Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підключити кондиціонер до Wi-Fi та керувати ним з телефону — 6 кроків

Дата публікації: 20.10.2023 12:58
Дата оновлення: 20.10.2023 14:30

Пульт може зламатися або загубитися, іноді не вчасно сідають батареї. Це не стане проблемою, якщо знаєте, як увімкнути інверторний кондиціонер з телефону. Потрібно лише налаштувати агрегат під вай-фай роутера.

підключення кондиціонера до вай-фай

Як здійснюється керування кондиціонером з телефону?

Щоб віддавати команди з телефону, потрібна наявність спліт-системи з адаптером Wi-Fi та домашнього роутера, що підтримує 2,4 ГГц. Також потрібно встановити на смартфон фірмовий додаток для керування. Назва та функціонал софту залежать від бренду кондиціонера, у крайньому разі можна спробувати універсальне програмне забезпечення. Технологія наступна:

  • кліматичний прилад по вай-фай підключають до роутера;
  • інформація з телефону через хмарні сервери передається маршрутизатору;
  • роутер передає сигнали спліт-системі.

Важливо, щоб на етапі налаштування всі три пристрої, що беруть участь у процесі, були в одній мережі. Не варто забувати також про ключовий фактор — наявність адаптера вай-фай у кондиціонері. По можливості підключення до інтернету кліматична техніка поділяється на 3 категорії:

  1. З встановленим на заводі модулем;
  2. з можливістю його встановлення (окремо продаються адаптери у вигляді флешок та блочків з іншими інтерфейсами для внутрішнього або зовнішнього монтажу);
  3. з конструкцією, яка не передбачає підключення до Мережі.

Читайте далі, як під'єднати просунутий кондиціонер до WiFi — загальну інструкцію на всі випадки життя.

Варіанти очищення дренажу: Як почистити дренаж кондиціонера: 3 причини засмічення та способи їх усунення

Як підключити кондиціонер до вай-фаю: загальна інструкція

Алгоритм наступний:

  1. Встановити на смартфон додаток для керування кондиціонером.
  2. Запустити програму через вай-фай.
  3. Створити обліковий запис. Напевно потрібно придумати логін і пароль. Якщо програма просить ввести регіон, виберіть «Європа». На запит про доступ до місцеперебування варто відповісти позитивно.
  4. Додайте кондиціонер до списку пристроїв. Якщо програма не знає кирилиці, скористайтеся плюсиком або кнопкою Add. Можливо, додаток автоматично визначить модель спліт-системи. Якщо цього не станеться, доведеться витратити трохи часу на ручний вибір.
  5. Натиснути «почати» або подібну кнопку.
  6. Активувати модуль вай-фай з пульта.

Не поспішайте переходити від одного етапу налаштування до іншого. Іноді потрібно дати час обладнанню завершити операцію. Паузи в налаштуванні у кілька хвилин — це нормально. Також не нехтуйте вивченням інструкції до вашого кондиціонера. Можливо, в ній знайдете додаткову інформацію щодо підключення агрегату до інтернету.

Після первинних маніпуляцій стане доступним керування налаштованим кондиціонером з телефону через WiFi. Можна буде обходитися без пульта, керувати температурою у приміщенні віддаленим способом.

Усуваємо протікання: Чому тече кондиціонер: 5 джерел проблеми та способи її вирішення

Особливості підключення кондиціонерів до Wi-Fi

У будь-якому випадку завдання полягає в тому, щоб дати можливість кондиціонеру користуватися інтернетом роутера. За реалізацію відповідає додаток, який вміє спілкуватися з кліматичною технікою виробника:

Бренд
Програма
Electrolux My Electrolux Care
Samsung SmartThings
LG ThinQ
Cooper&Hunter EWPE Smart

Далі йтиметься про те, як приєднати телефон до настінного кондиціонера через вай-фай з урахуванням особливостей вищезгаданих торгових марок.

Рекомендації з монтажу: Де вішати кондиціонер у 1-кімнатній та 2-кімнатній квартирі

Electrolux

Для встановлення додатка наберіть у пошуковику смартфона «electrolux life». Заведіть обліковий запис або залогіньтесь, використовуючи інформацію про себе з інтернету: доступна авторизація за допомогою Facebook або облікового запису в Apple. Натисніть «Add appliance». Дайте добро на визначення місцеперебування та використання блютузу. Проскануйте QR-код на кондиціонері. Якщо приклад не визначив модель — введіть її назву вручну. Наберіть пароль вай-фаю для домашньої мережі, поставте галочку збереження. Натисніть Health на пульті 8 разів упродовж 10 секунд. Внутрішній блок повинен відповісти індикацією. Поставте галочку, натисніть кнопку Continue. Прилад з'явиться у списку бездротових пристроїв, з’єднайтесь з ним.

керування кондиціонером з телефону

Samsung

Назва додатка — SmartThings. Набираємо у пошуку Samsung Smart Home. Встановлюємо, заходимо, заводимо обліковий запис. Натискаємо «Add device», вибираємо Air conditioner. Затискаємо кнопку таймера на 5 секунд, на кондиціонері має з'явитись напис АР. Набираємо пароль вай-фаю для домашньої мережі.

управління кондиціонером Samsung через wi-fi

Рекомендації щодо демонтажу: Як зняти кондиціонер зі стіни: 13 кроків самостійного демонтажу

LG

Набираємо у пошуку ThinQ, так називається програма для LG. Реєструємось, процес може спростити вхід через Google або FaceBook. Надаємо доступ до програми, вибираємо в пристроях Air conditioner, вводимо дані домашньої мережі вай-фай. Підносимо пульт до кондиціонера та затискаємо кнопку вай-фай як мінімум на 4 секунди. Внутрішній блок повинен відповідати індикацією. Тапаємо Done.

під'єднати кондиціонер Елджі до вай-фаю

Cooper&Hunter

Насамперед потрібно скинути налаштування модуля вай-фай, наприклад, за допомогою затискання Mode з WiFi/Turbo до звукового сигналу. Вибір комбінації залежить від моделі. Після ввімкнення спліт-система створює точку доступу з ім'ям 1е******, де зірочки — літери та цифри, що залежать від моделі. Стандартний пароль — 12345678, рідше — вісім якихось однакових цифр. Конектимося з кондиціонером, встановлюємо прогу EWPE Smart, реєструємось. Вибираємо регіон «Європа». Тапаємо на «+» для вибору пристрою. Вибираємо тип пульта та модель кліматичної техніки. Вводимо пароль свого вай-фаю.

управління Cooper&Hunter

Як керувати кондиціонером з телефону: основні функції

Після виконання нескладного налаштування керувати кондиціонером можна як з телефону, так і старим способом з пульта. Перший варіант функціональніший, оскільки смартфон має зручний графічний інтерфейс. Основні функції:

  • Запуск та вимкнення приладу.
  • Вибір режиму роботи: холод, обігрів, провітрювання. Залежно від режиму може змінюватися колір фону програми.
  • Встановлення температури.
  • Вибір швидкості обертання вентилятора.
  • Вибір положення жалюзі для завдання напряму обдування.
  • Налаштування таймера.

З функціональності додатків випливають переваги такого способу керування технікою:

  • Можливість увімкнення-вимкнення на будь-якій відстані. Користувач, закруглюючись з поточними справами в офісі, може увімкнути домашній кондиціонер. Або вимкнути його зранку на роботі, якщо забув це зробити вдома. Час увімкнення-вимкнення можна запрограмувати, склавши розклад.
  • Контролює роботу спліт-системи. При несправності на смартфон прийде повідомлення. Періодичні запуски тестування фільтрів дозволять вчасно виконувати їх чищення чи заміну.

Ще один плюс — можливість керування кількома спліт-системами, у тому числі різних виробників, з одного смартфона.

Цікава стаття: Що краще: кондиціонер чи обігрівач? Порівняння за 8 пунктами

Коментарі
Залиште коментар
Категорії