Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд планшетів Apple iPad Pro і iPad mini 4: кращі з кращих

Дата публікації: 09.10.2015 00:00
Дата оновлення: 09.10.2015 00:00

Дизайн

Мабуть, одна з головних фішок техніки Apple - фірмовий, впізнаваний дизайн, завдяки якому ноутбуки, планшети і смартфони цієї компанії користуються неймовірною популярністю серед користувачів і незмінно потрапляють в списки кращих пристроїв.

Обидва планшета отримали металевий корпус, виконаний з алюмінію зі скошеною, майже дзеркальною кромкою. Все вивірено до найдрібніших деталей, тому моделі неймовірно ергономічні і зручні під час використання. Кожен елемент дизайну гармонійно вписується в концепцію - очі камер, кнопки Додому, отвори мікрофонів, роз'єми для навушників і Lightning, навіть гойдалки зміни гучності - все ідеально.

 ipad_mini_apps_large

Звичайно, планшети відрізняються габаритами. iPad mini 4 неймовірно компактний і ергономічний з товщиною корпуса всього 6,1 мм. Завдяки 7,9-дюймовому екрану він з легкістю поміститься навіть в жіночу сумку, чи не обтяжуючи її непомірним вагою.

iPad Pro, навпаки, є самим габаритним серед планшетів виробника з екраном 12,9 дюймів. При цьому він не менш ергономічний і лише трошки товщі - 6,9 мм. Хоча і цей показник просто відмінний. З іншого боку, ця модель не так зручна при транспортуванні, зате забезпечує розширений функціонал і більш потужну акустичну систему, яка складається з чотирьох динаміків, які забезпечують неймовірно об'ємний звук з глибоким басом і високою гучністю без спотворень.

дисплей

У меншому iPad mini 4 використовується 7,9-дюймовий екран Reina з роздільною здатністю 2048 х 1536 пікселів без повітряного прошарку між склом і матрицею. Тому картинка виглядає ще більш живою і насиченою, навіть у порівнянні з міні-планшетом минулого покоління. Так що екран ще краще підходить для ігор, перегляду фільмів, веб-серфінгу і будь-яких інших завдань.

 ipad_mini_performance_large

У більшому iPad Pro використовується величезний 12,9-дюймовий Retina-екран з роздільною здатністю 2732 × 2048 пікселів, розроблений за новою технологією для забезпечення малої товщини планшета. Відразу під склом лежить спеціальна фото-прошарок, завдяки якій поліпшується контрастність картинки за допомогою УФ випромінювань, потім використовується технологія Oxide TFT, яка дозволяє пикселям перемикатися набагато швидше, роблячи картинку ще більш різкою, чіткої і живий. Крім цього, присутній технологія динамічного зміни частоти відображення екрану для кращого сприйняття картинки - датчики розуміють, коли контент статичний, і зменшують частоту розгортки, забезпечуючи енергоефективність. До всього іншого, встановлений додатковий контролер TCON, який говорить кожного пікселя, що потрібно робити в даний момент.

Ще одна фішка iPad Pro - підтримка фірмового стилуса Apple Pencil, який підтримує силу натискання. З його допомогою можна займатися будь-якою креативної роботою, адже він здатний варіювати товщину лінії, затемнення і робити безліч художніх ефектів або видів - перо, кисть або перо каліграфа.

інтерфейс

Обидва планшета працюють під управлінням новітньої iOS 9, яка вносить безліч нововведень. В першу чергу, виробник зайнявся поліпшенням вбудованих додатків, так як дизайн системи вже вивірений роками. Тому програми, які використовуються кожен день, отримали ряд нововведень. Якщо вам важко орієнтуватися в транспортній системі міста або ви губитеся в безлічі маршрутів, то допоможе вбудований додаток Карти. Для деяких міст світу доданий режим «Громадський транспорт», який показує лінії і станції метро, автобусні зупинки, ЖД станції і поромні переправи.

Нова версія iCloud дозволяє звернутися до будь-якого збереженого на хмарному сховище файлу прямо з головного екрана. А фірмовий додаток Пошта дозволить додавати малюнки та коментарі до листів, підписувати фото і документи за допомогою функції «Розмітка», а також прикріплювати файли з iCloud і пересилати вкладення об'ємом до 5 ГБ за допомогою MailDrop.

 ipad_mini_ios_large

Крім цього, iOS 9 додає багатозадачність, яка як не можна актуальна для iPad Pro. Функція Slide Over дозволяє відкрити другий додаток не виходячи з першого - подивитися сайт, відповісти на повідомлення, а потім зрушити програму в сторону і повернутися до додатка, яким користувалися.

Крім цього, є режим Split View, який дозволить відкрити два додатки одночасно один біля одного для роботи і розваг. А під час розмови в FaceTime або перегляду відео, можна натиснути Додому і вікно переміститься в кут екрану і можна відкрити другий додаток, пошту, наприклад, для відповіді на електронний лист.

Siri стала ще розумнішими і більш просунутою. У помічника розширилося коло інтересів, а варіантів відповідей стало ще більше. Вона краще розуміє мову і видає результати швидше. Наприклад, Siri можна попросити знайти фото або відео за альбомами і місцях зйомки, а також попросити нагадати про замітці, поштою або іншому додатку при виконанні певної дії або в певний час.

камери

iPad mini 4 і iPad Pro отримали 8 Мп основні камери з здатністю 3264 × 2448 пікселів з можливістю запису відео з роздільною здатністю 1920 х 1080.

 ipad_pro_bold_large

Вони забезпечують високу якість фото і відео в будь-яких умовах зйомки.

Фронтальні камери мають дозвіл 1,2 Мп і апертуру f/2.2 для забезпечення светосильних Селфі і високу якість картинки при спілкуванні в мережі.

Продуктивність і час роботи

iPad mini 4 оснащений 64-бітний процесором A8 з потужним графічним ядром, яке на 60% могутніше, ніж в попередньому поколінні, 2 ГБ оперативної пам'яті і 16, 64 або 128 ГБ для зберігання даних. Планшет показує високий рівень швидкодії навіть при виконанні ресурсоємних завдань і запуску важких ігор. А ємності сховища досить для великого кількість медіафайлів.

 ipad_pro_keyboard_large

У більшому планшеті використовується новітній процесор A9X, який в два рази потужніший за попередній покоління. А враховуючи, що модель також призначена для роботи з графікою і графічним контентом, то і вбудована відеокарта найпотужніша. Висока швидкодія також забезпечує 4 ГБ оперативної пам'яті, а для зберігання величезної кількості фільмів, музики або відео надано 32 або 128 ГБ.

До речі, обидві моделі отримали сучасний набір інтерфейсів, а також модифікації з підтримкою мобільних мереж 4-го покоління для доступу до якнайшвидшого мобільного інтернету.

У плані автономності все так само добре. Завдяки енергоефективним платформ і поліпшеною iOS 9, обидва планшета з легкістю пропрацюють 10 годин при веб-серфінгу, прослуховування музики або перегляді відео в мережі.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії