Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Налаштування універсального пульта для кондиціонера: алгоритм з 5 кроків

Дата публікації: 04.01.2024 10:34
Дата оновлення: 05.01.2024 16:45

Пульт іноді губиться або ламається, без нього охолодити приміщення проблематично, а вибрати температуру — зовсім неможливо. Купити копію ПДК, що був раніше, часом складно, довго чи дорого. Куди простіше придбати універсалку та подружити з нею спліт-систему.

прив'язка універсального пульта до кондиціонера

Функції універсального пульта

Універсалка забезпечує повноцінне керування кондиціонером. За її наявності доступні такі функції:

  1. Увімкнення та вимкнення.
  2. Налаштування температури.
  3. Регулювання напрямку повітряного потоку.
  4. Регулювання обертів вентилятора.
  5. Перевірка температури у приміщенні.
  6. Налаштування часу, таймера.

Для роботи з таймером часто передбачено дві кнопки. Щоб скористатися функцією, потрібно спочатку встановити правильний час. Також важливо залишити ПДК у положенні, з якого сигнал буде прийнятий кондиціонером. Таймер на включення часто ставлять на час ранкового підйому або за 1 годину до повернення додому, на виключення через годину після відходу до сну.

Про керування зі смартфона: Як під'єднати кондиціонер до Wi-Fi та керувати ним з телефону — 6 кроків

Підготовка до налаштування

Універсалки зазвичай продають без батарейок, перед налаштуванням потрібно придбати елементи живлення. Зате до комплектації часто входить інструкція. Якщо вона зрозумілою мовою — має сенс почитати, що там прописав дбайливий виробник.

Налаштування універсального пульта для кондиціонера: покрокова інструкція

Подружити ПДК зі спліт-системою не складе труднощів, якщо наслідуватимете нижчевикладений алгоритм дій. За часом налаштування універсального пульта для настінного кондиціонера займе від кількох хвилин до пів години та більше. Відносно довго триває автоналаштування. Простіше та швидше досягти результату шляхом ручного введення коду.

Вибираємо спосіб обігріву: Що краще: кондиціонер чи обігрівач? Порівняння за 8 пунктами

Крок 1: вставити батарейки

Універсальний пульт — чудове рішення, але навіть таке «диво інженерної думки» не може працювати без батарейок. Перед налаштуванням потрібно вставити в ПДК пару пальчикових елементів живлення типу ААА, дотримуючись полярності. Бажано використовувати нові батареї, інакше ефект не гарантований.

Старі елементи живлення — одна з причин відсутності сигналу з пульта. Якщо перестав світитися дисплей на старому ПДК, справа, швидше за все, не в несправності, а в необхідності заміни батарейок. Така проблема часто виникає перед початком літнього сезону. Щоб пальчикові батареї прослужили довше, взимку є сенс зберігати їх окремо від пульта або встановлювати в неробоче положення.

Крок 2: увімкнути кондиціонер

Для успішного завершення налаштування живлення повинно надходити в обидва пристрої: у кондиціонер від електромережі та у пульт від батарейок. З батарейками розібралися вище, щонайменше важливо перевірити включення спліт-системи. Якщо вилка вставлена в розетку, це ще не означає, що живлення надходить на клеми пристрою. Виникли сумніви щодо готовності кондиціонера до налаштування? Переконайтеся, що в приміщення надходить електроенергія, перевірте розетку за допомогою мультиметра або індикаторної викрутки.

Можливий варіант, коли спліт-система підключена не через розетку: кабель до неї підведений від автомата введення. У цьому випадку потрібно подивитися, чи у правильному положенні відповідний перемикач. Також для завершення налаштування кондиціонер повинен бути справний.

Цікава стаття: Що таке інверторний кондиціонер і чим він відрізняється від звичайного: лікнеп з 6 розділів

Крок 3: активувати режим автопошуку

Цей спосіб доцільний у ситуації, коли вам дістався універсальний пульт без упакування з кодами та супровідною документацією. Також ним варто скористатися, якщо на стіні висить кондиціонер настільки мало відомого бренду, що виробник ПДК не вважав за доцільне подбати про викладання відповідних кодів.

Для запуску автопошуку:

  • Направте ПДК на кондиціонер.
  • Натисніть кнопку Select. Утримуйте близько 3-6 секунд, поки на екрані не почали перебиратися 4-значні комбінації цифр. Відпустіть кнопку. Кожні одну-дві секунди висвічуватиметься свіжа комбінація.

універсальний пульт для кондиціонера.

  • Як тільки спліт-система відреагує (ввімкнеться, вимкнеться, видасть звуковий сигнал), одразу скористайтесь кнопочкою ОК або Enter, після чого процес зупиниться.

налаштування універсального пульта для кондиціонера

Якщо вчасно не зреагували на писк системи та перебір кодів пішов далі, це не біда. Щоб виправити ситуацію, натисніть Select, а потім стрілку вниз. Поверніться до попереднього коду, зафіксуйте його за допомогою ОК, перевірте ПДК на працездатність. Номер не пройшов? Повторіть процес, повернувшись ще на одну позицію назад.

Переглянути код, який пульт підібрав у процесі налаштування, можна натиснувши відповідну кнопку. У випадку моделі Qunda KT-e08 для цього натисніть Enter. Протягом 5 секунд замість часу на дисплеї висвічуватиметься комбінація цифр. Має сенс записати її маркером на внутрішній стороні кришки відсіку для батарейок. Буде страховка на випадок збою налаштувань пульта, не доведеться заново морочитися з пошуком відповідного коду. При заміні батарейок, до речі, налаштування не злітають, оскільки в ПДК є енергонезалежна пам'ять.

Встановлюємо спліт-систему: Де вішати кондиціонер у 1-кімнатній та 2-кімнатній квартирі

Крок 4: налаштувати вручну

На упакуванні до універсального пульта часто друкують таблиці такого виду:

Brand
Model Code
Bosch код 1, код 2, код 3
Cooper&Hunter код 1, код 2, код 3
Neoclima код 1, код 2, код 3

Тільки виробники пропонують комбінації не для трьох, а для десятків брендів. Для кожного є кілька кодів.

Для ручного налаштування:

  1. Знайдіть бренд кондиціонера. Якщо його немає — скористайтеся автонастроюванням, описаним у попередньому розділі статті.
  2. Натисніть кнопку Select.
  3. Введіть перший код з графи вашого бренду. У міру набору цифри на дисплеї перестають блимати.
  4. Перевірте, чи кондиціонер реагує на команди з пульта. Докладніше про перевірку буде розказано нижче. Якщо спліт-система не реагує, спробуйте наступний код.

Існують різні модифікації універсалок. Якщо немає кнопки Select — скористайтеся Set.

таблиця кодів універсальних модифікацій пультів

Крок 5: протестувати пульт

Незалежно від способу пошуку коду потрібно перевірити, наскільки він підходить. Для цього:

  • спробуйте вимкнути та включити кондиціонер за допомогою One Key;
  • зменште та додайте температуру, натискаючи TEMP- та TEMP+;
  • пограйтеся з режимами, перемикаючи MODE та т.ін.

Якщо користуєтеся Qunda KT-e08, натискати, можливо, доведеться на інші кнопки. Головне, переконатись, що кондиціонер слухається ПДК.

перевірка пульта на придатність

Проблеми при налаштуванні: як усунути

Як бачите, прив'язка ПДК до спліт-системи — справа нехитра. Розібратися, як налаштувати новий універсальний пульт для кондиціонера під силу будь-якому користувачеві кліматичної техніки. Однак у кожній справі свої нюанси. Виробники універсалок не гарантують на 100%, що їх ПДК потоваришують з будь-якими кондиціонерами. Ймовірність успішного налаштування в районі 90-95%. Якщо вищезазначений алгоритм дій не допоміг, переконайтеся, що живлення від електромережі надходить на спліт-систему.

У разі невдачі не поспішайте здавати незговірливий пульт назад у магазин. Спробуйте перед налаштуванням увімкнути кондиціонер кнопкою. Якщо її не видно на лицьовій панелі або нижній частині внутрішнього блоку, підніміть кришку. Там буде звичайна чи втоплена кнопка. У другому випадку натисніть її ручкою або олівцем. Щоб увімкнути тепло, потрібно повторне натискання. Кнопкове керування — корисна штука: за його допомогою можна деякий час обходитися без пульта.

кнопкове керування кондиціонером

Насамкінець кілька слів про вибір універсалки. Купівля застарілого пульта – не найкращий варіант, оскільки не факт, що він зможе взаємодіяти з новою моделлю кондиціонера.

У просунутому ПДК має бути не менше 15 кнопок, менша кількість може стати причиною певних незручностей. Якість виготовлення пульта має значення. Гарний попит мають моделі з гумовими кнопками з лазерним нанесенням позначень з великим контрастним дисплеєм.

Демонтуємо кондиціонер: Як зняти кондиціонер зі стіни: 13 кроків самостійного демонтажу

Коментарі
Залиште коментар
Категорії