Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Інструкція з 3 пунктів, як правильно зробити вибір між бритвою й епілятором – який із 2 пристроїв кращий

Дата публікації: 21.01.2020 13:26
Дата оновлення: 21.01.2020 13:26

У статті – детальне порівняння епілятора для жінок електробритви. Що краще видаляє волосся і гарантує довгостроковий результат. А також, що купити в залежності від больового порогу, стану шкіри та особистих уподобань – епілятор, триммер/бритву або відразу обидва прилади. Відповіді – нижче.

сравнение электробритвы и эпилятора

Як працює епілятор

Девайси для епіляції діляться на 3 типи: електричні, лазерні і фотоепилятори. Різниця – в способі позбавлення від волосся. Вона відображена в таблиці нижче

 удаление волос с помощью эпилятора

Тип епілятора
Особливості Плюси Мінуси
Електричний Класичний прилад для домашнього використання. Видаляє волоски з коренем за допомогою маленьких щипців або дисків, розташованих на епілятора голівці.
  • Самий бюджетний метод епіляції
  • Хворобливість процедури
  • Для його використання не потрібні спеціальні знання
Не можна використовувати хворіють на діабет, на гостру форму гіпертонії і варикозним розширенням вен
Лазерний Пристрій виробляє ІК-світло. Він працює точково – на волосяну цибулину. Імпульс руйнує її, через що непотрібні волосся випадає.
  • Практично повне позбавлення від волосся за 6-8 сеансів
  • Проводити може тільки фахівець
  • Мінімальна хворобливість
Ефект помітний тільки після проходження курсу
Фотоепілятор Лампа, вбудована в пристрій, посилає вузькоспрямований світловий імпульс, який «присипляє» фолікул. Волосяна цибулина існує, але волосок з неї не буде рости як мінімум кілька місяців або років.
  • Тривалість ефекту
  • Можна використовувати, тільки якщо у людини є досвід у класичній епіляції
  • Доступність фотоепілятора по порівняно з лазерним
Висока вартість процедури
  • Відсутність прямого впливу на шкіру
  • Погано бореться зі світлим волоссям
  • Мінімальний ризик врослих волосків
  • При неправильному використанні є можливість отримати опік

Види електричних епіляторів

Найбезпечніше використовувати електричний епілятор, тому далі в статті будуть розібрані особливості і правила користування таких моделей.

Є 2 типу електроепіляторов:

  1. Дисковий – для видалення волосся використовуються диски. Елементи обертаються, затискають волоски і висмикують їх. Кількість дисків часто варіюється від 10 до 40. Чим їх більше, тим швидше буде проходити процедура. «Золотою серединою» для початківців вважаються пристрої з 20-30 дисками. Вони підходять для швидкої епіляції з мінімальними дискомфортними відчуттями.
  2. Пінцетний – десятки пінцетів захоплюють волоски і вищипують їх. Кількість щипців може варіюватися від 15 до 60. Епілятори з великою кількістю пінцетів легко впораються із зайвими волосками, але процедура буде болючою. 15-20 щипців будуть менш хворобливими, але сеанс триватиме в 2-3 рази довше. Оптимальний вибір – 25-35 пінцетів. Також можна купити спеціальні насадки, які приховають потрібну кількість щипців, зробивши процедуру менш болючою.

Механіка роботи у епіляторів одна – вони допомагають позбутися від небажаного волосся разом з волосяними фолікулами. Завдяки цьому самі волоски стають тоншими, поки не зникнуть повністю.

Буде корисно: Жіночий епілятор: як вибрати?

Кількість швидкостей і насадки

В сучасних епіляторах присутній по 2-4 швидкості. Чим вона більше, тим швидше прилад видаляє волоски. На високих швидкостях хворобливість зростає, на мінімальних відчуття не такі інтенсивні.

У комплекті з більшістю епіляторів йдуть кілька насадок. Найчастіше зустрічається такий комплект:

  • стандартна – використовується для епіляції великих ділянок, наприклад, ніг і рук;
  • делікатна потрібна для позбавлення волосся в чутливих зонах;
  • пілінгових для загрубілі шкіри – підійде власникам грубої шкіри на п'ятах;
  • масажна – масажує шкіру для поліпшення притоку крові, що зменшує болючість сеансу;
  • бритвенная головка або тріммер – перетворює епілятор в електробритву, яка допоможе позбутися тільки від частини волоса, розташованої над шкірою. Ідеально для депіляції чутливих зон.

Тип епіляції

Також епілятори ще діляться за типом живлення:

  • Мережеві моделі - працюють, коли приєднані до розетки. Їх не можна використовувати у ванній або ж їх проводити вологу шкіру, так як вони можуть вдарити струмом. При сухій епіляції вони безпечні.
  • Від акумулятора (батарейок) – можна використовувати де завгодно, так як в більшості випадків вони повністю водонепроникні. Єдиний недолік – вони трохи дорожче мережевих пристроїв.
  • Комбінований – можна використовувати як від мережі в «сухому» режимі, так і від акумулятора при вологій епіляції. Все залежить виключно від того, що більше подобається власнику.

Як працює електробритва?

удаление волос электробритвой

Електробритва - варіант для тих, хто з якоїсь причини не може користуватися пристроєм місце, але при цьому шукає заміну звичного верстата. Основні відмінності між ними зібрані в таблиці нижче.

Електробритва
Бритва
Все леза заховані за сіткою, яка зводить до нуля можливість появи порізів Видаляє волосся за допомогою гострих лез, що контактують з волоском
Є велика ймовірність захопити або подряпати шкіру
Практично не травмує шкіру, навітьмоделі для сухого видалення волосся. Травмує шкіру в результаті прямого контакту

Принципової відмінності між жіночими і чоловічими моделями немає. Є деякі «косметичні» відмінності, які зібрані в таблицю нижче.

Жіночі електробритви
Чоловічі електробритви
Ніжний дизайн в пастельних, рожевих і лавандових відтінках. Маскулінний дизайн: чорний колір, відтінки синього і сірого.
Більшість моделей працюють від акумулятора або комбінованим способом. Це зроблено, щоб ними можна було користуватися в душі і ванній. Є пристрої, які працюють від мережі, акумулятора або комбінованим способом. У більшості випадків використовуються виключно для видалення волосся з особи, в деяких моделях зустрічаються спеціальні насадки для тіла.
Найчастіше виробляються сіткові моделі. Роторні складають не більше 20-25% від загальної кількості електробритв. Співвідношення сіткових і роторних бритв приблизно однаково.

Типи електробритв

Електробритви діляться на:

  • Сіткові, як Remington WDF4815C E51. Леза покриті тонкою сіткою з великою кількістю отворів. Коли в одне з них потрапляє волосся, він зрізається вібруючим лезом, яке буквально рухається з боку в бік всередині пристрою. Турбуватися про те, що електробритва зашкодить шкіру, не варто – леза приховані за сіткою. Найефективніше гоління буде проходити, якщо водити таку бритву лінійними рухами проти росту волосся.
  • Роторні. Їх особливістю є 2-3 рухомих головки, які піднімають волоски за допомогою зиґзаґоподібного триммера. Завдяки цьому можна збрити волосся практично «під корінь». Максимальна ефективність досягається, якщо водити бритву круговими рухами.

В тему: Як вибрати машинку для стрижки волосся?

Основні переваги і недоліки кожного девайса зібрані в таблиці нижче.

Тип бритви
Переваги Недоліки
Сіткові електробритви Неможливо порізатися. Тонка сітка захищає шкіру від контакту з гострими лезами. Не завжди збриває волосся з першого разу, іноді потрібно по кілька проведень.
Роторні моделі Точно зрізають волоски вже з першого проведення. Чи не підійдуть власницям чутливої шкіри, так як частіше сіткових викликають роздратування.
Процес гоління проходить швидше.

Тример і його особливості

У електробритви існує бюджетний аналог – тріммер, такий як Remington ВКТ4000. Пристрій вибирають ті, хто ще не готовий користуватися пристроєм місце або електричної бритвою, але бажає знайти альтернативу верстата.

Тример НЕ вискубує волосся, як епілятор, або не голили волосся широкою смугою, як бритва. Він сконцентрований на точкової роботі. За допомогою тріммера можна позбутися небажаного волосся на вузькій ділянці шкіри (до 2-3 см).

Завдяки такій конструкції можна точково позбутися небажаного волосся у важкодоступних місцях або зробити інтимну стрижку. Окремо існують тримери для особи, як Remington MPT3900. Пристрої надають форму брів, видаляють волоски в носі і пушок над верхньою губою

Якщо використовувати тріммер без додаткових насадок, він просто прибере волоски на своєму шляху за допомогою гострих лез. Однак, в цьому випадку варто проявити акуратність, так як можна легко подряпатися.

Особливості використання електробритви

Може стати нагоді:Як вибрати електробритву

 удаление волос электробритвой

Видалення волосся за допомогою електробритви має переваги і особливості:

  1. При гоління використовується «принцип ножиць »- бритва спрямовується проти росту волосся, щоб підняти і зрізати волосок близько до шкіри.
  2. ЗА допомогою електробритви можна домогтися більш тривалого ефекту, ніж при використанні верстата. Головка бритви трохи продавлює шкіру, зрізуючи волосся біля самої основи. Це гарантує 3-4 дня ідеальної гладкості.

Існують і додаткові технології, що спрощують користування електробритви. Вони винесені в таблицю знизу.

Технологія
Опис
Можливість переходу насухої/вологий режим Бритва повинна відповідати стандарту IPX7 і бути повністю непроникною. Приладом можна видаляти волосся як на сухому тілі в поході, так і у ванній, з використанням засобів для гоління.
Активне охолодження Допоможе видалити волоски навіть з чутливої шкіри. В одних системах шкіра охолоджується потоком холодного повітря. В інших охолоджуючий блок вбудований в систему і з'єднаний зі спеціальною помпою, яка охолоджує шкіру.
Ультразвукова технологія Присутній тільки в найдорожчих бритвах. Мотор забезпечує потужність до 10 000 вібрацій в хвилину. Технологія збільшує ретельність гоління і дозволяє захопити максимальну кількість волосся за один підхід.

Тонкощі використання електробритви:

  1. Голитися після теплої ванни або душу. Для видалення волосся вологим способом наносити пінку, сухим – ретельно витирати шкіру рушником.
  2. Злегка натягувати шкіру, щоб гоління проходило плавно.
  3. Очищати прилад після кожної процедури. Вологозахищені девайси можна промити під проточною водою. В інших випадках достатньо прочистити леза спеціальною щіткою.
  4. Наносити кошти після гоління для зняття почервоніння і запалення

Важливо: на електробритву заборонено, так як це тільки погіршить якість гоління і призведе до подразнення шкіри.

Рекомендуємо: В гонитві за прямотою, або як вибрати випрямляч для волосся

Що краще в домашніх умовах?

бритье ног электробритвой и эпилятором

У розділах вище розібрані особливості та принципи роботи кожного з них. Що ж більше підійде: епілятор, як Philips BRE635/00 Satenelle Advanced, або бритва? Порівняння двох товарів наведено в таблиці нижче.

Основні параметри
Епілятор Електробритва
Хворобливість Присутній. Ступінь залежить від зони і чутливості шкіри. Практично відсутній.
Середня тривалість сеансу (на ногах) 15-20 хвилин 10-15 хвилин
Тривалість ефекту До 1,5 місяців До 3-5 днів
Орієнтовна ціна, грн 1500-2500 500-1000
Чи можна використовувати в воді Якщо працює не від мережі – так Так, якщо це акумуляторна модель
Яка зона краще Ноги і руки. У зоні бікіні спочатку буде занадто боляче Будь-яка. Бажана – бікіні, так як тут не буде помітним відростання волосків.

Буде корисно: Як правильно вибрати підлогові ваги для будинку: головні моменти, які потрібно врахувати

Одного варіанту немає: кожен вибирає те, що зручно саме йому. Користувачі радять у відгуках і оглядах комбінувати пристрої в залежності від поставлених цілей.

Коментарі
Залиште коментар
Н
18.05.2022 14:14

Спасибо, наконец поняла, что мне нужно

Категорії