Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

10 років з iPhone - як розвивався найпопулярніший в світі смартфон?

Дата публікації: 26.03.2018 15:08
Дата оновлення: 26.03.2018 15:08

Чому історія створення айфонів так зачіпає уми користувачів, а його творець став легендою мобільної індустрії і вивів свою компанію у найвідоміший тренд у всьому світі? Тому що Стів Джобс зміг створити продукт, який поставив напрямок розвитку всієї галузі в цілому.

Так, ця людина істотно вплинула на світ комп'ютерних технологій, але більш відомою вона стала як творець мобільних пристроїв. Саме на чолі з Джобсом продукція Apple завоювала серця людей, випустивши у продаж смартфони на основі ємнісних сенсорних технологій. Сьогодні навряд чи зустрінеш людину, яка не знає, хто саме придумав iPhone.

Мобільні гаджети настільки міцно зродилися з дійсністю, що змінили простір навколо нас, зробивши революцію у свідомості та способі життя. Ми маємо миттєвий доступ до електронною поштою, можемо отримувати новини в реальному часі, замовляти квитки, продукти, послуги. Ми завжди на зв'язку з близькими та друзями, партнерами та колегами по роботі.

Представить мир без мобильных устройств уже невозможно

Як технології Apple привели до створення першого iPhone

До завоювання світу мобільних продуктів фахівці Apple приступили з розробки МР3-плеєрів. Випустивши 2001 р. перший IPod, компанія впевнено увійшла до музичної індустрії. На той момент не було жодного портативного музичного пристрою, яке так само сильно змінило б музичну культуру.

Протягом кількох років IPod-плеєри стали найбільш продаваними у світі. Цьому сприяв девіз компанії – «1000 пісень у вашій кишені». Apple проаналізувала інші музичні плеєри на ринку та розробила свій власний революційний, продуманий підхід, призначений для безперебійної роботи з програмним забезпеченням iTunes для музичних пристроїв.

Разнообразие IPod-плееров

Займаючись удосконаленням IPod, інженери компанії задумали винайти телефон із функцією прослуховування музики.

Телефони, що існували на той момент, здавались незручними і Громіздкими. Автор айфона був одержимий ідеєю створення гаджета, орієнтованого користувача. Розуміючи, що спроба змусити невеликий телефон працювати як комп'ютер – це величезна витрата часу і ресурсів, компанія розробила просту операційну систему, забезпечила її 3,5-дюймовим сенсорним екраном зі зручним інтерфейсом користувача, і отримала новий продукт – перший Айфон.

2007: початок. iPhone 2G – унікальний дизайн із сенсорним керуванням

Сучасні люди сприймають смартфони як повсякденне явище. У 2007-му ж айфон був вінцем світової інженерної думки, яка привела людство з примітивного життя в цифрову епоху. Коли з'явився перший девайс цієї серії, стало зрозуміло, що айфон – концентрація довготривалих комп'ютерних та технологічних розробок.

Компанія Apple здійснила стрибок, встановивши повноцінну комп'ютерну операційну систему на айфоні разом із декількома невеликими прикладними програмами. Деякі з них були пов'язані з телефоном, у тому числі програма, яка обробляла набір та прийом дзвінків, та новий спосіб відображення повідомлень голосової пошти. Звичайно, музичні функції від iPod також були включені до структури смартфона.

Перспектива створення повнофункціонального портативного комп'ютера змінила думку користувачів та виробників про мобільні телефони. Для виробника програмне забезпечення на айфон стало набагато важливішим, ніж апаратне. Саме за його допомогою клавіатура була винесена на екран забезпечивши функцію сенсорного набору.

Завораживающий дизайн нового iPhone

Об'єднані можливості МР3-плеєра, комп'ютера та телефону отримав перший iPhone 2G. А його характеристики висунули смартфон на лідируючі місця у продажах:

  • Сенсорна технологія екрана з підсвічуванням та діагоналлю 3,5”;
  • ВП 128 Мб;
  • камера з роздільною здатністю матриці 2 МП;
  • Можливість використання 2G мереж;
  • Наявність вайфай та Bluetooth;
  • Флеш-пам'ять 4ГБ, 8ГБ, 16 Гб.

Перша модель iPhone 2G не мала ті переваги, які в нього є зараз – він не міг записувати відео, не можна було пересилати музику і картинки іншим користувачам, була закрита операційна Система. Тим не менш, було зрозуміло, що Apple задала висоту не тільки для телефонів, але й для всіх інших портативних пристроїв. І дякувати треба тій людині, хто винайшов айфон — Стівена Джобса.

2008: поява iPhone 3G – нового смартфона з доступним інтернетом

У новому смартфоні був вбудований майданчик продажів App Store, вперше продемонстрований в 2008 р., який інтегрувався з iTunes Store. Це дало користувачам простий спосіб купити та завантажити програми на свої пристрої та перетворило iPhone 3G з повністю відокремленого пристрою на нову платформу для розробників програмного забезпечення. Після цього Google презентував свій магазин додатків на Android (тепер він називається Google Play). Мобільна революція насправді не розпочалася з першого iPhone – вона почалася з App Store.

Интернет в кармане

Новий айфон 3G надавав користувачам швидкісний доступ до інтернет-з'єднання, підтримував завантаження пошти через мобільну мережу з чотиридіапазонним GSM для передачі голосових та файлових даних по всьому світу, підключав мережі вайфай та 3G, мав функцію автоматичного перемикання між ними, щоб забезпечити максимально оперативне завантаження. Смартфон мав широкі функції, тому з айфоном 3G можна було переглядати сторінки браузера, навігаційні карти або перевіряти електронну пошту під час дзвінка.

Смартфон відрізняв нове програмне забезпечення з SDK та ключовими корпоративними функціями для забезпечення листування електронною поштою, синхронізації контактів та календаря, а також віддаленого очищення.

Айфон 3G включав новий App Store, Що Надає своїм користувачам власні програми в різних категоріях, що охоплюють всі сфери життя і бізнесу. App Store працював через мережі провайдера та вайфай, що означало, що він був доступний практично з будь-якого місця. Ті, хто створив iPhone, подбали про задоволення основних потреб людей, запустивши унікальну платформу програм.

Що змінилося у новій моделі айфона:

  • Акумулятор 3,7, 1150 мАг;
  • Флеш-пам'ять 8 та 16 Гб;
  • Підтримка 3G;
  • Наявність компасу;
  • App Store.

Коли вийшов айфон 3G, багато хто відзначив мінус моделі – низька зносостійкість пластикового корпусу. Користувачі скаржилися на подряпини та тріщини біля роз'ємів.

Прочитайте: Найкращі смартфони Sony (Соні) 2016-2017 років – Рейтинг Топ-10

2009: iPhone 3GS – голосова функція для керування

Наступний смартфон компанії Apple вийшов без істотних змін у дизайні. Він був оснащений новим iPhone OS 3.0, з більш ніж 100 новими удосконаленнями. Його швидкість і потужність процесора була вдвічі більша, ніж у айфона 3G.

У моделі 3GS покращили 3-мегапіксельну камеру з автофокусом, що дозволяло виконувати автоматичну макрозйомку для знімків крупним планом. За допомогою нової опції «натисніть, щоб сфокусувати» можна було торкнутися екрана, щоб вибрати об'єкт або область, що представляє інтерес, а камера виконувала автоналаштування фокусу та експозиції.

Управління голосом у моделі 3GS пропонувало опцію «гучного зв'язку» як для телефону, так і для програвача. Для цього потрібно було вимовити відповідні команди у вбудований мікрофон або мікрофон гарнітури для набору виклику на ім'я або номер, відтворення музики за виконавцем або альбомом.

Айфон 3GS також був оснащений програмою підтримки Nike+iPod, що робило його зручним компаньйоном для спортивних занять. Користувачі просто поміщали додатковий сенсорний датчик Nike+iPod у кросівки Nike+, щоб безперешкодно приєднуватися до смартфону 3GS для відстеження пробігу або синхронізації з тренажером останнього випуску.

iPhone 3GS

2010: iPhone 4 – тепер з відеодзвінками FaceTime

Айфон 4 був охарактеризований виробниками як найсерйозніший прорив з моменту створення першого пристрою. Удосконалена технологія відеочату і універсальний дисплей зробили цю версію найбільш запам'ятовується. Досі фахівці та шанувальники Apple із ностальгією згадують інноваційні досягнення, закладені у цю модель. Друкований текст на новому гаджеті читався легко і міг порівнятись із дрібним текстом на сторінці книги. Таких успіхів не показувала жодна платформа у світі.

Використовувати FaceTime було так само просто, як і звичайний голосовий виклик без необхідності налаштування. Наявність задньої камери давало можливість показу співрозмовнику те, що бачив власник девайсу.

iPhone 4 став найтоншим смартфоном (9,3 мм) на той період, з оновленим дизайном та технологіями складання. Корпус був виконаний з композиційного технологічного скла (що багато разів перевищує по міцності пластик), що робило його більш зносостійким та експлуатаційно надійним, ніж попередні моделі. Скляний корпус мав покриття, що запобігає появі відбитків, яке допомагало утримувати гаджет у пристойному вигляді, яке окантовка була виконана з міцної стрічки, виробленої зі спецсплаву.

В айфон 4 користувачі отримали безкоштовний доступ до бібліотеки iBooks, що включає опцію, за допомогою якої можна було придбати і переглядати книги на смартфоні. iBooks запам'ятовував місце у тексті, на якому читач зупинявся, та синхронізував його разом із закладками на всіх мобільних гаджетах Еппл. Користувачі iBooks мали можливість зберігання та читання різних документів безпосередньо у додатку.

презентация iPhone 4

Ті, хто створив Айфон 4, забезпечили його ефективним процесором, який гарантував вищі робочі показники гаджета та тривалість дії батареї. В АЙФОНІ 4 БУЛО встановлено два мікрофони і спеціально розроблене програмне ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ для глушення сторонніх звуків і поліпшення чутності розмови в шумній обстановці.

ДО нового айфона були внесені такі зміни:

  • Камера для відеочату;
  • Удосконалена звичайна камера заднього виду (об'єктив помітно більше, ніж у iPhone 3GS)
  • Спалах камери;
  • Мікро-SIM замість традиційної SIM-card;
  • Наявність додаткового мікрофона для шумоподавлення;
  • Кнопки живлення, відключення звуку та гучності виконані з металу.

Це буде корисно: Як перевірити телефон на прослуховування: 7 ознак, що телефон прослуховують, і 3 програми захисту

2011: iPhone 4S – тепер з Siri

Продемонструвавши модель 4S, виробники заявили, що для нього розроблено більш технологічне програмне забезпечення для iOS 5. У ньому була передбачена підсистема «iCloud», яка синхронізувала особистий контент користувача між усіма гаджетами Apple, не вдаючись до їх копіювання на комп'ютер.

Впевненість шанувальників айфонів, що нова модель матиме наступний порядковий номер, розвіяв маркетолог компанії. Презентуючи користувачам новий продукт, він заявив, що всі сили розробників були прикладені саме до вдосконалення попередньої моделі, і тепер виробник випускатиме модифікацію смартфонів під знаком «S».

iOS 5 була доповнена більш ніж 200 функціями, серед яких Notification Center – прогресивний спосіб ознайомлення та керування службовими повідомленнями в одному місці, та iMessage – служба миттєвого зворотного зв'язку, яка дозволяла надсилати текстові, фото- та відео-файли між користувачами цього програмного забезпечення. До iOS 5 отримали безкоштовний доступ до айфонів попереднього покоління, що дозволило їм користуватися розширеними можливостями ПЗ.

iPhone 4S був оснащений унікальним «розумним» консультантом Siri, який і зараз допомагає виконати операції, запрошені голосом. Siri розуміє сенс запиту, коли ви ставите завдання на загальні теми. Запитавши Siri, чи брати із собою сьогодні парасольку, ви отримуєте у відповідь прогноз погодної ситуації. Siri також може нагадати про дні народження друзів та сім'ї, набрати номер потрібного контакту, надіслати листа або повідомлення через месенджер. Siri здатна створювати нотатки, планувати зустрічі та робити позначки про них у робочому графіку. Також вона знайде телефон найближчого кафе та інші корисні послуги.

Новый iPhone 4S

Система iCloud в айфоні 4S – інноваційний комплекс безкоштовних хмарних сховищ. Музичні файли, фото- та текстові документи розміщуються у хмарному сервісі, що синхронізуються з Apple-гаджетами для зберігання контенту з доступом через iCloud. При зміні даних на одному з них інші синхронно оновлюються.

2012: iPhone 5 з фронтальною фотокамерою

Цю модель айфона виробник визначив як унікальну композицію провідних технологій, комп'ютерних інновацій та приголомшливого дизайну. Поєднання продуктивності і інтелектуального ПЗ дозволило створити продукт із високошвидкісним зв'язком, великим ресурсом роботи у автономному режимі. Усі нововведення були оцінені гідно користувачами.

iPhone 5 – це тонкий телефон з абсолютно передовим на той момент анодованим алюмінієвим 7.6-міліметровим корпусом, який істотно легший за айфон 4S. Він здатний до підтримки швидкісних стільникових стандартів, у тому числі LTE, тому завантаження та передача контенту здійснюється оперативніше.

8-МП камера iSight зазнала масштабних змін: її оснастили тонкою кришкою з кришталю, яка набагато міцніша за традиційне Скло. Включена Опція «Панорама» давала можливість робити панорамні знімки з чіткістю ДО 28 МП, плавно переміщуючи убік смартфон із включеною камерою. Функціонально в відеозапис була включена покращена стабілізація картинки, опція виявлення осіб та можливість робити фотографії одночасно з відеозйомкою.

З передньою камерою FaceTime HD можна було сфотографувати співрозмовника під час спілкування по відеочату, а також застосовувати її для селфі-знімків та відеозйомки з чудовою роздільною здатністю. З iPhone 5 стало можливим надсилати фотографії друзям та сім'ї, використовуючи загальні потоки контенту iCloud.

Цікаво: ТОП-10 корисних додатків для смартфона – Рейтинг кращих програм для Android та iOS 2017 року

2013: оновлений iPhone 5S, 5С – Touch ID

цей рік було представлено одразу два смартфони. Світ побачив удосконалений варіант iPhone 5C, який відрізняла полікарбонатна оболонка корпусу. Його можна було купити у різних колірних рішеннях – у п'яти кольорах.

На думку багатьох користувачів, Iphone 5S став твором мистецтва, новим досягненням Apple.

Крім того, що він оснащений новим процесором (вдвічі швидкісним, ніж айфон 5), він також мав додатковий процесор M7 Motion Contro, з сенсорним датчиком Touch ID, розташованим на кнопці «Будинок». Доступ до пристрою тепер був можливий через відбиток пальця. У камери телефону з'явилася нова діафрагма та спалах, який здійснюється світлодіодами.

iPhone 5s і iPhone 5c були оснащені досконалою на той момент ПО iOS 7 – з моменту появи оригінального айфона це було найбільш революційне оновлення.
У iOS 7 був включений абсолютно прогресивний функціонал:

  • Центр керування повідомленнями;
  • AirDrop;
  • Браузер Safari;
  • Інтернет-радіо, адаптоване під смаки власника (iTunes Radio).

