Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати хлібопічку: 11 параметрів покупки

Дата публікації: 26.10.2015 09:51
Дата оновлення: 20.02.2023 11:45

Хлібопічка однозначно знайде своє місце на кухонній полиці і знадобиться як початківцям, так і досвідченим господаркам. Адже це так зручно – не потрібно постійно бігати в хлібний магазин або самостійно займатися замішуванням і випіканням, витрачаючи багато часу, який краще провести з сім'єю. З хлібопічкою життя дійсно стає простіше: потрібно лише завантажити в нього інгредієнти, вибрати потрібний режим, закрити кришку – і дочекатися ароматного та смачного результату, адже все інше хлібопічка зробить сама.

Ось тільки процес вибору кухонного девайсу часто дуже непростий. Розміри, матеріали, функції, виробники – цього багато, що доводиться буквально вгадувати кращу модель. Щоб гадати не довелося, варто у всіх подробицях з'ясувати, як правильно вибрати хлібопічку? Детальніше про всі параметри – далі у статті.

Буде цікаво дізнатися перед покупкою: Що вміє хлібопіч – більше 100 видів хліба в одному гаджеті.

 Хлебопечка и хлебобулочные изделия

Важливі критерії при виборі хлібопічки

Дизайн агрегату можна вибрати, виходячи з власних побажань або оформлення кухні. Більш детально варто зупинитися на характеристиках: габарити, потужність, матеріали форм та корпусу, функціонал. Не зайвим буде дізнатися і про популярних виробників агрегатів з випікання хліба. Всі ці знання зрештою допоможуть з'ясувати, як вибрати справді хорошу хлібопічку.

Габарити

На що впливає розмір міні-пекарні для дому:

  • Розміщення на кухні - функціональну, але громіздку модель важко розмістити в обмеженому просторі невеликої кухоньки, в якій і так достатньо техніки та меблів. Зате компактна модель на зразок SD-2510WTS 36х26х39 см, маса 6,5 кг) легко і непомітно розміститься на поличці в шафці.
  • Вага буханця невеликий агрегат навряд чи зможе спекти хліба вагою в 1 кг, йому під силу їстівний виріб до 450-680 грам. Для невеликого сімейства з 2-3 чоловік цього цілком достатньо. Якщо в сім'ї 4 і більше домочадців або часто бувають гості, варто задуматися про придбання більш потужного і габаритного приладу, який випече буханець вагою від 1 кг (наприклад, BM 1600WG виготовить хлібців вагою більше півтора кг). Деякі прилади здатні випікати кілька розмірів буханців, наприклад, на 700 г та 1 кг.

Хлебопечка и 2 хлеба

Також не варто зважати на вагу самого агрегату. Якщо на кухні виділено окреме місце для «помічниці», можна без побоювання брати пристрої з масою від 7 кг. Якщо ж доводиться постійно переміщати хлібопічку, наприклад, зі столу в шафу і назад, то великовагові прилади вже будуть більш обтяжливі.

Варто прочитати: Як працює хлібопіч: 6-етапний алгоритм приготування свіжого хліба.

Потужність

Від цього показника залежить, скільки прилад «з'їсть» електроенергії під час роботи, а також який за масою буханець і за скільки часу він зможе спекти. Найбільш поширені апарати потужністю 450-860 Вт. Є моделі і на 1650 Вт, але для домашнього використання це ні до чого.

Наприклад, агрегат із показниками потужності 550 Вт споживає приблизно 3 кВт енергії за 6 годин функціонування, потужніший апарат, відповідно, витрачає набагато більше електрики. Тому тим, хто за розумну економію, варто придивитися до скромніших потужності агрегатів (як варіант, HD 9016/30НА 600 ВТ), А тим, хто віддає перевагу швидкості роботи – доведеться розщедритися на рахунках за електрику.

Відерце

Це – знімна частина агрегату для випічки хлібобулочних ласощів. Від неї залежить, який вигляд матиме готовий вироб. Відерця бувають круглі, квадратні або у формі прямокутника. Крім того, розрізняють вертикальні та горизонтальні формочки.

У горизонтальному контейнері прямокутної форми вийде стандартний хлібець – «цеглинка». Буханець з вертикальної формочки з дном у вигляді квадрата нагадає паску, а якщо денце ще й кругле, то точно вийде хліб-паска. Для тих, хто любить поекспериментувати, виробники розробили агрегати, які можна поміщати кілька різних форм, наприклад, для випічки відразу 6 булочок.

Нюанс: чим сильніше округлені кути формочки, тим менше в них збирається залишків борошна під час замісу і тим зручніше діставати готовий виріб.

