Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати мобільний телефон: корисні поради та 3 рейтингу кращих апаратів

Дата публікації: 20.02.2018 17:30
Дата оновлення: 20.02.2023 12:16

На перший погляд, асортимент телефонів одноманітним. Після різних розкладачок і слайдерів зовнішність переважаючих моноблочних апаратів насправді мало чим відрізняється. Але різниця у можливостях техніки добре помітна під час використання. Тому перед покупкою потрібно визначитися з очікуваннями від мобільника, а допоможе в цьому стаття з корисною інформацією про види телефонів, їх особливості та призначення.

Как выбрать телефон

Як вибрати мобільний телефон

На тему:Тут можна підібрати смартфон за параметрами і характеристиками

Перед покупкою потрібно визначитися, якого типу гаджет потрібен, ким він буде використовуватися і з якою метою. Прийняти рішення допоможуть такі критерії:

Кнопковий телефон або сенсорний

Кнопочные и сенсорные телефоны

Тип керування – це перше, з чим потрібно визначитися перед тим, як вибрати мобільний телефон. Гаджетом доведеться користуватися регулярно, тому він має бути зручним для власника. Якщо набір тексту або здійснення виклику будуть створювати дискомфорт і нервувати, покупка не принесе задоволення. Зробити правильний вибір допоможе інформація про особливості кожного виду керування.

Так, перевагами кнопкових пристроїв є:

1. Механічні кнопки відгукуються на натискання точніше віртуальних. Навіть друкуючи на ходу, можна не турбуватися про непопадання на потрібну букву.

2. Через деякий час з початку користування кнопковим мобільним телефоном на КШТАЛТPhilips Xenium E168 BlackФОРМУЄТЬСЯ м'язова пам'ять – ДРУКУВАТИ можна буде, навіть не дивлячись на клавіатуру. Цьому Сприяє правильно розрахована величина кнопок та відстані між ними, а також можливість на дотик визначити розташування тієї чи іншої кнопки завдяки особливій засічці на кнопці з цифрою «5».

3. Користуватися кнопковим керуванням набагато зручніше власницям манікюру з довгими нігтями. Сенсорний екран спрацьовує лише від контакту з пальцем, а ось на кнопочки можна натискати і нігтем – все спрацює.

Цікаво знати: ТОП-10 кращих кнопкових мобільних телефонів – Рейтинг 2018

4. Людям літнім керувати кнопковою моделлю типу Sigma Comfort 50 Slim комфортніше, ніж сенсорною. Кнопки спрацюють точно і своєчасно, потрапити в них простіше, ніж мініатюрні сенсорні позначки.

5. Тільки серед моделей з кнопковим керуванням можна підібрати звичний слайдер або розкладачку.

У сенсорних гаджетів – свої переваги:

  1. Сенсорний екран робить доступ до функцій мобільного швидшим. Один-два «тапи» на потрібні іконки замість багатьох натискань на кнопки в потрібній послідовності для досягнення результату.
  2. QWERTY-клавіатура – незаперечна перевага сенсорних телефонів. Коли всі клавіші розташовані на звичних місцях, набирати текст можна з великою швидкістю.
  3. На великому дисплеї MultiPhone 3510 Wize G3, наприклад, можна читати книги, дивитися фільми і грати в просунуті ігри.

Захищений або відкритий

защищенный мобильник

Характеристика «захищений телефон» має на увазі особливу конструкцію апарату: матеріали, з яких він створений, стійкі до ударів та вологи. Основні відмінності захищених моделей від звичайних:

  • прогумований корпус (як у Sigma Х-treme IT67) потрібен не тільки для захисту від вологи та ударів. Така конструкція не дасть вислизнути гаджету з вологою руки або рукавичок;
  • використання скла для захисту типу Gorilla Glass, як у Caterpillar CAT S30. Гострі предмети не подряпають екрана, навіть якщо той не захищений чохлом або плівкою. Навіть при падінні він не розколеться;
  • захищені моделі не бояться бризок, дощу та пилу. А гаджети з класом захисту IP68 витримають навіть короткочасне занурення у воду (щоправда, глибина не повинна перевищувати 1 метр). Тому не страшно, якщо мобільний випадково впаде у ванну. Головне – не захоплюватися експериментами, перевіряючи техніку на міцність.

Відмінні варіанти: Топ-10 кращих захищених телефонів: рейтинг 2018

Вибір захищеного смартфона актуальний для:

  • представників професій, пов'язаних з ризиком – військових, наприклад;
  • любителів екстремального відпочинку;
  • спортсменів.

