Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Підключення електричної варильної панелі: покрокове керівництво з 3 рад

Дата публікації: 14.08.2017 09:47
Дата оновлення: 14.08.2017 09:47

Ніколи не бачили як фахівці підключають електричну плиту, але хочете самі спробувати? Кілька простих посібників допоможуть здійснити це без зайвих витрат. Прочитавши матеріал ви впораєтеся з монтажем агрегатів самих топових виробників: GORENJE, CANDY, VENTOLUX та інших.

Варильна поверхня Gorenje

Важлива теоретична інформація підключення панелі


Панелі для приготування їжі набули широкого поширення серед поціновувачів домашнього благоустрою. Прилад не займає зайве місце на кухні, простий у використанні. Найчастіше матеріалом пристроїв є чавун, склокераміка. Останнім часом популярності набирає тенденція купувати компактні кухонні установки, до їх ряду відноситься склокерамічний варильний механізм Gorenje ECT 330 . Виготовляють техніку і з нержавіючої сталі. Так, модель Gorenje E6N1BX, через зручності у використанні і невибагливого дизайну, заслужила особливу увагу на побутовому ринку.

електрична поверхня

Порада: Серед електричних варильних особливого поширення набули конфорки з прискореним типом нагріву. Розпізнаються вони по червоній мітці в центрі млинця. Швидким нагріванням славляться Bosch PKF645FP1, Gorenje EC 610 CSC, Zanussi ZEV6140XBA .

Відомо, що панелі приєднуються до окремих розеток, які витримують напругу від 32 до 40 А. Як правило, в таких лініях розеток передбачено з'єднання з заземлюючими об'єктами. Також сучасні моделі кухонних поверхонь можуть приєднуватися до чьотирьох кабелю.

Читайте також: 10 кращих двухкомфорочная варильних панелей у 2017 році

Порада: Дуже важливо, щоб заземлення в пристрої було не менше 4 мм в квадраті.

З огляду на, що розетки бувають з трьома і чотирма контактами, підготуйте перед установкою спеціальну вилку. В іншому випадку доведеться запастися якимось об'ємом знань. 

Якщо панель має провід з чотирма проводками, а від стіни відходить кабель з трьома – це значить що пристрій живиться двофазне підключення, а домашній електропровід призначений для однофазного.

Підключення варильної поверхні

В такому випадку зробіть наступні дії: з'єднайте чорний провід з коричневим, підключивши до живильної фазі. Потім синій провід об'єднайте зі шнуром «нуль». Тепер залишилося заземлити прилад, підключивши провід оливкового кольору з таким же.

Порада: дізнатися де шнур «нуль» або «мінус» можна за допомогою вимірювального приладу мультиметра .

Рекомендації фахівців:
1. Кухонні поверхню виконано його заземлення, для цього перевірте чи пов'язані жовто-зеленого проводу. Від якості заземлення залежить рівень безпеки побутового пристрою.
2. В один і той же час лінію електропередач можна використовувати для декількох установок. Якщо розділити підключення, пристрій може вийти з ладу і навіть битися струмом. 
3. Перш ніж підключати поверхню встановіть спеціальний контроль над від витоку струму (УЗО). Він убезпечить вас від непередбачених електричних ударів під час зіткнення з голим проводом.

Читайте також: Ремонт вручений панелі: 5 основних видів несправностей

Підключення індукційної поверхні: покрокове керівництво


Перш ніж розбирати, як включити плиту, розглянемо як краще врізати прилад в стільницю. Для початку виміряйте установку, а вже потім починайте вирізати форму. Виконати форму можна за допомогою пилки для роботи по дереву. Найчастіше проблеми з монтуванням виникають саме на цьому етапі через неправильні вимірювань. Наступна покрокова інструкція більш детально розповість як підключити індукційну (електричну) плиту.

Процес установки індукційного поверхні 

1. Виберіть потрібний шнур живлення. Як уже згадувалося, вони бувають з трьома і чотирма жилами.
2. За допомогою викрутки відкрутіть кришку на прямокутному отвір, яке знаходиться на тильній стороні агрегату.
3. Підключіть живильний шнур: закріпіть провід спеціальною пластиною і закрутіть її гвинтиком. 
4. Для правильного заземлення переконайтеся що провід над панеллю знаходиться в центрі і об'єднаний з жовто-зеленим.
5. На завершення підключіть проводку пристрою до клем на панелі і закойте кришку. При підключенні проводів орієнтуйтеся на наступну черговість їх кольорів: жовто-зелений, синій, коричневий.

Коли всі кроки будуть виконані, вставте поверхню потрібної стороною в отвір і перевірте робочий стан варильного приладу. Дана схема установки підходить для квартир з напругою в 220 v. 

Порада: Дуже важливо стежити за проведенням в будинку і вчасно її міняти: старі дроти розсихаються і розпадаються, що може привести до серйозних поломок побутових приладів. Тепер підключення електропанелі можна вважати закінченим.

Читайте також: Вибір варильної поверхні: 6 важливих моментів

Підсумовуючи, можна сказати що компактні варильні поверхні можна встановити в домашніх умовах без допомоги фахівців. Однак для це потрібно вивчити важливу теоретичну інформацію. Користуватися кухонними приладами потрібно з обережністю – намагайтеся дотримуватися техніки безпеки. А побачити детальний монтажний процес можна на нижчезазначених відео.

Дивіться також: Як підключити варильну поверхню будинку

Коментарі
Залиште коментар
Категорії