Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися плойкою: гайд по 5 видах щипців для завивки

Дата публікації: 11.01.2022 17:06
Дата оновлення: 20.02.2023 11:40

Здавалося б, все просто: увімкнув прилад, накрутив пасмо і готово. Але є ряд правил, яких варто дотримуватися при підготовці до укладки та накрутки локонів. Інакше замість красивих завитків вийде щось безформне. Не ризикуємо укладкою, читаємо та вчимося правильно користуватися 5 видами щипців для завивки.

Як підготувати волосся до укладання плойкою

Працюємо з чистими, добре розчесаними прядками. Дотримуємося основних правил:

  • Просушити волосся до кінця — не варто починати крутити «хвилю» на вологих локонах. Завитки не будуть довго триматися, подібний термовплив може негативно вплинути на волосся: пересушити, спровокувати ламкість. Тому добре сушимо пасма, якщо поспішаєте, то феном, якщо ні — чекаємо природного висихання.
  • Використовувати термозахист — це може бути кремоподібний, маслянистий або спрей-засіб. Підбирайте під свій тип та стан пасм. Подібні засоби покликані захистити шевелюру від шкідливого впливу високих температур. Додатково подарують блиск і гладкість локонам, щоб волоссячко в завитках не стирчало в різні боки. Термозахисні компоненти вже можуть бути в стайлінгу, яким користуйтесь для щоденної укладки, наприклад, мус чи гель. Тому перш ніж купувати новий флакончик, вивчіть склад та властивості вже наявного.

В окремих пристроях можна відрегулювати температуру нагріву перед використанням. Якщо локони щільні, жорсткі — виставити +200 - 210 °C, ламкі та тонкі — вибрати дбайливий режим, як у Philips BHB876/00. Так завитки прогріються зовні та всередині, триматимуться довше.

Після завершення укладки можна побризкати зачіску лаком середньої або сильної фіксації. Він допоможе утримати «спіраль» і не дасть локонам швидко розпуститися.

Читайте: Фен-щітка — як вибрати: 5 значущих моментів

Як користуватися класичною плойкою для локонів

Для початку вмикаємо інструмент, по можливості виставляємо час та температуру нагріву. У таких моделях, як Philips BHB862/00, індикатор повідомляє, що щипці нагрілися та готові до використання.

Як користуватися класичною плойкою

Потім наносимо на волосся термозахист і приступаємо до створення пружних завитків:

Етапи
Що робити
1. Підготовка Виділяємо одну прядку, решту заколюємо «крабиком», затискачем або стягуємо гумкою, загалом, на якийсь час ізолюємо. Прядки повинні бути приблизно однаковими за розміром
2. Основний Беремо в руки плойку і розміщуємо відокремлену частину волосся на нижній пластині, закриваємо верхню, затискач утримуватиме локон. Накручувати краще за напрямком від обличчя. Плойку тримаємо трохи під нахилом, ручкою вгору, а носиком вниз
3. Завершення Чекаємо пару секунд і протягуємо плойку разом з зафіксованим в ній волоссям вниз. Відкриваємо щипці та звільняємо готовий завиток. Далі знову відокремлюємо пасмо і повторюємо весь процес, доки вся голова не вкриється кучерями

Для більш недбалого і природного ефекту після закінчення завивки можна розібрати локони руками. Гребінець не використовуємо!

Крім класичного варіанту щипців можна придбати практично універсальний набір, в якому передбачені змінні насадки для створення кучерів і для випрямлення прядок. У Rowenta CF4231F0 передбачена не тільки плойка, але і все необхідне для укладки: затискачі, «крабики», гребінець, термонапальчник та інше.

Цікаво: Як зробити локони праскою для волосся: 6 корисних секретів

Конусна плойка: особливості використання

Її особливості — відсутність фіксувального затиску зверху та різний діаметр робочої поверхні. За допомогою подібного приладу можна надати об'єм зачісці, підняти її біля коріння, створити локони більші в основі й меншого розміру біля кінчиків.

Як користуватися конусною плойкою

Покроково розглянемо, як користуватися конусною плойкою, скажімо, Remington CI5700:

  1. Відокремлюємо прядку — чим вона більша, тим об’ємнішими вийдуть кучерики.
  2. Починаємо накрутку — підіймаємо відділене пасмо над головою, під низ заводимо плойку і починаємо накручувати волосся на стрижень. Рівномірно розподіляємо від верхньої до нижньої частини нагрівального елемента. Формуємо спіраль.
  3. Притримуємо прядку однією рукою — щоб не обпектися, використовуйте термопальчатку або напальчник.

Через кілька секунд знімаємо вже готовий локон, він легко зісковзує зі стрижня. За допомогою конусоподібного інструменту можна створити гарну плавну «хвилю».

Вибираємо: Топ 5 плойок для великих локонів: огляд у деталях, яка краще

Як користуватися потрійною плойкою

Складається не з однієї, а з трьох поверхонь, що нагрівають. Виглядає масивніше, ніж інші щипці, але дозволяє швидко зробити завивку.

Як користуватися потрійною плойкою

Початок укладки стандартний — включити плойку в розетку і дочекатися її нагрівання. Потім:

 

  1. Починаємо накрутку з нижніх пасм, відокремлюємо невелику кількість, решту фіксуємо зверху.
  2. Натискаємо на важіль, щоб відкрити щипці. При цьому 2 із 3 нагрівальних елементів підіймаються, середній залишається на місці. Укладаємо на нього пасмо і закриваємо щипці.
  3. Починаємо завивку від основи волосся і поступово рухаємось до кінчиків. Потримали трохи плойку, розкрили, пересунули трохи вниз по локону. Залежно від довжини волосся, потрібно 2-3 рази переставити щипці, рухаючись по одній прядці.

За допомогою мультистайлера виходять гладкі хвилеподібні локони як на довгому, так і на короткому волоссі, наприклад, зі стрижкою каре, боб. Можна робити легкі завитки лише на кінчиках волосся.

Дізнайтесь: Яку плойку для волосся краще вибрати: аховий рейтинг 10 моделей

Плойка гофре: правила укладки

Нагрівальні елементи подібного пристрою мають хвилеподібну поверхню, завдяки чому виходять дрібні та часті кучерики.

Як користуватися плойкою гофре

Як користуватися плойкою гофре, наприклад, Ardesto HS-612:

  1. Виділене пасмо трохи відтягуємо вбік, притримуємо рукою.
  2. Розміщуємо локон між 2 пластинами, що гріють.
  3. Починаємо завивку від основи волосків, рухаючись у напрямку кінчиків.
  4. Не тримаємо плойку довго на волоссі, трохи притискаємо і пересуваємо гофр трохи нижче і так до кінця прядки.

Такий пристрій використовується не тільки для накрутки, але і для створення прикореневого об'єму на тонкому ослабленому волоссі або для пишної зачіски.

Як зробити локони спіральною плойкою

Робочий стрижень має своєрідні роздільники на спіралеподібній накладці, що покриває нагрівальний елемент. Не доведеться самостійно формувати завиток.

Як користуватися спіральною плойкою

Докладно, як користуватися спіральною плойкою:

 

  1. Відокремити невелике пасмо.
  2. Кінчик майбутнього локона розмістити на початку спіралі (біля ручки приладу). Якщо у пристрої є затискач, використовуємо його для фіксації прядки.
  3. Намотуємо волосся навколо елемента, що гріє, розміщуючи в спеціальних «лунках» між витками.
  4. Чекаємо кілька секунд і починаємо поступово розмотувати локон зі стрижня.

Завиток готовий!

Який би тип завивального пристрою не вибрали, запам'ятайте основні правила, як користуватися плойкою для локонів, такою як Rowenta CF2132F0:

  • Не потрібно з силою затискати пасмо між пластинами, що гріють. Це не допоможе прискорити укладку або зробити кучерики краще. Навпаки, призведе до появи негарних заломів.
  • Не проводимо дуже швидко по прядках. Потрібно добре і рівномірно прогріти волосся, щоб у результаті вийшли кучері, які не розпрямляються від найменшого подиху вітру або повороту голови.
  • Не потрібно кілька разів накручувати те саме пасмо. Локон від цього не стане більш закрученим, навпаки, почне розпрямлятися.

Важлива також техніка накручування. Один з модних варіантів — локон 3 Д, який після накручування трохи розтягується в сторони для досягнення максимального об'єму та легкості завитків.

Різні види плойок дозволяють експериментувати з формою та розміром кучериків. Залишається підібрати варіант, який влаштує особисто вас, і слідувати простій інструкції, щоб накрутити стійкі та красиві завитки.

Може стати в пригоді: Фен-щітка — як користуватися: 5 підказок

Коментарі
Залиште коментар
Категорії