018 15:31
Дата оновлення: 29.08.2018 15:31

На перший погляд, в словосполученні «сірий» телефон немає нічого особливо страшного. Чи не чорний адже. Хоча і не «білий». Така техніка зазвичай дешевше сертифікованої, що і приваблює покупців – можна заощадити! Але чи так це насправді, і з якими проблемами стикаються власники контрабандних пристроїв – розповість стаття.

Так ли хороши серые телефоны?

В тему: вибрати мобільний телефон: корисні поради та 3 рейтингу кращих апаратів

Що таке ЕАС?

Что такое ЕАС

На задній панелі деяких телефонів, які продаються в Україні, можна побачити маркування ЕАС. Часто це позначення вводить покупців в оману, що товар відповідає вимогам Європейського Союзу, і можна спокійно його брати. Але ЄС використовує для з цією метою абревіатуру CE. Напис же ЕАС значить, що телефон сертифікований Митним союзом, членами якого на 2018 рік є РФ, Білорусь, Киргизька Республіка, Казахстан і Вірменія. Фактично цей знак означає, що товар ввезений в Україну з однієї з цих країн.

Підкреслять статус власника: преміум-смартфонів до 10000 грн: рейтинг іміджевих гаджетів

Як відрізнити сертифікований Айфон від несертифікованого

Признаки сертифицированного в Украине Айфона

Перед покупкою дорогого телефону українці часто цікавляться , що означає «сірий», і чим подібний гаджет відрізняється від «білої» техніки. Сірими мобільними називають несертифіковані пристрої, ввезені в країну контрабандним шляхом. Це означає, що за апарат не платили розмитнення і не реєстрували його в Українському Державному Центрі радіочастот.

Зазвичай це смартфони, вироблені для ринку однієї країни (Німеччини, наприклад), а реально використовувані в інший – Україна. Тільки сертифікація підтверджує, що засіб зв'язку відповідає стандартам якості і безпеки для покупця і екології. Тоді пристрій потрапляє в білий список, в іншому випадку після нелегального використання – виявляється в сірому.

Цікаво знати: років з iPhone – як розвивався найпопулярніший в світі смартфон?

Як дізнатися, що апарат не сертифікований на прикладі Айфон:

Ознака
Офіційний Неофіційний
Напис Apple Authorised Reseller або Apple Premium Reseller в точці продажу Є Ні
Гарантійний талон офіційного дистриб'ютора Asbis Є Ні
Інформаційна наклейка на українській мові Є Ні
На зворотному боці упаковки наклейка з кодом товару Є Ні

Альтернатива топовим пристроїв: ТОП-10 смартфонів до 2000 грн: рейтинг популярних бюджетних моделей

Чи варто купувати сірий телефон?

Стоит ли покупать серый телефон

Перед тим як вирішити, чи варто купувати сірий Айфон або телефон іншої марки, потрібно проаналізувати проблеми, з якими стикаються власники несертифікованих гаджетів.

Мінуси контрабандних пристроїв:

  1. Про фірмовому гарантійному обслуговуванні можна забути. Деякі торговельні точки і приватні продавці обіцяють гарантію на пристрій, але це аж ніяк не те саме, що гарантія від виробника. Залежно від того, хто продає, гарантійний термін коливається від одного місяця до року. При цьому в разі несправності авторизовані сервісні центри апарат в ремонт не приймуть, в майстерні продавця можуть бути відсутні потрібні деталі. Крім того, їх ціна іноді становить третину або половину вартості гаджета. У кращому випадку для лагодження використовують дешеві аналоги виробництва КНР. У гіршому – доведеться витратити час і гроші на пошуки ремонтника, який погодиться повозитися.
  2. Нелегальний апарат може бути перепрошитого, і не факт, що без помилок в процесі. Це негативно позначиться на якості зв'язку та роботи пристрою в цілому. До того ж, на перепрограмованих телефонах можуть бути відсутніми і бути недоступними для скачування потрібні програми, які в офіційно поставляються пристроях встановлені за замовчуванням і безкоштовно.
  3. Джерело посилань гаджета часто завдає чимало проблем власникові. Адже девайс міг бути вкрадений перед тим, як потрапити на прилавок, а не просто ввезений в країну в валізі. Та й якщо «сірий» телефон вкрадуть у нового власника, пошуки будуть складними – ідентифікатора пристрою в базі даних УДЦР не виявиться.

НА допомогу: Як знайти людину за номером мобільного телефону: 3 способи вирішити задачу

Як перевірити сертифікацію телефону?

Как проверить сертификацию телефона

5 способів перевірити сертифікацію телефону по IMEI:

  • простий і доступний для дорослих і дітей – набрати комбінацію*#06 #. Якщо білий апарат на одну сімку – висвітиться один номер, якщо на дві – може два номери;
  • в пристроях з Android зайти в «Налаштування» і вибрати розділ «ПРО телефоні». У пункті «Ідентифікатори пристрою» знаходиться все базові дані про девайсі, включаючи номер;
  • за допомогою Google-аккаунта власник може побачити всі пристрої, прив'язані до нього, а також основну інформацію про них;
  • власники iPhone можуть знайти код в розділі «Інформація про пристрій», який розташований в основних налаштуваннях;
  • IMEI повинен бути вказаний на упаковці гаджета.

Звичайно, можна вибрати і купити «сірий» Айфон в великому магазині. Тим більше, якщо ціна влаштовує, і хочеться вірити в щасливий випадок. Адже кожному здається, що поломки трапляються тільки з чужими телефонами. Але чи варто теперішня вигода наступних місяців поневірянь по ремонтних майстерень – кожен вирішує для себе. У будь-якому випадку, перед покупкою не зайвим буде почитати відгуки власників подібних гаджетів і рекомендації виробників.

Коментарі
Залиште коментар
A
02.03.2019 15:20

Проверил по базе IMEI два домашних телефона и оба отсутствуют. Покупались в крупных украинских магазинах, имеют все наклейки сертификации, в том числе и украинской. Выходит все это обман...

А
26.10.2019 23:27

А у меня наоборот покупал с гарантией от магазина и при проверке оказалось что номера IMEI есть)

А
16.06.2021 00:11

Алексадр, номера IMEI есть в любом телефоне! )))))))))))))) Если вы купили серый, это значит что IMEI этого телефона не внесен в офиц.базу в Украине и не прошел сертификацию!

Категорії