Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати ковзани для катання на льоду?

Дата публікації: 09.10.2015 00:00
Дата оновлення: 09.10.2015 00:00

Коли ви прийняли остаточне рішення встати на лід, виникає головне питання про те, як вибрати ковзани правильно? У нашій статті ми розглянемо найбільш популярні і затребувані види ковзанів, призначених для різних способів катання, а також наведемо нескладні правила, яких варто дотримуватися при покупці чергової пари.

Матеріал виготовлення

В першу чергу варто звернути увагу на матеріал виготовлення коників. Це може бути:

  • натуральна шкіра
  • штучна шкіра;
  • пластик.

Кожен матеріал має свої достоїнства. Натуральна шкіра найбільш м'яка і податлива, добре облягає ногу, не обмежує рух і зберігає тепло. Однак вона не вологостійка, що може заподіяти дискомфорт під час катання на відкритій місцевості в сніжну і вологу погоду.

Штучна шкіра відрізняється довговічністю і зносостійкістю. Вона не промокає, але і не пропускає повітря, в результаті чого нога в такому черевику може потіти. Пластикові моделі є жорсткими і легкими, але менш зручними. Це найбільш бюджетний варіант. 

  ___2_38

види ковзанів

Тепер давайте уточнимо, як вибрати ковзани в залежності від їх призначення. Можна виділити кілька основних груп:

1. Прогулянкові - підходять для новачків і любителів неспішного катання. Мають середньої жорсткістю, максимальним комфортом для ноги, додатковим утепленням, зручними застібками і хорошою стійкістю. Підходять для закритих і відкритих ковзанок.
2. Фігурні - використовуються фігуристами і прихильниками різних трюків, стрибків і розворотів. Досить стійкі, щільно зашнуровує і надійно облягають ногу. Мають спеціальні низькі зубці для здійснення всіляких піруетів, які можуть перешкодити катання на нерівному природному льоду. Позбавлені утеплення, тому при катанні поза приміщенням необхідно надягати під низ теплі шкарпетки.

  ___3_40

3. Бігові - використовуються виключно спортсменами в професійних змаганнях. Мають низький черевик і спеціальні леза, що забезпечують максимальну швидкість ковзанярі.
4. Хокейні - призначені для хокеїстів. Оснащені високим захистом, мають черевик без каблука і лезо підвищеної міцності. Виготовляються з синтетичних матеріалів і можуть бути використані виключно в критих ковзанках, де температура не опускається нижче 5 градусів.
5. Дитячі - вибираються в залежності від типу катання. При цьому запас може бути не більше, ніж на один розмір, для забезпечення комфортного та безпечного посадки черевика. Існують також розсувні моделі, регульовані по довжині в межах декількох розмірів.

  ___4_25

Правила покупки

Купуючи ковзани, дотримуйтесь наступних простих правил:

  1. Не купуйте ковзани занадто великого або маленького розміру - вони повинні бути точно по вашій нозі, щоб створювати зручні умови катання.
  2. Приміряйте ковзани на той носок, в якому ви плануєте кататися на вулиці або в приміщенні.
  3. Звертайте увагу на надійність кріплення і жорсткість посадки.
  4. Перевірте гостроту лез у вибраної пари і при необхідності здійсните заточку. 

  ___5_08

Наші фахівці допоможуть вам підібрати необхідну екіпіровку для різних видів катання на льоду.

Коментарі
Залиште коментар