Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вибір варильної поверхні: 6 важливих моментів

Дата публікації: 24.07.2017 11:14
Дата оновлення: 11.05.2023 14:49

Для приємного приготування не обов'язково мати величезну кухню. Варильні поверхні допоможуть виконувати щоденні обов'язки та для них вистачить місця навіть на найменших кухоньках. Цей сучасний аналог вогнища не захаращує простір і відкриває перед господаркою плацдарм для експериментів.

У статті ми розповідаємо, як вибрати ідеальну варильну панель Гарний комфортний агрегат, незамінний для облаштування сучасної кухонної зони.

варочная поверхность Bosch

Сучасне вогнище для будинку: яке воно?


Варильна поверхня - Верхня панель кухонної плити – Економ-версія для комфортної кухні. Виробники техніки пропонують залишити в минулому часи, що супроводжуються масивними та гротескними духовими шафами (згадайте, як вони" крали простір", будучи сховищем всього, що завгодно). Акуратне, компактне та стильне рішення у вигляді симпатичної поверхні для готування доповнить функціонал кухні, не обтяжить її дизайн, додасть радості домашнім турботам.

Отже, питання вирішене: панелі бути! Залишилося всього Нічого. Збирати ІНФОРМАЦІЮ,як вибрати для дому варильну поверхнюяка не вдарить по гаманцю і реалізує ваш потенціал кухаря.

Перша відмінність панелей – у принципі живлення. Оскільки техніка може працювати від газу, електрики або комбіновано, останнє слово у виборі залишається за вами. Не турбуйтеся – будь-яке рішення буде правильним: гідні моделі знайдуться серед кожного з різновидів. Зупинимося на цьому детально.

варочная поверхность

Читайте також: Як вибрати електроплиту.

Електричні варильні поверхні


Цей тип техніки провів" жирну межу" між сучасністю і часом, коли господині задовольнялися спіральними" млинцевими" конфорками. Тепер подібна техніка, разом із динозаврами та стаціонарними телефонами, залишилася в минулому. Тепер погляд споживачів прикутий до про індукційним маркам. Вони задовольняють запити не лише кулінарів, а й естетів: приховані нагрівальні елементи не порушують законів інтер'єру. Виглядають стильно, добре миються. Практичність, до речі, ніхто не скасовував – електричними поверхнями зможе користуватися жодне покоління домогосподарок.

Що краще: варильна поверхня індукційного або електричного типів Питання риторичне. Індукція тому й придбала популярність, що поєднує у собі багато плюсів. В тому числі:

конфорки миттєво нагріваються, так само оперативно остигаючи. побудована на незначних інерційних здібностях матеріалу і економить близько третини грошей, які можна витратити на щось корисніше, чому б не на гарний електрочайник;

індикатор агрегату поінформує про температуру поверхні. Кухар, навіть якщо ним цього разу є новачок, дізнається, наскільки охолонула поверхня. Функція зводить нанівець ризики отримання опіків;

тепло випромінюється у певному напрямку – строго вгору. Нагрівається лише конфорка. Решта площі панелі залишається холодною.


Электрические варочные поверхности

Замислились, як все-таки вибрати індукційну варильну панель, щоб задовольняла ваші кулінарні уподобання, сприяючи новим дослідженням та творчому польоту на кулінарному шляху?

Зупиніть погляд на агрегаті з кількома зонами. Така плита варіативна – на ній готують у каструльках та сковорідках різної величини та об'єму: борщ на всю родину чи ранкову кашу малюкові. Незайвим буде і функція автофокусування, що розпізнає розміри ємності. Вона стане в нагоді тим, хто розуміє, як нераціонально" витрачати" енергію, нагріваючи всю площу конфорки, на якій стоїть посуд значно меншого розміру.

Задалися питанням, як підібрати за всіма критеріями електричну варильну панель? MOYO докладно розкажуть про всі особливості функціонування агрегатів. Вони знайдуть компроміс між наявними пропозиціями та вашими очікуваннями.

Газові панелі


Як і яку вибрати газову варильну поверхню, щоб підходила до потреб будинку, зокрема – вбудованої кухні? Модифікації, що живляться ГАЗОМ, – саме для газифікованих приміщень. Кожна Господиня знайде варіант, що задовольняє її, в тому числі – на чотири конфорки.

Газові агрегати економічні, прості в управлінні та безпечні. Вони можуть бути виконані у традиційних модифікаціях: емалі, нержавійці, або ж – у склі.

варочная поверхность Аристон

Комбіновані поверхні


Для недосвідчених споживачів питання, яка модифікація варильної панелі краще: газова або все-таки електрична Вимагає додаткових пояснень.

Щоб не ставити покупців у незручне становище, виробники створили універсальні моделі. Тепер один комбіноване пристрій може працювати від газу та мережі.

Модифікації, де передбачено альтернативне електричне постачання однієї чи двох конфорок, допоможуть створювати справжні кулінарні шедеври улюблених продуктів.

комбинированная варочная поверхность,

Відмінності плит з автономності


Головна відмінність модифікацій, які відрізняють незалежні та автономні агрегати, видно відразу. Воно – у відсутності (присутності) духової шафи.

У залежних модифікаціях роботою духової шафи та поверхні для варіння керують спільно розташовані кнопки.

Управління незалежних агрегатів, як зрозуміло з назви, здійснюється окремо. Їхні кнопки розташовуються на" фасаді" техніки або бічний поверхні.

Не можна ось так одразу винести ВЕРДИКТ. який варильної панелі краще на вашій кухні. У незалежною - одні особливості (дешевизна – головне з них), у залежною - Інші (зручно користуватися, не треба купувати комплектуючі). Щоправда, другий варіант має і зворотний бік медалі, що загрожує зіпсованим настроєм. Якщо духовка зламається, панель теж вийде з ладу, і навпаки. Ось така подібна економія і стає причиною додаткових витрат.

Порада: індукційного нагріву із принципом «газ під склом» допоможуть подбати про безпеку ваших діток.

Читайте також: Як вибрати електром'ясорубку.

Матеріал виготовлення має значення!


Основа панелі частіше всього буває:
1. металевої;
2. емальованої;
3. склокерамічні;
4. із загартованого скла.

Щоб правильно вибрати варильні панелі, що вбудовуютьсяпридивіться до матеріалу основи.

варочная поверхность Zanussi

Склокерамічне покриття


Інноваційний матеріал сприяє втіленню кулінарних рішень. Конфорки електричних плит (у склокераміці виготовляють тільки такі) миттєво нагріваються, і також швидко втрачають градуси.

Серед зручностей модифікації – точкове нагрівання (тепло не виходить за межі конфорок) та зручність експлуатації. Щоб найпростіше мити варильну панель зі склокераміки, Візьміть спеціальний скребок, губку. Процес полегшить спеціальний миючий засіб.

Який посуд використовувати, щоб приготувати свої коронні страви? на сковорідках та каструлях із ідеально плоским дном. Це – головні умови для енергозбереження.

Порада: Для суттєвого збільшення витрат електрики вистачить навіть одного міліметра нерівності дна.

Загартоване скло


Техніка з поверхнею із цього матеріалу працює від газу. Панель із загартованого скла витончена, але її витонченість оманлива. Насправді матеріал з гідністю витримає як величезні температури, так і потужний зовнішній вплив. Навіть якщо станеться майже неймовірне, і поверхня розіб'ється, уламки, утворені згодом, не становлять загрози – їх тупі грані не завдадуть серйозних травм.

Пам'ятайте, що удар у торець – це єдине, чого боїться листове скло. Навіть легкого впливу вистачить, щоб воно розбилося цілком.

Альт: варильна поверхня Whirlpool

Емальована поверхня


Відмінна та приємна риса варильних поверхонь з такого матеріалу – вони найдоступніші. А ще підкорюють серця користувачів різноманіттям палітри відтінків. Додатковий бонус таких товарів – у здатності переносити високі температури та важкі каструлі. Крім того, емаль приховає сліди пальців і потіки вологи, що випарувалася..

Металева поверхня

Металеві панелі обирають любителі раціональних витрат: її ціна не завдасть шкоди бюджету. Панель для готування з алюмінію виглядає цікаво, впорається з механічними навантаженнями та агресивним впливом тепла.. З недоліків: обмежте зусилля, намагаючись віддраїти наслідки молока, що потекло – доглядати за металевою поверхнею можна тільки тими засобами, які її не подряпають.

