Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 виробників холодильників: пропонуємо кращих

Дата публікації: 10.07.2017 12:39
Дата оновлення: 14.11.2023 17:33

До вибору холодильника підходять із особливою відповідальністю. Ніхто не каже, що його беруть “на віки”, але й купувати щороку новий агрегат – вчинок не з продуманих. Часто перед покупкою зорієнтуватися допомагає своєрідний топ виробників холодильників. Сенс не в тому, щоб побігти та викласти суму за техніку, яка на самій верхівці списку. Корисність таких матеріалів в іншому, оцінивши рейтинг марок холодильників, Ви зможете зрозуміти які мінуси та плюси у кожного перерахованого виробника.

Коли ви опинитеся в магазині або торговому центрі у вас буде перевага – розуміння того, що вам потрібно. Не складно здогадатися, що торгівельні мережі прагнуть продати те, що вигідно, а не зовсім те, що ви шукаєте. Важко відповісти, якої фірми холодильник найкращий? Адже кожна людина має особисті критерії відбору. Даний перелік топ-холодильників можна назвати умовним: ми постаралися відобразити як сильні сторони компаній-виробників, так і недопрацювання. Враховувалися не лише результати технічних перевірок, а й відгуки тих, хто не один рік експлуатує холодильники.

Корисно прочитати: Що важливо знати про холодильники: поради перед покупкою

Liebherr

Цей німецький виробник по праву опинився на вершині рейтингу. Крім холодильних агрегатів, компанія також славиться відмінним будівельним обладнанням та якісними авіаційними деталями. Але ми, звісно, зупинимося на холодильниках. Техніка лідера, як і очікується, не дешева, але якість та надійність завжди цінуються високо. Одна з особливостей марки, яку дуже хвалять покупці – практично безшумна робота.

Холодильники Liebherr під час опису часто отримують таку характеристику як простота. Часто можна почути, що все геніальне просте. І в цьому випадку все саме так: нічого зайвого та все на місцях. Окрім уславленої якості та надійності покупець отримує стильний та комфортний у використанні агрегат.

Liebherr не просто так входить до більшості престижних рейтингів, куди потрапляють найкращі холодильники. Компанія подбала про те, щоб модельний ряд не поступався технічним характеристикам. Тут вже є з чого вибрати – він дуже великий. Можна підібрати модель, яка без проблем вбудовується або віддати перевагу стандартному холодильнику. Є також вітрини, скрині та популярні зараз шафи Side By Side, як модель Liebherr SBS 7242.

Крім Німеччини, агрегати Liebherr також виробляють в Австрії та Болгарії. Так бренд намагається охопити додатковий ринок збуту та пропонує бюджетні варіанти техніки.

Плюси:

  • Надійність
  • Різноманітність модельного ряду
  • Довгостроковість експлуатації (в середньому 15-20 років)

Мінуси:

  • Неякісні недорогі моделі (болгарське складання)
  • Зрідка трапляється брак

Gorenje

Відомий європейський виробник із Словенії спочатку, а саме з 1950 року, спеціалізувався на сільгосптехніці. Але вже за кілька років Gorenje стали випускати перші холодильники з компресорами. До речі, словенська марка успішно зайшла і на американський ринок. І сьогодні компанія випускає понад 100 різних моделей холодильників.

Gorenje опинилася в списку найкращих марок холодильників завдяки успішному використанню сучасних технологій. Усі холодильники концерну оснащені спеціальною системою, яка у штатному режимі контролює температуру. Якщо ви, наприклад, не прикрили дверцята, вона скоригує температуру всередині до необхідного рівня. Потім спрацює сигналізація і сповістить про забуті дверцята. У деяких моделях в морозильних камерах встановлений не один, а аж два акумулятори холоду.

Моделі у Gorenje представлені не тільки в різних формах та кольорах. Словенську компанію не оминула "холодильна мода" на перевішування дверцят. Тепер ви можете вирішувати, в який бік вам зручніше відкривати холодильник. Ще один бонус – у Gorenje використовують антибактеріальне срібне покриття. Стінки холодильника покривають іонами срібла, щоб їжа не постраждала від мікробів. Це також дозволяє збільшити термін зберігання.

