Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим і як правильно мити плиту з нержавіючої сталі – 3 основних правила

Дата публікації: 19.12.2018 08:38
Дата оновлення: 10.04.2023 16:27

Плити з нержавіючої сталі – це витривала техніка, якій не страшні удари, перепади температури та інші неприємності. Однак вона, як і моделі з панелями для варіння з інших матеріалів, потребує грамотного догляду. Чим І як правильно чистити плиту з нержавіючої сталі, розповідає ця стаття.

 мытье плиты из нержавеющей стали

Чим мити плиту з нержавіючої сталі?

Незалежно від типу поверхні, будь то дзеркальне або матове покриття, необхідно пам'ятати, що нержавіюча сталь піддається подряпинам. А тому не слід використовувати миючі засоби, у складі яких є абразивні частинки, а також залізні щітки та інші подібні інструменти. Адже бруд, що проник у подряпану поверхню, дуже важко вивести, та й загалом при такому підході свій «товарний вигляд» плита втратить дуже швидко. Але чим тоді мити таку плиту?

 домашние средства для чистки нержавейки


Популярні народні способи для очищення плит з нержавіючої сталі
Засіб
Сода Розвести соду з водою до пастоподібної консистенції і нанести склад на плиту . Зачекати 15-20 хвилин і потім протерти її дочиста м'якою ганчірочкою.
Активоване вугілля Відмінно позбавляє від забруднень на кшталт пригорілого молока. Декілька таблеток необхідно розтерти в порошок і посипати ним плиту, уникаючи попадання у форсунки. Розбризкати трохи води, залишити на десяток хвилин і змити.
Сік лимона або оцет Потрібно тільки вмочити губку в засобі та протерти плиту. Потім по поверхні потрібно пройтися чистою вологою ганчірочкою. Цей метод хороший тим, що нічого не потрібно розводити або товкти. Але мінуси є: спосіб справляється тільки зі свіжими та незасохлими/непригорілими плямами. ДО тому ж, якщо користуватися оцтом, запах буде витати в кухні ще довго, особливо, якщоВитяжкиНемає.

Цікаво: Склокерамічна плита – вибір, догляд, поради. 7 рекомендацій для чищення

специальные чистящие средства для плит из нержавейки крем и спрей E6SCC106

Щоб не морочитися, можна придбати спеціальне чистяче. В ідеалі мити плиту з нержавіючої сталі добре кремоподібними або рідкими очисниками та м'якими губками: вони не зіпсують покриття. Виробники випускають миючі засоби, які і від накипу допоможуть позбутися, і жиру, і нагару. Наприклад, крем E6SCC106 - відмінний варіант, який ефективно видаляє забруднення зі сталевих поверхонь. За рахунок кремоподібної структури він дбайливо чистить, не залишаючи подряпин.

Спаде: виробників кухонних плит: вибираємо свого лідера

Як чистити плиту з нержавіючої стали?

Чим можна вимити плиту з покриттям з нержавіючої сталі і якими засобами можна при цьому користуватися, зрозуміло. Тепер настав час розібратися, як правильно її чистити і який алгоритм для цього найбільш підходить.

Для повсякденного догляду багато зусиль докладати не доведеться, достатньо:

  1. Змахнути з плити крихти.
  2. Протерти поверхню вологою губкою.
  3. Нанести засіб для очищення. Для щоденного догляду відмінно підійдуть спреї на КШТАЛТE6SCS106.
  4. Протерти плиту ганчірочкою з мікрофібри: вона добре збирає бруд і вбирає вологу.
  5. Промити водою і насухо протерти рушником.

чистка плиты из нержавеющей стали

Рада:ЩОБ максимально ефективно очистити нержавіючу сталь і не залишити розлучень, поверхню слід протирати не по колу, а проробляючи точкові рухи.

Якщо забруднення серйозні, то чистка плити займе трохи більше часу. Тут більше підійде кремоподібний миючий засіб.

Читайте також: Індукційна плита – як працює, як вибрати, як користуватися. 4 причини купити

Що робити:

  • Нанести чистяче і залишити на півгодини, щоб бруд, що в'ївся, розмокла і відкисла.
  • Протерти вологою тканиною. Якщо плями не відмиваються, можна взяти силіконову сіточку для посуду або стару зубну щітку.
  • За допомогою тканини згрести бруд. Можна взяти губку.
  • Прибрати миюче з варильної поверхні: для цього всього лише потрібна змочена у воді чистенька губка.
  • Добре витерти, щоб не залишилося вологи: вона залишає розлучення і псує зовнішній вигляд вимитої плити.

Підбірка: електроплит зі склокерамічною поверхнею

Корисні поради

Поради з цього розділу допоможуть не тільки швидко очистити плиту, не зіпсувавши покриття. Насамперед, вони розкажуть, як убезпечити себе. Адже хімія може нашкодити не тільки ніжній шкірі рук, а й дихальним шляхам. Тому варто надіти спеціальні господарські рукавички, які убережуть шкіру від впливу миючого засобу, та забезпечити гарну вентиляцію приміщення, в якому планується працювати.

 мыть плиту лучше в перчатках

Також слід перевірити, чи відключено живлення плити: електрика чи газ. Якщо передбачається застосування сильно пахнуть, концентрованих очищувачів, необхідно відкрити вікно та/або увімкнути витяжку. Небезпечно змішувати кілька миючих засобів: їх компоненти можуть вступити між собою в реакцію.

Щоб почистити техніку швидше, її слід спершу підготувати: прибрати з поверхні посуд, решітки, конфорки і ручки.

Дивіться також: ТОП-11 газових кухонних плит з газовою духовкою

Навіть з старими, що в'їлися, і навіюють тугу плямами на плиті, можна впоратися. Насправді, це не так вже й складно і не так вже й довго. Запорука успіху – правильне чистяче. Втім, можна застосувати і засіб «з народу». А якщо вже про техніку опікуватимуться день у день, то догляд за нею не займатиме вічність.


Коментарі
Залиште коментар
Категорії