Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати захисну плівку або скло для телефону: 3 кроки в правильному напрямку

Дата публікації: 06.12.2020 11:47
Дата оновлення: 20.02.2023 12:24

защитное стекло или пленка

Плівка або захисне скло – що вибрати для захисту телефону – дилема. Розглянемо «за» та «проти» цих аксесуарів. А потім майструватимемо захист на смартфон без зайвих нервів та суєти.

Захисна плівка

Плівка - пластичний полімер, який захистить екран мобілки та планшета від тріщин і відколів. Глянцеві та матові покриття ідеально передають кольори з легким «захистом від синього світла».

 защитная пленка для телефона

Єдиний серйозний недолік – слабко протидіє ударам. Якщо пристрій впаде екраном вниз з висоти 1-2 метри, екран трісне.

НА тему: 24 фішки iOS

Види захисних плівок

  • Глянцева

Настільки малопомітна, що потрібно придивитися, щоб побачити її. Відмінний приклад такого захисту – плівка 2E для планшетів 7-8". Найдешевшої плівки (до 100 грн) вистачає на 2-3 місяці експлуатації. Далі на поверхні почнуть з'являтися зазубрини, подряпини та інші «принади» використання смартфона. Плівки дорожчі (200+ грн) проживуть рік. Недолік – видно мітки.

  • Матова

Крадує сліди і сонячні відблиски, але сама картинка може здаватися злегка «зернистою». І чим дешевше плівка, тим «вінтажнішим» буде виглядати те, що відбувається на дисплеї. Міцність – така сама, як у глянцю.

  • Дзеркальная

Вибір для тих, хто хоче бути «на стилі» і забути про пошук дзеркала. Коли мобілку заблоковано, захисна оболонка перетворюється на «дзеркало», де можна побачити себе практично без спотворень у кольоропередачі. Коли екран мобільного телефону включений, зображення стає тьмянішим, ніж було б без плівки.

  • Шпигунська

На ринку таких моделей майже не знайти. Якщо дивитися на дисплей прямо — те, що відбувається, видно. Варто відхилитися – зображення пропадає, залишаючи силуети.
Плівки діляться за способом фіксації. Перед тим як вибрати плівку, потрібно визначитися з типом поклейки. Одні моделі можна переклеювати, доки не отримаєш ідеальний результат. У випадку з іншими доводиться сподіватися на спритність рук. Докладніше про них нижче:

  • Статичні — з силіконовим покриттям, яке без клею кріпиться на дисплеї. Для цього потрібно знежирити екран, щоб поверхня була чиста та гладка. Тоді вони легко скріплюються з дисплеєм і нормально реагують на переклеювання. Можна вправлятися в домашніх умовах тим, хто вчиться ставити захист.
  • Клейові – кріпляться до екрану за допомогою спеціального клею. Працювати потрібно швидко, злагоджено та акуратно, тому що переклеїти не вийде.

На замітку: Що таке FacePay і як користуватися послугою «Оплата по обличчю»: 5 рекомендацій Інструменти та способи встановлення

Як ви вже зрозуміли, перед тим, як клеїти плівку на телефон, потрібно його очистити. Виручить набір, розрахований для цієї справи (можна купити в магазинах, де продаються телефони).

установка защитной пленки на телефон

У комплекті:

  • 2 серветки з мікрофібри (є в комплекті, але підійдуть і з «наборів для чистоти» за типом 2E LUX CLEAN (2E-SKTR100LGR) {{27}
  • покрокова інструкція;
  • скребка (не у всіх наборах);
  • плівка.

Беріть на замітку універсальний спосіб як клеїти плівку на телефон.

  1. Ретельно очистити екран до блиску, Робиться це серветками, які знаходяться в наборі: спочатку проходимося по екрану вологою, потім сухою.
  2. Не знімаючи частину плівки, слід прикласти її до смартфона.
  3. так, щоб усі отвори збігалися.
  4. Взяти тоненький скотч і акуратно" прикріпити" ліву сторону плівки до корпусу. Це не має бути «склейка на віки» — достатньо, щоб вона не елозила. Прослідкуйте, щоб після «підклеювання» можна було зняти нижню частину транспортування, на якій написано «1. «Please peel off this mask before application»».
  5. Акуратно відклеїти нижній захисний шар «1». Стосуватися клейкої основи заборонено – інакше на ній залишиться відбиток.
  6. Приклеїти кінчики плівки, вирівнюючи її з дисплеєм.
  7. Зняти захисну кулю і впритул приліпити плівку, видавлюючи повітря. Найкраще це робити скребком із комплекту або кредиткою.
  8. Обережно зняти верхній захисний шар із написом «2. «Please peel off this mask after application»».

Пізнавальна стаття: Навіщо телефону кілька камер, Або чому 4 – краще, ніж 2

Очищення скла на екрані телефону

Це один із найважливіших етапів підготовки. Якщо скло буде брудним, наступні кроки – коту під хвіст.

П'ять покрокових дій.