Телефони для бабусь і дідусів

Телефон для бабушки и дедушки

Критерії підбору телефону для людей похилого віку і логічні:

1. Акумулятор повинен довго тримати заряд: наприклад, Comfort 50 Slim Black це 192 години в режимі очікування без підзарядки.

2. Кнопки повинні бути великими, а цифри на них – більшими і чіткими, як на Comfort 50 mini3.

НА тему: ТОП-10 телефонів для людей похилого віку. Десятка кращих за ціною та якістю пристроїв

3. Функції на КШТАЛТ GPS, 3G, Wi-Fi не обов'язкові, інколи Ж — і зайві. Вони тільки відволікають користувача та використовують заряд батареї марно.

4. Наявність кнопки SOS стане додатковою перевагою. Одним натисканням здійснюється виклик трьох попередньо встановлених номерів.

5. Корпус мобілки має бути міцним і «тримати удар» у разі падіння.

6. Вартість має бути доступною.

Приймати рішення, який телефон вибрати для літньої людини, слід з урахуванням його смаків і переваг.

Вибір мобільного телефону для дитини

Мобильный телефон для ребенка

Пряме призначення цього пристрою – дзвонити. Саме ця функція має бути у пріоритеті, коли необхідно вибрати смартфон для дитини. Основні принципи вибору:

  • модель не повинна бути дорогою. У кращому випадку малюк втратить її, і це буде розлад та зайві витрати. У гіршому – мобілку можуть вкрасти або зовсім відібрати, налякавши маленького власника;
  • пристрій повинен мати міцний, стійкий до ударів корпус;
  • звук повинен бути гучним, щоб навіть під час ігор дитина почув дзвінок від батьків.

Залежно від віку актуальними будуть такі моделі:

  1. Для дошкільнят мобілка – швидше дорога іграшка, ніж необхідність. У цьому віці за ними постійно постійно наглядають. Але, якщо потрібно, варто придбати найпростішу кнопкову модель з чітким чорно-білим дисплеєм. І обов'язково навчити малюка правильно з нею поводитися.
  2. Учням молодшої школи потрібен засіб для спілкування з батьками, коли ті на роботі. Батькам, у свою чергу, необхідно контролювати чад, які без супроводу дістаються школи та додому. Моделі На кшталт Nokia 3310 зручний корпус і великі кнопки, батарея не вимагає підзарядки при використанні в режимі розмов приблизно 22 години. На таких телефонах можна грати у прості ігри, відправляти SMS друзям та рідним. Камери у 2Мп буде достатньо для дитячих фотографій.
  3. Для школяра 10-12 років простий стільниковий буде вже слабенький. У цьому віці діти вже орієнтуються у його можливостях не гірше, а то й краще Дорослих. Тому оптимальним варіантом стане апарат з необхідним набором функцій, непоганою камерою, можливістю користуватися інтернетом Через Wi-Fi і оперативністю не МЕНШЕ 1 Гб. Придатні АПАРАТИ:Prestigio MultiPhone 3512 Muze B3 2 сім-картки або Huawei Y5 II фронтальною фотокамерою на 2 Мп.

Кращі марки мобільних телефонів

Визначитись з конкретним мобільним допоможе ТОП апаратів. Для кожного цінового сегмента він окремий.

ТОП недорогих телефонів

Лучшие недорогие телефоны

Кращі недорогі смартфони та мобільні приваблюють не тільки доступною ціною:

1 місце Philips Xenium E106 DS дві сімки. Відрізняється сильною батареєю і може функціонувати в режимі очікування до 38 діб, а у разі використання за призначенням до п'ятнадцяти годин на одному заряді. Практична модель для тих, хто подорожує далеко від цивілізації.

2 місце класичний Prestigio Muze A1 1241. Модель стане знахідкою для меломанів, адже підтримує формати MP3, MP4, а також оснащена FM-приймачем. Зберегти більше улюбленої музики на телефоні можна за допомогою картки пам'яті до 32 гігабайт.

3 місце - Prestigio Grace B1 1242. Це сучасна стильна «розкладачка» в червоному кольорі з якісним дисплеєм в 2,4 дюйма. Телефоном можна без зусиль маніпулювати однією рукою. Модель підтримує функціонування сімок двох операторів.

4 місце Sigma Comfort 50 фактурними кнопками і великим шрифтом. Мобільний обладнано кнопкою SOS на випадок термінового виклику. З її допомогою можливе синхронне надсилання смс-повідомлень п'яти абонентам адресної книги. Функцію заздалегідь потрібно налаштувати.

5 місце Nomi i184. Створено для тих, кому необхідно тривалий час спілкуватися телефоном «По Роботі». В АПАРАТІ немає нічого зайвого, зате він розрахований на роботу двох сім-карток. Стане Вдалим варіантом першого телефону для дитини, яка вчиться в молодшій школі завдяки простоті керування.

ТОП середньобюджетних телефонів

Среднебюджетные телефоны

Найкращі виробники мобільних телефонів із середньою вартістю:

1 місце Sigma Х-treme IT68. Захищена модель стане надійною та вірною помічницею для тих, чия робота пов'язана з ризиком. Телефон також можна використовувати як зовнішній акумулятор для інших пристроїв. Яскравий ліхтарик можна використовувати в одному із 4 доступних режимів.

2 місце Nokia 230 DS. Акуратний телефон з екраном в 2.8 дюйма. Для користування інтернетом встановлена Opera Mini, також з мобільного можна спілкуватися у Фейсбуці. У відділенні картки пам'яті можна використовувати microSD об'ємом до 32 гігабайт.

3 місце - Philips E181 DS найпотужнішою батареєю на 3100 мАг. Мобільний не тільки протримається в режимі очікування до 143 днів, а й може стати зарядним пристроєм для смартфона, наприклад. Підтримує роботу двох мобільних операторів.

Як захистити особисті дані: Як перевірити телефон на прослуховування: 7 ознак, що вас прослуховують, і 3 програми захисту

4 місце LG G360. Яскрава тонка розкладачка пристосована для щоденної роботи. Пристрій розрахований на поперемінну роботу двох сімок. Для зберігання більшого об'єму даних можна встановити флешку до 16 гігабайт.

5 місце TWOE R240. Недорога захищена модель, якою зручно користуватися щодня. Корпус виконаний з металу та прогумованого пластику. Можна слухати радіо та музику у форматі MP3. При цьому радіо працюватиме навіть без гарнітури.

Кращі дорогі телефони

Лучшие дорогие телефоны

Бренди мобільних телефонів можуть похвалитися кращими флагманами, які часом вражають розкішшю:

1 місце iPhone 6 Pink Diamond. Апарат під «яблучним» лого може похвалитися покриттям із 18-каратного золота та величезним діамантом рожевого кольору на задній панелі. Є також варіації із блакитним каменем. На додаток можна купити навушники – золоті або з платини.

2 місце Diamond Crypto Smartphone. Корпус моделі зібрали із платини, прикрасивши діамантами. Блакитних і білих камінців лише п'ятдесят. Красу доповнює криптопроцесор, який захищає всю інформацію користувача, а також дзвінки та смс за допомогою шифрування.

3 місце Black Diamond VIPN Smartphone. Джарен Гох із Сінгапуру та фахівці Sony попрацювали над мінімалістичною зовнішністю апарату. Клавіатуру запобігли, використавши дзеркальне полікарбонатове скло. Основну частину вартість списують на кілька чорних діамантів.

Щоб полегшити вибір: ТОП-10 кращих смартфонів бізнес класу – Рейтинг 2017

4 місце Gresso Luxor Las Vegas Jackpot. Товщиною всього 12 міліметрів, цей телефон інкрустований незвичайними чорними діамантами, а для кнопок клавіатури взяли сапфіри (мініатюрні камінці полірували лазером). Довершує образ зворотний бік апарату. Для неї взяли двохсотлітній чорний ебен.

5 місце Apple iPhone 3G King's button. Сплав трьох видів золота став матеріалом оболонки, а окантовки екрану використовували 138 алмазів. Великий сяючий камінь, вбудований в кнопку «Додому», привертає до себе увагу.

Смартфони рівня" люкс" під керуванням платформи від Google також пропонують компанії ASUS, Lenovo, HTC, Huawei, Samsung, Xiaomi, ZTE.

Телефонний апарат або смартфон – у чому різниця

Телефон или смартфон: в чем разница?

Уточнити параметри типових апаратів кожного виду можна за допомогою таблиці:

Функція
Телефон Смартфон
Операційна система немає та
Вихід в інтернет та та
Wi-Fi так та
Ігри та та
Bluetooth та та
FM-приймач та та
Програми для читання та редагування файлів різних форматів немає та
Можливість завантажувати програми сторонніх розробників немає та
Можливість запускати кілька програм одночасно немає та

Вирішуючи, що краще, телефон або смартфон, бажано прийняти в увага як його «навороченість» чи ціну. Апарат стане щоденним супутником у вирішенні особистих і робочих питань, тому повинен мати безпечний і ємний акумулятор, а також задовільну швидкість обробки даних. З візуальних параметрів – бонусом буде привабливий колір та ергономічна форма. Перед придбанням не зайвим буде потримати гаджет, протестувати його можливості.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії