Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати керамічний обігрівач — 6 аспектів

Дата публікації: 14.10.2022 11:14
Дата оновлення: 14.10.2022 11:36

Технології вдосконалюються та розвиваються, тому оглядаємо, як правильно вибрати керамічний обігрівач, щоб кожна витрачена копійка повернулася сторицею.

вибрати керамічний обігрівач та заощадити

Як вибрати керамічну панель?

Пристрій генерує інфрачервоні хвилі від ТЕНів (трубчастих електронагрівачів). Вони приховані під керамічними пластинами, але це не заважає випромінювати тепло. Стіни, підлога та меблі поглинають теплоенергію та швидко нагрівають повітря в приміщенні.

вибрати керамічну панель для обігріву

Щоб не помилитися з керамічним обігрівачем, дивляться на потужність, розмір, наявність додаткових функцій і навіть спосіб монтажу. Розберемо їх.

До уваги: ​​Конвектори та інфрачервоні обігрівачі: зіставляємо 5 параметрів

Потужність та спосіб обігріву

Інтуїтивно зрозуміло, що для обігріву маленької кімнатки досить невеликого економічного пристрою, а просторому житлу модель потужніша. Щоб вибрати керамічну панель, оптимальну за потужностями, варто скористатися простою формулою, якою користуються продавці-консультанти. Попередньо потрібно виміряти та підрахувати:

  • S — площа приміщення;
  • h — висоту стелі.

Помножуючи площу кімнати на висоту стелі, отримують V —  об'єм повітря, що знаходиться в ній.

V = S × h

Отже, якщо площа приміщення S — 24 м2, а висота стелі в ньому h — 3 м, обсяг повітря в ній обчислюють так:

V = 24 × 3 = 72 (м3)

А для підрахунку потужності керамічного обігрівача отримане значення об'єму ділять на 30. У нашому прикладі необхідну потужність керамічної панелі Р вираховують так:

P = 24×3/30 = 2,4 кВт

Така формула дозволяє розраховувати потужність пристроїв, які призначені для оптимальної t° повітря в опалюваних кімнатах. Якщо такий підрахунок виявився проблематичним, використовують простішу формулу:

P = S × 100 Вт.

Однак керамічну панель іноді беруть для опалення дачного будиночка, гаража, майстерні. Тоді, щоб розрахувати потужність, окрім обсягу повітря, потрібно враховувати різницю між температурою в кімнаті та на вулиці.

Потужність керамічної панелі для площі, що не опалюється, визначають за формулою:

P = V × (t2 – t1) × k /860, у якій:

  • V —  обсяг повітря (кубатура житлоплощі);
  • t2 —  оптимальна t ° повітря в приміщенні;
  • t1 —  температура зовні (середній показник);
  • k —  коефіцієнт теплоізоляції, який залежить від матеріалу та конструктивних особливостей.

Ось деякі значення коефіцієнта теплопровідності:

Конструкції з дерева
03.Кві
Одинарна цегляна кладка 02.02.2009
Стандартна кладка 1-1,9
Покращена  кладка 0,6 - 0,9

Способи монтажу

Визначаються за призначенням та за типом установки. Якщо як допоміжний опалювальний прилад, тоді найкращим варіантом стане модель для підлоги.

правильно вибрати керамічний обігрівач підлоговий

Якщо керамічна панель служить основним теплоджерелом, доцільніше придивитися до настінного пристрою. У ньому інфрачервоне випромінювання, що максимально швидко досягало предметів у приміщенні.

керамічний обігрівач плюси та мінуси

Виходячи з міркувань енергоефективності, обігрівач рекомендують вішати щонайменше 0,2 м від підлоги. У цьому випадку потік повітря, проникаючи в прозір між кріпленнями, швидше нагріватиметься і підійматиметься. Краще вішати керамічний обігрівач на стіні під вікнами чи між ними. Навпаки — ні, прилад буде марним: інфрачервоні промені легко проходять через скло і розсіюються в нікуди.

Терморегуляція

Керамічні панелі оснащують різними видами терморегуляторів:

  1. механікою, яка виявляє найвищу стійкість до стрибків напруги;

керамічний обігрівач вибрати з терморегулятором

2. електронним регулятором з найточнішими налаштуваннями температури;
3. програмованим регулятором. Він дозволяє заздалегідь задати режим роботи, щоб досягати комфортної температури, економити електроенергію.