Плюси:

  • Співвідношення ціни та якості
  • Функціональність
  • Інноваційний підхід

Мінуси:

  • Трапляються шумні агрегати
  • Некомфортне використання деяких моделей

Samsung

У рейтингу виробників холодильників за якістю та надійністю без південнокорейського бренду Samsung не обійтися. Третє місце у списку найкращих ці холодильники заслужили завдяки довірі людей. Багато хто задоволений сервісною службою, гарним складанням і хай-тек дизайном техніки. Істотний аргумент на користь Samsung – виробник пропонує гідний вибір. Тут не лише варіанти не лише преміумкласу, легко можна знайти та економ.

Трохи цікавих фактів про бренд: з корейського Samsung перекладатиметься як “три зірки”. Таку назву пов`язують з тим, що засновник фірми мав трьох синів. Пізніше бізнес став сімейним та дуже швидко захопив не лише вітчизняний, а й світовий ринок. Значну підтримку розвитку фірми надало керівництво країни, яке підтримувало вітчизняних виробників.

Samsung має давню історію, яка веде відлік із сорокових років минулого століття, і до сьогодні фірма не втрачає обличчя. Наприклад, у багатьох моделях одночасно вбудовують стабілізатори, що рятують від раптових стрибків напруги. Тому не доведеться докуповувати окремо захисну систему. Використання певної технології забезпечує майже безшумну роботу холодильного агрегату. Виняток можуть представляти дешеві моделі неякісного збирання.

Плюси:

  • Інверторні компресори
  • Рівень температури не скаче
  • Зручне розморожування

Мінуси:

  • Нагрівання бічних стінок
  • Складнощі при встановленні

Читайте також: Як зробити сушарку для фруктів із холодильника: наочний посібник

Snaige

Литовська "сніжинка" наступна в нашому списку найкращих марок холодильників. Компанія Snaige може вважатися гордістю Литви, адже вона єдина з балтійських країн виробляє холодильні установки. Звично, що якість і надійність – це прерогатива японських, німецьких чи корейських гігантів. Але й у Литві можуть робити чудові холодильники.

Так, Snaige легко можна кваліфікувати як молодий світовий бренд. Але своїх покупців він уже знайшов. Офіційно фірма запрацювала з кінця 90-х, але сили цього виробництва випускали холодильники ще з 1963 року. Тому досвіду цим хлопцям не позичати. 2000-го компанія провела ухвалила рішення "посилитися". Тепер стали випускати не лише побутові холодильники, з`явилися міні-бари, вітрини та спеціальні холодильні установки для правильного зберігання вина.

До своїх холодильників Snaige дуже вимогливі, починаючи з функціональності та закінчуючи екологічністю. До того ж, вони мають кілька лінійок. За назвою можна одразу визначити важливі характеристики тієї чи іншої моделі: функціональна розкіш, сучасна економічність, стильний комфорт, комфортна простота тощо.

Хоча Snaige і належить до сучасних брендів, не всі клієнти залишаються задоволені дизайном холодильників. Їм не вистачає шарму та елегантності, стверджують клієнти. Але простий (або навіть простенький) дизайн також знайшов своїх шанувальників.

Плюси:

  • "Не кусається" ціна
  • Помірне споживання енергії

Мінуси:

  • Дещо високий рівень шуму
  • Дизайн не на найвищому рівні

LG

Ця компанія – один зі світових лідерів, який виготовляє електроніку (у тому числі і відмінні холодильники). Але історія виникнення бренду дуже забавна, адже спочатку з технікою він особливо і не був пов`язаний. У 40-х роках ХХ століття заповзятлива людина розпочала невеликий бізнес – виробляла зубний порошок у корейському містечку. Через кілька років виникає фірма і спеціалізується, крім зубної пасти, і на інших товарах. Тут уже були і мийні засоби, і креми для обличчя.

Але вже за десяток років компанія перекваліфікувалася і почала займатися електронікою. Вона буквально "закидала" ринок країни якісною та доступною продукцією, залишивши конкурентів позаду. До 1995-го фірма вже називається LG і завойовує ринок, який значно більший за простори рідної Південної Кореї.

Зараз холодильники LG не можна назвати дешевими і доступними, але їхня затребуваність не падає. Окрім надійної роботи та великого набору функцій цей бренд славиться сміливими рішеннями у дизайні. Холодильники марки LG купують люди, які хочуть отримати не лише якісну техніку, а й стильну.

Вони мають не тільки потужний функціонал, але й економне споживання електроенергії.

Плюси:

  • Лінійний компресор працює тихо
  • Неповторний та стильний дизайн
  • Мінімальна витрата енергії

Мінуси:

  • Внутрішнє оздоблення з тонкого пластику
  • Занадто сильно морозить

LIBERTY

У рейтингу фірм виробників ще одна досить молода європейська марка. Виробник побутової техніки LIBERTY заснований у Лондоні у 1996 році. І хоча марка поки що не встигла набрати тієї ваги, яку мають фірми з багаторічною історією, проблем з продажами не спостерігається. Ми, звісно, зупинимося на холодильниках, але для повноти картини уточнимо, що LIBERTY випускають багато іншої не менш якісної техніки, особливо для кухні.

Ключова риса бренду – швидка адаптація під потреби будь-якого ринку. Компанія швидко вивчає, аналізує та прогнозує ситуацію у певній країні чи регіоні. Десь є попит на стандартні моделі без химерності, десь навпаки покупець досвідчений і хоче багатофункціональність у поєднанні з дивовижним дизайном.

Треба все ж відзначити, що LIBERTY не такі гарні, як вони себе розхвалюють, але більшість моделей холодильників відповідають уявленню про якісні агрегати.

Техніка не з розряду дуже дорогих, демонструє приємний дует якості та ціни. Можливо, це пов`язано з тим, що бренд ще не отримав певної репутації. Середній термін експлуатації холодильників перевищує 10 років і багато покупців залишаються задоволеними придбанням.

Плюси:

  • Розумна вартість
  • Стійкі матеріали

Мінуси:

  • Не дуже широкий вибір моделей
  • Досить шумні прилади

Bosch

Одна із найпопулярніших зарубіжних фірм, яка прославилася чудовою побутовою технікою, Bosch завжди приваблює покупців хваленою німецькою якістю. Історія бренду починається ще у XIX столітті, якщо уточнити, то у 1861 році. Невелику "майстерню точної механіки та електроніки" відкрив Роберт Бош. Перший холодильник цієї фірми з`явився тільки в 30-ті роки XX століття. Важив більше 80 кг і був представлений у формі циліндра. До речі, деякі виробники стверджують, що така форма дає змогу скоротити енерговтрати.

Що стосується сучасних холодильників Bosch вони зарекомендували себе з позитивного боку. Для бренду характерні потужні морозилки. Хоч би яка була температура зовні, в камерах все залишається стабільним. Про техніку відгукуються як про якісну, до того ж виробник почав випускати й енергозберігаючі моделі.

"Зовнішність" холодильників Bosch не така різноманітна, але вибрати є з чого. Тут вам і агрегати звичних розмірів: ширина 60 см і висота 185 см і 200 см. Є також холодильники і ширші – 70 см. Можна придбати не тільки великі холодильні установки, Bosch робить і маленькі переносні холодильники. Збір відбувається не лише в Німеччині, а й у Іспанії, Кореї, Китаї. Можна підібрати собі недорогий варіант, але з якістю – як пощастить.

Плюси:

  • Економне споживання енергії
  • Надійність роботи

Мінуси:

  • Є скарги на шум
  • Економ моделі збирають неякісно

Ми писали про це: Як зробити саморобний холодильник у домашніх умовах

Electrolux

Шведи не відстають! Рейтинг виробників холодильників за якістю та надійністю без Electrolux був би неповним. Весь світ знайомий з цим брендом і покупці в один голос стверджують про безшумну роботу та невелике споживання електроенергії їхньої апаратури. Але варто зазначити, що шведські холодильники не дешеві.

Інші країни Європи, такі як Австрія, Словенія, Польща теж мають відношення до Electrolux. Адже в них також здійснюють збирання холодильників. Не дивно, що іноді ринку потрапляють і неякісні холодильники під маркою Electrolux. Деякі просто намагаються нажитися на гарній репутації.

Компанія завжди стежить за тенденціями – нещодавно було представлено симбіоз холодильної установки та комп`ютера. На фронтальній панелі холодильника встановили спеціальний екран, на якому можна відстежувати температуру та час зберігання окремих продуктів.

Виробник наголошує на якості складання та використанні нових технологій, але і про декор ніхто не забуває. Electrolux з кожним новим роком удосконалює моделі. Наприклад, для деяких країн було збільшено висоту холодильників. Крім стандартних кольорів, шведська компанія також представила лінію кольорових агрегатів NOW ще на початку 2000-х.

Плюси:

  • Відмінна якість
  • Не накручує багато електроенергії
  • Рівень шуму – мінімальний

Мінуси:

  • Дорога вартість
  • Кількість підробок
  • Сильний запах пластику

ZANUSSI

Компанія, яка точно заслуговує на місце в списку найкращих марок холодильників - це ZANUSSI. Приблизно в 1916 року молодий бізнесмен Антоніо Зануссі дав старт одному з найшанованіших брендів на північному сході Італії. Починалося все не з холодильника, а з кухонної плити, але потім справа почала розширюватися. Вже до 50-х років понад 300 працівників працювали на виробництві, яким керував син засновника.

Сучасна компанія працює під слоганом "Сучасний дизайн та інновації". І справді: асортимент моделей ZANUSSI захопить будь-кого, навіть найдосвідченішого покупця. Тут вам і стандартний класичний дизайн, який матиме чудовий вигляд на будь-якій кухні. І дивовижні забарвлення, сміливі рішення дизайну ручок, нестандартний поділ. Вибрати модель практично будь-якого розміру, у тому числі міні-бар.

Керівництво бренду вчасно зрозуміло, що в нинішній час на одному дизайні та технологіях далеко не поїдеш. І в ZANUSSI запустили потужну PR-компанію, залучили відомих персон, зробили все для успішної реклами. Чим вигідно обіграли переваги, промовчавши про недоліки.

Плюси:

  • Оригінальність зовнішнього вигляду
  • Використання сучасних технологій

Мінуси:

  • Скарги клієнтів на стабільність температури
  • Використання неякісного пластику
  • З полиць на дверцятах випадають пляшки

HITACHI

Японський промисловий гігант HITACHI символічно закриває наш хіт-парад визнаних виробників холодильників. Але це аж ніяк не говорить про фірму. Початок корпорації, як у багатьох історіях раніше, поклала дрібниця. Невідомий, небагатий, але талановитий та амбітний молодий інженер вирішив, що людству треба допомагати. А що може допомогти людині щоденній праці – звісно техніка! Так століття тому була заснована фірма HITACHI, що з японської перекладається "сонце, що сходить".

Секрет популярності HITACHI полягає в тому, що керівництво компанії ретельно стежить за якістю продукції, що випускається. Кінцевий результат завжди піддається декільком перевіркам. До того ж, у корпорації розуміють – стояти на місці, означає погіршувати якість. Тому значну частину прибутків витрачають на розробку нових технологій.

Майже все моделі HITACHI місткі: оптимізація простору всередині холодильника просто вражає. Виробник, здається, передбачив усі навіть такі дрібниці як лотки для льоду. Крім того, завдяки внутрішньому регулятору можна самостійно виставити потрібну температуру.
У плані дизайну японський бренд залишився вірним класичному стилю та мінімалізму. Дизайн можна назвати продуманим, але ніяк не дивним та оригінальним.

Плюси:

  • Продуманість моделей
  • Якість складання та матеріалів
  • Зручність використання

Мінуси:

  • Невелика різноманітність дизайну моделей
  • Іноді капає вода

Підсумки

Відповісти на запитання, який найкращий виробник холодильників ми так і не змогли! Кожен із перерахованих брендів випускає відмінну холодильну техніку, інакше їх просто не було б у рейтингу. Але суть не в тому, хто опинився на чолі списку, а хто замикає топ-добірку. Ми з вами з`ясували особливості популярних марок холодильників та вказали на деякі недопрацювання.

Найкращий виробник холодильників той, який задовольнить ваші потреби як покупця. Можливо, ви шукайте надійний і простий холодильник, або ви шукаєте багатофункціональне дизайнерське диво. Як і в більшості випадків все залежить від набору якостей, які потрібні клієнту.

Сподіваємося, що наша стаття вам допомогла, а для прикладу радимо подивитися цей відео-огляд:

Коментарі
Залиште коментар
Категорії