Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Фен-щітка – як вибрати: 5 значущих моментів

Дата публікації: 15.06.2021 09:39
Дата оновлення: 08.03.2023 15:56

Фен-щітка подужає «на ура» випрямлення та закручування. Інші б'юті-штучки ні до чого.

фен-щетка с ворсинками разной густоты

У тексті — про особливості та переваги пристрою. Вивчимо його всебічно.

Які бувають фен-щітки?

  • Стаціонарна щітка

Її потрібно обертати вручну. Така не сплутує пасма, що актуально для тих, хто не досвідчений у майстерності укладок.

  • Стандартна обертальна щітка

Робить шевелюру об'ємною і зводить до мінімуму клопіт, пов'язаний зі стайлінгом.

  • Подвійна обертальна щітка

Крутиться вперед і назад незалежно від того, лівша ви чи правша, або хочете чергувати напрям локонів для природного укладання. Ця функція зручна завдяки тому, що можна створити зачіску із завитками у протилежних напрямках. Крім цього, руки будуть менш втомлюватися, ніж при використанні стаціонарного варіанту.

  • Щітка зі змінною насадкою

До пристрою додаються одна або кілька насадок. Підійде для різних волосся та стилів зачіски. У моделей з кількома насадками є функція, що запобігає сплутуванню. Якщо вже сталася така ситуація, вона спритно вивільняє заплутане волосся, обертаючи основу.

Цікава стаття: Що подарувати бабусі на День народження: 5 придатних ідей

Вибір фен-щітки: основні критерії

Потрібно підбирати прилад під текстуру, довжину і стан волосся. Також, мають значення особисті переваги та звички. Ознайомимося із п'ятьма ключовими факторами.

Потужність

Від неї залежить стан шевелюри після. Потужність пристроїв варіюється від 400 Вт до 1,2 кВт. Для тоненького і короткого волосся варто розглянути варіанти, які слабо нагріваються (400-600 Вт). 600-1 кВт будуть оптимальними для середньої товщини. Гаджети від 1 кВт відмінно укладуть об'ємні пасма.

На замітку: Як відрізнити AirPods від підробки: 7 явних ознак фейку

Режими

Якщо є режим нагрівання – вважай, зроблений вдалий вибір. Можна підбирати прогрівання пристрою під текстуру і стан волосся без побоювання пересушити. Адже перепалене волосся стає ламким, бляклим і не здоровим на вигляд.

Ось чому бажано купувати фен-щітку з регульованою t°. Чим тонші волоски, тим слабше повинен нагріватися пристрій. Найвища (60℃) призначена тільки для тих, у кого жорстке та густе волосся. Але варто не перестаратися. Краще наносити на пасма термозахист у вигляді спрею чи сироватки, щоб захистити їх.

Насадки

Під час розгляду щітки з єдиною насадкою, щетинки відіграють важливу роль. Довгі, з великою відстанню між собою, призначені для об'ємного волосся. Вони ковзають через пасма і легше проникають у них. І навпаки, гаджети з витонченими, короткими щетинками, які близько розташовані один до одного, оптимальні для коротенького та рідкого волосся.

объемистая насадка делает крупный локон

Якщо брати варіант з декількома змінними насадками, бажано, щоб були чотири з них.

1. Кругла обертальна щітка-браш

Підходить для протягування пасм, тим самим створюючи голлівудські легкі хвилі.

2. Гребінець і плоска щітка
Оптимальні для просушування та розчісування.

3. Концентратор
Для миттєвого просушування.

4. Щипці
Для того, щоб завивати або випрямити пасма.

Цікава стаття: Ноутбук для дизайнера: топ 5 пристроїв «на стилі»

Функції

Чим різноманітніший функціонал, тим простіше зробити зачіску без шкоди для себе. Є п'ять поширених функцій, які дають 100% в карму пристрою:

Це справжня турбота не тільки про пасма, але і про пристрій. По-перше, при найменшому підвищенні температури за межі обраної норми прилад вимкнеться. По-друге, відключення автоматично запобігає ламанню агрегату через занадто сильний вплив тепла.

Гаряче повітря лише моделює пасма, не фіксуючи їх. Прохолодний – охолоджує та сприяє «застиганню» укладки.

  • Зворотне обертання насадки

Створено для розплутування пасм або їх накручування в інший бік. Такі завитки виглядають природнішими.

  • Парове зволоження

«Оживляє» локони після високих температур. Якщо скористатися режимом після формування прядок, вони випромінюватимуть блиск.

Нейтралізує намагнічування волосся і сприяє укладанню без статики. Так зачіска виглядає природніше.

Батькам на допомогу: Як вибрати конструктор для дитини: 3 підказки

Зручність використання

Зручніше робити укладку круглою та овальною фен-щіткою, щоб створити об'єм. Великі моделі – для подовженого волосся, і навпаки. Якщо правильно підібрати розмір пристрою, укладати зачіску стане простіше та легше, на руку йде менше навантаження.

 щетка с холодным и горячим обдувом

Що стосується ваги, прилад повинен бути легким, маневровим та компактним. Якщо він громіздкий, буде складно накручувати кучерики. Прилади з керамічним та титановим напиленням ефектніше роблять кучері та вирівнюють пасма, чим не можуть похвалитися пластикові аналоги.

Яка фен-щітка підійде для короткого волосся, а яка для довгого

Перш ніж вибрати фен-щітку для короткого волосся, придивляються до характеристик. Ворса має бути якомога тоншою — така додає пишноти прядкам і не плутає їх. Девайс – потужністю до 600 Вт.

Щоб вибрати фен-щітку для довгого волосся, краще придивитися до гаджетів від 1 кВт і з товстою ворсою. Адже пристрій має відповідати розкішній шевелюрі на голові.

Що вибрати: звичайний фен чи фен-щітку?

Фен
Фен-щітка
Потрібно докупити щітку-браш Не потрібно нічого докуповувати, прилад відповідає стандартам 2 в 1
Потрібне гарне обдування під час просушування, щоб укласти густу шевелюру, особливо з завитками На укладання кучерявого і густого волосся може піти багато часу, оскільки потужність не така висока, в порівнянні з феном
Усього одна насадка Моделі з кількома насадками, що забезпечує різноманітність укладок. Є можливість підібрати насадку саме під певний тип і довжину волосся
Різноманітність режимів не така велика, як у фен-щітці Багато «фішок», які прискорять б'юті-процедурки й виконають їх на всі 100%

Іменитий бренд – не гарантія довговічності та хороших характеристик фен-щіток. Іноді невідомі молоді фірми виробляють дуже пристойні, але доступні гаджети для стайлінгу. Гарного шопінгу!

Господаркам: Як приготувати пасху в мультиварці: 2 топові рецепти

Коментарі
Залиште коментар
Категорії