Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

PocketBook 616 огляд: 5 фішок найдоступнішої моделі з підсвічуванням

Дата публікації: 02.03.2021 09:00
Дата оновлення: 02.03.2021 09:00

PocketBook 616 рідер чистої води, не обтяжений сумнівними функціями. Він володіє двома ключовими перевагами: наявністю всього необхідного функціоналу для якісного читання і доступною вартістю. Звідси інтерес з боку покупців і стабільно високий об'єм продажів.

Зовнішній вигляд, дизайн, розміри

Виробник удосконалив корпус в порівнянні з 615-ой моделлю, зробив рамки вже, екран при цьому залишився колишнього розміру. Компанії вдалося поліпшити масогабаритні характеристики героя огляду – PocketBook 616, обійшовши основного конкурента – бюджетника Kindle 9. Корпус формату 161х108 мм менше витягнутий, ніж у більшості смартфонів. Покриття софт-тач забезпечує надійність хвата. Пластик приємний на дотик, не мазкий, не схильний до появи подряпин і інших дрібних дефектів в процесі експлуатації.

PocketBook 616: обзор ключевых фишек устройства

Чорний Обсидіановий колір корпусу (obsidian black) гармонійно виглядає на тлі монохромного екрану. Можливі інші колірні рішення пластикових рамок. Товщина пристрою – всього 8 мм. Виробник зробив рідер помітно легше попередньої версії, вклавшись в 155 грам. Органи керування, розташовані під дисплеєм, гармонійно вписані в загальну дизайнерську концепцію. Кнопки не псують зовнішній вигляд читалки.

Трохи про технологічність читалок: Як працює електронна книга – технологія електронного чорнила (e-ink): 3 цікавих пункту

Батарея і автономність

Дисплей Ink Carta економно витрачає електроенергію. Решта комплектуючі теж мають досить скромними апетитами. Акумулятора на 1300 мАг з лишком вистачає на вказаний в характеристиках PocketBook 616 місяць автономності. Якщо читати електронні книги 2-3 години в день, підживлення рідер попросить після 5-6 тижнів експлуатації. Серед причин хорошою автономності можна також згадати відсутність Wi-Fi і кольорового екрану.

разъемы и корпус PocketBook 616

Для підключення до джерела струму в комплектації рідера є USB-кабель. По ньому можна отримати живлення з ПК або ноутбука. Альтернативний варіант – підключення до адаптера з відповідними характеристиками. Час підзарядки – 2-3 години. Після покупки рідера варто зробити повну зарядку протягом 8 годин.

FAQ по вибору: Як вибрати електронну книгу – 8 порад щодо вибору рідера

Екран

Дисплей з діагоналлю 6 дюймів працює за технологією, безпечної для очей. Елементи підсвічування екрану розташовані по периметру, від неї не сідає зір. У цьому перевага покетбука над смартфонами і планшетами. Виробник не поскупився на роздільна здатність дисплея: 1024х758 – відмінно для бюджетної моделі. Багато конкурентів в недорогих ридерах обмежуються 800х600, в результаті втрачається чіткість дрібного шрифту.

компактный PocketBook 616 с небликующим екраном

Екран відображає 16 рівнів сірого, що забезпечує якісне відтворення букв і графіки. Відсутність сенсорного керування позбавляє від випадкових натискань, які призводять до зміни шрифту та інших параметрів. Переваги дисплея:

  • можливість читання при будь-якому освітленні,
  • мінімальне навантаження на очі,
  • відсутність відблисків.

Скло екрану досить міцне, але назвати небитким його не можна. З цієї причини виробник рекомендує носити пристрій в чохлі.

Дорогий аналог з сенсорним екраном: Електронна книга airon airbook pro 6 на базі e-ink: огляд кращих якостей

Допоміжний софт

Важлива перевага читання книжок на PocketBook 616 – настроюється огляд сторінок. Користувач може:

  1. Встановлювати орієнтацію дисплея.
  2. Робити вибір з 13 шрифтів.
  3. Читати звичайний текст, курсив, жирний шрифт.
  4. Налаштовувати відстань між рядками, переноси.
  5. Вибирати розмір букв. Щоб користуватися рідером, зовсім не обов'язково мати 100-відсоткове зір.
  6. Робити закладки, замітки та ін.

Рідер легко відкриває електронні книги всіх основних форматів. Не потрібно нічого попередньо конвертувати. Судячи з відгуків фанатів читалок, не всі виробники забезпечують таку «всеїдність».

PocketBook 616 комплектация и цветопередача

Компактний рідер оснащений досить потужним залізом (процесор – 1 ГГц, ОЗП – 256 Мб), тому софт працює без пригальмовування і зависання. Годі чекати, поки окреслять графіка об'ємних PDF і DJVU файлів.

Вибираємо подарунки: на 8 березня: 5 сучасних подарунків жінкам від люблячих чоловіків

Ціна і якість

Під брендом PocketBook в магазини потрапляє не тільки бюджетна 6-дюймова модель 616. Є більш просунуті аналоги, помітно відрізняються ціною:

Покетбук 616 Покетбук 628 Покетбук 632
Дисплей E-ink Carta 758x1024 E-ink Carta 758x1024 E-ink Carta HD 1072x1448
Сенсорний - + +
Wi -Fi - + +
Ціновий діапазон, грн 3500-3700 4200-4400 5400-5600

По таблиці видно, що старші моделі сенсорні і з Wi-Fi. Відповідно, на них ціна вище. Однак наявність сенсорики не є незаперечною перевагою. А ось Wi-Fi – корисна опція, але чи варто віддавати за неї кілька сотень грн – питання відкрите. У відсутності бездротового зв'язку книги можна закачувати з ПК по USB-кабелю. PocketBook 616 відмінно продається через високий попит на базову модель, в якій є все необхідне для комфортного читання. Якість продукції топового бренду не викликає сумнівів.

У висновку варто відзначити наявність 8 Гб пам'яті під корпусом рідера. У PocketBook 616, розгорнутий огляд якого добігає кінця, можна записати до 3000 книг і більше в залежності від їх формату. Модель підійде школяреві, студенту, працюючій людині, пенсіонеру. Хороший подарунок на день народження, Новий рік або інше свято.

ДО слова: Планшет або електронна книга – що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Коментарі
Залиште коментар
Категорії