Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Індукційна плита не бачить посуд: 8 ймовірних причин

Дата публікації: 14.12.2022 13:05
Дата оновлення: 17.01.2024 13:14

Індукційка прикрасить будь-яку кухню, але й має ахіллесову п'яту — може не розпізнавати те, що стоїть на конфорці. Такі казуси трапляються, коли намагаються куховарити в будь-чому або через технічну несправність.

індукційна плита видає помилку на посуд

У разі зависання вимкніть кухонну помічницю на кілька хвилин і знову ввімкніть. Не допомогло? Тоді читайте що робити далі, якщо індукційна плита не хоче бачити посуд.

Прості причини, чому індукційна плита не визначає посуд

Пристрій асоціюється з високою швидкістю нагріву, економічністю та безпекою, але він примхливий що до посуду. Після покупки просунутої кухонної помічниці доведеться робити ревізію в шафах, де зберігається все необхідне для готування. Розберемося, який посуд не зможе визначити індукційна плита, у яких випадках вона не ввімкнеться.

Креативний на свята: Як зробити пряниковий будиночок своїми руками: 5 кроків до найсмачнішого десерту

Невідповідний матеріал

З індукційкою зможуть подружитися каструлі та сковорідки зі сталі, що магнітяться (не вся нержавіюча сталь магнітиться) і магнітних сплавів. А також з алюмінію за наявності сталевого денця, чавуну та термоскла з феромагнітним денцем. Начиння зі звичайного скла, кераміки та металів, що не магнітяться, інноваційна плита ігнорує.

спеціальний посуд для індукційної плити

На дні каструлі шукайте маркування у вигляді індукційної спіралі. За її наявності висока ймовірність того, що у такому посуді можна буде готувати. Проте бувають винятки. Щоб не потрапити в халепу, купуйте посуд у надійних продавців або перевіряйте його магнітом.

Маленький діаметр дна

Площа дна посуду та конфорки необов'язково мають збігатися. Розмітка варильної поверхні умовна. Нагрів йде швидше, якщо дно менше зони готування, але при різниці більш ніж 50-60% плита може відмовитися працювати. Також варто врахувати, що регулярне використання тари меншого діаметру часом призводить до несправності індукційки через перегрівання транзистора.

При виборі кухонного начиння дивіться на діаметр дна, а не корпусу, оскільки площа внизу буває помітно менше.

 що робити, якщо посуд не підходить до індукційної плити

Перехитрити плиту можна за допомогою адаптера. За його наявності цілком реально, наприклад, приготувати каву в маленькій турці на великій конфорці. Індукція орієнтуватиметься на діаметр диска, а що стоїть на ньому — не важливо.

Неправильне розташування

При рівності діаметрів посуду та конфорки індукція може не включитися через неправильне розташування тари. Бажано, щоб їх площі максимально перетиналися.

Наводимо порядок на кухні: Як почистити грати на плиті: 11 хаків

Деформоване дно

Іноді люди намагаються ставити на конфорку сковорідку з вигнутим дном чи іншою деформацією.

  • У такому разі плита, швидше за все, увімкнеться, але регулярне використання такого посуду може стати причиною подряпин на склокераміці.
  • Ще одна потенційна причина неприємностей — тонке дно. Якщо його товщина менше ніж 2 мм, їжа підгорятиме, не просмажуючись.

індукційна плита не бачить посуд з деформацією

Що робити, якщо посуд не підходить до індукційної плити

Перед покупкою індукційки бажано заздалегідь врахувати супутні витрати. Частина посуду виявиться непридатною для готування. Її доведеться відкласти кудись якомога далі, відправити на дачу, подарувати родичам тощо. Замість неї купіть новий набір кухонного начиння або оновіть окремі позиції посуду. Це досить витратна, але цілком логічна відповідь на питання, що робити, якщо старий посуд категорично не підходить до просунутої індукційної плити.

Другий варіант — покупка адаптера. Однак використання перехідника має недоліки:

  1. Спочатку нагрівається диск, а від нього тепло передається каструлі або сковорідці. Замість швидкого нагрівання отримуємо аналог електроплити, що значно поступається за енергоефективністю індукційній.
  2. Регулярними перегрівами можна зіпсувати вигляд склокераміки, скоротити термін експлуатації плити.
  3. Теплова інерція ускладнює готування. При зменшенні потужності конфорки гарячий перехідник продовжить віддавати набране тепло. Це може зіграти злий жарт, наприклад, при спробі закип'ятити молоко.

Третій варіант — комплексне розв'язання проблеми: відвідування посудного відділу плюс придбання перехідника для рідкісного використання.

Модерн або класика: Індукційна плита або газова — що краще вибрати: 5 підводних каменів

Індукційна плита не бачить спеціальний посуд: можливі несправності

Загвіздка однозначно не в каструлі, якщо на іншій конфорці того ж діаметра вода добре закипає. Індукційна плита може не бачити спеціальний посуд через внутрішні несправності. У такому разі, щоб знайти причину, доведеться розкрити корпус або віддати пристрій у сервіс.

ремонт індукційної плити

Датчик температури

Дивитись датчик має сенс, якщо на дисплеї висвітлилася відповідна помилка. Її код залежить від виробника плити, один із варіантів — Е4. При усуненні несправності для початку перевіряють, чи щільно сидить датчик у силіконовій кишені.

Запобіжник

Запобіжник, що згорів, зазвичай супроводжує вихід з ладу більш серйозної деталі. Виправити несправність самостійно в цьому випадку навряд чи вдасться. Для цього потрібно вміти користуватися мультиметром і паяти схеми.

Вибираємо кухонну помічницю: Що краще: мультипіч або мультиварка — порівнюємо за 5 параметрами

Контакти

Небажання індукційки включатися часом супроводжується помилкою Е0. Вона може виникати через поганий контакт на обтисканні індуктивної котушки.

Конфорка

Часом порушується прилягання модуля індукції до склокераміки. Для регулювання відстані між ними використовують притискні пружини. Також одна з конфорок може не працювати через проблему з контактами.

Що робити, якщо індукційна плита не бачить посуду?

Підсумовуємо у вигляді таблиці:

Причина проблеми
Що робити?
Відійшов температурний датчик Забезпечити належне прилягання
Згорів запобіжник Замінити запобіжник. Також, напевно, доведеться усувати й інші супутні несправності, міняти деталі
Барахлять контакти Зачистити, підтягнути
Конфорка Відрегулювати притискні пружини, перевірити контакти

Вище перераховані основні причини, через які індукційна плита не бачить посуд, і рекомендації, що робити, якщо не вдалося розігріти/приготувати їжу/пиття.

Насамкінець, загальний порядок дій, що дозволяє розв'язувати проблему. Насамперед розберіться з посудом: перевірте, чи годиться він для індукційки, чи правильно поставили його на конфорку. Якщо з посудом все в ажурі, шукайте проблему в самій плиті.

Хазяйкам на замітку: Чим і як правильно мити плиту з нержавіючої сталі — 3 основні правила

Коментарі
Залиште коментар
Категорії