 Ведерко хлебопечки (вид сверху и снизу)

Ще один важливий момент тут – міцність кріплення відерця в агрегаті. При замісі тесту контейнер може неабияк трусити, тому кріпитися воно має ґрунтовно. Залежно від різновиду приладу це можуть бути спеціальні кріплення, що утримують цебро всередині, або форму доведеться трохи вкручувати в дно хлібопічки. Наприклад, в апаратах від Philips кріплення – поворот та блокування.

Також звертаємо увагу на наявність тефлонового (є в BM 1200BK) або іншого антипригарного покриття. Це допоможе випікати хліба без некрасивої чорної скоринки.

Матеріал форми і корпусу

Відерці в апаратах найчастіше виготовляються з:

  1. Алюмінія дуже легкого матеріалу. Алюмінієві контейнери мають доступну вартість, а якщо їх не упускати і захищати від механічних пошкоджень, то й прослужать вони досить довго.
  2. Сталі-нержавійки. контейнер вплине на вартість агрегату (у бік подорожчання), але при цьому додасть приладу надійності та довговічності. Металева форма гідно витримає постійні та тривалі навантаження.

Оболонка хлібопічок найчастіше виготовляється з добротного пластику (наприклад, SD-2511WTS). Це полегшує вагу агрегатів і робить їх більш невибагливими у догляді. Щоб очистити пластикову поверхню від кухонних забруднень, достатньо провести по ній ганчірочкою.

Хлебопечка из пластика и нержавеющей стали

Є девайси з корпусом із тонкого металу. Такий матеріал міцніший і довговічний, але й апарати з нього обійдуться дорожче за пластикові. Мінус – на металевій поверхні чітко видно сліди пальців, та й сама хлібопічка відрізняється великою вагою.

На продуктивність приладу пластик чи метал ніяк не вплинуть. Для тих, хто віддає перевагу більш монументальним і надійним пристроям – варто вибрати метал, хто за легкість і практичність – пластик.

Може зацікавити: ТОП-9 недорогих хлібопічок: рейтинг дешевих моделей.

Програми випічки

Залежно від моделі та фірми-виробника агрегати оснащені кількістю програм від 12 (наприклад, BM 1400E) до 24 і більше для випікання різноманітних борошняних ласощів і не тільки.

Що точно знадобиться господині з програм у хлібопічці:

  1. Основний режим без нього не обійтися, т.к. саме він дозволяє випікати звичайний хліб із білої муки (можливі невеликі добавки сіркою в деяких агрегатах).
  2. Швидка випічка відмінний варіант, коли потрібно в найкоротші терміни зробити смачний десерт (час скорочується до 2,5 години і менше).
  3. Тісто - з назви вже зрозуміло, що програма використовується для замісу тіста, який можна використовувати, наприклад, для смаження пиріжків.
  4. Кекс - один хліб готувати в приладі якось сумно, адже можна зайнятися і випіканням кексиків з родзинками або горішками.
  5. Французький багет на виході вийде білий м'який хлібець з хрусткою скоринкою і дивовижним ароматом свіжої здоби.

Багато аксесуарів підтримують випічку житніх буханців. Цей режим доступний більш потужних приладах, т.к. темні сорти борошна потрібно інтенсивніше і ретельно перемішувати. Також в деяких апаратах (наприклад, від Redmond) є програма «Випічка». У ній немає замісу та підйому тіста, тільки безпосередньо випічка. Відмінно підійде для приготування бісквітів.

Звичайно ж, добре, коли прилад багато вміє, наприклад, спекти звичайний або дієтичний хлібець. При цьому багато «наворотів» у програмах у звичайному житті потрібні дуже рідко і переплачувати за їх наявність навряд чи варто.

Віконце та дисплей

Під час випічки категорично не рекомендується відкривати кришку приладу, тому для спостережень за процесом випічки часто є спеціальне віконце. Воно зазвичай розташовується на кришці девайса і дозволяє зазирнути всередину, не втручаючись у процес випікання.

\ Хлебопечки с окошком и дисплеем

Дисплей – ще один" аксесуар" для зручності користування. На екранчику відображатиметься інформація про роботу приладу, також на сенсорному дисплеї є кнопочки для керування агрегатом. Іноді екран оснащується підсвічуванням, що комфортно, але не завжди потрібно.

Додаткові функції

Крім базових і вже звичних для всіх програм, прилади оснащені додатковими опціями, кількість яких також робить внесок у вартість апарату.

Є серед них і дуже корисні:

  • підтримка температури – збереже готову здобу теплою ще 1-3 години (наприклад, це може робити);
  • запам'ятовування налаштувань – знадобиться, якщо спостерігаються часті перепади електрики. Прилади мають пам'ять на 5-60 хв роботи до відключення;
  • ступінь підрум'янювання скоринки – можна вибрати, з якою скоринкою (легкою, середньою або темною) вийде хлібець.

Крім того, хлібопічки можуть ще приготувати джем або варення. Орієнтовні об'єми – від 0,5 до 2 літрів. Звичайно, для масової консервації на зиму це може і не стати в нагоді, але для домашнього чаювання зі свіжоприготовленим варенням Цілком підійде. На ринку можна зустріти ще ексклюзивні моделі, які вміють готувати йогурт або збивати масло.

Диспенсер

Окремий відсік у кришці агрегату, в який засипаються добавки для майбутньої випічки. Це може бути родзинки, горіхи, цукати та інше. Зручно – не потрібно самостійно після замісу тіста відкривати апарат та засипати добавки. Мінус – знову ж таки підвищення вартості девайсу. У принципі, засипати всі необхідні компоненти можна відразу ж або після замісу тіста. За допомогою диспенсера це, безперечно, зручніше.

Диспенсер в хлебопечках

Читайте також: ТОП-4 найкращих хлібопічок з диспенсером – рейтинг найпопулярніших моделей.

Відкладений старт

Дійсно зручна опція. Дозволяє запрограмувати пристрій так, щоб гарячий хліб підійшов прямо до сніданку, вечері, в будь-який зручний термін. Відкласти старт можна на 10-15 годин (наприклад, в 18036-56 на 13 год). Користувачам потрібно лише закласти усі необхідні інгредієнти та вибрати потрібну програму. Далі агрегат все зробить сам.

Комплект поставки

За замовчуванням покупцям дістанеться, природно, сам прилад, до нього обов'язково робоча чаша (одна або кілька) з лопаткою для замісу та інструкція. Подальший комплект залежить від моделі та бренду.

Комплект поставки хлебопечки

Таким чином знадобляться такі аксесуари з комплекту поставки:

  • мірна склянка і ложечка – щоб не помилитися в пропорціях компонентів для здоби;
  • запаска-лопатя для замішування тіста – стане в нагоді, якщо запчастина вийде з ладу;
  • гачок – щоб витягати лопаті з хліба.

«Дбайливі» виробники також кладуть у коробочку з технікою та книгу рецептів, в якій прописані всілякі ласощі, які здатний приготувати агрегат.

Безпека

У всіх апаратах є вбудований захист від перегріву – при нагріванні приладу до помірної температури він автоматично вимикається (наприклад, ось цей: BM1200BK). Також у девайсах є захист від стрибків напруги.

У більш «просунутих» агрегатах є опція захисту від дітей. Полягає вона в тому, що в процесі приготування неможливо відкрити кришку або натиснути кнопки меню. Тобто. дитина не обпалиться про гаряче відерце, якщо відкриє кришку хлібопічки, і не зможе збити налаштування програми.

Тому, щоб і техніка, і домочадці залишилися Цілі і неушкоджені, варто заздалегідь уточнити моменти безпеки агрегату у продавця.

Популярні бренди хлібопічок і ціна

Вартість агрегатів однозначно залежить від матеріалу виготовлення корпусу і формочки, а також від кількості різноманітних фішок приладу. Але на ціну впливає фірма-виробник пристрою.

Бренд
Характеристики хлібопічок
Кількість програм Потужність (Вт) Вес випічки (кг)
Gorenje
Дек. }} 0,9-1,5
Panasonic 13-24 550-700 1-1,25
Moulinex груд.20 650-1050 0,9-1
Maestro груд.13 600-700 0,9-1
Redmond окт.25 450-550 0,9-1
Philips груд. 14 600 750-1

У будь-якому випадку варто уважно ознайомитися спочатку з характеристиками пристроїв, перш ніж зупиняти вибір на конкретному девайсі.

Яку ж вибрати хлібопічку для дому?

Тільки для випікання хліба можна придбати прилад з базовими функціями за досить демократичною ціною. За додаткові фішки – додаткова плата. Зате можна придбати один прилад і вирішити кілька кухонних завдань: випічка, заміс тесту, готування кексів, джему. Чим більше сімейство, тим потужнішим має бути прилад, щоб приготувати важкий буханець, якого вистачить на всіх.

https://www.youtube.com/watch?v=_Won0x6auIw

Коментарі
Залиште коментар
Категорії