Айфон 5

Переваги iPhone 5s були значними, і включали:

  • чип A7 на 64 біта;
  • 8-мп камера iSight з флеш-пам'яттю;
  • Датчик Touch ID – інноваційний метод розблокування.

iPhone 5c мав відомий дизайн, 4” дисплей, був оснащений А6-чіпом та 8-мп фотокамерою. Обидві моделі пропонували більше LTE покриття, ніж будь-який інший смартфон.

2014: платежі Apple Pay

Обладнані інноваціями, iPhone 6 (Plus) містили:

  • чіп A8 з 64-біт, для продуктивної та низьковитратної ефективної роботи;
  • удосконалені камери;
  • Apple Pay, технологію платежів;
  • клавіатуру QuickType, вмонтований додаток «Здоров'я» та iCloud Drive.

Разнообразие цветов iPhone 6

Вперше iPhone був випущений у двох розмірних рішеннях:

  1. У айфона 6 був 4,7” екран HD з високою роздільною здатністю, з площею дисплея на 40% вище, ніж у iPhone 5;
  2. iPhone 6 Plus мав ще більший 5,5” HD-екран, майже на 90 відсотків більше площі дисплея і майже втричі більше дозволу, ніж iPhone 5.

Обидва телефони мали додатковий процесор, який акумулював дані з вбудованих датчиків руху, інших програм. Усі дані зберігалися у додатку «Здоров'я», ознайомитися з якими користувач міг після занять спортом, контролюючи рівень навантаження. Зручність цього процесу полягала в тому, що дані про фізичні вправи заносилися постійно протягом дня. Тому, навіть не займаючись спортом, людина могла оцінити рівень свого завантаження за певний період часу.

iPhone 6 і iPhone 6 Plus приготував для своїх користувачів додаток Apple Pay, абсолютно унікальну систему оплати. Полягала вона в тому, що активувавши цю опцію, людина могла заплатити за допомогою смартфона за будь-які товари. Прив'язавши телефон до банківської картки, можна було здійснити оплату суміщенням активного екрана і безконтактних терміналів. Також зручно стало розплачуватись таким способом за онлайн покупки при скануванні спеціального коду. Інформація про платежі та дані картки зберігалася всередині айфона, на захищеній мікросхемі. Активувалась ця опція за допомогою відбитка пальця.

Ми рекомендуємо: Як правильно заряджати смартфон. 5 простих порад, які допоможуть продовжити термін служби акумулятора

2015: Live Photos

Зміни торкнулися iPhone 6s, (Plus). Тепер вони стосувалися системи 3D Touch, що реагує на інтенсивність натискання на екран. У телефони також вбудували програму Live Photos, яка «оживляла» знімки. Усі нововведення працювали від А9 чіпа, що був удосконалений для більш продуктивної роботи смартфонів.

Найцікавішим нововведенням стала програма Force Touch. Нова технологічна конструкція дисплея була запрограмована на розпізнавання ступеня тиску сенсор дисплея. Усього було закладено три градації впливу. Залежно від вибору їх застосування, користувач міг здійснювати різні операції на своєму телефоні.

iPhone 6s и iPhone 6s Plus

Інтерфейс телефону збагатився анімованими шпалерами Motion Wallpapers. Така технологія була не нова, але саме в цих моделях айфонів картинки стали яскравими та повнокольоровими порівняно з аналогічними на решті мобільних платформ. Ще однією відмінністю стало те, що розробники IPhone 6 і 6 Plus сфокусувалися не на збільшенні піксельності камер, а на інструментах для поліпшення якості знімків. Обидві камери залишилися без змін, єдиним доповненням стало встановлення програмної флеш-функції. Вона відповідала за параметри зйомки в умовах недостатньої освітленості.

2016 рік: iPhone 7 і 7 Plus – поки, дротові навушники!

Сміливе рішення розробників – видалити роз'єм для навушників і запропонувати користувачам перейти на їх бездротовий варіант. Це зручно, коли хочеться заряджати телефон, не перериваючи прослуховування музики. Незважаючи на очевидну користь задуму, вона отримала неоднозначну реакцію шанувальників iPhone.

Однак інші нововведення примирили їх з таким нетрадиційним вердиктом. Нові айфон 7 і 7 Plus зроблені стійкими до пилу та вологи. Смартфон може бути поміщений у воду на 30 хвилин, без ризику вийти з ладу.

Ще одна зміна – кнопка «Додому» – тепер була виконана як фіксована сенсорна поверхня з тактильним зворотним зв'язком. Це мало зменшити помилки неправильного натискання (досить поширена проблема), до того ж, розробники додатків отримали доступ для налаштування шаблонів зворотного зв'язку. Виробник також видалив антенні смуги із задньої сторони телефону 7, що надало йому більш елегантного вигляду.

Изысканный дизайн iPhone 7

Apple iPhone 7 iPhone 7 Plus стали володарями потужнішого процесора, ефективність якого була оцінена на 40% вище, ніж у ранньому варіанті. Чотирьохядерний A10 Fusion дозволяв пристрою набагато довше працювати в різних режимах – при автономній роботі та при вирішенні системних завдань.

Камера Айфон 7 стала 28мм зі збільшеною стабілізацією, фотознімки виходили більш барвисті, з глибоким колірним насиченням, навіть у темний час або в погано освітлених місцях. Яскравість зображень давала наявність у телефоні потужного спалаху, зі збільшеною кількістю світлодіодів. І задня та фронтальна камера отримали покращення дозволу, кількість пікселів було збільшено в порівнянні з айфонами 6 покоління.

2017: iPhone 8, iPhone 8+, iPhone X – новий метод розблокування «Face ID»

У презентаційній промові Тім Кук позначив, що айфон 8 і 8 Plus можна вважати «величезним ривком вперед для айфонів ». Два телефони «покращений варіант всього, що ми любимо в iPhone», із вдосконаленими внутрішніми елементами та зовнішнім виглядом. Однак внесені в 8 модель айфона оновлення не такі революційні, як зміни в iPhone X. Всі три останні моделі айфонів були презентовані одночасно.

Размер айфон 8 залишився без змін, у нього той же 4,7" дисплей, а у 8 Plus – 5,52", як і у їх попередників. Різниця в дисплеях стосувалася встановленої програмою True Tone (вона адаптувала яскравість екрана під навколишнє оточення).

распознавание лица в смартах от Apple

Зате в 8 моделі айфона було встановлено сучасний шестиядерний процесор, що став, за заявою виробника, найінтелектуальнішим і найпотужнішим у порівнянні з іншими платформами. Ефективність нового процесора стала вищою більш ніж на 50% порівняно з попередніми айфонами.

Скляний корпус Apple iPhone 8 Plus обраний для того, щоб була можливість технологічної бездротової зарядки телефону, оснащеного сертифікованим ПЗ. Це дозволяє одночасно виконувати зарядку двох телефонів.

Операційна система в айфонах 8 і 8 Plus отримала наступні зміни:

  • Більше деталізовані карти з використанням даних Drone;
  • Додаток для обміну відео за допомогою Snapchat;
  • Більше природне звучання Siri;
  • Статус доступності контакту.

Що стосується iPhone X – він є найбільшим технологічний ривок вперед, оскільки оригінальний iPhone був представлений 10 років тому, і модель Х встановлює напрямок для наступного десятиліття розвитку iPhone.

Прогресивний метод розблокування полягав у Face ID. З цього часу айфон став розпізнавати свого власника по обличчю (за допомогою фронтальної камери, яка виконувала об'ємну карту обличчя власника). Унікальність такого методу забезпечується інноваційною технологією із застосуванням інфрачервоних променів для аутентифікації Особи в темряві. Така об'ємна техніка розпізнавання особи працює в режимі запам'ятовування та навчання, тому зовнішні зміни особи, наявність окулярів чи капелюхи не впливають на процес ідентифікації. ЗА допомогою цієї функції, яка замінила розпізнавання відбитків пальця, можна активувати смартфон у режим оплати покупок або послуг.