Порада: заощаджуйте на якості посуду! Підбирайте каструльки за розміром конфорок. Це зменшить витрати на електроенергію

Панелі з нержавіючої сталі

Перевірений покоління матеріал відмінно переносить різноманітні навантаження теплового характеру, а також механічного. На панелі з нержавіючої сталі не боячись можна ставити об'ємні чани і каструлі. Поліровані моделі, разом з тим, добре зберігають сліди вологи та відбитки пальців. Матові моделі з нержавіючої сталі виглядають чистенькими і без інтенсивного догляду. Такі аксесуари допомагають економити електрика: через повільне охолодження вже відключена плита доведе страву до готовності.

Яка варильна панель краще склокераміка або загартоване скло? Усі по-своєму добрі. Склокераміку використовують для створення модифікацій, що працюють на електриці, із загартованого скла створюють газові моделі.

варочная поверхность Gorenje

На якій плиті зручніше готувати. скляної, з нержавіючої сталі, емалі? Це визначається багатьом:

  • плануєте недороге придбання – зупиніться на емальованій;
  • хочете придбати модель, що поєднує практичність із прийнятною ціною? Ваш вибір – нержавіюча сталь;
  • віддаєте перевагу інноваційним технологіям і зовнішньої витонченості? Беріть скло.

Читайте також: Мультиварка або аерогриль: ваш докладний гід по вибору.

Типи конфорок варильних панелей


Панелі відрізняються типами конфорок, які діляться різні модифікації. Деталі бувають різних матеріалів, конфігурацій.

Склокерамічні модифікації


У склокерамічних агрегатах нагрівання здійснюється завдяки одному або декільком елементам. Нагрівачі можуть бути:

  • індукційними;
  • галогеновими;
  • розпідними;
  • на кшталт Hi-Lite конфорок, іменованих також стрічковими.

Рапідний варіант – найзвичніший для користувачів електричних плит, і водночас найпростіший. Щоб нагрітися та охолонути, спіралі вистачить 10 секунд.

Галогенові конструкції оснащені лампою. Галогенка підсвічує територію готування та додатково підігріває каструлю, прискорюючи кулінарний процес.

Мінус рапідних конфорок – надмірне нагрівання панелі. І, як наслідок, споживання енергії.

А ось індукційний тип, якраз навпаки – “точково” прогріває лише корисний простір. Зверніть увагу – на цьому можна непогано заощадити, скоротивши рахунки за комуналку

Hi-Lite конфорки засновані на принципі стрічки. Нагрівання теж можна поставити з великою точністю.

варочная поверхность Hansa

Емальовані поверхні


У моделях, покритих емаллю, «млинці» з електричною спіраллю виробляють нагрівання. Вони довго гріються. Не менше часу потрібно для повернення до вихідної температури. Це провокує зайві витрати. Згодом конфорки стають неохайними. Вигляд розтрісканого нагрівального елемента наганяє смуток навіть на найвибагливіших господинь.

Варильні поверхні, що працюють від газу

Панелі, які використовують газ, дозволяють Заощаджувати. Ця конструктивна особливість пов'язані з фізичними властивостями Речовини. Як відомо ще зі шкільної лави, газ не має ІНЕРТНОСТІ.Щоб перервати кипіння, досить просто вимкнути вогонь. конфорка нагріває лише днище ємності, не торкаючись стін. Це – вигідно, оскільки економічно. Форми газових конфорок нині можуть бути далекі від традиційно прийнятих. Трикутні не передбачають застосування ґрат.

Панелі із загартованого скла


Газові конфорки в таких модифікаціях прикриті склом, яке витримує майже всі Навантаження. Загартованому склу не страшні ні важка каструля, ні висока ТЕМПЕРАТУРА – а ось пряме влучення в торець призведе до повному КРАХУ.Щоправда, уламки такого матеріалу відрізняються від звичайних, скляних – ними неможливо порізатися. на спірну особливість конструкції, її переваги – у зручності (не потрібно вичищати виїмки від слідів їжі) та естетизмі (різноманітність відтінків загартованого скла дозволить оформити кухню в бажаному стилі).

 варочная поверхность Siemens

Поверхні з нержавіючої сталі


Конфорки у варильних поверхнях з нержавіючої сталі, частіше – газових, представлені в різних формах. В асортименті є круглі, овальні, трикутні різновиди.

Не обмежуйте себе круглими сковорідками: сучасні поверхні для приготування їжі радують погляд і гаманець різноманітними формами конфорок – крім круглих, бувають трикутними і квадратними. Можете готувати їжу, як підкаже настрій: в стилі" правильного" живлення, окремо, в одній великій ємності, ситно, або дієтично.

Механічний або сенсорний тип керування


Керувати приладами можна двома способами:
1. Механічним;
2. Сенсорним.

Механічний має на увазі ваші трудовитрати на прокручування ручки, яка регулює роботу конфорок і температурний режим.
Уподобане користувачам сенсорне керування здійснюється дотиком. За гладкою поверхнею панелі приємно доглядати. ДО неї так і хочеться доторкнутися, провести рукою з ідеально рівного покриття.

Сенсор чи механіка? Яка панель краща вирішувати вам. Цінуєте простоту і хочете бути впевненими у надійності приладу? Вибирайте механічну варильну Модель. Ставте в основу комфорт, широкі можливості і зовнішній вигляд – вам сподобається сенсорне керування панелі.

Популярні фірми-виробники

Асортимент варильних панелей можна розділити на такі підвиди:

  • Демократичні агрегати, доступні для більшості, випускаються компаніями Ariston, Ardo, Hansa. Вони якісні та майже" вічні" – виробники економлять на кількості функцій, а не на довговічності приладу.
  • ДО панелей середнього класу відносять вироби брендів Electrolux, Siemens, Zanussi, Bosch, Whirlpool, Gorenje. У категорію включені як моделі з додатковими можливостями, так і з обмеженим функціоналом. можуть підібрати техніку «просунутого» типу, а також недорогі моделі.
  • Для Справжніх гурманів підійдуть модифікації еліт-класу від Gaggenau, Miele, AEG, Teka, Kuppersbusch. Панелі цих брендів заслужили на любов завдяки впровадженню конструкторських досягнень. Вироби мають досконалий зовнішній вигляд.

Порада: Якщо фінанси не дозволяють придбати кухонного помічника вашої мрії, краще заощадити на функціоналі, ніж придбати не надто надійний агрегат. Чи не хочете відмовлятися ні від того, ні від Іншого? Вам варто ПРИДБАТИварильна поверхня в кредит!

варочная поверхность Miele

Чи можна більше, смачніше, простіше? А чому б і ні!


Наявність розширених можливостей дозволяє готувати улюблені страви із комфортом. Для цього автори оснастили панелі додатковими можливостями. Здійснюючи вибір, придивіться до функціональних переваг моделей:

  • в деяких моделях є система автовідключення, як тільки на них потрапляє рідина. Це запобігає закипанню;
  • наявність таймера в панелях робить непотрібними кухонний годинник-будильник. можливість забезпечує автовідключення панелі після заданого часу;
  • наявність функції блокування від несанкціонованого втручання юних кухарів, які так люблять натискати на кнопочки, доведеться до речі мамам з дітьми, які прагнуть запобігти неприємним несподіванкам і нещасним випадкам на кухні;
  • агрегат із кришкою, що закривається, менше забруднюється і захищається від пошкоджень. Коли кришку відкрито, вона виконує функцію захисту стіни.

Порада: перш, ніж придбати супер наворочену модель, подумайте, чи справді ви відчуваєте потреба у тій чи іншій функції. Вибирайте вироби, виходячи не тільки з нагальних потреб. У вас немає дітей, однак ви замислюєтеся про продовження роду, має сенс трохи переплатити за наявність функції захисту від дітей. Через два-три роки подібна передбачливість окупиться з лишком.

Читайте також: Топ-10 виробників холодильників.

Сучасні поверхні, що використовуються для приготування, у своєму різноманітті дозволяють задовольнити потреби вимогливих споживачів з різними запитами. Консультанти мережі магазинів MOYO.UA готові допомогти визначитися з вибором агрегату, який стане ідеальним доповненням кухонного простору та буде безвідмовно виконувати своє призначення.

Про нюанси вибору газової варильної поверхні, дивіться тут.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії