Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити локони праскою для волосся: 6 корисних секретів

Дата публікації: 28.09.2021 17:00
Дата оновлення: 28.09.2021 17:00

Чимало красунь обожнюють зачіски з пустотливими кучерями. Один з найкращих способів їх зробити — скористатися праскою. Якщо в будинку є такий б'юті-прилад, перетворити волосся простіше простого.

Поради: як зробити локони праскою

А ось як створити випрямлячем локони-кучерики, читайте далі. Перед тим, як пізнати таємниці божественних завитків, порівнюємо пару якісних і бюджетних моделей прасок: 

Назва 
Поверхня нагрівального елементу  Діапазон робочих температур: Безпека  Насадки 
Remington S7300 Wet 2 Straight  Кераміка  10 налаштувань температури від 140 ° C до 230 ° C  Автовідключення, блокування кнопок нагрівання  Ні 
Rowenta SF1612F0  Кераміка, турмаліновие  покриття  Максимальна температура нагріву —  +200°C  Блокування пластин, захист від перегріву  Ні 
Philips HP8374 / 00  Титан  3 режими: +200°C, +175°C, +150°C Автоматичне вимикання / через 60 хв, захист від перегріву  Ні 

Цікава стаття: Як працює фотоепілятор: 2 типи пристрою, 6 чеснот і пара протипоказань 

Як накрутити локони праскою: основні принципи 

Щоб накручування було в радість, а результат —  карколомним, потрібно дотримуватися фундаментальних принципів завивки локонів. 

  • Підготовка 

Перед роботою з приладом готують волосся. Воно повинне бути чистим та зволоженим. Так локони легше накручуються і довше тримають форму. 

  • Захист 

Щоб не спалити волосся, їх потрібно захищати спецзасобами. Перед використанням випрямляча наносять на пасма термозахист у вигляді мусу або гелю. 

  • Техніка 

Локони будуть виглядати природними, якщо освоїти робочі техніки та попрактикуватися. Нижче в статті описано кілька безпрограшних варіантів. 

  • Розмір локонів 

Якщо хочеться об'ємних хвиль, краще накручувати на прилад пасмо товстіше. А пустотливі кучерики виходять, якщо брати прядки тонше. 

  • Вибір випрямляча 

Краще вибирати праски з пластинами, зробленими з кераміки. Вони більш ощадні до волосся. Ідеальні моделі — з турмаліновим або іонно-керамічним покриттям, найбезпечніші. Класичний стайлер в самий раз для підкручування кінчиків. А щоб зробити довгі локони, краще зупинити вибір на моделях, щипці яких заокруглені на краях. 

Випрямлячем радять користуватися максимум два рази на тиждень. Температурний режим теж треба вибирати з обережністю. Якщо волосся тонке або м'яке, краще підбирати низьку температуру, не менше 180 градусів. Для жорсткої шевелюри можна вибрати вище. 

В тему: Фен-щітка —  як вибрати: 5 значущих моментів 

Локони на праску: покрокова інструкція 

Перед накручуванням волосся миють, зволожують бальзамом, сушать за допомогою фена і наносять на пасма засіб з термічним захистом. Тоді ніяка температура на пластинках не зіпсує природний блиск волосся. 

 Накрутити локони на праску

А далі діяти інтуїтивно: 

1. Розділити прядки на частини 
Розмістити кінець локона між нагрітими пластинками прасування, притиснути, як для випрямлення, і закрутити. Щоб вийшла хвиля по всій довжині, потрібно накручувати волосся по зовнішній стороні, рухаючись від кінчиків вгору до коренів. 

2. Почекати пару секунд 
Якщо локон вийде не акуратним, повторити маніпуляцію. Тільки цього разу краще потримати пасмо в такому положенні довше. 

3. Витримавши час, послабити затиск щипців 
І повільно розкрутити кудряху, обертаючи випрямляч півколом. 

4. Закріпити готовий локон шпилькою 
Щоб він не сплутався з волоссям, і виконати таку ж процедуру з іншими пасмами. 

Тут головне — практика. Якщо призвичаїться, проблем з випрямлячем не виникає. 

Завивка праскою схожа з накручуванням плойкою. Витки на конус повинні бути плавними, щоб не допустити заломів на пасмі. Не потрібно поспішати з накручуванням, але також не слід працювати занадто повільно, щоб не пересушити волосся

Особливості укладання  

Після накручування важливо ефектно укласти зачіску. Коли пасма готові, акуратно проходяться пальцями по волоссю, як ніби гребінцем. Потім фіксують лаком, щоб вся краса не розпалася і виглядала природно. Зі  спреєм варто не перестаратися, інакше волосся буде липким та дубовим. А це ні до чого. 

Як випрямлячем зробити локони на довгому волоссі 

Починайте з місця, звідки буде йти локон. Пару секунд потримайте прилад і швидко розкручуйте, притримуючи долонею. Бризніть трохи лаку. Розчісувати не треба. 

  • Щоб вийшло гофре, краще захоплювати пасма середнього розміру. Накручують до коренів, тримають пару секунд, при цьому праску нахиляють кінцем вниз. Акуратно і помалу розкручують, обертаючи праску. Повинні вийти такі локони, як ніби легкі хвилі океану. Їх фіксують лаком і поправляють пальцями. 
  • Спіральки грайливі та милі. Для їх створення відокремлюють прядку, притискають праскою і тримають на відстані 5 сантиметрів від коренів. Помалу накручують, а коли вийде спіралька, акуратно знімають пристрій з волосся, тримаючи стайлер вертикально. Притримують рукою, локон, що утворився, фіксують, пшикнув трішки лаку. І так з усіма пасмами. 
  • Джгутики спочатку формують з пасом. Потім закріплюють кожен біля коріння і затискають праскою. Розкручувати не поспішають. Чекають трохи, щоб волосся охолонуло. На завершення збризкують всю красу лаком і злегка розправляють пальцями. 

Щоб робити завитки на довгому густому волоссі, краще вибирати моделі з пластинами широкої форми та закругленими краями. 

Пригадується: Фен-щітка —  як користуватися: 5 підказок 

Локони на праску для каре 

Нагрівають стайлер до 120-180 градусів і починають накручувати. Краще це робити з верхньої частини волосся і по черзі переходити до нижньої. Кожне пасмо затискають щипцями та рухаються вниз спіральними рухами, утримуючи праску вертикально. Закінчивши, закріплюють результат.

 Зробити локони для каре 

Якщо каре дуже коротке, краще закручувати тільки кінчики. Для цього їх підвертають щипцями під низ. Така зачіска додає об'єму. 

До слова: Як правильно стригти машинкою: 4 кращих зачіски та часті помилки 

Пляжні локони праскою 

Розділяють волосся на пасма і скручують їх в джгутики. Кожен притискають пластинами-щипцями й тримають кілька секунд. Далі помалу ведуть приладом по джгутику від заснування до кінчиків. Чекають, щоб волосся охолонуло, і розкручують. Щоб завитки були об'ємнішими, роблять джгути товстішими, а для мініатюрних хвиль —  тоншими. 

За допомогою б'юті-гаджета можна робити божественні завитки: звабливі, вишукані, пустотливі або зухвалі. Цей прилад робить кучерики навіть краще, ніж плойка, якщо, звичайно, призвичаїтися з ним працювати. 

Поради для будинку: Який посуд підходить для індукційної плити, Або якому сказати 4 твердих «ТАК»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії