Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати об'єктив для фотоапарата?

Дата публікації: 10.12.2015 09:10
Дата оновлення: 10.12.2015 09:10

В даний час існує безліч моделей об'єктивів для різних видів зйомки:

  • портретній;
  • пейзажної;
  • нічний;
  • макрозйомки;
  • зйомки архітектурних споруд;
  • зйомки рухомих об'єктів.

Ми коротко розповімо про те, як вибрати об'єктив для різних цілей з урахуванням технічних особливостей і функціональних можливостей різних моделей.

Кут огляду і фокусна відстань

Перше, що необхідно з'ясувати, це необхідний фокусна відстань і кут огляду. Так як дані величини тісно взаємопов'язані, то досить визначитися з вибором однієї з них, а друга буде обернено пропорційна.

Все об'єктиви можна умовно розділити на три групи:
1. Довгофокусні – телеоб'єктиви, призначені для зйомки віддалених об'єктів. Мають мінімальний кут огляду і максимальне фокусна відстань. Підходять для роботи журналістів, фотографічної зйомки будівель і окремих фрагментів природних об'єктів. Досить громіздкі і дороги, але забезпечують хорошу різкість при деталізації віддалених предметів.
2. Середньої фокусної довжини – універсальні об'єктиви з доступною цінової категорії. Мають усередненими показниками і забезпечують прийнятну якість зйомки в різних умовах. Підходять новачкам і любителям. Найчастіше входять в первинний комплект поставки камери.
3. Широкоформатні – телеоб'єктиви, які використовуються для зйомки масштабних об'єктів. Мають найбільший кут огляду і мінімальна фокусна відстань. Дозволяють захопити в кадрі велике число важливих деталей. Гарні в зйомці панорамних видів і пам'ятників архітектури.

Характеристики матриці

Вирішуючи завдання, як вибрати об'єктив, обов'язково врахуйте такі характеристики матриці, як:

  • світлосила;
  • crop-фактор.

Значення світлосили визначає показники освітленості матриці. Чим вище світлосила, тим більше світла може пройти через лінзу. При цьому коротшає тривалість витримки, а також досягається більше розмиття фону, що знаходиться не в фокусі. Светосильние об'єктиви знаходяться в дорогому ціновому сегменті, так як вони відповідають більш високого класу оптики.

Crop-фактор визначає, яка частина простору виявиться в кадрі. Ідеальним є значення кроп-фактора рівне одиниці. Щоб дізнатися реальні показники об'єктива, необхідно розділити величину кута огляду на вказаний crop-фактор. При підборі об'єктива для певної камери необхідно упевнитися в його Відповідно даному параметру.

ZOOM і фікс-об'єктиви

Ще одним важливим фактором, на який необхідно звернути увагу, є наявність функції ZOOM. Вона дозволить регулювати відстань до об'єкта зйомки, наближаючи при необхідності віддалені фігури або предмети.

Однак в деяких випадках буде вигідніше використовувати фікс-об'єктиви без масштабування. Такі об'єктиви коштують значно менше, мають спрощену конструкцію, але дозволяють досягти вражаючих ефектів при зйомці однотипних об'єктів в однакових умовах роботи.

Підбираючи об'єктив для свого фотоапарата, ознайомтеся з усіма характеристиками, які вказуються в технічному паспорті виробу. Врахуйте особливості передбачуваного використання техніки. Перевірте відповідність об'єктива конкретної моделі камери.

Наші експерти завжди готові відповісти на ваші запитання і допомогти з вибором оптимальної моделі об'єктива для зазначеної мети.

Коментарі
Залиште коментар
С
08.06.2020 21:29

Доброго дня який обєктив підібрати для фотоапарату Canon Eos 1300d для портретної зйомки

С
16.02.2017 01:11

Недавно увлекся фотографией, начал брать уроки. Встал вопрос хорошего фотоаппарата и объектива. Пока не определился, что больше всего хочу снимать, наверное, всего понемножку. Поэтому нужен универсальный гаджет. Менеджеры магазина-интренета дали подробнейшие консультации, свое дело знают. Сделал первые снимки – просто класс! Со временем буду расширять набор оптики, снова обращусь сюда.