Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Samsung Galaxy Z Fold 2: круті фішки телефону 3-в-1

Дата публікації: 04.01.2021 14:37
Дата оновлення: 04.01.2021 14:37

Спойлер: Samsung Z Fold 2СВОЇХ грошей коштує. Адже Це не просто телефон, а ціла портативна робоча станція, що поєднує в собі смартфон, планшет і навіть ноутбук! І при цьому він поміщається в кишеню.

зачем нужен galaxy fold 2

У цьому огляді розберемо характеристики уздовж і в поперек, починаючи від особливостей дисплея і закінчуючи премудростями камери.

Навіщо потрібен складаний смартфон?

Відповідь очевидна: щоб привертати увагу і мати під рукою відразу 3 гаджета. Складних телефонів немає навіть у Apple, Самсунгу респект за винахідливість.

В «складеному вигляді» Fold 2 практично не відрізняється від звичного нам телефону. Ну, хіба що трохи незвичним співвідношенням сторін і шириною. Виробник замислював цей екран для швидкого керування інтерфейсу і ролі видошукача при зйомках на основну камеру.

galaxy fold 2 в режиме телефона

В реальності «Половинку» Fold 2 можна використовувати як звичайну мобілку. Її оцінять ті, хто звик давати раду телефоном однією рукою. У випадку з Galaxy Fold – це неймовірно зручно. Збільшена товщина на благо, телефон НЕ вислизне з долоні.

Незвичайне співвідношення сторін (24.9: 9) грає на руку при перегляді списків, роботи з соцмережами і мессенджерами: сюди поміститься набагато більше подібного контенту, ніж у звичайних 16: 9 і навіть 19,5: 9 смартфонах. А ось при перегляді відео доведеться змиритися з чорними смужками по боках або «розкрити» телефон і дивитися контент на основному екрані.

Цікава стаття: Темна тема Gmail для компа, iOS і Android: 3 способи активації

Режим планшета

Якщо розкласти смартфон на 180°, він перетвориться в ТОНКИЙпланшет з «квадратним екраном» – де співвідношення сторін 11,8: 9. Тому буде зручно читати, редагувати фото, дивитися і створювати відеоконтент.

 galaxy fold 2 в режиме планшета

Для комфортного використання доведеться задіяти обидві руки. Особливо, якщо потрібно швидко набирати текст. На широкому екрані є місце для роздолля, «однією правою» не впоратися.

Почати з нового аркуша: Видалення Гугл аккаунта: 3 шляху розпрощатися з Google

Режим мікроноутбук

У цьому положенні у мобілки включається інтерфейс, який розділяє відкрите додаток на 2 зони – нижнього і верхнього екрану. Спочатку працювати за таким лептопом незручно, але поступово звикаєш, отримавши мініатюрний ноутбук, який поміщається на долоні.

galaxy fold 2 в режиме ноутбука

Щоб викликати режим мікроноута, потрібно зробити три кроки.

  1. Відкрити потрібну програму.
  2. Викликати клавіатуру: тапнуть на рядок введення тексту.
  3. Зафіксувати телефон в напіврозкритими стані від 75° до 115°.

Режими комунікатора

 galaxy fold 2 в режиме коммуникатора

Якщо зігнути дисплей більше, ніж на 115°, але менше 180°, вийде зручний КПК (кишеньковий персональний комп'ютер). На такому простіше друкувати двома руками. Для цього потрібно повернути мобілку альбомної орієнтацією (коли одна половинка буде перебувати нижче інший) і викликати клавіатуру.

Корисна стаття: Лайфхак для гаджетів: 8 кращих, що перевірені в справі

Загальна ергономіка

За габаритами телефон «міцненький» – особливо, якщо користуватися ним в складеному режимі. І це не дивно – в такому стані його глибина 16,8 мм. У розкритому вигляді товщина звичайна – 6,9 мм.

Спочатку з ним незвично, так як руки вже звикли до ультратонким смартфонам. Але буквально через кілька годин руки адаптуються і до розмірів, і до ваги (279 гр.) Пристрої.

Шарнір відкриття надійний, девайс «розкривається» плавно. Закривається від легкого дотику пальця. Робота шарніра розрахована на 200 000 відкриттів/закриттів. Якщо розкривати мобілку 100 раз на день, шарнір справно пропрацює 5 років.

 эргономика galaxy fold 2

Смартфон йде в двох кольорах – чорному і бронзовому. Є варіанти, де можна вибрати колір поворотного модуля: срібний, червоний, синій або золотий.

Датчик відбитка знаходиться збоку зліва (на кнопці виключення). Розблокувати можна дотиком або поглядом. Мікрофони і динаміки знаходяться на торцях пристрою. Якість звуку найвищу, тому що в цій мобілці вбудовані кращі динаміки серед всіх девайсів Galaxy.

Заряджається телефон через порт USB-C. А ось для mini-Jack (стандартного штекера на 3,5 мм для дротових навушників) місця не знайшлося. Доведеться шукати провідні «вуха» з USB-C (як Razer Hammerhead) або Bluetooth-моделі типом Galaxy Earbuds Live.

Режим багатозадачності дозволяє одночасно працювати з 3 додатками. При скріншоті можна вибрати необхідну частину екрану, не обрізаючи зображення вручну. Можна прямо з телефону перетягувати файли і дані з одного вікна в інше. Це оцінять ті, хто працює в офісних програмах і стикається з необхідністю перенесення таблиць і графіків з однієї програми до іншої.

Пізнавальна стаття: Чим протирати екран гаджета: 3 робочих способу боротьби з мікробами і брудом

Дисплеї

У зовнішньому екрані краю стали настільки тонкими, що їх практично непомітно . Параметри говорять самі за себе:

  • розмір: 6.23 дюйма;
  • співвідношення сторін 25: 9;
  • дозвіл: 816х2260 пікселів;
  • частота оновлення – 60 Гц.

 дисплеи galaxy fold 2

Параметри зовнішнього екрана настільки гарні, що його вистачить для всіх базових завдань. Однак саме «солодке» виробник припас для внутрішнього екрану. Його характеристики – самі топові у Самсунга і порівняти з портативної робочою станцією для графічного дизайнера.

  • розмір – 7.6 дюйма (як у компактного планшета по типу Apple iPad mini 5);
  • фронтальна камера, вмонтована всередину екрану, не буде «з'їдати» частина картинки, як це робили «чубчика»;
  • роздільна здатність – 1768 х 2208 пікселів. Відмінно підійде для перегляду і створення контенту в ультрависокому дозволі;
  • щільність екрану – 373 пікселів на дюйм. Картинка виходить деталізованості і «соковитіше»;
  • підтримка динамічного діапазону HDR10 + забезпечує соковиту картинку з реалістичною передачею відтінків;
  • герцовка (частота зміна кадрів) адаптивна від 11 Гц (кадру/сек.) до 120 Гц. Самому проставити її неможливо – девайс автоматом підлаштовується під контент на екрані;
  • яскравість екрану 450 ніт в ручному режимі, 700 ніт при підвищеної яскравості, 900 ніт в пікових показниках. Це дає можливість добре бачити те, що відбувається на екрані під яскравим сонцем або світлом в обличчя.

Напилювання Corning UTG (ulta-thin glass) імітує відчуття «скляного дисплея». Раніше воно було тільки в лінійці Flip, тепер перейшло і в Fold. Так робота з екраном стає приємніше в тактильному плані – хоч це дрібниця, але вона буде покращувати досвід використання кожен день.

На замітку: Чому не відправляються СМС з телефону: 7 кроків для вирішення проблеми

Продуктивність

производительность galaxy fold 2

Напевно, Fold 2 буде актуальним через роки після випуску. У нього флагманські характеристики, які зібрані в таблиці:

Параметр
Значення
Процесор Qualcomm Snapdragon 865+ з графічним прискорювачем Adreno 650
Оперативна пам'ять 12 Гб
Вбудована пам'ять 256І 512 Гб
Стандарт постійної пам'яті UFS 3.1
Підтримка карт пам'яті Ні
Підтримка 2 сім-карт 1 nano-sim + eSim

Інтерфейс плавний навіть при одночасній роботі з декількома додатками і рендер «важких» файлів. З таким девайсом можна хоч складати річний звіт юридичної фірми, хоч монтувати годинне 4К-відео для YouTube-каналу – витримає будь-яке навантаження.

Порівняння кращих: Samsung Galaxy S20 vs iPhone 11 Pro: що краще – 7 відмінних «ОК»

Камери

Селфі-камери є на зовнішній і внутрішній сторонах. Це два ідентичних модуля на 10 Мп (такі ж, як в Note 20). Вони врізані в дисплей, не чіпляються за пальці. Над ними розташована мініатюрна проріз розмовного динаміка, яку можна розглядати тільки з лупою в руці. Перенесення кольорів хороше, підтримуються AR-ефекти.

 камеры galaxy fold 2

Основний модуль складається з блоку 3-х матриць. Характеристики у камер Самсунг З Фолд 2 солідні – до пари моделі:

Тип матриці
Установки
Класична f/2.4, телеоб'єктив 52 мм, матриця 1/3.6" , розмір пікселя 1.0μm, PDAF, OIS, 2x оптичний зум
Ширококутова f/1.8, шірікоформат з ЕФР 26 мм, розмір матриці 1/1.76" , розмір пікселя 1.8μm, фокусування Dual Pixel PDAF , OIS
Зум х2 f/2.2, кут 123˚, ультраширокий з ЕФР 12 мм, пікселі по 1.12μm

Якість відео варіюється від звичного HD (1280x720 px) з 30 fps (кадрів в секунду) до вдосконаленого UHD 4К (3840х2160) з 60 fps. Є можливість записувати ролики в форматі HEVC – відео займе менше місця, ніж звичайний mp4-файл при інших рівних.

Передбачено нічний режим – де штучний інтелект автоматично аналізує умови і визначає оптимальну світлочутливість (ISO) і витримку. Самостійно налаштовувати ці параметри можна в «Професійному» режимі.

Якщо Селф на основну камеру, можна налаштувати виведення зображення на зовнішній екран. А незвичайна форма і шарніри дозволяє виставити кадр так, як раніше можна було тільки зі штативом. Нова функція «живого фокуса» дозволяє мобілці розпізнавати, де знаходиться людина. При зйомці вона «стежить» за ним, фіксуючи картинку на фігурі.

Автономність

Батарея на 4500 мАг з підтримкою зарядки. За годину вона заражається по повній, за пів години – на половину. У комплекті йде зарядка на 25 Вт. Купувати блок живлення на 45 Вт окремо немає резону. Якщо зарядка буде занадто швидкої, термін служби батареї знизиться у декілька разів.

Бездротова зарядка потужність до 15 Вт – смартфон повністю зарядиться за 100 хвилин. Але навіть 10 хвилин на такому «харчуванні» вистачить на кілька годин автономної роботи.

автономность galaxy fold 2

У флагмані є реверсивна зарядка, що дозволить без проводів зарядити іншу мобілку або аксесуари. Потужність – до 9 Вт, чого достатньо для носяться гаджетів.

Незважаючи на наявність фактично 3 екранів, Самсунг економно споживає енергію:

  • 7-12 годин – при активному використанні без складних програм та ігор;
  • 15-25 годин – при помірному використанні девайса.

Співвідношення ціни та якості

Мобільник поєднує в собі телефон, планшет і навіть нетбук! Його оцінять ті, кому доводиться працювати з великими об'ємами даних, але не зручніше носити з собою лептоп або iPad. У подібних сценаріях він замінює ці 2 гаджета – перенесення даних працює беззаперечно.

соотношение цены и качества galaxy fold 2

І хоч його ціна «кусається» (на момент публікації новинка коштує 59 999 грн), вартість відповідає потужній начинці і преміальному якості. Купуючи Galaxy Flip 2, користувач отримує не просто телефон, а 3 найпотужніших гаджета, загальна ціна яких помітно перевалить за цю суму.

А тут же всі ці несхожі між собою девайси інтегровані в одному ультра-компактному форм-факторі, який ще довгий час буде дивувати продуктивністю.

Варто ознайомитися: Як визначити IMEI телефону: 7 підказок

Коментарі
Залиште коментар
Категорії