Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати електром'ясорубку

Дата публікації: 13.03.2017 15:18
Дата оновлення: 13.03.2017 15:18

Існує 2 види м'ясорубок: куперная і шнековая. Куперная м'ясорубка подрібнює м'ясо за рахунок швидкості, цей принцип використовується в блендерах, міксерах і комбайнах. Цей вид подрібнювача порубати все до пастоподібної консистенції – дуже швидко і зручно можна зробити будь-пюре, але для м'яса краще використовувати шнекову м'ясорубку. Її конструкція практично не змінилася з винаходу, тільки була електрифікована. Винайшов м'ясорубку в середині XIX століття барон Карл Фрідріх Дрез фон Зауербронн (1785-1851), а до того моменту м'ясо рубали за допомогою великих напівкруглих дворічних ножів.

Критерії вибору електром'ясорубки

На які параметри приладу необхідно звернути увагу при виборі електром'ясорубки в першу чергу:
1. Потужність двигуна і продуктивність – різні параметри. Для того, щоб збільшити продуктивність електром'ясорубки в 1,5 рази, потужність треба підвищити більше, ніж удвічі.

2. Час напреривной роботи варіюється від 5 до 30 хвилин (у потужних м'ясорубок). З огляду на, що після кожного циклу роботи м'ясорубці потрібно дати відпочинок, не рекомендується купувати прилад з тривалістю роботи менше 10-12 хвилин.

3. Матеріал корпусу і внутрішніх деталей.
4. Рівень шуму і вібрація приладу. Чим більшу потужність має електром'ясорубка – тим рівень шуму буде вище.

Для перевірки шумності треба включити прилад, пам'ятаючи про те, що при перемелюванні м'яса звук посилиться. Середній рівень шуму=70 дб, допустимий по санітарним нормам=80дБ. Вібрація повинна бути незначною або відсутньою повністю, для цього електром'ясорубки випускають обтяжені і стійкими. Ніжки м'ясорубки виробляють прогумованими або з присосками (Philips).
5. Кількість швидкостей. Електром'ясорубка може мати 1 або 2 швидкості. Для того, щоб мати можливість використовувати прилад не на повну потужність бажано мати 2 швидкісних режиму. Це зекономити електроенергію і шум при роботі буде менше.
6. Безпека. Перевірте висоту горловини – вона повинна бути довше пальців рук.
7. Додаткові функції:

  • захист мотора буває механічна або електронна. Механічне блокування – при перевантаженні, перереве або попаданні всередину твердого предмета, пластикова запобіжна втулка/шестерня редуктора лопається і припиняє обертання валу. Втулку після цього необхідно буде замінити (за бажанням). Електронний захист – це переривання ланцюга: при збої, перешкоди спрацьовує запобіжник. Після усунення причини роботу можна продовжити;
  • автореверс – зворотний хід обертання, використовується під час намотування плівок і жив на вал. Для м'ясорубок великої потужності ця доп.функція не потрібна.

8. Виробник. У 2016 році кращими виробниками електром'ясорубок були визнані бренди: Philips, Moulinex, Bosch, Zelmer, Redmond, Braun.

При покупці електром'ясорубки невідомого бренду є можливість виникнення проблем з гарантійним, сервісним обслуговуванням і запчастинами.

Потужність

Потужність буває 3-х видів:
1. Пікова. Саме ця гранична величина вказана на корпусі механізму поруч з його назвою. Пікова потужність електром'ясорубки спрацьовує всього протягом декількох (найчастіше 2-х) секунд при виникненні проблеми у вигляді важко-розмелюють шматка. Збільшена сила за секунди справляється з перешкодою і прилад переходить на штатний режим.
2. Номінальна – робоча потужність, параметри якої виробник вказує на табличці (табличка/наклейка з позначенням характеристик електроприладу – серійний номер, назва, де вироблено і ін.).
3. Мінімальна (на холостому ходу) – параметр враховується малою кількістю покупців і може не бути вказано.

Електромясорубки мають різну робочу потужність: від 200 до 3000 Вт. Всю лінійку можна поділити за призначенням на побутові і промислові, цей поділ – умовно і обумовлено продуктивністю пристрою:

  • 200 – 400 Вт – побутові для періодичного використання, перед прокруткою м'ясо потребує попередньої обробки: після очищення від кісток, хрящів і жив м'якоть треба порізати на невеликі шматки.

  • Після кожних 10 хв роботи потрібно дати відпочити м'ясорубці 15 хвилин;
  • 400 – 800 Вт – популярні побутові моделі для домашнього використання невеликої сім'ї. Фарш виготовляється зі шматків м'ясної м'якоті з невеликою кількістю прожилок;
  • 800 – 1500 Вт – напівпрофесійні моделі користуються підвищеним попитом для частого домашнього використання в великих сім'ях. Попереднє очищення і нарізка м'яса не потрібна – потужна м'ясорубка здатна перемелювати великі жорсткі шматки з хрящами, жилами, салом. Продуктивність м'ясорубок: 800 Вт=1 кг/хв, 1000 Вт=1,5 кг/хв;
  • понад 1500 Вт – промислові м'ясорубки з самими тривалими періодами безперебійної роботи і продуктивністю від 2 кг/хв. Переробляється погано очищене м'ясо з дрібними кісточками, жилами і хрящами, підморожене, жорстке. Мінуси: великі розміри, сама висока цінова категорія, високий рівень шуму, підвищене споживання електроенергії.

Матеріал

Корпус і лоток електром'ясорубки можуть бути виготовлені з пластику або металу. Металевий корпус – міцніше, не схильний до деформацій і забруднень, більш екологічний, але вартість суцільнометалевої електром'ясорубки дорожче і важить такий агрегат набагато більше.

Пристрій

У пластиковому або металевому корпусі електром'ясорубки розташований двигун приладу, через редуктор потужність передається на ніж. Швидкість обертання шнека невелика, а сила опору продавлювання м'яса через ножі – постійна.

1. Шнек – це транспортер, основна робоча деталь електром'ясорубки. З його допомогою відбувається переміщення м'яса до ножа і решітці. Шнек повинен бути суцільнометалевим, але є моделі, в яких металевий шнек для м'яса/риби дублюється пластиковим – для соковижималки.
2. Ґрати й ніж металеві – в стандартний набір входить 2-3 решітки з різними діаметрами отворів:

3 – 3,5 мм – приготування паштетів, дитячого живлення, пюре; 4,5 – 6 мм – фарш з різних видів м'яса; 8 – 9 мм – рубаний фарш для приготування мантів, хінкали, подрібнення овочів. Ґрати й ніж періодично потребують заточування, її частота повністю залежить від якості і кількості переробляється м'яса і від металу, з якого ці деталі виготовлені. Рекомендується робити заточку в майстерні, але можна зробити це і самостійно. Є моделі електричних м'ясорубок з самозагострювальне ножем.
3. Фіксуюча гайка.
4. Лоток (трей) – пластиковий або металевий в бортиком, форма і розмір варіюються в залежності від виробника. Поверхня лотка може бути горизонтальної або мати ухил до горловини. Лоток з ухилом зручніше – дрібні шматочки і сік самі перемістяться в горловину.
5. Штовхач – полегшує подачу сировини в горловину, пластик.

Додаткові насадки

Крім перфорованих дисків для переробки м'яса сучасні м'ясорубки комплектуються різними насадками, які роблять м'ясорубку багатофункціональної кухонної машиною:

  • овочерізка (шинкування) – шинкування твердих овочів кружальцями, кубиками і брусочками;
  • кеббе – для отримання порожнистих трубочок-оболонок з фаршу для подальшої їх нібівкі і обсмажування;

  • насадка для виготовлення домашньої ковбаси, сардельок і сосисок;
  • формочка для котлет – досить рідкісна опція, яка дозволяє робити однакові порції фаршу;
  • насадка для приготування пасти/соку з помідорів;
  • цитрус-прес – для соків з цитрусових;
  • терка – барабан;

  • диски для тесту – використовують для приготування домашньої пасти, локшини;
  • формочки для печива.

Рекомендації

1. Чітке дотримання часових циклів безперервної роботи і відпочинку.
2. Виберіть модель, в якій висота вихідного отвору для фаршу розташоване високо від поверхні стола – чим розташування вище, тим більше глибокий посуд під готовий фарш ви зможете використовувати.
3. Габарити і вага м'ясорубки мають значення для зручного зберігання на кухні.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії