Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Мікрохвильовка з 2 режимами: грилем і конвекцією – що це і навіщо?

Дата публікації: 12.11.2020 10:25
Дата оновлення: 12.11.2020 10:25

Сучасні мікрохвильовки часто постачають додатковими нагрівальними елементами. Це можуть бути печі з грилем. Що це за програми такі, як працюють подібні прилади – про це розповідає стаття. Також в ній йдеться про те, як користуватися такими режимами, щоб домашні або гості змели страви дочиста, а миття камери не зайняло жахливо багато часу.

микроволновки с грилем и конвекцией

Що таке гриль в мікрохвильовій печі?

Мікрохвильовка з грилем (як MO21MGE (XY820Z) від Gorenje) – це класична піч, доповнена вентилятором і окремим нагрівальним елементом. Завдяки вбудованому грилю можна не тільки суп підігріти, а й м'ясо підсмажити, приготувати смажений сир. З такою технікою можна навіть відкриті пироги і піцу робити. Скоринка страв виходить хрусткою і смачною.

Яким буває гриль – 3 види:

1.ТЕНовий металева спіраль, розташована вгорі приладу. Таке буває найчастіше. Втім, зараз роблять моделі з рухомим Теном. Вони крутіше, ніж варіанти зі статичним, оскільки готують швидше і рівномірніше.
2.Кварцовий. Такий гриль являє собою вбудовану в мікрохвильову техніку кварцову лампу, що світить інфрачервоними променями. НА відміну від попереднього виду, кварцовий варіант швидше нагріває і витрачає більше електрики, зате не займає простір усередині камери.

гриль в микроволновой печи

3. Керамічний. Теж забезпечує інфрачервоне випромінювання. Але тут промені глибше проникають в продукти, а тому вони прожарюються швидше і краще. Такий варіант зазвичай подвійний. Він готує соковиті страви з скоринкою. Правда, оскільки такий гриль складається з двох елементів нагріву, він хоч і готує швидше, але витрачає більше електроенергії.

Читайте також: відмінностей инверторной мікрохвильовки від звичайної

Як користуватися грилем?

Щоб блюдо приготувалося як треба, потрібно правильно користуватися грилем в мікрохвильовці. Нижче наведено кілька порад, дотримуючись яких, можна отримати смачне, соковите і ароматне блюдо з скоринкою.

Ось вони:

  • Не варто готувати велику порцію відразу, інакше в деяких місцях овочі або м'ясо можуть бути сируватими. Якщо ж це сталося – не треба впадати у відчай: можна укласти шматочки риби або птиці в глибоку тарілку, накрити пластиковим ковпаком (головне, щоб пластик підходив для готування в мікрохвильовій печі) і доготувати.
  • Обов'язково потрібно ставити металеву решітку всередину камери печі. Саме на неї укладають продукти. Так мікрохвильова техніка приготує все рівномірно.

решетка для гриля в микроволновке

Рада: потрібна мікрохвильова піч, яка швидко і рівномірно прогріває, то варто придивитися до NeoChef Smart Inverter MH6595CIS.

  • При готуванні м'яса або птиці під грати на підставку зі скла (завжди є в мікрохвильовці) добре б поставити тарілочку, куди буде стікати жир. Так буде легше почистити камеру. А при приготуванні овочів можна поставити під грати ємність з водою, щоб вони не пересохли.
  • Укладені продукти не варто тримати весь цикл. Краще розбити цикл готування на 2 відрізка часу, щоб перевертати їх.

В тему: Духовка або мікрохвильовка – 3 ключові параметри для вірного вибору

  • Тости в мікрохвильовій печі, оснащеної грилем, теж робити можна. Як і гарячі бутерброди, звичайно. Під хліб краще підкладати серветку з паперу. Так менше ймовірності того, що він пересушиться або підгорить.

Примітка: щоб продукти розморожувалися рівномірно і не втрачали вологу, можна придбати GE83MRTS BWз опцією швидкого розморожування.

Переваги та недоліки мікрохвильовки з грилем

Як і у будь-якого приладу, у мікрохвильовок, обладнаних вбудованим грилем, є свої позитивні і негативні риси.

классные микроволновки с функцией гриля

Чим хороша техніка
Можливі нарікання
Різноманітність: можна готувати курку, рибу, піцу, м'ясо, овочі. При цьому смак нагадуватиме страви, приготовані на багатті. Після приготування з гриль-режимом камера виходить дуже брудною (навіть якщо ставити ємність для жиру). Втім, досить протерти піч всередині відразу після використання, щоб полегшити догляд.
Корисно: для приготування страв на грилі не потрібно лити багато масла. Якщо жир потрапить на нагрівальні елементи – з'явиться неприємний запах. Саме тому потрібно ставити ємність для жиру під решітку.
Легко користуватися – є спеціальні рецепти для готування в мікрохвильовій печі з грилем. Треба лише все підготувати, запустити потрібний режим – і справу зроблено.

