Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як замінити шуруповерт звичайним дрилем: 3 корисних ради

Дата публікації: 24.07.2017 15:25
Дата оновлення: 20.12.2022 17:17

Винахідливість допомагає викручуватися зі складних ситуацій, пов'язаних з недоліком інструментів. Дриль здатна замінити шуруповерт. Знання та дотримання правил безпеки - перша умова роботи, пов'язаної з цим інструментом. Отже, на запитання «чи можна з дрилі зробити шуруповерт?» Буде позитивна відповідь. Про тонкощі і секрети процесу поговоримо в статті.

 drel black decker

Що краще дриль або шуруповерт?


Принцип роботи дриля і шуруповерта схожий. Прилади відрізняються між собою тим, що перший інструмент оснащений обмежувачем обертання патрона, коли опір досягає найвищої точки. Якщо дрилем закручувати шурупи, важливо не упустити цей момент - тоді поверхня не пошкодиться, а кути болта не залагодить (це значно знизить зчеплення поверхонь).

Дриль призначена для свердління отворів, а шуруповерт для вкручування саморезов, але їх можна замінити одне іншим. Існують насадки для дриля, які перетворюють її в шуруповерт. Насадки бувають:

  • прості;
  • з обмежувачем.

Обмежувач не дозволяє саморізи занадто глибоко входити в поверхню. Цей ефект забезпечується обмежувальним обідком, присутнім на насадці.

Неможливо сказати, що краще - дриль або шуруповерт - так як два інструменти виконують різні функції.

 nabor nasadok bit i sverl

Використання дрилі як шуруповерта 


При відсутності насадок (і можливості їх придбати), рекомендується користуватися наступною стратегією. У дрилі відсутня розщеплює муфта, що призводить до неприємних наслідків. Використання даного інструменту як шуруповерт без необхідної насадки буває загрожує:

  • поломкою капелюшки шурупа;
  • поломкою біти;
  • згорянням дрилі.

Закручуйте шурупи або болти дрилем не до переможного кінця, а залишайте як мінімум півсантиметра поза поверхні. Оптимально взагалі закручувати вручну залишок шурупа в поверхню. Так, ви витратите час, але збережіть дриль в безпеці.

Читайте також: Як вибрати дриль?

Дриль можна використовувати і за прямим призначенням (свердлити поверхні). Просвердлите дірку в поверхні використовуваного матеріалу, після чого акуратно вкрутити шуруп. Так буде набагато швидше, ніж закручувати шуруп руками. До того ж, ви точно не зашкодить поверхню, створивши більш делікатне кріплення без розшарування матеріалу. Стане в нагоді, якщо треба увігнати шуруп в деревину.

 shurupovert skil

Чи реально дрилем закручувати шурупи? Можна, але не випускайте з уваги, одну особливість шуруповерта. Це такий собі симбіоз хрестової викрутки і дрилі. Особливо доречним буде інструмент з регулюванням обертів. Чим повільніше він працює, тим менше ризик невдалого результату. При наявності вправності і хорошої реакції збирання меблів (і інші будівельні роботи) підуть навіть швидше за допомогою дриля.

Читайте також: Як правильно вибрати акумуляторний шуруповерт?

Виходячи з вищенаведеної інформації, можна прийти до підсумку, що існує три способи отримати якісний результат при використанні дрилі замість шуруповерта :

1. Використовувати спеціальні насадки з обмежуючим обідком;

2. Закручувати шурупи в поверхню не до кінця, роблячи останні кілька поворотів вручну;

3. Заздалегідь свердлити поверхню, а потім закручувати болти в пророблений отвір.

Просто завжди будьте уважними та дотримуйтесь техніки безпеки під час того, як роботи з інструментами .
Дивіться відео на тему: Як використовувати дриль замість шуруповерта?

Коментарі
Залиште коментар
Категорії