Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати випрямляч для волосся — 6 хороших порад

Дата публікації: 09.11.2023 13:43
Дата оновлення: 14.11.2023 13:52

Перш ніж вирішити, який випрямляч купити, необхідно про нього дізнатися хоча б базові характеристики. Читаючи цей матеріал, з’ясуєте, що підійде вашому типу волосся. Отже, беремося до відповідей на запитання: як вибрати плойку «прасочку».

Дівчина випрямляє волосся

Читайте: Як користуватися плойкою: гайд по 5 видах щипців для завивки

Матеріал пластин: з чого виготовлені щипці

Саме матеріал пластин впливає на структуру волосся та на «спалені» кінчики. Потрібно з’ясувати, яка праска не псує волосся:

  1. Метал — бюджетний і безжальний до прядок варіант. Полотно нагрівається нерівномірно, тому окремі ділянки пересушуються, і остигає довго. На кожен день точно не стане в пригоді, краще його не використовувати в принципі.
  2. Кераміка — теж недорога, але більш доброзичлива до шевелюри. Цей матеріал пластин ощадно впливає, рівномірно нагрівається, підтримує оптимальну температуру. А також м’якше ковзає прядкою і надає блиску. Втім, косметичні засоби часто липнуть до таких пластин. Після кожного використання їх потрібно протирати вологою ганчіркою.
  3. Титан дуже крихкий, зате добре розігрівається. Найчастіше використовується професіоналами. За відсутності досвіду можна легко перепалити локони.
  4. Тефлон погано ковзає по волоссю. Підходить для м’яких та тонких пасмочок. Покриття недовговічне, швидко стирається.
  5. Турмалін добре себе проявляє за умови використання будь-яких засобів для укладання, не пересушуючи локон. Негативні іони утворюються при нагріванні, тому волосяні лусочки закриваються і зберігають вологу. Моделі із таким покриттям досить дорогі.
  6. Мармур у парі з керамікою дозволяє досягти вау-ефекту: підтримує охолодження після дії високих температур. Не шкодить волоссю.
  7. Жадеїт можна застосовувати навіть на вологому волоссі. Напівкоштовний мінерал надає блиску та ідеально ковзає по локонах.
  8. Срібло оздоровлює шевелюру. Підходить тим, у кого пересушені та ламкі пасма.
  9. Вольфрам — один із найдорожчих матеріалів. Пластини розігріваються миттєво та рівномірно. Навіть без використання засобів фіксації укладання триматиметься стійко. Ідеальний для тих, хто не використовує лаки та пінки.

Розібралися, який матеріал пластин вибрати, щоб не зіпсувати волосся. Якщо заощаджувати на пристрої, є ризик пересушити шевелюру. Тому краще один раз витратитись і купити гарний девайс, ніж потім вишукувати кошти на відновлення волосся. Краще не брати тефлон та випрямляч із металевими пластинами. За ціною і менш згубним впливом краща кераміка.

Стаття на тему: Що краще — фен або стайлер Dyson: 6 порівняльних характеристик

Форма та ширина пластин: пропорції співвідношень

Поширені два варіанти: вузькі (від 1,5 до 3 см) та широкі (від 3 см). Що пишніша шевелюра, то ширші мають бути пластини. Для короткої стрижки та волосся помірної товщини цілком придатний варіант із вузькими пластинами:

  1. Для локонів до лопаток середньої густоти ідеальні щипці із площею пластин 2,5-3 см;
  2. тієї ж довжини, але волосся густе, пишне і важке — до 4 см;
  3. для об’ємної та довгої шевелюри пластини від 5 см.

Однак варто враховувати, що вузькі — функціональніші. Ними зручніше вирівнювати або проходитися окремими пасмами. 

Випрямляч не палить волосся

Якщо в планах використовувати праску не тільки як випрямляч, а і як щипці для накрутки, варто придивитися до форми пластин: із закругленими краями або прямими. Прямий формфактор орієнтований на випрямлення, а закруглений дає хвилю.

У скарбничку досвіду: Як почистити праску — 10 перевірених способів

Тип кріплення пластин: тримайтеся міцніше

Є плавний варіант і жорстко закріплені полотна. Тип кріплення впливає на простоту використання. Той, що зі стійким кріпленням, регулюється виключно фізичними зусиллями. Доводиться старанніше стискати ручки — пластини щільніше прилягають до ділянки, що обробляється.

Домашнє випрямлення волосся

Плавні полотна кріпляться до пристрою за допомогою гумок/пружин. Рухаючись вздовж пасм, вони опускаються і підіймаються, особливих зусиль докладати не варто. Ними набагато простіше користуватися, і ціна пристроїв бюджетніша.

Цікава стаття: Як випрати пальто в машинці й вручну — 5 матеріалів, що вимагають підходу

Проміжок між пластинами: зручність та краса в деталях

Ту відстань, яка з’являється при стисканні полотен прасування, називають проміжком. Коли пластини щільно прилягають одна до одної, його немає. Проміжок впливає на якість випрямлення волосся. Пасма, які потрапляють у нього, прогріваються і випрямляються нерівномірно. Для поліпшення результату потрібно повторно проходити по локону, що не завжди сприятливо впливає на структуру волосся. Тому наявність проміжку — ризик пересушити волоски та марнування часу на одну і ту ж дію.

Випрямляч без проміжків між пластинами

Якщо притискати пластини щільно, волосся по всій довжині нагрівається однаково. Розумний вибір — праска без проміжку. Купивши інший прилад, варто придивитися до розміру прозірки та типу кріплення полотен. Відстань до 1-го мм не страшна для прасок із жорстко закріпленими пластинами, а для плавних полотен прийнятно 2 мм. Хоча у других моделей за сильного натискання на ручки «отвір» взагалі зникає.

Терморегулятор та максимальна температура

Дрібні кучері, великі хвилі, пухнасті «кулі» волосся — все це можна перетворити на гладкі до блиску і прямі пасма. На допомогу приходять високі температури, але ось тут і потрібно бути обережними, щоб не пересушити волосся.

Не буває людей з ідентичним волоссям, тому його класифікували за типами. Так набагато простіше визначиться з доглядом та правилами використання техніки для укладання та засобів. Нерідко дівчата скаржаться на своє волосся. Хтось мається з тонким, позбавленим об’єму та жирним, а комусь дісталося сухе, товсте та ламке. А треті не знають, що робити з копицею пухнастого, як кульбаба, волосся. Для всіх типів передбачені правила користування прасочками та рекомендовані температурні режими. Варто віддавати перевагу техніці, яка має кілька температурних режимів.

Найважливіше в терморегуляторі, щоб він був! Звичайно, вибір широкий, тож багато моделей не оснащені цією корисною функцією. І користуватися прасками без терморегулятора реально, але краще трохи доплатити та зупинитися на тій техніці, яку вдасться контролювати.

Є два види: механічний та електронний терморегулятор. Комфорт та точність відрізняються залежно від обраного типу. На механіці виставити точні показники неможливо, є проміжний варіант: від 140 до 150°C. Електроніка з точними цифрами задає показник до градуса. Але, в більшості моделей, цифри потрібно оновлювати після вимкнення. Вирівнювач з механічним терморегулятором коштує дешевше, з електронним — дорожче.

На професійних випрямлячах передбачені шпаргалки, де виробник вказує, для якого типу волосся підійде обраний режим. Діапазон нагрівання пластин 90-235°C. Рекомендації щодо вибору температури з урахуванням особливостей шевелюри наведено у таблиці:

Стан та тип волосся
Безпечна температура (у градусах)
Сухе, після хімічної завивки 90-110
Тонке, пошкоджене, посічене До 150
Нормальне, жорстке пофарбовані 170-180
Густе та пористе Не вище 190
Неслухняне і товсте До 200
Важке, щільне, сильно кучеряве 190-210

Краще спочатку задати мінімальну температуру і поступово підвищувати, ніж одразу «розкочегарити» на максимум. Якщо пасма погано піддаються укладанню, можна обійтися без терморегулятора, адже постійно виставлятиметься максимум.

Регулятор температури знаходиться на ручці приладу. Механічний варіант — у вигляді багаторівневого перемикача. Електроніка — це невелика панель. Без регулятора прилад працює на максимальній температурі, тому більша ймовірність пересушування пасм. Мінімальне нагрівання 90-100°C, з відміткою максимум все набагато різноманітніше — 150°C, 180°C, 200°C, 230°C.

Максимальний градус впливає на те, наскільки якісно розгладяться пасма і коли це станеться. Для товстого і кучерявого волосся ефект від слабкого нагріву недостатній. А ось ослабленим кучерям підійде щадне нагрівання. Механізм зрозумілий: товще волосся — більше нагрівання. Тому тим, хто має густу шевелюру, краще купувати праски, які розігріваються до 200-230°C.

Гладке волосся після випрямляча

Є також такий момент, як час нагрівання до максимальної температури. Професійні пристрої гріються 5-10 секунд, побутові трохи менш як хвилину. Якщо прасочка малопотужна, з розігрівом до потрібного градуса довше 3 хвилин, — чи потрібна така?

Види насадок: нові образи щодня

Коли охота вибрати хорошу праску, то додаткові насадки це жирний плюс на користь певної моделі. Усього є 2 типи насадок:

  1. Доповнення випрямляча (мова про знімний гребінець, що чіпляється на одну з пластин. Ділянка не заплутаного волосся краще піддається термообробці).
  2. Заміщення випрямляча (іноді такі пристрої називають мультистайлерами): щипці для завивки; «гофре» (хвиляста насадка); насадка-спіраль; насадка-щітка.

Гребінець розплутує пасма перед проходженням нагрітих пластин. Він зводить вплив тепла до норми, щоб розгладити хвилі.

Додаткові насадки дають можливість експериментувати більше, але професійні прилади частіше оснащені тільки одним набором пластин. Для домашніх моделей вибір ширший, мабуть, щоб заохотити покупців.

Ще однією відмінністю випрямлячів вважається довжина шнура. Професійні моделі мають кабель до трьох метрів, а призначені для дому — до двох і не більше. Але! Важливо вибирати праску з основою для дроту, що обертається, так він довше прослужить.

Також варто придивитися до додаткових функцій. Привабливими вважаються такі:

  • Запам’ятовування температурного режиму (останнього заданого та того, що має найбільший попит);
  • холодне обдування;
  • гаряча пара для зволоження;
  • петля для підвішування;
  • заміна насадок;
  • рухоме кріплення шнура.

Тепер зрозуміло, як купити хороший вирівнювач для волосся. У пріоритеті щадний матеріал пластин, терморегулятор або кілька температурних режимів, оптимальний або відсутній проміжок між робочими поверхнями.

У скарбничку порад: Як вибрати фен для волосся — 18 акцентів, які потрібно врахувати при покупці

Коментарі
Залиште коментар
Категорії