Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як запалити стару газову колонку: 3 поради по ділу

Дата публікації: 07.12.2021 01:05
Дата оновлення: 07.12.2021 01:05

Яка колонка вважається старою? З урахуванням постійного вдосконалення моделей, які ледь не щодня з'являються на полицях магазинів, модифікація минулого року — вже давня.

як запалити газову колонку

Ось чому в цій статті ми розглянемо особливості підпалу колонки із запальним ґнотом — такі горіли й в середині минулого століття, і продовжують робити це в деяких будинках і зараз (функція передбачена в сучасних «старих» модифікаціях колонок). Нагадаємо, гніт запалюється полум'ям сірника або іскрами п'єзо запальнички всередині самого пристрою.

До речі: Як очистити чайник від накипу всередині: 7 ефективних способів

Рівень захищеності старих колонок

Ще донедавна газовими колонками оснащували кухні багатоповерхівок та цілих кварталів. Сьогодні, в умовах підвищених вимог щодо безпеки та надійності агрегатів, користувачів хвилює питання безпеки застарілих колонок.

З одного боку, у них, звичайно, відсутні функції по типу уловлювачу газу, автовідключення, автоматичного запалу та захисту від майже будь-яких неполадок. Разом з тим, чутки про небезпеку апаратів з'являються в ЗМІ та онлайн майданчиках. Ми вирішили розібратись, наскільки вони мають право на життя.

Вердикт такий: якщо є можливість, купіть сучасний водонагрівач і живіть собі спокійно, проте навіть стара газова колонка може задовольнити базові вимоги.

У будь-якій колонці є елементи, що відповідають за безпеку використання. Ці функції покладено на:

  • Датчик тяги, що вентилює колонку всередині
    Він розташований вгорі апарату, з'єднує колонку та димохід та не дає потрапити продуктам згоряння в саме приміщення.
  • Датчик контролю полум'я
    Цей інструмент перекриває потік газу на пальник, як тільки полум'я припиняє горіти. Чим пояснити неприємний запах, що виходить від деяких колонок зі згаслим ґнотом? Біметалевою моделлю датчика. Річ у тім, що біметалевий датчик не здатний повністю перекрити потік газу, що потрапляє на запальник. Разом з тим, горючого надходить достатньо, щоб жителі будинку помітили протікання та перекрили вентиль, проте в недостатній кількості для створення потенційно небезпечних ситуацій. Термопарові датчики перекривають надходження газу повністю.
  • Регулятор контролю води, не дасть агрегату увімкнутися при слабкому тиску води
    До речі, його принцип роботи залишився незмінним у сучасних колонках.

вогонь в газових колонках

Синхронна робота зазначених датчиків робить використання колонки безпечним навіть через півстоліття після установки.

Порада: якщо не вистачає грошей на сучасну техніку, не обов'язково повертатись у минуле століття та терпіти застарілі апарати. У Moyo можна взяти колонку в кредит.

Корисна стаття: Які бувають несправності бойлерів

Операція — запалювання: все просто, але зовсім не так, як ми думали

Користувачам, що звикли до чудес техніки, може здатися дивною та процедура запалювання колонки, до якої вдавалася ще ваша бабуся. Не варто пасувати перед труднощами! Раз старше покоління освоїло гаджети, то і ми не вдаримо в багнюку обличчям, впораємося зі старою технікою! Розповідаємо, як увімкнути газову колонку, що належить до модифікацій старого зразка:

  1. Якщо вона давно не вмикалася, перевірте ступінь повітрообміну на кухні
    Традиційно це вирішувалося просто: під дверима на кухню залишався люз в кілька сантиметрів. Нехай ізоляція від звуків та запахів залишала бажати кращого, проте безпека була гарантована!
  2. Протестуйте тягу димоходу, що дає вихід чадному газу
    Застійні явища в димарі можуть бути спровоковані змінами під час ремонтних робіт, скупченням сміття та навіть пробкою з холодного повітря. У перших двох випадках потрібна допомога спеціаліста. В останньому достатньо направити в димар потік теплого повітря. Наприклад, відновити тягу можна, увімкнувши фен та, направивши потік гарячого повітря в трубу. Димарі й сьогодні широко застосовуються користувачами.
  3. Перевірте роботу газового крана
    Після того, як відчинили вентиль, не повинно відчуватися характерного запаху. З'єднання можна перевірити, обробивши їх мильним розчином. Почали йти бульбашки? Десь є витік. Викликайте майстрів.

Порада: сумніваєтеся у справності агрегату? У жодному разі не використовуйте техніку! Краще викликати газовика, який перевірить справність колонки, усуне злам та продемонструє, як правильно використовувати її за призначенням.

установка газової колонки

Ламання немає? Запалюємо:

1
Подивіться на гніт, щоб визначитися, куди необхідно піднести відкритий вогонь і що підпалювати
2 Попередньо відкрийте кран із водою та на трубі подачі газу
3 Якщо в конструкції є кнопка клапана, придавіть її щосили
4 Якщо цього елемента немає, порахуйте до 20
5 Піднесіть до гніту запалений сірник. Перший раз буде зручніше користуватися камінними сірниками — з довгою ручкою
6 Відкрийте кран із водою
7 Другий важіль, що відповідає за роботу основного пальника, різко відведіть у ліву сторону

Порада: зверніть увагу! Ступінь нагрівання води контролюється безпосередньо у газовій колонці. Використання змішувача провокує засмічення та виходу з ладу теплообмінника.

Сподіваємось, що надана інформація допомогла розібратися з тим, як запалити газову колонку, що належить до моделей старого зразку.

Читайте: ТОП 5 кращих виробників газових колонок

Як вимкнути — ціла наука

Навчіться правильно вимикати колонку — і вона працюватиме безпечно.

Як правильно вимикати газову колонку, що бачила життя, залежить від подальших планів. Якщо потрібно зробити перерву, і далі гаряча вода знову буде потрібна, перекрийте кран, що відповідає за подачу гарячої води. Від цього згасне пальник, але не сам гніт. Коли знову знадобиться вода, відкрийте кран — основний пальник загориться в автоматичному режимі. Користувачі застосовують цей трюк протягом дня, не заморочуючись із постійним запалюванням колонки. Робити це можна лише за наявності у квартирі дорослих. В інших ситуаціях необхідно повністю вимикати газову колонку. Для цього достатньо відключити подачу газу і після остигання води перекрити крани води та газу.

ремонт газових колонок

Старі газові колонки програють сучасним модифікаціям у плані використання, зокрема турбірованим колонкам, у плані зручності використання. Разом з тим ці агрегати здатні справно виконувати своє призначення, якщо їх правильно експлуатувати.

Господині: Як приготувати йогурт у мультиварці: 4 смачні рецепти

Коментарі
Залиште коментар
Категорії