Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Найкраща сковорода для індукційної плити: 3 поради, як вибрати

Дата публікації: 11.04.2019 11:00
Дата оновлення: 19.04.2023 14:48

Індукційні плити – новомодне обладнання, яке активно витісняє звичні газові та електричні панелі. Незважаючи на свою затребуваність, перед покупкою такої техніки багатьох мучать сумніви: а чи не доведеться заразом оновлювати і все кухонне начиння? Страхи небезпідставні, адже справді звичайні сковороди та каструлі «не дружать» з індукцією. Щоб розібратися в питанні" від" і" до", стаття пропонує короткий гайд, як вибрати сковороду для індукційної плити.

Читайте також: Склокерамічна плита – вибір, догляд, поради. 7 рекомендацій для чищення

 Сковороды для индукционных плит

Плита з індукцією – чим особлива?

Індукційна варильна поверхня «по-особливому». Вона готує кулінарні шедеври за допомогою індукційного струму та котушок, розташованих під самою панеллю. Їхня спільна діяльність викликає змінне електромагнітне поле, яке взаємодіє з елементами на дні посуду: нагріває відразу дно, а потім їжу.

Стаття на тему: плита – як працює, як вибрати, як користуватися. 4 причини купити

У процесі готування сама плита залишається холодною, як і посуд. Це означає, що техніка повністю безпечна, зі 100% захистом від опіків та є ідеальним варіантом для сімей з маленькими дітками.

До речі, кава і молоко на індукційній поверхні" не втече", а каша і картопля не пригорить до дна посуду. Це стосується і частинок продуктів, які потрапляють на поверхню: вони не прилипають до плити і легко змітаються ганчіркою.

Читайте також: ТОП-10 виробників кухонних плит: вибираємо свого лідера

Сковорода и другая посуда для индукционной плиты

Різниця між сковородою для індукції та звичайним посудом

Щоб вільно використовувати сковороду на індукційній плиті, начиння повинне мати одну особливість – мати днище, яке взаємодіє з магнітом. До таких матеріалів відносяться чавун, сталеві сплави та чиста сталь. Тільки вони здатні поглинути енергію магнітного поля з плити та перетворити її на тепло. При цьому боки посуду можуть бути виконані з будь-якого матеріалу (алюміній, емаль і т.д.).

Найкраща сковорода для індукційної плити, якщо вірити відгукам користувачів, повинна відповідати ще декільком вимогам:

  1. Розмір дна посуду повинен повністю збігатися з діаметром конфорки на панелі.
  2. Дно варто вибирати ідеально рівне і гладке, без загинів.
  3. Товщина дна від 6 до 8 мм, причому, чим товщі, тим швидше воно нагрівається.

Важливо, що така сковорода для використання і газу чи електричної плиті. А от якщо поставити на індукціонку непридатне начиння – техніка просто не працюватиме.

Можливо, вас також зацікавить: Як вибрати каструлю: поради господиням

Сковорода и принцип работы индукционной плиты

Ще момент: після покупки індукційної варильної панелі не потрібно стрімголов летіти в магазин за новою сковорідкою. Можливо, в асортименті начиння вже є відповідний варіант. Щоб розвіяти всі сумніви, варто просто взяти магніт і додати до дна кухонного посуду. Прилипає – еврика! Гроші на обновку заощаджено. Якщо ж магніт не спрацював – доведеться вирушати на шопінг.

Вибір сковороди для індукційної плити

Купити нову сковорідку для індукції просто. Багато виробників пропонують найширший вибір такого посуду на будь-який смак та гаманець. Але не варто зваблюватися. Щоб начиння виявилося дійсно якісним і підходящим, потрібно при виборі враховувати кілька факторів.

Читайте також: Як вибрати сковороду для кухні?

Матеріал виготовлення

Такі сковороди можуть бути чавунними, алюмінієвими або сталевими (бувають і мідні, але вони використовуються тільки професійними шеф-кухарями). Що ж краще? Підкаже порівняльна таблиця:

Назва посуду
Чугун Литий алюміній Нержавіюча сталь
Сковорода для індукційної плити Можна готувати страви навіть при високій температурі і не переживати, що вони пригорять до поверхні. Крім того, чавунний посуд довго утримує тепло. Сковорода з чавуну практична та довговічна. У такого посуду має бути обов'язково феромагнітне дно. Більшість моделей обладнано антипригарним покриттям у кілька шарів. Сковороди витримують температуру 200°С. Відрізняються легкістю очищення та експлуатації. Витримує високі температури, їжа не прилипає до дна. На внутрішній частині може бути додаткове антипригарне покриття. Зручні для приготування страв, включаючи делікатеси.
Приклад моделі Сковорода-гриль з чавуну Lamart LT1065 23,5 x 23,5 Сковорода ВОК Pensofal PEN8513-B 28 см Сковорода Russell Hobbs CARBON STEEL 2

Для тих, хто особливо вникає у матеріал виготовлення, є підказка. Виробники маркують посуд для індукції знаком «віяла» зі словом Induktion.

Розмір і ручки посуду

Як уже було сказано вище, діаметр посуду не повинен бути меншим за розмір конфорки. Це тим, що маленьке начиння буде дуже довго грітися, а більшість магнітного поля з конфорки піде «в нікуди».

Орієнтуючись на розмір, варто враховувати також страви, які готуватимуться на сковороді. Наприклад, посуд для м'яса та овочевої засмажки відрізнятиметься за діаметром.

Що стосується ручок, то тут важливо звернути увагу на кріплення. Ідеальний варіант – литі ручки в одному корпусі зі сковорідкою. Не менш зручні і бакелітові ручки. Вони не ковзають і не нагріваються у процесі готування. Залежно від вибраної моделі ручка може бути цільною або обладнана вушком для вішання на гачок.

Сковороды на индукционных плитах

Догляд за сковородою для індукційної плити

Правильна експлуатація та чищення сковорідки допоможе продовжити термін її використання. При виборі способу очищення варто звертати увагу на матеріал, з якого виготовлено начиння. Так, наприклад, чавун потрібно мити звичайним гелевим засобом і відразу ж витирати насухо, щоб не з'явилася іржа. Для господарок, які звикли користуватися посудомийною машиною, чавунні сковорідки – не варіант: при машинному миття вони стануть тьмяними та непривабливими.

Ще кілька порад на замітку:

  • антипригарне покриття потрібно чистити дуже дбайливо, не дряпати його і не застосовувати абразиви;
  • перед першим використанням в сковорідці потрібно прокип'ятити воду або розжарити її в духовці, щоб прибрати заводський запах і мікроби, що скупчилися;
  • чистити внутрішню поверхню варто після кожного використання, не накопичувати їжу та олію.

Невеликий лайфхак, як повернути яскравість кольору алюмінієвим сковорідкам: просто вимити їх підсоленою водою або содою з оцтом.

Підсумок

Вибір сковороди для індукційних плит на предмет «яка краще і більше підходить » – справа п'яти хвилин. Особливо якщо знати важливі критерії для покупки. Звичайно, віддавати перевагу варто якості та брендовим моделям. Страви в них будуть смачними та корисними, а сам процес приготування – приємним.


Коментарі
Залиште коментар
Категорії