1. Вибрати приміщення без пилу
Підійде ванна кімната. Головне, щоб у момент роботи з мобілкою там не було вологе повітря. Це потрібно для того, щоб малопомітні частинки пилу не потрапили на екран при наклеюванні.
2. Відкрити комплект
У ньому повинні знаходитися 2 серветки з мікрофібри – волога та суха.
3. Протерти скло вологою серветкою
Краще витратити на це 2-3 хвилини, але опрацювати кожну ділянку та куточок.
4. Витерти насухо
Друга ганчірочка з комплекту саме для цього.
5. Приступити до поклеювання плівки
Читайте як клеїти вище за текстом.

Якщо в комплекті не було серветок або вони обидві сухі, для очищення екрану підійде будь-яка мікрофіброва ганчірка або куточок махрового рушника (чистого). Махра не відшаровується і ретельно прибирає бруд, не дряпаючи екран.

Зволожувати мікрофібру краще спреєм для чищення екранів. Небажано пирскати на екран – залишаться цятки, плівка ляже нерівно. Або буде з пухирцями.

Читайте: USB OTG у смартфоні: 6 способів спростити собі життя

Захисне скло: його види та переваги

Скло товстіше і міцніше плівки. У середньому, товщина останньої лише 0,6 мм, у скельця вже цілих 2-3 мм.

При падінні" екраном вниз", у смартфона більше шансів зберегти екран неушкодженим. Часто захист розбивається вщент, а сам пристрій залишається цілим.

Виняток становлять удари «на бік» – тоді висока ймовірність, що пошкодиться саме дисплей. Щоб запобігти фіаско, краще одягати чохол, який закриває чутливі зони мобілки та планшета.

защитное стекло для телефона

Скло практичне, його плюси незаперечні.

  1. Не псує кольору.
  2. Не міхуриться.
  3. Клеїться простіше, ніж плівка.
  4. Не погіршує чутливість екрана.
  5. Витримує падіння та удари.

Але перед тим, як вибрати захисне скло, було б непогано розібратися в різновидах захисту. Порівняно з плівкою, вибір тут багатший:

Тип скла
Особливості
Матове і глянсове Практично нічим не відрізняються, крім матеріалу і ступеня «захисту». Відмінний приклад – скло для Xiaomi Mi 9 SE 3D Black.
Градієнт або з малюнком Використовуються для захисту задньої панелі. Клеїти на екран недоцільно – воно не прозоре, тому частина контенту буде погано видно
Декоративне Потрібно прикрашати смартфон на задньої панелі
Загартоване Справжній «броньовик» для смартфона, хоч ковбасу на ньому реж. Унікальна обробка нагріває його до 680°C, а потім охолоджує різким струменем холодного повітря. Це «живуче» захисне скло – витримує точкові удари ножем, як у випадку з2E для Apple iPad Air (2020) 2.5D Clear.

Загальні поради щодо встановлення

Процедура поклейки скла не відрізняється від роботи з плівкою. Треба ретельно вирівнювати покриття, щоб видавити повітря. Достатньо пройтися по ньому кредиткою у напрямку з центру екрана до країв – щоб не дати шансу повітря залишатися під захистом.

Корисна стаття: Як визначити IMEI телефону: 7 підказок

Очищення скла

Рівно така ж, як і при наклейці плівки. Головне – очистити дисплей пристрою від пилу та слідів пальців перед тим, як клеїти скло на телефон.

Як захистити корпус телефону

Найкращий захист – профілактика! З мобілкою та планшетом потрібно звертатися на «ви»: не дряпати та берегти від ударів та падінь.

защита корпуса телефона

Для додаткового захисту використовують п'ять ходових варіантів.

1. Бампер (накладка)
Захистить девайс від впливу ударів та води.
2. Чохол-книжка
Забезпечує подвійний захист екрана. Корпус буде захований у нижню частину чохла. Дисплей захищений" фронтальною сторінкою".
3. Чохол «на гвинтиках»
Зробить телефон чи не вдвічі товщі, але захистить від удару. Навіть на бік. Фішка в габаритах через те, що чохол перевищує розмір смартфона, при падінні він падає на «стінки», а не на сам екран.
4. Захисне скло для задника
З мобілкою все одно доведеться звертатися обережно, тому що скло – не бампер, може" коцнутися".
5. Захисне скло для камери
Йому байдуже шпильки гострими предметами. Зняв захист – і камера як нова!

Цікава стаття: Чому не відправляються СМС з телефону: 7 кроків для вирішення проблеми

Плівка або скло для смартфона – що краще?

Для ощадливих людей достатньо плівки. Тим же, хто не особливо дбає за безпеку смартфона, краще вибрати скло. За ціною і той та інший захист приблизно однаковий, за практичністю — ні. Навіть бюджетне скло витримає набагато більше життєвих перипетій, ніж середня за ціною плівка.

 выбор между пленкой для телефона или защитным стеклом

Якщо не хочеться постійно прати відбитки, слід зупинитися на олеофобних моделях (з грецької ελαιοφοβικό — «жиру, що боїться»), які запобігають появі жирних Міток. Скло потрібно буде протирати, щоб продезінфікувати.

Тримаємо в чистоті: Чим протирати екран гаджета: 3 робочих способу боротьби з мікробами і брудом

Коментарі
Залиште коментар
Категорії