Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Ремонт вручений панелі: 5 основних видів несправностей

Дата публікації: 25.07.2017 09:23
Дата оновлення: 19.04.2023 15:10

Варильні панелі домогосподаркам, але й додають проблем, коли виходять з ладу, провокуючи серйозні катаклізми. Щоб не допускати ситуацій, у яких опинялися наші предки, позбавлені комфортного побуту, необхідно оперативно усунути несправності техніки та повернути у свою сучасну обитель приємну передбачуваність. Ми розповімо, як полагодити панель власними руками.

Ремонт електричної панелі


Найчастіше користувачі скаржаться, що варильна панель не включається. Відповідей питанням, «чому саме з моєї технікою сталося це непорозуміння», всього дві:

1. відсутність напруги у розетці;

2. порушення ланцюга.

Щоб перевірити, чи робоча розетка, можна використовувати мультиметр, який покаже, чи є напруга. Також підійде фен або інший компактний електричний прилад. Принцип перевірки простий: якщо агрегат включається, з розеткою все гаразд, і причину несправності треба шукати в самій варильній поверхні.

Порушення ланцюга – це загальна назва, що поєднує цілу низку проблем, які провокують несправність варильного панелі. Серед них – спалений запобіжник та відірваний контакт, перегрів сенсора, несправність кабелю.

Зупинимося детальніше на кожній із проблем, що виникають.

Деякі моделі мають запобіжник підвищеного рівня плавкості. Він легко перегорає від стрибків напруги, приймаючи на себе удар, який в іншому випадку позначився б на працездатності варильної панелі. Якщо кухонна помічниця вийшла з ладу з цієї причини – півбіди: запобіжники стоять копійки, а їх заміною впорається будь-який середньостатистичний майстер.

Якщо не працює одна з конфорок, подібна ситуація спровокована обірваними контактами, що ведуть до нагрівального Елемента. Усунути несправність можна так:

  • Акуратно перевернути панель;
  • Оглянути контакти;
  • При виявленні місця розриву спаяти проводки паяльником.

ремонт электрической панели

Якщо варильна поверхня не працює, необхідно ретельно вивчити стан кабелю. Якщо ви виявили розриви або пошкодження, в жодному разі не можна користуватися подібним агрегатом, оскільки це здатне спровокувати коротке замикання і призвести до того, що прилад остаточно вийде з ладу. Виявили обірваний кабель? Замініть його новим або хоча б заізолюйте пошкодження!

Якщо вийшов з ладу ТЕН слідує:

1. Придбати новий нагрівальний елемент;

2. Замінити, що вийшла з ладу деталь. Незайвим буде нагадати, що цю процедуру можна робити лише при вимкненій панелі. Для цього:

а) від'єднайте клеми перегорілого ТЕНу;
B) вийміть його;
C) встановіть новий;
D) приєднайте до нього контакти за допомогою сполучних клем.

замена тэна в электрической варочной поверхности

Пошкоджений сенсор, який не «слухається» команд, можна відремонтувати самостійно. Робиться це так:

  • Для початку треба перевірити, чи надходить на сенсор контакт. Для цього можна використати мультиметр;
  • Якщо проблема – в порушенні ланцюга, скористайтеся паяльником, щоб приєднати провід, що відпав.

Порада: ремонт сенсора панелі довірте професіоналам.

Чому агрегат тріскається? Сколи і тріщини" прикрашають" склокерамічну панель варильну досить рідко, але виникають не без вини користувача, який забуває 2 основних заповіді експлуатації техніки: не вдари, не перегрій.

Іноді поломки є “доказом” проти несумлінності виробника як порушення технології виробництва.

Не має значення, з чиєї вини вони сталися. Коли в будинку порожній холодильник, а варильна панель ігнорує побажання господині, виникає екстрене питання: як замінити скло, і чи не варто покликати фахівця. Вартість листа склокераміки приблизно дорівнює ціні нової поверхні, тому здійснювати таку заміну навряд чи доцільно.

Серед інших" чому" користувачів варильних панелей цікавить, чому вона відключається сама по собі. Найчастіше це відбувається через порушення цілісності контактів. Як варіант, у сенсорних моделях" злітає" головна деталь.

Читайте Також: Як вибрати варильна поверхня для сучасної кухні.

Ремонт індукційної варильної панелі


Згідно з принципом індукції, популярним у варильних поверхнях, тепло спрямоване на вміст каструлі, а не поверхню плити та посуду, в якій готується страва.

ремонт варочной поверхности индукционного типа

Ці прилади, засновані на технологічних досягненнях, найчастіше ламаються так:

1

Агрегат вимикається відразу після увімкнення, або зовсім не включається

2

Індукція забезпечує слабкий ступінь нагріву

3

Плита живе своїм життям, включаючись сама по собі, навіть коли на конфорці не стоїть сковорода або чайник

4

Панель зовсім не працює

Найчастіше власників індукційних панелей хвилює повну відмову від виконання плитою своїх функцій: кухонна помічниця вимикається після увімкнення, або зовсім не подає ознак життя. Найчастіше таку ситуацію провокує неправильне використання агрегату. Просто «розумна» панель розпізнає неправильний посуд, що використовується для готування, і оголошує «страйк», якщо ви вирішили приготувати їжу в каструльці з матеріалу, який не підходить для агрегату. Так, розмір у цьому випадку теж має значення!

Рада: хочете, щоб індукційна плита радувала безвідмовною роботою? Використовуйте відповідні каструльки та сковорідки! В інструкції до кожного виробу докладно написано, який посуд можна користуватися на конкретній панелі. Не нехтуйте порадами, і буде вам щастя у вигляді смачного обіду!

Традиційна дитяча загадка «світить, та не гріє», з поширенням індукційних панелей отримала несподівану відповідь: поверхню та невідповідний посуд. Слабкий нагрівання індукційної панелі також відноситься до розряду помилок, викликаних неправильним вибором посуду. Дно каструль чайників має бути ідеально рівним. Навіть міліметрові зазубрини або увігнутості провокують зменшення продуктивності агрегату.

“правильная” посуда для индукционных варочных панелей

Ще образливіше, і навіть небезпечніше, мимовільне увімкнення панелі. Спробуйте у цій ситуації зробити наступне:

1. Видалити від варильної поверхні ножі, виделки, ложки, скребки, фольгу – все, що містить метал;

2. Вимийте поверхню, видаливши сольові відкладення.

Не допомогло? Порушено роботу блоку керування. Тут без фахівця не обійтись.

Повна відсутність будь-яких ознак життєздатності пристрою має під собою ряд причин:

  • Відсутність живлення в розетці. Перевірити його можна, використовуючи будь-який електричний прилад, скажімо, кавомолку.
  • Запобіжник, що перегорів. Щоб усунути несправність, достатньо замінити деталь.
  • Порушений контакт у ланцюзі. І тут доцільно звернутися до майстру.

ремонт индукционных электроплит

Читайте також: Як вибрати електроплиту.

Ремонт газової варильної панелі


Агрегати, в яких не передбачена складна електроніка, ремонтувати легко, а в ряді випадків проблеми можуть усуватися самостійно.

Найчастішими проблемами кухонних помічників, «харчуються» газом є:

1. проблеми з підпалом газу;

2. газ не підходить до конфорки.

Якщо газ не запалюється, чи запалюється погано, треба:

  • Перевірити п'єзоелемент на наявність рідини чи жирових відкладень;
  • Промити і просушити його;
  • Якщо ця операція не допомогла усунути несправність, перевірте, чи живить електрика систему автозапалювання. Якщо контакти порушені, майстер запаює їх. Можна це зробити самостійно.

Якщо конфорки газової панелі не включаються через відсутність газу, що надходить, зробіть наступне:

1. Перевірте, чи вентиль на газовій трубі відкритий. Виявили його закритим? Так відкрийте;

2. Газ у системі присутній, на конфорку не надходить? Очистіть форсунки. Видаліть із них залишки їжі та жиру. Протріть від залишків вологи. Найчастіше цього достатньо, щоб не надто серйозні забруднення пішли. При особливих забрудненнях форсунків допоможе товста голка чи шило.

ремонт газовой варочной поверхности

Рада: хочете, щоб газова варильна панель жила довго і щасливо, радуючи вас безвідмовною роботою? Не залишайте на потім прибирання пролитих рідин і шматочків їжі, що вивалилися в процесі приготування Зсковороди панель. Прибрати засохлі та затверділі свідчення кулінарних пошуків буде згодом складніше.

Читайте також: Як вибрати газову плиту

Більшості проблем з роботою варильних панелей можна уникнути. Все, що для цього потрібно – слідувати" заповідям" ощадливих господарів:

  • керуватися інструкцією з експлуатації;
  • підтримувати чистоту приладу.

Дрібні несправності можна усунути самотужки, якщо раніше вже мали досвід ремонту, або поверхня все одно вимагає заміни, і її" не шкода". Для ремонту дорогого агрегату запросіть фахівця.

Як відремонтувати варильну поверхню, дивіться тут

Коментарі
Залиште коментар
Категорії