Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вимкнути швидку зарядку — 3 гайди для флагманських моделей

Дата публікації: 03.01.2023 12:53
Дата оновлення: 03.01.2023 13:08

Технологія Quick Charge на базі апаратів Qualcomm стала проривом минулих років. Якщо смартфон флагманський, він 100% розрахований на такий режим незалежно від бренду. 

Fast Charge адаптер

Навіть враховуючи явну вигоду для власників пристроїв Samsung, Xiaomi або Мото, деякі «любителі стабільності» вирішують відключити швидку зарядку. Розберемо гайд детальніше, розставивши акценти для брендів.

Тут підказки: Як налаштувати Смарт-ТВ самостійно: 2 способи

Навіщо відключати нову функцію 

Швидка зарядка скорочує час, протягом якого апарат повинен бути підключений до живлення (розетки, повербанку або іншого накопичувача). Конкурентні бренди впроваджують функцію останніх флагманів. Вирішивши з'ясувати, як відключити швидку зарядку, варто розуміти, що в різних моделях своя потужність та специфіка:

Турбо Повер
Інтегрований на апаратах Леново, сумісна з Quick Charge 2.0. 
VOOC Флеш  Впроваджено на девайсах OPPO. Альтернативна назва — Dash Charging
Пумб Експрес Для апаратів на базі Медіатек
Адаптивний Fast Charging  Для Samsung S серії 
Супер Чейнж  Створено інженерами Хуавей

Функція не псує акумулятор та не впливає на автономність. Використання передового адаптера призводить до виходу з ладу смартфона — міф, який не підтверджується. 

У передових пристроях потужність збільшена у рази, що прискорює процес заповнення батареї. Якщо, наприклад, власнику смартфона потрібно 2 години з адаптером на 12 Вт, час вдасться скоротити до 1,5 години за допомогою вдосконаленого аналога на 18 Вт. Є кілька поширених стандартів: 

Адаптивна 
Надшвидка  Надшвидка 2.0
15 Вт 25 Вт 45 Вт

Якщо батарея не оригінальна, а перегрів сповільнює роботу апарата, є сенс повернутися до стандартного режиму. Перед тим, як вимкнути швидку зарядку, важливо оцінити всі за і проти, розібратися в нюансах. Вагомими причинами для деактивації «прискореного» режиму можуть бути:

  1. Відсутність сумісного кабелю.
  2. Встановлення китайської батареї після вироблення оригінальної.
  3. Використання універсального зарядного пристрою для всіх аксесуарів. 

телефон на швидкій зарядці

Технологія Fast Charge та її аналоги не стоять на місці. Сучасні процесори, вбудовані у флагманські моделі, взаємодіють із зарядним блоком, обираючи безпечні параметри роботи. Як тільки температура комірки підіймається вище за норму, живлення блокується. 

Перед тим, як вимкнути режим швидкого заряджання, варто врахувати подібні нюанси, щоб не турбуватися без причини. Для деактивації передової функції мають бути вагомі аргументи. Інакше комфорт лише знизиться.

Хороший список: 10 кращих дзеркальних фотоапаратів — Рейтинг 2022

Відключити в телефоні

Згідно з новою технологією, батарея заповнюється швидше тільки протягом певного проміжку часу. Коли індикатор сягає 70%, смартфон повертається у повільний режим накопичення автономності. 

Заряд батареї на смартфоні

Розумний інженерний підхід та правильне налаштування завжди запобігає перегріву та іншим казусам. Але навіть при цьому особливо педантичні користувачі бажають відмовитися від апгрейду. Вони намагаються з'ясувати, як усунути швидку зарядку. Активувавши стандартний режим, вони почуваються безпечніше. Розберемо алгоритм для двох популярних брендів.

Корисно: Як підібрати об'єктив для фотоапарата?

Samsung 

Корейський технологічний гігант випереджає конкурентів по впровадженню новацій. Однак функцію не підтримують деякі моделі Samsung — A6+, J3 2017, A7, J5 2017, A10, X Cover 4. На всіх інших апаратах швидкісний режим відключається за наступним алгоритмом: 

  • Активують опцію «Параметри пристрою». 
  • Шукають пункт «Батарея» знизу, клацають по ньому. 
  • Відкривають повне меню через двокрапку, щоб перейти до додаткових параметрів. 
  • Зверху знаходять опцію режиму заряджання. 

Для Samsung на базі десятки та One UI 2 процедура налаштування відрізняється. Ідентичні лише перші кроки. Для спрощення алгоритму розробники додали 2 перемикачі — для швидкої та індуктивної зарядки. 

Xiaomi

Нове покоління Charge 4.0 впроваджується у всіх передових моделях — Mi 7, Mi Note 3+, Mi 6+. Згідно з заявами інженерів, ця версія адаптера дозволяє відновити місткість 2750 мАг за 15 хвилин. Не можна використовувати телефон без спеціального маркування. Інакше — електроніка вийде з ладу через перегрівання та великі струми. 

Щоб уникнути казусів, краще розібратися, як вимкнути швидку зарядку. Коли функцію вдалося активувати, зверху видно блискавку. У такому режимі можна використовувати будь-який блок адаптера, сумісний з Xiaomi. 

На замітку: Оптимальна діагональ телевізора — гайд у 3 пунктах про вибір розміру екрана

Універсальний спосіб прибрати швидку зарядку в будь-якому смартфоні

Якщо кількість вольт, що проходить через адаптер, не відповідає смартфону, живлення можна оптимізувати. Просто завантажують програму, яка має автономний алгоритм контролю продуктивності. Система стежить за параметрами та оптимізує роботу. У цьому випадку кількість Ампер на блоці живлення не має значення.

заряджання телефону

Сучасні апарати розраховані на протокол швидкого заряджання. Завдяки напрацюванням Qualcomm, процесор постійно зчитує стан батареї. Після обробки даних AI алгоритм обчислює оптимальний струм та напругу. 

Подібну новацію має кожен бренд. Але навіть при цьому під руку потрапить не той адаптер, що знизить продуктивність. Це причина з'ясовувати, як вимкнути функцію швидкого заряджання. Уважність до дрібниць не завадить нікому.

Читайте: Як увімкнути колонки до телевізора — всі способи для 6 типів динаміків

Коментарі
Залиште коментар
Категорії