Рада: якщо потрібен недорогий варіант з грилем, то GO-E725S підійде. П'ять рівнів потужності, зручне електронне керування – те, що треба для різноманітної готування.

Для кулінарів: Як готувати в мікрохвильовці: 4 цікавих рецепта

Що таке конвекція в СВЧ-печі?

Мікрохвильовка з конвекцією – це СВЧ-піч, яка використовує не тільки мікрохвилі в готуванні, але і додатково оснащена конвектором. Що він собою являє? Тут все просто – це нагрівальний елемент, зроблений в формі кільця. Його розміщують в порожнині задньої стінки камери приладу. У техніки з конвекцією обов'язково є вентилятор. Такий режим є у

Як працює конвекція в мікрохвильовці? Вентилятор рухає тепло, яке виділяє елемент для нагріву. Завдяки цьому гаряче повітря відмінно циркулює всередині камери. Такий режим ідеальний для запікання. Його навіть можна запускати окремо від СВЧ-програми. Але, щоб приготувати страву швидше, можна їх скомбінувати. Мікрохвилі не проникнуть в порожнину, оскільки отвори в задній стінці пропускають тільки повітря.

конвекция в микроволновой печи

Здорово те, що завдяки конвекції повітря усередині камери може нагрітися до двохсот градусів і більше, як у справжній духовці. Не варто хвилюватися, що прилад перегріється, адже в подібну техніку вбудовують температурні датчики. Вони відключають конвектор, коли температура досягає необхідного значення. Якщо ж вона падає нижче потрібної позначки, датчики знову запускають нагрів.

Цікаво: не завжди оснащують моделі одним вентилятором. У деяких мікрохвильовок їх кілька, що дозволяє їм готувати швидше.

Дивіться також: винаходу мікрохвильової печі: від 1945 року і до сьогодні

Як користуватися конвекцією?

Мікрохвильова, оснащена режимом конвекції, здатна замінити духовку. У ній смачно виходять запіканки, рагу, м'ясо в горщиках, а ще можна пекти пироги, кекси і готувати безе. Головне правило – не забувати про решітку. З нею повітря зможе вільно пересуватися по всій камері, охоплюючи майбутнє блюдо з усіх боків. Це дозволяє продуктам рівномірно пропікатися.

Цікаво: мікрохвильовки з конвекцією мають ще й гриль-режимом (як GE711KR). У них програми можна комбінувати, що дозволяє не тільки скоротити час готування, а й отримати смачненьку, хрустку скоринку.

микроволновка с грилем и конвекцией GE711KR

Готувати багато їжі відразу небажано: якщо потрібно створити блюдо на кілька порцій, добре б зробити це в два-три заходи. Занадто велика порція навряд чи пропечеться рівномірно.

Пригадується: ТОП-15 найпопулярніших мікрохвильових печей: огляд кращих моделей

Якщо попалася мікрохвильовка з режимом попереднього нагрівання, то їм гріх не скористатися. Можна прогріти камеру печі кілька хвилин, і тоді їжа буде готуватися швидше.

Рада: для сімей з маленькими дітьми добре підійде варіант із захисним блокуванням. Така є у LG MH6353H.

Переваги та недоліки мікрохвильової печі з конвекцією

Мікрохвильові печі з конвекцією – відмінний винахід, однак, не позбавлене недоліків. Одним з найбільш привабливих якостей такої техніки, крім можливості готувати різноманітніше, є економія часу і сил.

Подібні мікрохвильовки дозволяють скоротити час на приготування. ДО того ж, вони готують автоматично: за стравою майже не потрібно стежити. Як і у випадку з гриль-микроволновками, в конвекційних можна готувати корисні запечені страви, не використовуючи багато масла.

микроволновка с режимом конвекции Panasonic NN-GD371MZPE

Тепер про мінуси. Головний з них – енергоспоживання. Такі мікрохвильовки витрачають більше, ніж класичні СВЧ-печі, які використовують тільки лише мікрохвилі. Ще один недолік полягає в тому, що відразу великий об'єм їжі не зварила, інакше воно не пропечеться.

Для тих, хто в пошуку: ТОП-10 виробників мікрохвильових печей

Мікрохвильові печі, які працюють не тільки за допомогою СВЧ-випромінювання, дозволяють не тільки розігрівати і розморожувати, а й смажити , а також готувати випічку і запіканки. Варіанти з грилем – для соковитого страви, скоринка якого буде апетитно хрустіти. Моделі з конвекцією підходять ще і для випікання. У них навіть пироги можна пекти, не кажучи вже про картопелька. Основні мінуси обох варіантів – витрати електрики і неможливість приготувати відразу багато. Втім, для тих, хто готує нечасто, або для невеликої родини це відмінний варіант, здатний замінити духову шафу.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії