Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Заміна старої газової колонки на нову: 5 важливих пунктів

Дата публікації: 21.07.2017 16:30
Дата оновлення: 21.07.2017 16:30

Купуючи колонку, ми стикаємося з питаннями її налаштування. Наступна трудність встає пізніше, коли потрібно замінювати водонагрівач. І дійсно, є кілька дрібниць, які потрібно знати, переустанавлівая колонку: правильний демонтаж старого водонагрівача, тонкощі установки нового, документація. Справитися з завданням допоможуть поради нижче. Дотримуючись їх, заміна старої газової колонки на нову не відніме багато часу.

 novaya gazovaya kolonka

несправності колонок


Час від часу водонагрівачі починають приходити в несправність. Причини цього можуть бути різними, і проявляються поломки також по-різному, часто їх можна усунути самостійно. Розглянемо основні їх види.

  • Гасіння полум'я після запалювання через кілька секунд.

Цей вид поломки доставляє незручності і дратує, адже для нормальної працездатності колонки доводиться кілька разів включати і вимикати її. Адже тільки так вогонь не гасне відразу ж після запалювання і водонагрівач функціонує нормально. Одна з причин поломки - разрегуліровка положення датчика наявності полум'я. Полагодити колонку в такому випадку нескладно вручну.

  • Проблеми з водяною мембраною

Через постійну навантаження і інтенсивного напору води, мембрана зношується, і в кращому випадку її слід міняти раз в 5-6 років. Пристрій в такому випадку перестає нормально функціонувати через зниження чутливості мембрани, яка не реагує на низький тиск води.

Порада: Включіть воду на межу, і якщо агрегат функціонує лише при високому напорі - проблема точно в мембрані, і варто її замінити.

  • засмічення фільтра

У цій ситуації газовий клапан просто не відкривається при слабкому напорі поступаемой води. При труднощі запалювання полум'я в газовій колонці, подивіться на засміченість фільтра, і якщо вона є - усуньте її.

 neispravnosti kolonok

Читайте також: Як вибрати газову колонку?

Документація при заміні старої газової колонки на нову


Відзначимо, що існує офіційний шлях заміни газової колонки і неофіційний . Другий - дешевше, але, вдаючись до цього способу, можна натрапити на неприємності зі службами газу і незручні питання сервісних центрів. Тому рекомендуємо піти офіційним шляхом і зібрати потрібну документацію, адже це не так складно.

Стандартна процедура офіційної заміни водонагрівача виглядає так:

  • Звернення в Міськгаз вашого міста і написання заяви на надання технічних умов. Ціна на це варіюється ~ 100-150 грн.
  • Здобувши технічні умови, потрібно замовити проект з новопридбаною газовою колонкою, особливо якщо плануєте змінювати її розташування. Скласти його зможе проектувальник, виходячи з особливостей вашого житла. Вартість варіюється, в середньому коштує це близько 800 грн.
  • Після отримання проекту та перевстановлення газової колонки необхідно викликати інспектора, який перевірить правильність монтажу і відзначить вас у себе в документах. Потім справу за дзвінком в сервісний центр і отриманням «добра» на включення води, а також наданням гарантії на колонку.

Демонтаж старої колонки


Процедура демонтажу пристрою проходить в кілька кроків.

  • Перекриття подачі газу і відкручування проводить газ шланга. Після, потрібно відключити водопровід, перекривши спеціальний кран.
  • Від'єднання пристрою від димоходу.
  • І тільки після повного усунення всіх з'єднань його можна зняти з кріплень.

 gazovye kolonki demontazh

Читайте також: Які бувають несправності бойлера?

Установка нової колонки


Щоб без виникнення подальших неприємностей встановити нову газову колонку, потрібно слідувати таким важливим правилам:

  • При монтажі потрібно дотримуватися зазори між лівою і правою стороною колонки до найближчих об'єктів. Відстань обов'язково не менше 1,5 см.
  • Над верхньою поверхнею водонагрівача не повинні проходити ніякі електричні комунікації, газові труби, розташовуватися легкозаймисті предмети.
  • Довжина труби від газової колонки до входу в димохід не повинна перевищувати 3 метрів. І в провідній до димового каналу трубі потрібно уникати створення більш двох поворотів на 90 градусів, щоб не погіршувати тягу.

 ustanovka novoi kolonki

Після підготовки димоходу і водопроводу на планованому місці на стіні потрібно відзначити точки майбутнього кріплення агрегату. Потім встановлюються гачки, на які можна повісити пристрій.

Шлангами і трубами ПВХ водонагрівач з'єднується з водопроводом. Після приєднання перевіряють колонку на похибки у вигляді протікань або порушення герметизації. Якщо таке все-таки є, потрібно підкрутити фіксують гайки на шлангу, що веде до водопроводу.

Для проведення до колонки газу використовується гнучка труба: один край якої підключається безпосередньо до газової колонці, а другий - до спеціального отвору в джерелі газу. Стики потрібно обжати і обдати мильним розчином. Потім включити газ і випробувати, чи все працює, як повинно.

Читайте також: Важливо знати про бойлерах

 zamena staroi kolonki na novuju

важливі нюанси


  • Варто пам'ятати, що якщо газова колонка розташовується у вас на кухні біля вручений поверхні, де відбувається процес випаровування природних жирів з їжі, вони можуть осідати на поверхні теплообмінника всередині колонки. При великому шарі цих жирів теплообмін погіршується і доведеться витрачати більшу кількість газу, що вдаряє по гаманцю і життєздатності самої колонки.
  • Важливо проконтролювати, щоб колонка була встановлена в приміщенні не менше 7,5 кв.м, з наявністю гарної вентиляції .
  • Водонагрівач повинен кріпитися до стіни, побудованої з негорючих матеріалів.
  • Перевірте тиск у водопроводі - не менш 0,1 атм.
  • Ні в якому разі не розміщуйте агрегат над кухонною плитою .

Своїми силами перевстановити газову колонку важкувато, але можна. Для результату потрібно бути умільцем і слідувати алгоритму монтажу водонагрівача, щоб запобігти передчасні поломки або небезпечні ситуації при використанні техніки. Дотримуючись правил, заміна водонагрівача своїми руками порадує ваш гаманець, і цей апарат буде зігрівати вас довгі роки.

Дивіться відео на тему: Підключення газової колонки

Коментарі
Залиште коментар
А
10.04.2018 21:03

Где найти проектировщика за 800 или 1000 или 3000 гр? Хочу заменить старую колонку на новую но мне за проект загадали 15000-17000 гр. г. Харьков. Перерыл весь интернет по данной теме и переговорил с кучей знакомых которые делали замену колонок но не знает о проектировщиках за 800-3000 гр. Буду вам признателен если поделитесь информацией.

М
11.07.2019 20:21

Я живу в Изюме Харьковской обл. У нас поменять колонку, т.е на то же самое место поставить новую, стоит 13000 грн. Проект, разрешение, подключение к газу.

И
04.03.2020 07:19

Переделывал проект на газовый котел ,в горгазе обошлось около 1500 грн

Категорії