Купуючи пристрій для тривалого використання, вигідніше віддати перевагу саме останньому виду, щоб щомісячно не переплачувати за перевитрату кіловатів.

Щоб було тепло: Як вибрати масляний радіатор?

Вибір форми та розміру

Електрообігрівачі компактні та стильні. При грамотному монтажі вони не тільки підтримують здоровий мікроклімат і комфортну температуру в приміщенні, але й допоможуть створити яскравий декоративний акцент в інтер'єрі. Великі розміри потужніші завдяки кількості або протяжності нагрівальних частин.

Додаткові функції

Переважна більшість керамічних обігрівачів оснащена додатковим функціоналом. У його числі:

  1. Захист від перегрівання, що продовжує термін служби приладу та гарантує безпечну експлуатацію.
  2. Дистанційне керування дає можливість вмикати, вимикати та регулювати роботу керамічної панелі на відстані, домагатися бажаної температури, не перериваючи робочого процесу.
  3. Замок, що блокується, і запобігання опіків.
  4. Вологозахист кераміки для розміщення пристрою у ванній кімнаті.

Пізнавальна стаття: Поради, як вибрати обігрівач: топ-5 популярних типів та рейтинг кращих моделей

Керамічний обігрівач: плюси та мінуси

В опалювальному приладі є не лише сильні сторони, а й недоробки. Їх можна мінімізувати, підібравши пристрій під конкретні умови роботи.

Основні переваги керамічних панелей

Сила керамічних обігрівачів полягає в енергоефективності та економії енергії. Наприклад, девайс на 600 Вт, що обігріває кімнатку площею десять квадратних метрів, буде за кількістю тепла еквівалентний масляному обігрівачу, що споживає 2,5 кВт.

Крім того, є й інші, не менш важливі позитивні моменти:

  • Універсальність використання керамічних панелей — їх можна використовувати як основний або додатковий прилад, розміщувати в офісах, у будь-яких житлових приміщеннях. У продажу легко знайти моделі, які можна використовувати навіть у ванній, на кухні, щоб підтримувати оптимальне тепло.
  • Екологічність керамічних обігрівачів досягається використанням максимально безпечних матеріалів для людини. Кераміка та скло не виділяють при нагріванні токсичних випарів, не видають запаху та не спалюють кисень у приміщенні. Це робить їх найбільш привабливим варіантом для використання в дитячій кімнаті, спальні або робочому кабінеті.
  • Пристрої працюють безшумно.
  • Стильний та різноманітний дизайн у поєднанні із широким спектром технічних характеристик дозволяють гармонійно інтегрувати керамічні панелі в інтер'єр будь-якого приміщення.
  • Простота монтажу. Достатньо вміння вкрутити в стіну кілька шурупів, на яких надійно кріпляться направляючі. Трохи складніше встановлення стельової моделі.
  • Просте обслуговування — з обігрівача достатньо змахнути пил ганчіркою. Всі деталі нерухомі, а значить не схильні до механічного зносу.
  • Демократична ціна якісної побутової техніки. Крім того, простота монтажу та експлуатації виключають необхідність додаткових витрат.

Читайте: Конвектор або теплова гармата: 6 особливостей при виборі

Об'єктивно — про недоліки

Слід визнати: лагодити такий пристрій проблематично. Найбільш ймовірні три види ламання:

  1. Різні види ушкоджень керамічної панелі при механічному впливі: скол, тріщина, руйнування. Тріщину можна спробувати склеїти, проте, якщо панель повністю розбита, наприклад, через необережне поводження, доведеться купувати новий обігрівач.
  2. Злам ТЕНа не буде критичним, якщо він встановлений ​​у відкритому вигляді й до нього є доступ. Якщо нагрівач ізольований герметично, ремонт неможливий.
  3. Вихід з ладу кабелю не стане особливою проблемою, його нескладно замінити.

Окрім можливих зламів, варто звернути увагу на безпеку експлуатації пристрою. Його поверхня досить гаряча, у дитячій такий пристрій слід розміщувати таким чином, щоб малюк не мав можливості доторкнутися до приладу та обпектися. Щоб мінімізувати потенційну небезпеку, слід вибирати безпечні моделі з опцією захисту від опіку.

Розібрали, який керамічний обігрівач вибрати. Звичайно, якісний, надійний, з необхідним функціоналом. Тоді він безперебійно послужить роками.

Для роздумів: Що краще: конвектор або керамічний обігрівач: порівняння за 4 параметрами

Коментарі
Залиште коментар
Категорії