Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як працює фотоепілятор: 2 типи пристрою, 6 переваг та декілька протипоказань

Дата публікації: 29.07.2021 10:32
Дата оновлення: 29.07.2021 10:32

Фотоепілятор істотно відрізняється від лазерного, так звичайного епілятора. Причому не тільки з зовні. Сила направленого променю світла не зрізає волоски, а робить їх надтонкими, позбавляючи фолікул та корінь їх життєвої енергії. В результаті цього, рослинність на тілі з кожним сеансом стає все світлішою, волосся росте повільніше, а потім й зовсім зникає. «Чи варта шкурка вичинки» при покупці подібних пристроїв — розберемо на особистому досвіді автора та через інтернет-відгуки.

Що таке фотоепілятор?

Фото — означає спалах. Пристрій впливає на корінь завдяки сплеску світла та нейтралізує його життєдіяльність. Річ у тім, що прилад працює з волосяною цибулиною, перегороджуючи їй доступ до повноцінного харчування. Це поступово і руйнує фолікул. Така епіляція не знищить волосся за секунду — вона працює в довгостроковій перспективі, дозволяючи проводити сеанси епіляції все рідше. З кожною процедурою кількість волосинок на тілі стає суттєво меншою.

 особливості фотоепілятора

Потрібно враховувати, що при поглинанні світлової енергії, всередині самої волосинки протікає теплова реакція. І якщо довго тримати девайс чи присунути епілятор занадто близько, температура нагріву фолікула виросте до +75-85°C, що може спричинити опіки. Тому потрібно дотримуватися усіх інструкцій від виробника.

Цікава стаття: Як вибрати епілятор: 7 пунктів, щоб безболісно і начисто з першого разу

Принцип роботи фотоепілятора 

Робота пристрою ґрунтується на взаємодії криптонової (не плутати з криптонітовою) лампи. Вмикаючись, вона створює вузькоспрямований імпульс, чиєї потужності достатньо, щоб нагріти фолікул та привести до його руйнування, але недостатньо для закорковування капілярів. 

принцип роботи фотоепілятора

Завдяки отриманому теплу, цибулини засипають або гинуть, і це помітно зменшує кількість нових волосин. Чим темніше волосся — тим краще. Річ у тому, що меланін дає колір волоссю та поглинає випромінювання. Фотоепіляція «не візьме» світлу поросль, яка як пушок. Висока концентрація меланіну дозволяє краще пропрацювати волосинки. На шкіру світло лампи не впливає — в ній набагато менше меланіну аніж у волосині, і при коректному використанні, температура тіла на заданій ділянці не змінюється. 

Натуральним блондинкам та власницям темної шкіри не потрібно турбуватися — навіть вони можуть прибрати зайве волосся. Їм потрібно вибрати моделі з технологією Elos. Вона розпізнає навіть світлі волоски на засмаглій шкірі, не перегріваючи її. А ось про IPL-пристрої смуглявеньким дівчатам і хлопцям варто забути. Подібні епілятори не можуть розпізнати волоски та будуть разом з ними прогрівати шкіру. 

Важливо: в обох випадках за місяць перед фотоепіляцією варто забути про звичайний епілятор, віск або шугаринг. 

Нижче розібрані особливості кожного з цих 2 типів приладів. 

В тему: Інструкція в 4 пунктах, як користуватися епілятором в домашніх умовах — правила видалення небажаного волосся 

Технологія IPL

Фішка подібних епіляторів в їх широкополосності. Вони впливають на певну ділянку і подають широкий пучок світла, в той час, як лазер працює вузьконаправлено, опрацьовуючи кожну волосинку. І якщо через високу потужність пристрою та точність роботи лазерну епіляцію можуть проводити тільки фахівці, то ось фотоепіляція доступна кожному. Головне — не мати протипоказань.

IPL система запатентована компанією Lumetis LTD, тому зустрічається у виробників, які використовують лампи цього бренду. Також на ринку існують аналоги під назвами:

  • M-Light,
  • HLE,
  • E-Light,
  • iPulse і т.д.

Всі ці маркування вказують на практично ідентичний спосіб роботи: передача імпульсів світла на волоски в стадії росту.

фотоепілятори IPL

Використовуючи такий епілятор регулярно (раз у 2-3 тижні) протягом 7-9 місяців можна отримати відмінний результат. Після такого курсу на найближчі пів року можна забути про будь-які волоски на тілі.

Саме такий принцип роботи зустрічається у частині моделей з лампами, що знімаються. Та у більшості тих пристроїв, де лампа не знімається. Наприклад, деякі бюджетні серії обмежені скромними показниками в 70-100 000 спалахів. Цього достатньо для проведення 1-2 курсів на руках або в пахових зонах. А ось девайси подороже мають ресурс аж до 300 000 спалахів. Цього буде достатньо на пару років або 3-5 повноцінних курсів.

Подібна технологія ідеально підійде для людей зі світлою шкірою. Злегка смаглявим дівчатам, та тим, хто любить добряче позасмагати влітку, краще починати використовувати подібні епілятори приблизно з листопада. У теплу пору року такі методи боротьби не дадуть потрібного ефекту, бо епілятору буде складніше визначити, де шкіра, а де вигорілі на сонці волоски.

Корисна стаття: Інструкція в 3 пунктах, як правильно зробити вибір між бритвою та епілятором — який з 2 пристроїв краще

Технологія Elos

Вдосконалений фотоепілятор об'єднує в собі світловий імпульс (такий, як в IPL) та біполярний струм. Завдяки комбінації світлового та електричного імпульсів видаляються навіть дуже світлі та маленькі волосинки. Переваг у подібних епіляторів мінімум три:

  • Видаляє будь-які волоски

Від густих темних до сивини або прозорого пушку.

  • Працює з будь-якою шкірою

Навіть з темним африканським типом.

  • Більш тривалий ефект

Після проходження курсу можна забути про надокучливе волосся на 7-9 місяців. Тривалість ефекту легко можна порівняти з лазерними пристроями.

Але і ціна на такі девайси «кусається» — прайс на бюджетні моделі стартує з 15-20 тисяч гривень. Проте, якщо підрахувати, скільки часу та матеріалів заощадить Elos-процедура, вона припаде до вподоби навіть найбільш ощадливим. 

Лазерний епілятор і фотоепілятор: різниця

Попри те, що з першого погляду їх робота здається ідентичною, в реальності вони виявляються зовсім різними. Лазер впливає на фолікули точково і майстру доводиться опрацьовувати кожну зону окремо. А фотоепіляція, як у Philips BRI956/00 працює фрагментарно. Цим і викликана різниця в кількості процедур. Якщо з лазером все обмежується курсами на 4-10 візитів до косметолога (для інтимних зон досить 3-5 сеансів, а ось ногам буде потрібно від 7-8 відвідувань), то фотоепілятору потрібен курс довжиною в 8-10 процедур.

різниця між лазерним та фотоепілятором

Лазер працює навіть зі світловолосими смуглянками, в той час, як при фотоепіляції таким дівчатам прийдеться шукати пристрій, що працює за технологією Elos. Одна процедура лазера на ногах коштує від 1 200-1 500 грн, в середньому, за курс до 10 сеансів доведеться заплатити в межах 15 тисяч гривень. Однак, для покупки домашнього фотоепілятора потрібно знайти 8-10 тисяч.

Пригадується: ТОП-10 епіляторів для жінок — огляд моделей і вибір, який найкращий 

Плюси та мінуси фотоепіляторів

Щоб вирішити, а чи варто платити стільки за пристрій по видаленню волосся, потрібно проаналізувати його позитивні та негативні сторони.

Переваг у такого приладу безліч:

1. Легкий ефект, що омолоджує
IPL-імпульси стимулюють вироблення природного колагену, що робить шкіру пружною та «молодшою».

2. Поліпшення стану шкіри
Зникають почервоніння та врослі волосинки, що з'явилися через гоління.

3. Гладка шкіра протягом 2-3 місяців
Фотоепіляція — другий після «лазерки» рекордсмен по тривалості ефекту.

3. Досить 20 хвилин в тиждень для «довгогрального ефекту»
На звичайну епіляцію йде навіть більше часу, аніж на «фото»-видалення.

4. Відсутність болю
Класична епіляція, шугаринг чи робота з воском — це боляче. Особливо, якщо робити їх в пахових зонах та на обличчі. Фотоепіляція безболісна.

Але і тут є свої недоліки. Істотних — чотири.

1. Ціна
Бюджетні фото-моделі коштують у 2-3 рази дорожче класичних епіляторів.

2. Не можна засмагати перші 3-4 дні після процедури
Шкіра і так роздратована від УФ-променів приладу, а влаштовувати їй «бомбардування сонцем» — додаткове випробування, що може призвести до гіперпігментації.

3. Не можна засмагати «дотемна» під час процедур
Інакше епілятору буде складно знайти різницю між волоссям та шкірою, і він почне прогрівати тіло.

4. Перших 3-5 днів не можна використовувати спиртовмісні засоби та жирні креми
Перші пересушать шкіру, а другі перешкоджають попаданню кисню.

Також потрібно враховувати протипоказання. Серед абсолютних (при яких не можна користуватися пристроєм) виділяють: варикоз, діабет, екзему, хвороби щитоподібної залози, гіпертонію, аутоімунні хвороби та злоякісні утворення. Таким людям доведеться користуватися бритвою або тримерами, адже часто їм протипоказана навіть класична епіляція, віск та шугаринг. 

Відносними протипоказаннями, які не пов'язані з хворобами, вважаються:

  • Татуювання в місцях «обробки»

Девайс може помилково приймати шкіру за волосину, що повна меланіну. І це може призвести до невеликих опіків.

  • Свіжа засмага

Шкіра пересушена. Вона отримала ударну дозу ультрафіолету. Краще утриматися від фотоепіляції на 2 тижні.

  • Неповноліття 

Організм ще зростає, тому краще вибрати інший спосіб.

  • Вагітність та лактація

Невідомо як саме фотоепіляція може вплинути на дитину, тому краще утриматися.

  • Приймання антибіотиків та ліків, що збільшують чутливість шкіри до дії світла

Спочатку потрібно пройти курс лікування і тільки потім займатися «красою».

Але якщо користувач готовий миритися з подібними особливостями пристрою та у нього немає абсолютних протипоказань до його використання, прилад стане справжнім «другом краси».

Що краще: класичний епілятор або фотоепілятор — таблиця

Параметр
Фотоепілятор Класичний
Миттєвий результат Ні, рослинність зменшується на 10-20% за сеанс Всі видимі волоски довжиною більше ніж 1-3 мм видаляються
Ступінь болі під час епіляції Біль відсутній. Якщо робити все по інструкції виробника — процедура пройде безболісно і з приємним теплом Досить болісно. Для зменшення болю підходять моделі з охолоджувальними, масажними насадками
Тривалість ефекту Якщо проводити сеанси згідно з інструкцією, шкіра буде гладкою до 5 місяців Волосся стає тонкішим, росте набагато рідше, але воно все одно присутнє. Початківцям краще брати набори з тримерами, які допоможуть швидко побрити зайве

Фотоепілятор допоможе без болів позбутися від волосся на тілі. І якщо у людини немає протипоказань, вже через 2-3 місяці буде видимий ефект. 

На замітку: Електробритва чи звичайна бритва: що безпечніше і голить чистіше – ТОП-7 фішок

 

Коментарі
Залиште коментар
Категорії