Последние модели iPhone

Продовжуючи опис iPhone X, слід зазначити, що він оснащений таким самим потужним процесором, як і айфони 8 покоління.

Нововведенням в останніх пристроях айфонів є міцний корпус смартфонів, виконаний зі скла, що дозволило розробникам надати йому нових якостей. Висока пило- та водостійкість апаратів, можливість бездротової зарядки виводять ці телефони в топ мобільних пристроїв.

З покращеним дизайном в iPhone X не залишилося місця для кнопки «Додому», тому була необхідність удосконалення інтерфейсу. Щоб відкрити головний екран, потрібно провести нижню частину екрана, для перегляду повідомлень також існує спеціальна функція. Боковою кнопкою активується Siri, а до Центру керування можна перейти від верхньої панелі.

Флагман мобильной связи iPhone X

У задній частині Apple iPhone X 64GB (Silver) вертикальна 12МП камера, забезпечена двома об'єктивами. Камера представлена з широкою лінійкою можливостей та інструментів для отримання більш якісних та масштабованих знімків за будь-якої освітленості. Між об'єктивами розташований потужний спалах, оснащений яскравими світлодіодами. Для портретних фото та селфі передня камера айфона може коригувати ступінь освітленості.

Підсумки десятиліття

Минуло 10 років з тих пір, як Стів Джобс продемонстрував перший iPhone. З тих пір смартфон сильно змінився, але фундамент, який був закладений тоді, гарантував, що кожен новий iPhone забезпечуватиме передбачувано високу ефективність роботи і матиме набір функцій, які виділяли б його, починаючи з платформи iOS і закінчуючи впізнаваним дизайном.

Порівнюючи характеристики Першої та останньої моделі iPhone, не можна не помітити колосальних змін, які Apple змогла відтворити у своїх пристроях, і які зробили марку Айфон флагманом мобільного виробництва.

Пам'ять RAM 3 ГБ LPDDR4X 128 МБ SDRAM
Внутрішня пам'ять 256 ГБ (доступно 245 ГБ) 16 ГБ ( доступно 15 ГБ)
Товщина 7,7 мм (0,3 дюйма) 11,6 мм (0,46 дюйма)
Роздільна здатність екрана 1125 x 2436 пікселів 320 x 480 пікселів
Читкість тексту та зображень 463 ICP 165 PPI
Розмір екрана 5,8" 3,5"
Камера Подвійні 12 мегапікселів + 12MP f/2,4 2 мегапікселя
Батарея 2716 мАг 1400 мАг
Швидкість завантаження з інтернету (4G + LTE-A) 1024 Мбіт/с (2G EDGE) 0,384 Мбіт/с
Водонепроникність сертифікована Ip68 не підтримується

Стів Джобс назвав своє творіння «проривним інтернет-комунікаційним продуктом». Його винахід змінило сприйняття світу, смартфон став необхідним гаджетом у роботі та повсякденному житті.

Що ми отримали?

  1. iPhone уможливив швидкісний доступ до інтернет-з'єднання, вирішення невідкладних завдань, миттєве отримання інформації;
  2. Айфон перетворив захоплення фотографією на повальне хобі. З розвитком соцмереж користувачі отримали платформу для публікації своїх фотографій, можливість за допомогою телефону ділитися враженнями та радісними моментами життя;
  3. Магазин AppStore забезпечив усіма додатками для полегшення життя. З їх допомогою можна проводити фінансові розрахунки, дивитися прогноз погоди, грати в ігри, купувати товари та замовляти послуги;
  4. Спілкування стало доступнішим. Встановлюючи на смартфон соціальні мережі, люди заощаджують час на рішення питань, як професійних, і особистих;
  5. Айфон зробив свого виробника найдорожчою компанією у світі.

Важко передбачити, що принесе iPhone наступного разу. Але в одному можна бути впевненим — у ньому буде якась дивовижна грань, яка, зрештою, стане абсолютно необхідною річчю у нашому житті.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії